Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
czyli jeśli dziś jest 25 dc a @ powinna przyjść (wczoraj pisałaś że za 11 więc dziś -1) za 10 dni. wychodzi na to, że cykle masz 34 dniowe? no to owulacja 8.09 jest nieraalna, nieprawdopodobna... no chyba że masz poważny problem ginekologiczny. a powiedz, który to twój cs?
no i sama piszesz, że śluz rozciągliwy miałaś przez 4 dni (kiedy się kochaliście, więc najprawdopodobniej to był śluz po stosunku) a potem na przemian z wodnistym. wodnisty śluz jest także śluzem płodnym i może występować przy owulacji.
co do temperatury, to mierzona w środku dnia jest warta tyle co nic. a że jest wysoka, no jasne, w końcu jesteś po owu ale daję sobie uciąć rękę, że owu miałaś dosłownie 5 dni temu a nie 2 tyg temu polecam zaopatrzyć się w testy owu przy kolejnym cyklu. -
oczekująca 11 wrote:W gruncie rzeczy to z tą fazą lutealną do końca nie wiem ile jej mam . Jest to mój pierwszy miesiąc obserwacji więc może faktycznie jest ona krótsza.
u zdrowej kobiety faza lutealna ma 13-15 dni. krótka faza się zdarza, 10-12 dni. ale ponad 3 tygodnie? to jest nierealne jeśli jesteś zdrowa. na 10000%.
udostępnij może wykres?
mierz temp, śluz to jedno, ale śluz płodny może występować często. ja co kilka dni mam rozciągliwy / wodnisty a jestem jeszcze przed owulacją. zaopatrz się w testy owu, mierz temp. sam śluz to za mało zwłaszcza jeśli dopiero zaczynasz obserwacje -
ZakręconaOna wrote:Ale codziennie mierzysz o tej samej porze ?
Tak codziennie mierzę o tej samej porze . Na ovufriend dziś mi wyskoczyło, że owu była 20.09 czyli się trochę przesuneło. Ale zrobiły mi się takie grudki białe na sutkach które nazywają się gruczoły łojowe ponoć występują po pierwszych dniach zapłodnienia . Dziś tempka 37 rano -
Pianistka wrote:oczekująca, jeśli owu była 3 dni temu, to nawet jeśli miałoby dojść do zapłodnienia, to jeszcze nawet nie doszło do implantacji
Pianistka wiem wiem ale i tak mam nadzieje,że te powiększone grudki na piersiach i mrowienie to się okaże plusem -
Pianistka wrote:ja też, życzę każdej z nas II kresek. ale uwierz mi, przez 3 lata starań miałam co miesiąc multum objawów ciąży - urojonej jak się potem okazywało...