X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty te same badania?

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dawno mnie tu nie było, rozumiem że Zakręcona jeszcze nie powitała maluszka na świecie? Tak mu dobrze u mamusi :)

u mnie jeszcze test negatywny ale cycki to mi zaraz eksploduja! Mialyscie tak samo? Macie jakieś sposoby na to? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 12:27

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka ja też na początku chciałam ślub cywilny ale jak się tak na poważnie zastanowiłam to wzięliśmy ślub konkordatowy po co później dwa razy kasę wydawać. :) poza tym ślubu kościelnego dużego nie musicie robić ja miałam na 60 osób i to mi starczyło chociaż z mężem mamy duże rodziny

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • palma Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :d jak tam dzień Wam mija?

Zastanawiam się czy coś się stanie jeśli odstawić teraz progesteron. Czy może mi to rozregulowac cykl. Tak missię cera pogorszyła ze szok :( zostało mi 5dni brania tego dziadostwa

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png

Wysłany: 27 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Marzycielka ja też na początku chciałam ślub cywilny ale jak się tak na poważnie zastanowiłam to wzięliśmy ślub konkordatowy po co później dwa razy kasę wydawać. :) poza tym ślubu kościelnego dużego nie musicie robić ja miałam na 60 osób i to mi starczyło chociaż z mężem mamy duże rodziny

U mnie to liczba ponad 100, a i tak to osoby najbliższe. Mam rozwiedzionych rodziców kazdy z nich ma kogoś co daje 4 rodziny z którymi mam kontakt. Tata mojego ma 4 rodzeństwa z którymi mamy stały kontakt. I wszyscy maja min 2 dzieci. I tak dalej i tak dalej.

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka to musi być Wasza decyzja jaki ślub wziąć, zależy jak czujecie i jak bardzo wierzący jesteście.

Kto za mnie poprasuje? Mam takiego lenia, że szok..

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu juz jestem , zbadana dwa razy rozwarcie nie poszło od tygodnia nawet mm :-| cisnienie 150/80 przy przyjęciu później 140/90 wszystko za wysokie za dużo ale oni nic robić nie będą bo do tygodnia po terminie mogę leżeć tu a ze ich nie interesuje TP z USG tylko z OM to za na 29 go mam , dwa dni raptem . . :-/ lekarz powiedział ze jego nie interesuje nic , jak niezagraza dziecka życiu to mogę leżeć ... Ja pieprze. Jestem taka zła ze szok !!!
    Babeczka na IP kazała się wyklocac i wymuszać wywołanie bo to juz czas a oni ze nie :-/ no szlak jasny
    Nie miałam USG jeszcze robioneego ale dziecko tydzień temu ponad ważyło 3600 wiec teraz więcej będzie ...

Co do ślubu My tez będziemy brać ale kościelny tylko w 2017 w wakacje:) zgadzam się tu ze sensu podwójnie kasy nie ma co wydawać .
    Co do progesteronu palma nieodstawiaj jak tylko 5 dni zostało bo niestety ale możesz rozregulowac cykl. .. Cera być może od tego ale również nie koniecznie kochana
    Marzycielka poród badania kochana i dzialajcie a cykle uregulujesz sobie progesteron em przecież , nie przepisał ci ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona masakra jednym słowem :/ Myślałam, że Ci zaczną wywoływać albo coś a Ci dalej karzą czekać.. Ileż można..
    Może po USG chociaż zdanie zmienią.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ale po USG to jedynie waga dziecka może być coraz większa i wsio bo takto modle się by wszystko z małym było ok .
    No właśnie każą a to wkurza najbardziej bo ile można ?! Zaraz będzie 10 miesięcy jak chodze w ciąży ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem , ze USG to tylko jest sprzęt i mylić się może , u nich nawet do 600 gra! +/- ale kuzwa jak wysokoczy małemu waga juz ze cztery kg to masakra ... Czym dłużej tym mały rośnie bardziej a Mnie ciężej będzie go urodzić ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka ruszaj na badania :) a co do slubu ja mialam koscielny i innego sobie nie wyobrazam <3 <3 ach ile bym dala zeby przezyc to raz jeszcze!!!!

zakrecona oni sa jacys popierdoleni,brak mi slow normalnie :/ trzymaj sie kochana :* przeciez to chodzi o zdrowko Oskarka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:34

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee ja też nie mam premium na belly bo tak jak dziewczyny pisały jest i tak sporo funkcji na tym bezpłatnym

Marzycielka dobrze, że pójdziesz porobić te badania trzymam kciuki :)
    A co do ślubu...u nas był oddzielnie cywilny i kościelny. Z kosztów nie było tak dużo bo na cywilnym był tylko obiad u teściów wiec drogo nie wyszło, obrączki te same co na cywilny i na kościelny. Z tym, że u nas to była taka sytuacja że przed ślubem nigdy ze sobą nie mieszkaliśmy, znaliśmy się tylko niecałe 3 lata w czasach liceum, mieliśmy po niecałe 20 lat jak zaszłam w ciążę i pomyśleliśmy że różnie może być jak zamieszkamy razem i pojawi się dziecko i że lepiej wziąć najpierw cywilny. Po 3 latach czyli w czerwcu tego roku wzięliśmy kościelny i wyprawiliśmy weselicho :) W takich sytuacjach "wpadkowych" jednak lepiej wziąć najpierw cywilny. Akurat u nas wyszło wszystko ok wiec patrząc tera zmoglibyśmy wziąć od razu kościelny ale np moja koleżanka była z facetem też ok 2/3 lat i wpadli i wzięli kościelny i zamieszkali razem i teraz po dwóch latach małżeństwa biorą rozwód.
    Musicie sami się zdecydować co Wam bardziej odpowiada.

Zakręcona no ja pierdziuu co to za szpital i co to za lekarz... :O

Ja byłam dzisiaj na tym ślubowaniu ale fajnie było popatrzeć na synka jak śpiewa :) Z tym, że najpierw ładnie stał i śpiewał a później zaczął z kolegą rozrabiać łobuz mały :P
    Po powrocie poszliśmy na zakupy i na plac zabaw bo pogoda ładna. A jak wróciłam to zaczęłam sprzątać i gotować obiad aż się przemęczyłam bo kręgosłup zaczął boleć. Teraz czas na odpoczynek

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png

Wysłany: 27 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała kościelny. Nie mam parcia.. Ale jednak.

Z tym, ze w obecnej sytuacji nie mozemy sobie na niego pozwolić, a po cywilnym moj P dostanie podwyżkę w pracy.

Zakręcona i tego właśnie nie lubię w tych pieprznych szpitalach.. Debile sami tam pracują. Najlepiej by nikogo o niczym nie informowali i o nic nie pytali!! :/

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 27 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Asmee ja też nie mam premium na belly bo tak jak dziewczyny pisały jest i tak sporo funkcji na tym bezpłatnym

Ja byłam dzisiaj na tym ślubowaniu ale fajnie było popatrzeć na synka jak śpiewa :) Z tym, że najpierw ładnie stał i śpiewał a później zaczął z kolegą rozrabiać łobuz mały :P
    Po powrocie poszliśmy na zakupy i na plac zabaw bo pogoda ładna. A jak wróciłam to zaczęłam sprzątać i gotować obiad aż się przemęczyłam bo kręgosłup zaczął boleć. Teraz czas na odpoczynek

Musisz byc dumna !!

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 27 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:

Musisz byc dumna !!

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka a czemu dostanie podwyżkę ?! :)
    Co to za praca co za slub dają podwyżkę: p

A no laski ale co Ja zrobić mogę ? No nic , jedynie czekać i to wszystko .
    Zła na maksa jestem ale gdybym wiedziała ze będą takie sytuacje to uwierzcie ze z dwa , trzy tygodnie temu bym zapłaciła za poród prywatny

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

P.S kuzwa mam laske na sali która ciągle zre !!! Ale laski ciągle ! Zjadła juz paczkę kabanosow , chyba ze trzy batony , bułki dwie , kawał wielki tortu , kolacje szpitalna , obiad , paczkę paluszkow i jakiś ciastek , kisiel , pije z piąta herbatę ... Ja tam nikogo z jedzenia nie wyliczam ale TAK MNIE WKURWIA JEJ DZIAMGANIE BO ROBI TO MEGA GLOSNO !!!! MEGA ... JAKBY MORDOKLEJKE MIALA W PAPIE ! WRRRRR ...
    Edit: wszystko w przeciągu półtorej h !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka i to jeszcze jak dumna :D
    A z tym ślubem jeśli taka jest sytuacja to bym wzięła skromny cywilny dla najbliższej tylko rodziny z poczęstunkiem albo tylko z tortem i szampanem to wtedy koszty nie duże. Obrączki na cywilny będą później na kościelny. Bo podwyżka taka to dobra rzecz. I jak dostanie podwyżkę to do skarbonki zbierać na wesele i kościelny :)

Zakręcona no masakra oby Ci szybko te czekanie zleciało biedulko. A może jutro jak będzie miał inny lekarz dyżur byś powiedziała żeby wywoływali ?

• Heathera Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Zakręcona współczuje :/ Ja to np nie wytrzymała bym z kimś chrapiącym na sali.
    A dla niej może faktycznie kup mordoklejkę. By wzięła i się zakleiła :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Hera no serio , masakra z ta laska !
    Ciągle lazi do lodówki i cos nowego przynosi a później w lapka z suchawkami wpatrzona i jeb mlask mlask mlask haha szok.

Kochana Ja juz tu obcykalam każdego lekarza , żaden jebaniec nie da się namowic

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ