Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku trzymam kciuki za bete :)

Asha, piekny skok :)

ja tez kawusie poprosze, bo chyba mi sie ekspres popsul :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka.....BRZUSZEK już jest spory.....i nie da się go ukryć hehehehe...
    tak wg. ostatniego usg, maluszek jest o 6dni starszy - ja sądzę, że trochę za szybko przybrał na wielkości, bo daty swojej owulki jestem pewna w 100%...więc nie ma możliwości starszej ciąży hehehehe.....

ja tam czekam na kolejne fasolki na wątku .....

pytanie do doświadczonych mamuś: "czy jest sens nabywać jakąś książkę o macierzyństwie itp. oraz czy jest sens kupować poduszkę typu poofi - takie duże C - http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-poofi-pure/
    trochę kosztuje, a nie wiem, czy się przyda.....jak jest ze spaniem z większym brzuszkiem???

a mnie się podoba Wasz ************Gang 18+************* u mnie jeszcze 24h w stanie dwadzieścia z przodu :P

momo1009, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piąteczek!Piątunio!
    I tydzień do urlopu :)))
    Wczoraj miałam seks po pijaku, nic prawie nie pamietam ;)))
    Wyluzowałam się totalnie i juz nie myślę o reprodukcji :))

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko trzymam kciuki :)
    Jak tam ciezarowki wytrzymujecie pogode?Bo u mnie upalnie...

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    tak wg. ostatniego usg, maluszek jest o 6dni starszy - ja sądzę, że trochę za szybko przybrał na wielkości, bo daty swojej owulki jestem pewna w 100%...więc nie ma możliwości starszej ciąży hehehehe.....

pytanie do doświadczonych mamuś: "czy jest sens nabywać jakąś książkę o macierzyństwie itp. oraz czy jest sens kupować poduszkę typu poofi - takie duże C - http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-poofi-pure/
    trochę kosztuje, a nie wiem, czy się przyda.....jak jest ze spaniem z większym brzuszkiem???

a mnie się podoba Wasz ************Gang 18+************* u mnie jeszcze 24h w stanie dwadzieścia z przodu :P

No Kochana to okrągła rocznica Ci się szykuje :) Super :) Ja ksiązki różne kupowałam ale i tak nic z nich nie wyczytałam, więc teraz jak zajdę to nie kupię. Ale poducha Oh YES!!! Podobno jest świetna. Kumpela ma. Jest w 8tc i już z nią śpi i mówi że już teraz nie wyobraża sobie życia bez niej. Ta poducha jest też świetna do karmienia później więc szczerze polecam :) A spanie z większym brzuszkiem jest straszne... No jakiś error :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a wstałam i sie pobuczałam bo mi głupi program owu przesunął a t juz wogóle sie nie zgadza z moimi odczuciami

temp dziś sie utrzymuje jak wczoraj cycki lekko po bokach bola krzyz i lekko podbrzusze takie uczucie jak przy @ ale slabsze

ja w domeczku dziś moja mała solenizantka juz puzle prezentowe układa :)

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe kasiarzyna ja miałam mieć, ale mężu złe gumki kupił hehehehe (lekarz w końcu się zgodził i zniósł zakaz - jednocześnie informując, że tylko z zabezpieczeniem hehehe najpierw pomyślałam "głupi czy jak", ale potem wyjaśnił mi o co chodzi...i teraz bardzo NIEZADOWOLONA - 8 lat nie używaliśmy gumek - musiałam się na nie zgodzić)...

Więc pozazdroszczę....dzisiaj też nici bo rodzinka na weekend zjeżdża...
    uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a mnie ciągnie hehehehe

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Nie , no ja wiem ale jaki skok zdziwko.gif
    Bo to na te Twoje bliźniaki... To musi być mega skok ;D

Asha, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ksiazki o macierzynstwie nie mialam.

poczytalam pare rozdzialow z jezyka niemowlat, ale generalnie nie zgadzam sie z wieloma zaleceniami tej autorki.

czytalam ksiazki Juula (znany psycholog dzieciecy), ale to raczej nt. wiekszych dzieci itp. generalnei w tematyce psychologicznej sie obracalam plus rozmowy ze znajomym psychiatra dzieciecym jesli cos mnie ciekawilo, martwilo.

poduszke w ksztalcie litery C mialam do karmienia dziecka. przy starszym nie uzywalam, przy mlodszym tak! wszedzie ja ze soba bralam. tej duzej do spanai w ciazy nei mialam. zwijalam sobie koldr ;)

co moge polecic nt.dzieci to woombie oraz metoda 5s jesli trafi sie placzliwe dziecko (wykluczajac kolki i alergie) ;)

Malenq lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Blizniaki beda..juz mowilam :-)...co do poduszek..mozesz sobie zwinac ..jezeli masz w domu...zapasowa koldre..taniej ci wyjdzie a efekt ten sam...chodzi o to zeby noge na tej poduszce polozyc i reke a nie brzuch, dlatego jest wygieta, wiec jak wezmiesz koldre to mozesz nia manipulowac tak samo, ja tak robilam i bylo spoko :-)

Smoczyca1, Malenq lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No Kochana to okrągła rocznica Ci się szykuje :) Super :) Ja ksiązki różne kupowałam ale i tak nic z nich nie wyczytałam, więc teraz jak zajdę to nie kupię. Ale poducha Oh YES!!! Podobno jest świetna. Kumpela ma. Jest w 8tc i już z nią śpi i mówi że już teraz nie wyobraża sobie życia bez niej. Ta poducha jest też świetna do karmienia później więc szczerze polecam :) A spanie z większym brzuszkiem jest straszne... No jakiś error :)

no właśnie każdy chwali tą poduchę, więc zaryzykuję zakup...bo przyznam szczerze, że już niewygodnie mi się śpi, nie wysypiam się do końca i wstaję jakaś taka "połamana"...więc może faktycznie....

wiesz ja nigdy nawet takich książek nie przeglądałam, bo ściskało mi serce, a w uszach dźwięczały słowa lekarzy "że chyba to nie będzie pani w ciąży"....więc nawet nie patrzyłam w stronę regałów z takimi tytułami....
    ale teraz małż zadaje mi tyle pytań, jakbym 10te dziecko rodziła....On myśli, że kobiety w ciąży posiadają "całą tajemną" wiedzę tak po prostu...hehehe
    dlatego zastanawiałam się czy by nie kupić jakiegoś poradnika...

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Blizniaki beda..juz mowilam :-)...co do poduszek..mozesz sobie zwinac ..jezeli masz w domu...zapasowa koldre..taniej ci wyjdzie a efekt ten sam...chodzi o to zeby noge na tej poduszce polozyc i reke a nie brzuch, dlatego jest wygieta, wiec jak wezmiesz koldre to mozesz nia manipulowac tak samo, ja tak robilam i bylo spoko :-)
    proszę jaka sprytna bestyja ;)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Bo to na te Twoje bliźniaki... To musi być mega skok ;D
    Mowisz? :-)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    no właśnie każdy chwali tą poduchę, więc zaryzykuję zakup...bo przyznam szczerze, że już niewygodnie mi się śpi, nie wysypiam się do końca i wstaję jakaś taka "połamana"...więc może faktycznie....

wiesz ja nigdy nawet takich książek nie przeglądałam, bo ściskało mi serce, a w uszach dźwięczały słowa lekarzy "że chyba to nie będzie pani w ciąży"....więc nawet nie patrzyłam w stronę regałów z takimi tytułami....
    ale teraz małż zadaje mi tyle pytań, jakbym 10te dziecko rodziła....On myśli, że kobiety w ciąży posiadają "całą tajemną" wiedzę tak po prostu...hehehe
    dlatego zastanawiałam się czy by nie kupić jakiegoś poradnika...
    hehehe bo faceci myślą że cala wiedza spływa na nas w nocy;) i przychodzi sama jak instynkt macierzyński ;)
    Pewnie jakaśmadra książka nie zaszkodzi, ale jednak najlepsza byłaby mama lub teściowa która Ci poradzi i wyszkoli w temacie ;)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    proszę jaka sprytna bestyja ;)
    Jak sie nie ma co by sie chialo..to sie kombinuje z czym sie ma ;-)

Malenq, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    hehehe bo faceci myślą że cala wiedza spływa na nas w nocy;) i przychodzi sama jak instynkt macierzyński ;)
    Pewnie jakaśmadra książka nie zaszkodzi, ale jednak najlepsza byłaby mama lub teściowa która Ci poradzi i wyszkoli w temacie ;)
    No ale badzmy szczere my wiemy wszystko i zawsze mamy racje..to co sie dziwicie ze w tym przypadku tez zaklada ze wiemy?

Malenq lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq no jest tych poradników mnóstwo, na pewno coś fajnego wybierzesz :) A z kołdrą zwiniętą to podobno nie to samo, bo podczas spania się przemieszcza i wyłazi (tak mówiła koleżanka) a poducha ma swój kształt i trzyma się plecków. No ona jest w niej zakochana. Nawet jej mąż narzeka, że już jej nie jest potrzebny do przytulania ;D

Malenq lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    hehehe kasiarzyna ja miałam mieć, ale mężu złe gumki kupił hehehehe (lekarz w końcu się zgodził i zniósł zakaz - jednocześnie informując, że tylko z zabezpieczeniem hehehe najpierw pomyślałam "głupi czy jak", ale potem wyjaśnił mi o co chodzi...i teraz bardzo NIEZADOWOLONA - 8 lat nie używaliśmy gumek - musiałam się na nie zgodzić)...

Więc pozazdroszczę....dzisiaj też nici bo rodzinka na weekend zjeżdża...
    uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a mnie ciągnie hehehehe

a tak z ciekawosci, to dlaczego kazal gumki uzywac? ze wzgl. na ewentualne infekcje?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa ja mialam ksiazke W oczekiwaniu na dziecko. Fajna duzo ciekawych rzeczy opisanych. Z tym ze mi ja pozyczono i nic nie kupowalam.

Poduche mialam i mam taki wielki walek ktory mozna zawoaza w loterke c i nawer w o ;) super sprawa taka poducha i do spania i do karmienia

Malenq lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    a tak z ciekawosci, to dlaczego kazal gumki uzywac? ze wzgl. na ewentualne infekcje?
    Chyba raczej na skurcze... Jeśli dobrze pamiętam moją zagrożoną ciążę... My też nie mogliśmy a jak już to tylko w gumie :/

‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ