X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Ah no widzisz :/ ja nie wiem gdzie oni mają głowy ? :O jak nie zapomną o czymś to coś zabiorą i zapomną, boziu :P

a na to wszystko pozniej sie wypieraja :D

Almanah lubi tę wiadomość

• marta95 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie!

'Cooo? No przecież ja nic nie zrobilem' - kocham to ❤ :D

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatki ;) :*

marta95 lubi tę wiadomość

17.11.17-poronienie całkowite
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Kto sie cieszy z piątku jak ja? ;) :)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejcia ! Ja się bardzo bardzo cieszę :D

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo elo... ja nie koniecznie bo jutro też do pracy na drugą zmianę :/

• Almanah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę. <3 Za 3 godziny wsiadam w busa i jadę do narzeczonego. Śluz płodny już pełną parą płynie, więc w razie co będzie <3 odklepane. Żeby nie było. :P

Przed wyjściem chyba nawet machnę test owu. :)

AJA_S, marta95 lubią tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja życzę powodzenia, oby cykl zakończył się zieloną kropką ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powodzenia kochana oby sie udało! :)
    My juz po wiec teraz pytanie - czy zaowocuje :)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah działaj !! Romantycznego weekendu! :D

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) czytałam tak te Wasze wpisy i starałam się nadrobić ;) zacznę od tego że ja akurat kocham warzywka , zastanawiam się nawet czy nie przerwać branie kwasu foliowego bo codziennie jem coś zielonego, brokuły uwielbiam z czosneczkiem, owocki, do tego kupuję dziś otręby pszenne. Co o tym myślicie? Jak ktoś nie je warzyw to rozumiem zamienniki ale w moim przypadku może to zbędne?...

A co do mężczyzn to tak mój ma bardzo ciężki charakter, nerwus że hej :P byle gów.o a on już nerwica :P ale stara się ;) pomimo tego ze pracuje codziennie rano pierwszy wstaje robi herbatkę i zaczyna szykować śniadanko :) no i obydwoje uwielbiamy spacery po lesie :) prawie codziennie jak wraca z pracy to je obiad a później ruszamy w las ;) jeśli mamy wolną chwilę to zawsze spędzamy ją razem :) także są plusy i minusy jak u każdego :)

Almanah powodzenia , oby wyjazd zaowocował fasolką ;)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zapomniałam napisać ;) moja ciotka wczoraj mnie odwiedziła, zapytałam się ile się starała a ona powiedziała, że udało się od razu :P była akurat u gina i mówiła że planuje , on powiedział, że już może zaczynać bo owulka lada dzień zawita, mówiła że serduszkowali później jeszcze za dwa dni dla pewności i już :P udało się :P najlepsze jest to że ona nie brała żadnych wspomagaczy, suplementów, nie odżywia się zdrowo :P nie uprawia sportów, po prostu nic a nic :P i jej się udało od razu a tu się człowiek tak stara i dupa :P ja niedawno zaczęłam ale wiem , że dużo z Was stara się już jakiś czas i nic... ech nie potrafię pojąć :P

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kwasu foliowego to zamykam ten temat ;) w międzyczasie na innym forum dostałam mnóstwo odpowiedzi i jeszcze znajoma która ma duże pojęcie podpowiedziała co nie co i chyba wiem wszystko co chciałam wiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:18

ckai9n73i3etzh5b.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może podziel się zdobytą wiedzą, a nuż wiesz coś o czym my nie mamy pojęcia ;)

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok :) tak więc dowiedziałam się , że kwas foliowy jest bardzo ważny i nawet jak dostarczamy go do organizmu w postaci warzyw i owoców które są bogate właśnie w kwas to i tak warto go brać, bo jednak ciężko jest dostarczyć taka dawkę jaka jest potrzebna, a tez ciężko jest go przedawkować więc bezpieczniej brać :) Został mi polecony folik bo jest przebadany, że na pewno jest tam tyle kwasu ile powinno być a nie więcej ;) to tyle :) mam nadzieję, że komuś się to przyda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:29

ckai9n73i3etzh5b.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam folik, fajne drobne tableteczki bez żadnych zbędnych dodatków... A ja chyba w pon. będę dzwonić do Świebodzic bo o owulce nie mam co marzyć w tym cyklu :/ A jeśli nawet będzie to śluz jest nie odpowiedni... Czas znów zrobić badania i może jakieś hormony?

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nieciekawy ten Twój wykres ale może jeszcze nie ma co przesądzać? ciężko mi cokolwiek powiedzieć bo ja mam zawsze wszystko równiutko i z owulacją nie było problemów... może rzeczywiście warto się wybrać do lekarza , nie mam pojęcia, jeszcze za zielona jestem w takich tematach

ckai9n73i3etzh5b.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa... znowu będę ryczeć z nerwów w gabinecie :( ja na prawdę chyba bym wolała dentyste :/
    Czekam do pon. i dzwonie do gina...
    Oby on coś zaradził :)

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto wie, może do poniedziałku jeszcze owulacja się pojawi ;) trzymam za to mocno kciuki :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jak się pojawi to i tak trzeba iść do gina. poprzedni cykl taki cudny a ten jak wariat na pogrzebie :P

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ