X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo, przyznaje, ze na basen chodzimy tak ok 20.30-21.00 . Centralna Polska sie klania ;) ale po basenie jak sie spi za to :)

momo1009 lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te co pozmienialy to wykielkowalu, moze to strategia warta uwagi i implementacji? ;)

momo1009 lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Te co pozmienialy to wykielkowalu, moze to strategia warta uwagi i implementacji? ;)
    No szukam :) A Ty z centrum jesteś? Skąd dokładniej?

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Chyba faktycznie coś jest na rzeczy ;)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wiekszosc ogarnal sen, ja tez mykam do kapieli a potem w objecia morfeusza :) a wczesniej Malza rzecz jasna :) kolorowych robaczki :)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Znam! Chyba mamy tego samego męża..
    mój to taki wredzioch paskudnik jadowity :D
    jak wnerwia to po całości :D ten sam?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki mnie tez dzis jakos wsio doluje.. :(
    teraz jak tak gadam z mezem.. to zdalm sobie sprawe jak podejmie nowa prace to nie maco myslec o biopsji bo to trzeba wziasc wolne a pozniej tydzien do 2 tyg zwolnienia .. wiec do konca roku pewnie nie ruszymy :(
    teraz z nim gadalam a co jesli wyjdzie ze nie ma sensu robic biopsji czy zdecydujemy sie tak jak mowil na dawce czy na adopcje..odp meza.. a raczej jego wzrok.. nie kaz mi podjekmowac tej decyzji ..
    płakac mi sie chce bo mam wrazenie ze nasze dziecko sie oddala spowrotem.. :(
    wiem ze maz sie nastawil ze moze jednak ...ale co jesli nie i jednak nie bedzie chcail dawcy.. w sumie to on pierwszy wysedl z ta propozycja.. a ja mialam oporyteraz widze ze chyba zaczal miec wtpliwosci .. czemu to jest takie trudne :(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    mój to taki wredzioch paskudnik jadowity :D
    jak wnerwia to po całości :D ten sam?
    A to chyba jednak nie ten sam, trochę mi ulżyło :)

cymcia lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to nigdy nie są łatwe tematy... Ale powiem Ci że ja mam adoptowanego syna i jest świetny... Na prawdę warto :)

No to i ja mam zielonego groszka... Zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)

Nona, momo1009, Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    kobietki mnie tez dzis jakos wsio doluje.. :(
    teraz jak tak gadam z mezem.. to zdalm sobie sprawe jak podejmie nowa prace to nie maco myslec o biopsji bo to trzeba wziasc wolne a pozniej tydzien do 2 tyg zwolnienia .. wiec do konca roku pewnie nie ruszymy :(
    teraz z nim gadalam a co jesli wyjdzie ze nie ma sensu robic biopsji czy zdecydujemy sie tak jak mowil na dawce czy na adopcje..odp meza.. a raczej jego wzrok.. nie kaz mi podjekmowac tej decyzji ..
    płakac mi sie chce bo mam wrazenie ze nasze dziecko sie oddala spowrotem.. :(
    wiem ze maz sie nastawil ze moze jednak ...ale co jesli nie i jednak nie bedzie chcail dawcy.. w sumie to on pierwszy wysedl z ta propozycja.. a ja mialam oporyteraz widze ze chyba zaczal miec wtpliwosci .. czemu to jest takie trudne :(

Jejku Aniu, no nie macie łatwych wyborów przed sobą.. :/
    Kurcze, a na takie wolne po biopsji nie dostaniesz L-4? Można tak próbować, ale sama nie wiem jak to działa...
    Jesli dobrze zrozumiałam czeka Was przeprowadzka? Może z podejmowaniem decyzji wstrzymajcie się do tego czasu, zmiana otoczenia daje szersza perpektywę zwykle

********Gang 18+********
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Aniu ale jakos zdaje sobie sprawe ze gdzies mi ucieka czas.. a co jelsi pozniej bedie za pozno na inseminacje z dawca albo in vitro :(
    u meza tez liczy sie czas bo jesl sa jakies plemniki w jadrach to podejrzewam ze czas nie dziala na nasza korzysc ..

ja chcialbym adoptowac malucha albo skorzystac dawcy..ale tu jest druga str medalu ....temat trudny ..i za kazdym razem jak mowie o tym Michałowi to czuje jakbym mu wbijala noz.. chodzi o to ze wiem jak to uraza jego meskie ego . ehh nei wiem czy umiem to wytlumaczyc ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Aniu to nigdy nie są łatwe tematy... Ale powiem Ci że ja mam adoptowanego syna i jest świetny... Na prawdę warto :)

No to i ja mam zielonego groszka... Zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)

Jest rewelacyjny :)
    Fajnie, że się kiedyś zdecydowałaś na adopcję. Jestem przekonana, że dałaś chłopcu wielkie szczęście :)

********Gang 18+********
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ne ta prace dzis dostal oferte tu na miejscu .. w kielcach .. dwie ul dalej .. oferta fajna.. ale chodzi mi o to ze ja ciagle licze czas.. czy zdazymy czy nie bedzie za pozno na biopsje..
    a wiesz jak siezmeinia prace to nie tak dobrze jest od razu isc na L4
    a planowalismy wizyte w wawie w sierpniu biopsje we wrzesniu .. wiec maz by pracowal dopeiro miesiac dwa ...

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, zgadza się, czy to urlop, czy L-4, pracodawca może krzywo patrzeć :/. Nie ma co tu radzić, może jak się z tą myślą prześpicie, będzie łatwiej

********Gang 18+********
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic zobaczymy co przyniesie dzien ..i coprzyniosa bad z genetyki..bo jelsi one wyjda do dupsa ..to nawet nie ma co myslec o biopsji

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, przytulam.... kurcze, jak tak piszesz o tym wszystkim to moje problemy wydają się jak malutkie ziarnko piasku. Takie decyzje....OMG... takie kurde dorosłe decyzje... jedno wiedz- bez względu jaką decyzję podejmiesz, to zawsze masz wsparcie w nas :)
    jesteśmy tu po to, aby wspierać siebie w tych dołkach :D i ja np bardzo cieszę się, że ciążówki zostały z nami, bo to mi daje nadzieję, że można.... :D więc i Wam Aniu życzę super dobrych i trafnych decyzji odnośnie dalszych etapów :D

Ania_84, Yasmin lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny, czeka mnie jeszcze prasowanie męskiej koszuli :/
    Poza tym, chyba udzielił mi się dół :(

********Gang 18+********
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kochana, pracodawca też człowiek, jak mąż pójdzie i powie, normalnie jak człowiek, że on tą wizytę i zabieg miał umówiony już od roku to myślę że szef zrozumie.

• Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Jest rewelacyjny :)
    Fajnie, że się kiedyś zdecydowałaś na adopcję. Jestem przekonana, że dałaś chłopcu wielkie szczęście :)

No nie było łatwo... Dlatego rozumiem Anię... To są mega trudne tematy dla obojga... Więc trzeba to mocno przemyśleć i jeszcze więcej przegadać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1333100026_by_hanka9102_600.jpg

Ania_84, Tamka lubią tę wiadomość

‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ