X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No duże ale tak samo kochane jak małe :) Mi to się marzy owczarek niemiecki ale mam małe mieszkanko żeby mieć takiego psiaczka w domu :(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby są takie opinie ale mój mąż się zakochał w yorku kolegi i powiedział że tylko takiego chce :P
    Z resztą ja uważam, że dużo też zależy od temperamentu psiaka i wychowania

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka:) wrote:
    Kamilka to Ty z moich stron jak z Krakowa :-) my mamy suczke shih tzu. Najlepsze psiaki dla dzieci. Ja tez slyszalam ze yorki falszywe a shih tzu polecam kazdemu przy dziecku :-)
    Zgadzam sie, to najwspanialsze psy na swiecie. Ja mam chlopca Juz wam pokazuje
    http://wstaw.org/m/2015/11/06/CYMERA_20150608_135118.jpg taki model:))))

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka fajny :) Ale mój york tez będzie fajny :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Patutka fajny :) Ale mój york tez będzie fajny :)
    To kwestia jak go tam traktuja i jak Ty go ulozysz kochana. :)
    Moj np jak cos mu sie nie podoba, to jezyk mi wystawia xd

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona myślę że szyjka ok , oby się tylko nie skręcała . Wiesz każda kobieta ma inną szyjkę , Ja np. Z natury mam bardzo długą i całą ciążę aż do 39 tyg miałam 5 cm prawie ale są inne które maja 3 i całą ciążę pięknie donoszą , kwestia organizmu. Nie martw się tylko w razie co nie przemeczaj i czekaj na wizyte , też uważam że gdyby było coś nie tak to by położna się oddawała

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • kasiia93 Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Jestem tu nowa, mam nadzieję, że szybko się odnajdę :) Nazywam się Kasia i mam 22 lata. Nie mam męża, ale mam wspaniałego chłopaka, z którym chcemy mieć dziecko. Właśnie po 3 latach odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, zaczęłam przyjmować kwas foliowy. Bardzo chciałabym jak najszybciej zajść w ciążę, ale nie wiem czy tak od razu po odstawieniu można i czy jest to bezpieczne... Stąd moja prośba o wasze zdanie na ten temat ;)Pozdrawiam :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasia.
    Osobiście uważam , że bezpieczne . Jest na prawdę wiele kobiet które w taki sposób właśnie zaszły w ciążę nawet pod okiem lekarza . Dawali antybobasy i po odstawieniu odrazu starania bo większe prawdopodobienstwo miało być .
    Powodzenia życzę :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona. nic się nie przejmuj :) ja miałam 2,5 cały czas, w 8 miesiącu 1,5 cm i przenosiłam 11 dni :P

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • kasiia93 Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna uspokoiłaś mnie i pocieszyłaś, bo tyle się naczytałam, że trzeba przynajmniej 3 miesiące poczekać... Dziękuję bardzo ;* Czyli pozostaje mi (nam) zacząć spokojnie starania ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej , co tam dziewczynki ? :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Zakręcona :) jak tam Twoj maluszek ?

U mnie tyle, że już nie wiem czy była owu czy dopiero będzie. Dziś 13dc, staramy się od 6dc. Jak wrzuciłam informacje na wykres o śluzie to nagle mi wyznaczyło owulacje na 10dc, co wydaje mi się troche mało prawdopodobne.... w kolejne dni się okazało że ten śluz rozciągliwy nie był tylko jednak wodnisty....a nic z tego nie wiem :P nie umiem ocenić tego śluzu. Cały czas mi sie wydaje ze jest tylko wodnisty. Chyba sobie dam spokoj z tymi obserwacjami, bo mi to nie wychodzi a tylko mnie stresuje

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam robić testy owu, ale sobie odpuściłam i nie kupiłam bo mi mąż mówi, że się za bardzo nakręcam i wariuje i przez to sie bede jeszcze bardziej denerwować. Posłuchałam go i teraz żałuje bo nie wiem co z tą owulacją

ckaidqk34aroni5a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika nie zaluj ! :-) najwidoczniej jeszcze nieodnajdujesz się w obserwacji a faktycznie czasem idzie fiksa dostać . Staranie bez obserwacji śluzu np. Też jest fajne a mnie stresuje że a bo tu nie wiem jak określić aa co do ovu kochana to tylko maszyna że tak powiem , on wiele czynników bierze a czasem jeden i określa owulację , poprawkę trzeba brać na to .
    Temperaturke mierzysz sobie ? :-)

A mój synus w porządku , dziękuje że pytasz :*
    Rośnie , ciągle na cycku siedzi eh , mam nadzieję że zmieni się to niedługo i unormuje sobie pory jedzenia .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    To kwestia jak go tam traktuja i jak Ty go ulozysz kochana. :)
    Moj np jak cos mu sie nie podoba, to jezyk mi wystawia xd
    hehe to niezły pies :D

Zakręcona właśnie jak tam maluszek ?

Kasiia witaj :)

Kamika to może po prostu wrzuć na luz, dalej się starajcie a co wyjdzie to wyjdzie, jeśli macie trafić to i tak traficie w ten dzień bez testów owu :)

U nas dzisiaj senny dzień strasznie. Synek wstał ok 8 i z mężem traktory oglądali a ja sobie spałam. Wstałam na śniadanko przed 11 i mąż pojechał do szkoły. Chciałam z synkiem pójść do sklepu i na spacerek krótki (bo zimno) ale mały poszedł się schować żebym go szukała (czasem tak robi) a że schował się w swoim łóżku pod kołdrą to zasnął :P I teraz sobie śpi i muszę czekać żeby wstał żeby do tego sklepu iść :P Później trochę się pobawimy i muszę odkurzyć i pozmywać i siew wykąpać bo wieczorem jesteśmy zaproszeni na imprezę do brata mojego M.

A jak tam u Was ?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera ogolnie ok :-) dziś noc miałam nie przespana bo on tylko cycek i cycek .
    Tak jakby chwilę się najadl i za pół h nie całe od nowa polska ludowa .
    A takto jest bardzo grzeny babelek i taki kochany :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz a u nas odwrotnie było, jak urodziłam w 38 tygodniu to synek bardziej wolał spać niż jeść i kazali mi go budzić co 2/3 godziny na jedzenie, nawet w nocy. Więc musiałam tak robić i na szczęście na wadze przybierał. Jak był starszy to też w dzień lubił wisieć na cycu, zasypiać tak i później był problem go odłożyć żeby się nie obudził ;p
    Była u Cb położna ? Możesz się jej podpytać, ale jeśli przybiera na wadze to powinno być wszystko ok :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była położna wczoraj właśnie , mówiła , że to wszystko normalne bo dziecko najczęściej na początku wisi dużo na cycku a później po ok 2/3 tyg normuje sobie i je normalnie a nie ciucka tylko .
    W piątek ma znów być kolejna wizyta to może zwazy mi już małego .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to widzisz wszystko jest ok :) U mnie na początku pewnie tak spał bo z brzuszka szybciej wyszedł i się nie wyspał tam :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera haha być może. :-D

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ