Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja bym zrobiła rowniez jak dziewczyny radzą

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, mi się wydaję, że Zakręcona nie ma racji - przy końcu umowy nie mają obowiązku poinformowania. Jedynie co, to możesz pisać skargę 'wyżej' na kierowniczkę argumentując swoimi wynikami i jej podejściem do Twojej osoby. Będą wtedy mieli jasność, że baba wywala dobrych pracowników na rzecz takich, którzy nie są dla niej zagrożeniem.

AJA_S lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola idz do gina i zrob bete. Testy ciazowe od tak nie wychodza pozytywne, a kazde plamienia/krwawienia bez opieki lekarskiej przyblizaja do utraty ciazy. Zreszta bierzesz kwas foliowy?

• JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Marzycielka, mi się wydaję, że Zakręcona nie ma racji - przy końcu umowy nie mają obowiązku poinformowania. Jedynie co, to możesz pisać skargę 'wyżej' na kierowniczkę argumentując swoimi wynikami i jej podejściem do Twojej osoby. Będą wtedy mieli jasność, że baba wywala dobrych pracowników na rzecz takich, którzy nie są dla niej zagrożeniem.

Tak wiec właśnie ide na pocztę

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wybacz ale nie doczytalam , ze to koniec umowy byl . Przepraszam za blad , Asmee jak zawsze niezawodna ... ;)
    Mojej Mamie się nie kończyła umowa , miała przedłużona na dwa lata chwilę wcześniej , tutaj tak jak Asmee pisze mogła Cię zwolnić bez podania przyczyny ale skargę napisz, oczywiście , ze tak .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne ;*
    mam pytanko, kiedy testowałyście?
    Mam chęć już teraz, ale boję się zawieść... Nie mogę sobie miejsca znaleźć...
    Pozdrawiam niuńki <3

17.11.17-poronienie całkowite
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA, u mnie 10dpo test był negatywny. Dopiero po terminie @ pojawiła się 2 kreseczka :)Wydaje mi się, że wcześniej nie ma sensu robić.. Ja się tak przejęłam tym testem w 10 dniu, że sobie wmówiłam, że nie jestem w ciąży i dopiero po kilku dniach jak się zaczęłam źle czuć to do mnie dotarło, że @ nie przyszła ;d

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja już 3-4dni mam mdłości i dziś rano wymioty... Dlatego pytam kiedy warto zrobić ;)

• Asmee Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do zagnieżdżenia dochodzi średnio około 6 dnia po owulacji, od tego momentu w organizmie pojawia się beta HCG. Niektóre testy, te o większej czułości są w stanie wykryć bardzo wczesną ciążę i zdarza się, że już w 10dc wyjdą dwie kreseczki. Ja jednak uważam, że najpewniej byłoby zrobić betę z krwi jeżeli niepokoją Cię takie objawy :). Nawet jeżeli poziom bezie jeszcze niski, to taki test zasugeruje Ci więcej niż zwykły sikacz :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie niepokoi tylko daje zbyt dużą nadzieję i najgorsze że już się wkręciłam... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 20:20

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajas po co wkrecasz.sobie ??? Kurcze :(
    U mnie w pierwszej ciąży aniolkowej wyszedł test dopiero meeeewwga blado w 16 dniu po.owulacji bo zagniezdzenie było 13 dni po . Teraz wyszedł ok 14 dni po , miałam późną owulacje bo dopiero w 24 dc, o ciąży dowiedziałam się pod koniec 7 tygodnia jakoś 6t .... itp

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Chciałabym prosić was o interpretacje moich wyników badań, były robione w 15 dniu cyklu... Wiem, że LH i FSH robi się na początku, ale miałam okazję zbadać na darmo więc nie zaszkodzi pomyślałam...

http://ifotos.pl/zobacz/201603191_swsxeqw.jpg

W tym samym dniu byłam u pani ginekolog i przypuszczała, że owulacja mogła już nastąpić... Czy po tych wynikach mogłabym wywnioskować, że ona była ? Oczywiście o progesteronie mówię :) Z góry dziękuje :**

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ajas po co wkrecasz.sobie ??? Kurcze :(
    U mnie w pierwszej ciąży aniolkowej wyszedł test dopiero meeeewwga blado w 16 dniu po.owulacji bo zagniezdzenie było 13 dni po . Teraz wyszedł ok 14 dni po , miałam późną owulacje bo dopiero w 24 dc, o ciąży dowiedziałam się pod koniec 7 tygodnia jakoś 6t .... itp

Wiesz staramy się już prawie 3lata... Po prostu nie idzie sobie nie wkręcać po tym wszystkim co dotychczas przeszłam. Zwłaszcza jeśli chodzi o mojego ostatniego gin.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ja wiem , ze też starałam się długo przeszłam poronienie bliźniaków , chorób pełno kurcze znam ten cały ból ; (
    Ale naprawdę uwierz , ze lepiej odpuścić , nie kochać się mechanicznie , nie wkrecac sobie ze tak to teraz . Po owulacji i tak już wszystko zależy tam od góry a nie od nas więc wtedy wyluzować . Wiem co mówię serio , mnie pomogło bardzo . Kiedy testujesz ?

AJA_S lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Hej dziewczyny :) Chciałabym prosić was o interpretacje moich wyników badań, były robione w 15 dniu cyklu... Wiem, że LH i FSH robi się na początku, ale miałam okazję zbadać na darmo więc nie zaszkodzi pomyślałam...

http://ifotos.pl/zobacz/201603191_swsxeqw.jpg

W tym samym dniu byłam u pani ginekolog i przypuszczała, że owulacja mogła już nastąpić... Czy po tych wynikach mogłabym wywnioskować, że ona była ? Oczywiście o progesteronie mówię :) Z góry dziękuje :**

Moim zdaniem wyniki masz bardzo ładne. Szkoda, że tak wcześnie je zrobiłaś, lepiej byłoby poczekać jeszcze z 2 dni i wtedy byłaby jasność.. ale uważam, że jesteś już po owulacji. Nie tylko progesteron na to wskazuje choć oczywiście jest kluczowy i zupełnie prawidłowy na 'po owulce'. O ile pamięć mnie nie myli, miałam identyczny wynik w 17dc po owulacji :)

AJA, poczekaj kochana do terminu @ i testuj. Trzymam kciuki! Koniecznie daj znać tutaj lub na fb! :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar w poniedziałek Wielkanocny... Oczywiście jeśli @ nie przyjdzie dzień wcześniej... :/

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za testujące oby zajączek sprawił dwie kreseczki :)

AJA_S lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nie było mnie tu sto lat ;)

Wpadłam zapytać co tam u Was jeśli jeszcze mnie ktoś pamięta :P

Zakręcona jak synek?
    Heathera jak idzie? ;)

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana oczywiście , ze pamiętam ! ;) widzę już 39 tydzień , jejku :D to lada chwila porod . Jak sie czujesz ?

A dziękuję , ze pytasz ;) synuś wspanialy, grzeczny rośnie , ząbki wychodzą dwa na raz ;D 5 miesięcy zaraz kończy . Nowe umiejętności zdobywa , w Tacie zakochany na maksa i o . Tyle u mnie w sumie ;*

astoriaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona baaaardzo się cieszę, że wszystko u Was ok ;) Super ;)

Ja czuje się dobrze, do zeszłego tygodnia jeszcze codziennie jeździłam na uczelnię, bardzo lekko zniosłam ciążę. Teraz zostałam już w domu i już wiadomo - ciężko, ale mam nadzieję, że młody wyjdzie niebawem :D

7470gov3xicgdrhg.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ