Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się poszedł kąpać, ale lada moment chyba wyjdzie z wanny, a ja tu kuknęłam do Was zdać relacje, dzięki za miłe słowa i miłego wieczorku papa :)

momo1009, nick nieaktualny, Tamka lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Mąż się poszedł kąpać, ale lada moment chyba wyjdzie z wanny, a ja tu kuknęłam do Was zdać relacje, dzięki za miłe słowa i miłego wieczorku papa :)

Miłego wieczorku ;)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Dziewczyny chyba coś w tej jednak psychice siedzi, skoro badania wychodzą doskonale...Więc od poniedziałku mam urlop i kończe z tym wszystkim,bo psychozy dostane :)wszyscy tylko nie ja, a tu już rok...

Wspieram... Ja też dzisiaj doła złapałam... I jeszcze ten facet, który mi dał fotkę dzidziusia mnie dobił... I patrzę na wszystkie zafasolkowane i smutek mnie ogarnia straszny, bo ja nadal nic... :(

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Wspieram... Ja też dzisiaj doła złapałam... I jeszcze ten facet, który mi dał fotkę dzidziusia mnie dobił... I patrzę na wszystkie zafasolkowane i smutek mnie ogarnia straszny, bo ja nadal nic... :(

Dziewczyny, też Was wspieram najmocniej jak mogę.. jedziemy na podobnym wózku więc doskonale rozumiem jak to jest. Nie możemy się poddawać, nam tez sie uda, wierzę w to

kasiarzyna lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Dziewczyny, też Was wspieram najmocniej jak mogę.. jedziemy na podobnym wózku więc doskonale rozumiem jak to jest. Nie możemy się poddawać, nam tez sie uda, wierzę w to

Momo podziwiam Twój optymizm dzisiaj... Ja nie mogę z siebie nic wykrzesać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas właśnie napięcie nieciążowe rośnie- chłop chce się bzykać, mi się nie chce... później chodzi i jęczy, że takim sposobem nie zajdę w ciążę.... i tak od słówka do słówka padają głupie teksty, że w takim razie "nie będzie żadnej ciąży..." i awantura gotowa...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo: poszlam do gib upewnic sie kiedy bedzie owu a sie dowiedzialam, ze jajniki jakby policystyczne przy czym zdziwilo ja to, bo do tej pory bylo ok, wiec nie chciala orzekac ze to pco.. no i cykl byl 54 dni, nic nie mierzylam, bil na owu mialam po 35 dniu, wtedy mialam duzo stresu i taki efekt, a teraz bylo wszystko w porzadku

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Momo podziwiam Twój optymizm dzisiaj... Ja nie mogę z siebie nic wykrzesać :/
    Wiesz jak to jest Anuśka, raz się na to patrzy w miarę optymistycznie, innym razem z perspektywy wielkiego doła. A swoją drogą, to ja tak właśnie mam - na zewnątrz chyba trochę bagatelizuję swoje problemy, staram traktować je z dystansu, to mi pomaga nie podłamywać się za bardzo. Ale wierz mi, że doskonale rozumiem jak co to znaczy nie móc wykrzesać optymizmu..

50przytula.gif - dorwałam się do stronki z emotkami kiedy szukałam chłosty dla Neny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 22:28

zgredka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja, kropek i plamienia idziemy spać, może jutro będziemy już tylko we dwoje - ja i kropek

owocnej nocy, zakopcie toporki wojenne i do dzieła :)

Anuśka, przesyłam Ci mega cyber buziaka i uściski, wiem jak się czujesz...

Kasiarzyna, mnie "wystarczyło" olanie mierzenia tempki, okropnie mi to wpływało na psychikę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 22:28

momo1009, kasiarzyna lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Momo: poszlam do gib upewnic sie kiedy bedzie owu a sie dowiedzialam, ze jajniki jakby policystyczne przy czym zdziwilo ja to, bo do tej pory bylo ok, wiec nie chciala orzekac ze to pco.. no i cykl byl 54 dni, nic nie mierzylam, bil na owu mialam po 35 dniu, wtedy mialam duzo stresu i taki efekt, a teraz bylo wszystko w porzadku

Aha, rozumiem.. czyli póki co policystyczne jajniki wykluczone? Czy podejrzenie aktualne?

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    u nas właśnie napięcie nieciążowe rośnie- chłop chce się bzykać, mi się nie chce... później chodzi i jęczy, że takim sposobem nie zajdę w ciążę.... i tak od słówka do słówka padają głupie teksty, że w takim razie "nie będzie żadnej ciąży..." i awantura gotowa...

Znam! Chyba mamy tego samego męża..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    ja, kropek i plamienia idziemy spać, może jutro będziemy już tylko we dwoje - ja i kropek

owocnej nocy, zakopcie toporki wojenne i do dzieła :)

Anuśka, przesyłam Ci mega cyber buziaka i uściski, wiem jak się czujesz...

Kasiarzyna, mnie "wystarczyło" olanie mierzenia tempki, okropnie mi to wpływało na psychikę

Kochana ja chyba też muszę odpuścić bo moja psychika tego nie zniesie w tym cyklu... Już w poprzednim każdy spadek tempki to była masakra i dla mnie i dla rodziny, bo cały dzień chodziłam wściekła...
    Dzięki za buziaka :) Trzymajcie się cieplutko Ty i Fasol :)

Tamka lubi tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje powrot z basenu, od poczatku miesiaca chodzimy z malzem regularnie, jest cuuuudooownie :) super relaks! Az sie boje jak wakacje mina bo wraz z jesienia startuje u mnie wytezony czas praxcy wiec czasu wolnego dduuuuzo mniej :( teraz pora na kapiel i troche milosci ;) dobrej nocy kobitki!

momo1009, Tamka lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin nie chciala tego orzec, bo przy wczesniejszych cyklach bylo widac dobry pecherzyk a progesteron wskazywal ze owu byla.a i ze cykle regularne tez wskazuja ze nie pco. Powiedziala ze budowa sugerujaca na pco bo w jednym i drugim nie bylo dominujacego, ale tez mowila ze moze byc bardzo pozno.
    I po tej wizycie kazala sie wyluzowac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Melduje powrot z basenu, od poczatku miesiaca chodzimy z malzem regularnie, jest cuuuudooownie :) super relaks! Az sie boje jak wakacje mina bo wraz z jesienia startuje u mnie wytezony czas praxcy wiec czasu wolnego dduuuuzo mniej :( teraz pora na kapiel i troche milosci ;) dobrej nocy kobitki!
    Kropka ale masz fajną zieloną fasolę :)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie smutajmy sie, badzmy dzielne. Wierze i na nas przyjdzie pora. Wiem, ze to trudne dla wielu, sama nadal jestem po stronie staraczek. Ale trzymajmy sie tego, ze cierpliwosc i starania beda wynagrodzone. MUSZA!

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:

Kropka, w jakiej strefie czasowej Ty żyjesz kochana? Ja tu padam na twarz po całym dniu, kobity z forum powoli spać się kładą, a Ty z basenu wróciłaś :D

Dobrej nocki ;)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) dzis wlasnie pisalam o moim manifescie avatara ktory ma przyciagac kropeczke zielona :)
    Anuśka wrote:
    Kropka ale masz fajną zieloną fasolę :)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Gin nie chciala tego orzec, bo przy wczesniejszych cyklach bylo widac dobry pecherzyk a progesteron wskazywal ze owu byla.a i ze cykle regularne tez wskazuja ze nie pco. Powiedziala ze budowa sugerujaca na pco bo w jednym i drugim nie bylo dominujacego, ale tez mowila ze moze byc bardzo pozno.
    I po tej wizycie kazala sie wyluzowac

No to Zgredko jak kazała to kazała, trza ginki słuchać :)

zgredka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Dziekuje :) dzis wlasnie pisalam o moim manifescie avatara ktory ma przyciagac kropeczke zielona :)
    Kurczę to może i ja coś zmienię.... Muszę poszukać.... Może ta biedronka zbyt czerwona jest ;)

Kropka_1, momo1009, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 1217 1218 1219 1220 1221 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ