X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie niestety przyszła @ rano :( a dwa poprzednie dni plamiłam.
    Także zaczęliśmy kolejny cykl starań.

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera super się urządziliście :)
    A ściana z odpitymi dłoniami wymiata :D

Biedroneczko ja też plamię od wczoraj po badaniu :/
    I też mam już rozwarcie właśnie.
    Trzymam kciuki, żeby Cię szybko wzięło i poszło sprawnie i bezboleśnie :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona dzięki :)
    Noo to patrze, że Ty też już zaraz urodzisz :)

Marteczka no to nie ma co się załamywać tylko się miło starać jak @ przejdzie :)

Mnie coś dzisiaj zaczęło boleć tak jakoś kłuć, ale to chyba mała mi gniotła jelit albo żołądek. Trochę poleżałam i już jest lepiej na szczęście bo jak tak mnie złapało to już się wystraszyłam że może poród się zaczyna o.O

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak juz bym chciala nowy cykl zaczac, ale tak najdluzej liczac to i z tydzien moge jeszcze czekac :) a poza tym to wszystko ok chociaz dzis chyba cisnienie bylo slabsze bo myslalam ze usne za kierownica grrr.. tragedia.

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette mój cykl chyba właśnie o tydzień się skrócił także wszystko jest możliwe.

• ona. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się donoszone :)
    Cały czas nie mogę uwierzyć, że to już zaraz będę tulić mój Skarb <3

Heathera, Paulette lubią tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*
    Marteczka wreszcie się uda, zobaczysz ;* powodzenia!
    Hera ale ślicznie po remoncie!!! I te łapki na ścianie wspaniałe wyglądają. Naprawdę super pomysł!! ;)
    Boedroneczko szybkiego i zdrowego rozwiązania :* mam nadzieję, że już niebawem ;)

A u mnie... Nic. U tego lekarza nie byłam, chyba stchorzylam. Powiedziała mojemu M, że jak ten rok minie bezowocnie to pójdę na te badania, teraz nie chce się stresowac. I jak o tym nie myślę, to leci i jest naprawdę lepiej ;) robię rzeźbę, bo !ase już mam hehe Chce ładna pupe nogi i brzuch do lata, to może się nie będę wstydzić lecieć na wymarzone wakacje do Włoch tak bym chciała!
    Mam już płodne, ale nie mierze tempki, tylko śluz jest już płodny... A mój ukochany jest przeziebiony... Co prawda gorączki wysokiej nie ma i antybiotyku nie bierze, ale pewnie znów nici wyjdą z fasolindy :P trudno.

Sorry za chaotycznosc ale muszę się wyglądać do kogoś kto mnie rozumie. Kocham Was <3

Heathera lubi tę wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera zachwycam się kolorami, które wybrałaś! Ściana u Wiktorka wymiata, a o rameczkach koło napisu nie wspomnę - idealnie w mój gust! :)

Będę Was powoli nadrabiać popołudniu.. tylko chwilkę się prześpię ;D Odwykłam od wczesnego wstawania, a ostatni tydzień dzień w dzień o 6/7 pobudka i w trasę. Za to mam już wszystko do maleńkiej <3 Nie licząc kosmetyków, bo to w rossku na koniec kupię. Dzisiaj odebrałam wózek i fotelik. Jeszcze tylko czekam na zamówione meble i bazę do fotelika.. mam nadzieję, że niedługo zrealizują zamówienie. Będę robiła dziś zdjęcia do posta na blogu to Wam podrzucę. :)

Tymoteuszowa, a może chociaż badania podstawowe zrobisz? My tu możemy Ci je zweryfikować. :) Przynajmniej ja mam te wszystkie obcykane, bo sama latałam i robiłam. Zawsze to w jakimś stopniu uspokaja, że wszystko jest ok i trzeba po prostu cierpliwie się starać. A przeziębieniem to się wcale nie przejmuj, bo to wpływ ma, ale nie jakiś ogromny.

Heathera lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wiesz co, morfologie miałam robiona z tarczyca i jest w normie. Co prawda późną jesienią Ale nie tak dawno, żeby coś się mocno zmieniło. Myślę, że przyczyną leży w mojej głowie i tak to działa, że nie wychodzi. Postawie na spontaniczne i już, czyli w moim przypadku to kwestia myślenia, że się nie staramy i może pomoże :)

• Heathera Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo

Paulette no nic tylko czekać musisz

Ona super teraz przynajmniej możesz być spokojna jak ciąża donoszona i możesz w każdej chwili rodzić :)

Tymoteuszowa może faktycznie bez badań nie będziesz się tak spinać. Albo zrób te podstawowe jak Asmee mówi i Ci pomoże

Asmee ja ostatnio chodzę spać ok 12/1 budzę się na pół godziny żeby chłopaków do pracy i przedszkola wyprawić i dalej idę w kimę i śpię do 10/11 a dziś to już w ogóle do prawie 12 (i o dziwo nasz pies śpi ze mną też tak długo a nawet to ja muszę go budzić jak sama wstaje :P)
    Pochwal się zdjęciami jak już będziesz miała resztę :)
    Do mnie w końcu zaległy zus doszedł więc zrobię dzisiaj zakupy higieniczne do wyprawki :) W aptece Gemini :) Możesz też tam popatrzeć bo ceny mają fajne i dużo produktów dla dzieci

I dzięki za miłe komentarze na temat mieszkania :) Mi się o wiele fajniej mieszka teraz niż wcześniej jak były białe ściany :D

Ja dzisiaj mam nudnawy dzień, wszystko porobione nawet obiad mam wczorajszy. Mąż jak wróci z pracy to leci rower kupić (stwierdził że musi schudnąć) :P
    A ja pewnie z synkiem i psem na spacer wyjdziemy. Trochę wieje i jest zimno ale słońce pięknie świeci :)

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne zdjęcia pokoików dla dzieciaczków.

Czekam na wieści od Was nie długo rodzących i od kochanych staraczek z którymi łączę się bardziej, bo przeżywam to samo. Ja czekam czy na dniach zacznie się nowy cykl brzuch mnie boli @ chyba planuje przyjść na weekend i mi zepsuć beztroskie plany.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusi mnie Gemini, ale wiem, że jak zrobi tam listę zakupów to kupię dużo więcej niż w rossmannie i przede wszystkim więcej niż realnie potrzebuję ;d A z kasą muszę teraz przystopować, bo jeszcze chciałam odmalować pokój w marcu.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha my kobiety jak wpadniemy w zakupowy szał to nie ma mocnych. Mnie nie można wypuszczać zwłaszcza do sklepów typu rossmann.

• ona. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też robiłam zakupy w Gemini.
    A Rosska wam zazdroszcze

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no mi w sumie w Gemini wyszło 150 zł :P Ale kupiłam też kilka rzeczy dla synka bo też już mu brakuje higienicznych.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już teraz chodzę do sklepu z listą i nic więcej nie kupuję. Najgorzej jak wybierze się ze mną mama i od wejścia biegiem w ciuszki.. no siłą ją muszę wyciągać i z reguły się jeszcze pokłócimy o to.

Dzisiaj też mnie zdenerwowała strasznie. Wróciłam do domu z tym wózkiem, fotelikiem itd uszykowałam sobie w salonie żeby porobić zdjęcia i wyraźnie to zaznaczyłam. Schodzę po 30min, a tam nic nie ma.. wszystko na strych powynosiła, żeby nikt nie widział, że kupiliśmy. Nie mówię o tym, że nie spodziewała się gości i nikt by nie widział, ale sam fakt, że odbiera mi tą radość pokazania komukolwiek.. Kurcze, stać mnie to kupuję i serio mam w dupie, że sąsiadka, która wpadnie na kawę ma mniej forsy i dla niej to abstrakcja. Nie mam zamiaru z tego powodu dostosowywać się do niej. Może gdybym miała miliony i wydawała gdzie popadnie, no ale ja ciężko pracuję na to, żeby kupić dla córki to, co uważam za potrzebne i warte wydania kasy. A żeby tego było mało, wtelepałam się na ten strych żeby poprzynosić te rzeczy, a tam totalna rewolucja.. Ja sobie porozkładałam wszystko po swojemu, porozwieszałam żeby się już wietrzyło.. a ona? Wszystko poskładała i pochowała w folie. W taki szał wpadłam, że się pokłóciłyśmy ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy ahh :D
    wczoraj poszłam za zakupy i zajrzałam na dział z buteleczkami, śliniaczkami itd
    już nie długo.. i zaczną i mi się takie zakupy :)
    czuję to w kościach :P haha

Asmee rozumiem Cię. ja mam tak ze swoją babcią. ona z niczego się nie cieszy co jest ze mną związane. nawet nie powie, że np na wakacje jadę (bo mnie stać) tylko tłumaczy, że do rodziny pojechałam.. jak mówię o ślubie to jak do ściany. Babcia mojego eM się cieszy pyta o wszystko i w ogóle a moja kompletnie nic. zero. to też mnie totalnie wkurza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 16:04

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette, ja też się tak entuzjazmowałam zakupami. Do czasu aż nie musiałam ich robić.. bo wtedy wszystko co wcześniej było takie śliczne, czadowe i 'na pewno kupię' stało się nie praktycznie, źle zapinane, 'kto takie coś dziecku zakłada' ;D Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia jak to się mówi. No ale z całego serca Ci życzę, żebyś jak najszybciej stała przed tymi wszystkimi pozornie fajnymi dylematami :P

Takie osoby strasznie demotywują i odbierają całą radość. ;/ Zresztą tak jak na początku ciąży Wam pisałam, że w kółku wysłuchuje, żeby się jeszcze nie chwalić, bo wszystko się może stać. Chore jest takie zapeszanie ;/ No ale są ludzie i ludziska.. :) Trzeba się otrzepać i żyć dalej nie przejmując się nimi! :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    hehe no mi w sumie w Gemini wyszło 150 zł :P Ale kupiłam też kilka rzeczy dla synka bo też już mu brakuje higienicznych.
    ja ponad 300 tam wydałam ;/ 99,9% rzeczy dla córci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:20

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje. Ja jeszcze nie musze robic tych konkretnych zakupow wiec nie patrze pod tym wzgledem. Pozniej mi sie zmieni.
    No u mnie az tak restykcyjnie chyba nie bedzie, ale co ma byc to bedzie. Ja nikomu nie mowilam a pozniej i tak poronilam. A mam znajoma na fejsie co zaraz jak sie dowiedziala ze jest w ciazy od razu o tym napisala i szczesliwie juz urodzila. Na to reguly nie ma.

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ