Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:Dzień doberek
Wiecie co, to jest prawda. dzieci rosną za szybko
Mi się wyć chce na myśl, że jeszcze niedawno mój malutki okruszek spał na moim brzuchu (mieścił się cały ), a teraz raczkuje po całym salonie i tylko patrzy kiedy zostawię drzwi uchylone by mi nawiać.
Wiadomo, rośnie, rozwija się, cudownie patrzeć na te nowe osiągnięcia... kilka dni temu mieliśmy z mężem niespodziankę, zachodzimy do niej do pokoju po drzemce a ona stoi na nóżkach w łózeczku i ściąga zabawki z karuzeli... wczoraj sama zjadła kawałek bułeczki... takie drobnostki, tyle nowości. tyle rzeczy robi po raz pierwszy. Ale zarazem tyle rzeczy po raz ostatni...
Ania, witamy Ja sądzę tyle, że przy 2 cs chyba wystarczy wiedzieć mniej więcej kiedy owulka i działać oczywiście, suple są ok, kwas foliowy obowiązkowo, ale jednak bez przesady aczkolwiek nie sądzę, byś sobie szkodziła
Jejku zazdroszcze takiego skarba nie mogę się doczekać aż ja będę takiego miała :*
Tooo myślisz ze dalej mogę brać Castagnusa? Bo dzisiaj nie wzielam -
Niestety taka prawda...ja jeszcze niedawno Wiktora miałam w brzuchu, tak szybko mineło a teraz...chodzi taki 4 latek, wszystko pawie sam robi dobrze ze chociaż czasem przychodzi się przytulać i buziaka mi daje i dobrze że Werka jeszcze malutka to się chce tulić...nie wiem co to będzie jak wszystkie dzieci odchowam...chyba psa zacznę w ubranka przebierać hahaha
-
Mam pytanie, jak wiecie odstawilam dzisiaj Castagnus po 7 dniach przyjmowania. No i mam 7 dc. Do tej pory zawsze w tym czasie miałam juz tylko lekkie plamienia. A teraz co? Rano leciutko, a teraz podtarlam się i cały papier w krwi jakby wymieszanej ze śluzem... Jasno czerwona ale brudna Nie wiem co to może oznaczać, czy to może być wina Castagnusa?
-
Aniu, ja nie pomogę bo w życiu tego nie brałam, nie ogarniam tematu wiec się nie będę wypowiadać... ale może dziewczyny coś podpowiedzą
Heathera, cześć wiesz, ja tak czasem myślę... jak Emma była mała i godzinami spała na moim brzuchu to ja się denerwowałam, bo nie mogłam wstać i posprzątać albo zrobić obiadu... kurde, jaka ja byłam głupia trzeba było leżeć i się tulić z okruszkiem ile wlezie! a teraz co? mała woli bawić się na macie a ja siedzę obok i się patrzę... żal mi, jakoś przepuściłam przez palce te chwile z drugiem dzieckiem tyle rzeczy zrobię inaczej, lepiej... -
ZakręconaOna wrote:Ciemna krew taka to oczyszczanie się a nie okres typowy wiec może resztki lecą ?
Hmm no nie wiem... A co to mogłoby oznaczać? Mialabym powody do zmartwień?
Wybaczcie ale jeszcze jestem kompletnie zielona w tych sprawach
Pianistka, juz niedługo będziesz mogła się wykazać :* Poza tym, z drugim dzieckiem zawsze jest ,,łatwiej" , wtedy juz wiesz co robić a czego nie... Ale nie ma co gdybac co zrobilas źle Mała Cie kocha, jest szczesliwa i to najważniejsze -
ania122 wrote:Hmm no nie wiem... A co to mogłoby oznaczać? Mialabym powody do zmartwień?
Wybaczcie ale jeszcze jestem kompletnie zielona w tych sprawach
Pianistka, juz niedługo będziesz mogła się wykazać :* Poza tym, z drugim dzieckiem zawsze jest ,,łatwiej" , wtedy juz wiesz co robić a czego nie... Ale nie ma co gdybac co zrobilas źle Mała Cie kocha, jest szczesliwa i to najważniejsze
:*
-
Cześć . Mogę się dołączyć ? Wydaje mi się, że miałam owulację 8 września
( stwierdzam to po śluzie) @ skończyła mi się 2 września od 4 miałam śluz rozciągliwy i trwał do 7/8 września w tych dniach tuliliśmy się z mężem . Od 8 mam śluz raz biały raz wodnisty , mam mdłości i boli mnie podbrzusze dodam też, że następna @ powinna być za 11 dni . Cykle mam średnio co 33 dni . Mam biegunkę, czasami jestem senna . Na przełomie 12 września robiłam test kreseczka bladziutka po jakimś czasie , następne również . 15 września kreska od razu ale biała . 16 poszłam na betę wynik negatywny . Co o tym sądzicie ? -
oczekująca :o
kreska BIAŁA nie jest kreską pozytywną, to tylko ślad na teście gdzie powinna być. nie na wszystkich testach takie są.
Co do cyklu. znasz długość swojej fazy lutealnej? większość kobiet ma ok 14 dni. niektóre mają 12 a inne 15... ale 22?! to powinnaś iść do dobrego ginekologa i się tym zająć. chyba że owu nie była 8-ego, co bardziej prawdopodobne
przy cyklach 33 dni (czyli dziś który to dc? 22?) zakładam, że owulację miałaś jakieś 4-5 dni temu
radzę kupić testy owu, dobry termometr albo iść na monitoring. a śluz rozciągliwy może występować nawet na drugi dzień po stosunkuZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:oczekująca :o
kreska BIAŁA nie jest kreską pozytywną, to tylko ślad na teście gdzie powinna być. nie na wszystkich testach takie są.
Co do cyklu. znasz długość swojej fazy lutealnej? większość kobiet ma ok 14 dni. niektóre mają 12 a inne 15... ale 22?! to powinnaś iść do dobrego ginekologa i się tym zająć. chyba że owu nie była 8-ego, co bardziej prawdopodobne
przy cyklach 33 dni (czyli dziś który to dc? 22?) zakładam, że owulację miałaś jakieś 4-5 dni temu
radzę kupić testy owu, dobry termometr albo iść na monitoring. a śluz rozciągliwy może występować nawet na drugi dzień po stosunku
Dziś jest 25 dc. Dziś jak mierzyłam rano temperature miałam 36,9 po 13 37,4 a wczoraj rano 37 a potem 37,3. Rozciągliwy miałam przez 4 dni i od tamtej pory cały czas biały na przemian z wodnistym .
Pozdrawiam