Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej . Hera na pewno wszystko w porzadeczku jest i będzie:)
O to USG niedługo wasze: ) kciuki i czekam na nowinki .
Ja do poniedziałku w szpitalu ,jak wody będą jak dziś lub większe czyli 10 , powyżej 10 to na parę dni do domu mogę iść tak powiedziała doktorowa jak nie to będą myśleć. Ciśnienie całkiem ok po lekach wyłącznie wiec do końca ciąży muszę je brać , donoszona ciąża dziś i lekarze dali jak cos zielone światło:) ale nie zanosi się heh.
Ktg będę miała właśnie i o:)Heathera, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość
-
Miałam właśnie obiad ,jakaas packa z ryby zielona usmazona na starym oleju w pełnym cieście nalesnikowym ... Zjadlam kawałek i czuje się jak po mega tłustym zarciu chińskim surówka jedynie ok z ziemniaczkami z koperkiwm ( chociaż i do mich bym się doczepila no mega zbite aż twarde ze kroić można ubite pyrki) , zupa fatalna . No nie pojadlam a zbrzydzilo mnie bardziej ...
Nic prócz zupy nie słone: o wszystko zimne , nawet nie cieple ... Dobrze , ze na prawdę moja mama za dwie godziny będzie , chociaż normalne jedzenie mi przywiezie ... Albo bym glodowala ... Dziś na śniadanie tez , 5 kromek malych chleba , 3 plastereczki szynki , skrawek masła i liść mały sałaty , no na co to komu ma starczyc ? Ja nie wiem , karmią ciężarne gorzej niż nie wiem sama aż ... -
Zakrecona najwazniejsze ze sie polepszylo,a na jedzenie w szpitalu to chyba nie ma co liczyc na dobre mamusia przyniesie Wam cos pysznego
hera,mordeczka no to ja Was wyprzedze moja wizyta 5pazdziernika czyli w pon aaaaaaaaaaa niech juz bedzie poniedzialek -
No to fajnie pooglądamy nasze maluszki
Kurde coś mi się wydaje, że mam jednak tą cukrzycę bo żeby tak mocno podskoczyło przez stres ? Szczególnie, że właśnie jak nie zjem czegoś przez godzinę/dwie to jestem osłabiona a czytałam że to jeden z objawów. Tak samo że słodkiego ciągle mi się chce Sprawdzałam i z wiktorem miałam na czczo 90, a później na tym obciążeniowym na czczo 81 a po wypiciu tego cukru 125 -
Staram się uspokoić, ale wiadomo jak jest. Najbardziej się boje zagrożeń jakie dla płodu niesie ze sobą ta cukrzyca i się boję że do kolejnej wizyty coś może się stać...wiem takie głupie. Ale myślę żeby ograniczyć spożywanie cukru bo faktycznie codziennie prawie wszystko na słodko jem, a nawet jeśli to nie cukrzyca to nic nie zaszkodzi jak zmienię trochę dietę. A jeśli mam to to tylko pomoże bo czytałam, że na początku nie podają leków (chyba ze bardzo duże czynniki są) tylko po prostu właśnie przechodzi się na dietę
-
Hera dawaj , Ja się bardzo chętnie zamienie haha
A co do cukrzycy to nie martw się kochana , nic dziecku na tym etapie się nie dzieje , bez potrzeby nie robią po 20 tyg ciąży tej krzywej:)
Stres tez powoduje podniesienie cukru a na pewno to jak się nalazisz dużo czy cos także na spokojnie .Heathera lubi tę wiadomość
-
W sumie racja że dopiero po 20 tyg robią tą krzywą Ale dla uspokojenia siebie trochę mniej słodkości będę jadła
Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu
hehe no to Ci wyślę w paczce słodkości
A mi sie zachciało kapusty kiszonej i o mąż zaraz wraca z pracy i na zakupy go wyprawie -
Heathera wrote:W sumie racja że dopiero po 20 tyg robią tą krzywą Ale dla uspokojenia siebie trochę mniej słodkości będę jadła
Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu
hehe no to Ci wyślę w paczce słodkości
A mi sie zachciało kapusty kiszonej i o mąż zaraz wraca z pracy i na zakupy go wyprawie
Powiedz mi mialas z !młodym cukrzycę ciazowa ?
No właśnie wiec spokojnie z tym cukrem , ograniczyć mozesz jasne:) -
ZakręconaOna wrote:Wyslij wyslij , nie pogardze hehe
Powiedz mi mialas z !młodym cukrzycę ciazowa ?
No właśnie wiec spokojnie z tym cukrem , ograniczyć mozesz jasne:) -
Heathera wrote:Nie no właśnie nie miałam w książeczce sprawdziłam i mam takie wyniki: z pierwszego 90 na czczo, a później z drugiego na czczo 81 a po wypiciu tego słodkiego 125. I synek mały się urodził tylko 2,5 kg miał
Kochana to jak nie miałas to ok , teraz na pewno tez nie masz , wiem to , czuje hehe
Gorzej jakbys miała bo jak miało się w pierwszej to w drugiej ciąży na 90 % powtórka -
Nom też coś czytałam że jak w jednej to w drugiej też będzie.
Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz
A czemu Wiktor taki mały się urodził to ja kompletnie nie wiem w sumie z okresu to był 38 tydzień, ale z usg miałam 2 tygodnie później więc tak jakby 36