X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Emi_emi Nowa

Wysłany: 30 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,rozpoczełam nowy temat aby dowiedziec sie od was jak to u was dokladnie jest lub bylo do zapłodnienia. ;)
    Maam 20 lat i od ponad roku nie moge zajsc w ciaze.
    Moze wydawać się że to za wczesnie, ze mam czas jeszcze, ale ja wiem czego pragne i wiem jakie mam plany na przyszłość. Martwi mnie jedno ze od tamtego roku a mianowicie od września podjęłam starania z moim przyszłym mężem i do tej pory nie zaskoczyłam. lekarze twierdza ze na badania za wcześnie, chciałbym dowiedzieć sie jak to bylo u was ;)
    pozdrawiam ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera jak masz nerwobol to weź nospe i polz się i oddychają głęboko . Ja miałam nie raz taki i koniecznie kazali nospe lyknac i odetchnąć leżąc .
    No właśnie niepotrzebnie ale z drugiej strony każda by się wkurzyla niesamowicie . Musisz emocje opanować troszkę i jak cos się dzieje to najpierw sprawdź kochana . :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic o rozwarciu nie mówil jak tylko , ze na luźny palec wiec 2/3 cm:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Emi_emi Nowa

Wysłany: 30 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wy tez mialyście problem z zajściem w ciąże..
    ??
    od ponad 13 miesiecy sie staram i nic
    sama nie wiem co o tym myślec.... ;/
    wiem ze powinnam zrobic badania ale lekarze twierdza ze to partner powinnien pierwszy zrobic badanie nasienia, tyle ze to ja chcialabym sie przebadac bo to ja mam cykle 30-35
    .

• Heathera Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo właśnie sobie leżę, ale wezmę nospę dzięki za radę :)
    Zawsze reaguje zbyt emocjonalnie ale teraz myślę, że dodatkowo hormony zrobiły swoje bo chyba jeszcze nigdy tak nie płakałam.

No to oby było co raz więcej...ciekawa jestem czy będzie październikowy maluch czy już listopadowy :P

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera mam nadzieje , ze pazdziernikowy .
    Emi Ja staralam się o dziecko 23 miesiące w tym miałam poronienie jedno , miałam bardzo duże problemy z zajscie w ciążę . Niedoczynność tarczycy , pco , brak naturalnej owulacji wgle i zdarzyło się ze po lekach nie wyspaila juz , zapalenia krwi miałam , ureaplasme na która leczylam sis silnymi lekami bardzo , kierowana juz byłam na in vitro .
    Osobiście uważam tak samo jak i Mój lekarz mi mówił ze badania powinno się razem zrobić a nie ze najpierw partner bo jak widać nie zawsze po ich stronie wina leży. Mój miał robić i nie zdarzył: p
    Mój stary lekarz nie chciał mnie badać bo za wcześnie , poszlam do innego , prywatnie i po 3 miesiącach starań juz miałam porobione badania od A do Z i mogłam się zacząć leczyć , smiem sądzić ze dzięki niemu moje starania trawy" tylko" 2 lata a nie np. 5

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi witaj :)

Hera też miałam dziś kłucie w boku, ale przeszło samo na szczęście :)

Zakręcona fajnie ze wody czyste :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi u nas to szybko poszło i się udało za pierwszym razem w pierwszej ciązy jak i drugiej więc ja akurat nie mam żadnego doświadczenia w staraniach, badaniach itd wiec nic w tej kwestii nie pomogę :/ Mogę tylko powiedzieć, że trzeba wierzyć bo na pewno sie uda tak jak u Zakręconej sie udało i u innych dziewczyn na tym forum :)

Mi przeszło jak wzięłam nospę i sobie poleżałam a teraz wcinam mojego ulubionego granata <3 i capucino sobie zrobiłam bo ostatnio mam chętkę na nie i co jakiś czas piję

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera oj kawki takiej to i Ja bym się napila , bardzo:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj już niedługo i wypijesz sobie :)
    Ja tam bym wolała być na Twoim miejscu i już prawie rodzić :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana no nie wypije bo na diete ide odrazu po porodzie:)
    Jeszcze nadzieja , ze może jutro chlipne sobie hihi , kupi mi D i w szpitalu będę robić: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to chyba że, to jutro ostatni raz :)

• palma Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie jestem na etapie odstawiania kawy :D piłam ją przez jakies 5 lat a teraz od wtorku koniec :D poje Inke i też mi smakuje :P

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nigdy nie piłam regularnie kawy tylko czasami ale zdarzało mi się że było mi słabo i ręce mi drżały nawet po rozpuszczalnej i stwierdziłam że w ogóle nie będę pić chyba że inkę albo właśnie ostatnio capucino.

Mój M natomiast zawsze rano pił kawę w pracy bez śniadania i do tego papierosek ale zaczął mieć problemy ze zdrowiem i teraz rano robię mu małe śniadanko i dopiero po śniadanku pije i robię mu trochę słabsza i z mlekiem.

Moja mama natomiast musi codziennie przynajmniej 1 kawę wypić bo inaczej głowa ją boli i jest jej niedobrze, najlepsze jest to że wypija kawę i może iść spać a ja (mam to po moim tacie) że nawet po rozpuszczalnej wypitej rano w nocy się męczyłam :P

• palma Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piłam 3xdziennie ale zauwazyłam ze jestem baardzo pobudzona po niej :D i ograniczylam do jednej tylko rano po przebudzeniu i tak bylo przez rok dwa, a teraz zero kawy i tylko inka ewentualnie własnie cappucino bo bardzo lubie :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj na naszym wątku większość jest w podobnym wieku do Twojego i się stara albo już jest w ciąży więc akurat nie wydaje się że jest za wcześnie.
    Ja urodziłam pierwsze dziecko gdy miałam prawie 20 lat. W sumie to nawet nie była wpadka po prostu spontaniczny może niekoniecznie przemyślany pomysł żebyśmy chcieli mieć dziecko. A że szybko się udało to mamy teraz prawie 3 i pół letniego synka. Teraz podjęliśmy decyzję o kolejnym dziecku bo jesteśmy stabilni finansowo i by się przydało rodzeństwo. Oboje mamy po 23 lata i drugi dzidziuś w drodze. Pomimo wczesnego macierzyństwa udaje się nam studiować, pracować i żyć szczęśliwie :)

Dziwi mnie tylko że po roku bezskutecznych starań lekarz twierdzi, że jest za wcześnie na badania ? Chyba powinnaś zmienić lekarza. Nie znam się za bardzo w tym temacie ale tutaj dziewczyny czasem i po pół roku robią badania i przynajmniej wychodzi co jest nie tak.

• JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera, czy w umowie z Plusa jest klauzula o karze? Albo jakis podpunkt? Taka kara moze byc za zerwanie umowy jeśli nie płaciliście abonamentu w terminie bądź zostało Wam do jej zakończenia wiecej niż pół roku. Jeśli termin 14 dni nie minął to mogą Was pocałować w pędzel.

Zakręcona - cieszę sie ze D zostaje i ze na dniach będziesz miała maluszka przy sobie. Zazdroszczę Ci ❤️

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie wkurza moja temp ;/

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka ja już pisałam, że się wyjaśniło bo dzwoniłam do nich i z mojej strony było wszystko ok bo moje odstąpienie od umowy doszło do nich przed upłynięciem 14 dni tylko im się coś niby w systemie pomyliło i wysłali nam tą karę. w listopadzie ma dojść korekta bez żadnej kary

• Heathera Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma czemu Cię wkurza ?

‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ