X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    wiecie co? ja wiem ze z powodu tego młyna jaki się u mnie w życiu pojawił mam humory, ale tak mnie wkurwiła przyjaciółka że szok. Powiedziała mi że jest w ciąży, i wcale sie nie cieszy.... jest załamana. Ma 26 lat i stałego zajebistego faceta, który nawiasem mówiąc jest w 7 niebie. Wpadli z gumką, pierwszy trymestr miała okres i 0 dolegliwości. Dowiedziała sie przypadkiem, wszyscy sie cieszą a na drze japę że maja przestać jej dokuczać / a my się tylko cieszymy że będzie dzidzia. Nie powiedziałam jej tego że jestem na nia za to zla, ba nawet okazałam mega wsparcie, ale wkurza mnie to że ja się staram i nici, a ona ma i cyrki robi :/ ..ok musialam się wyżyć i już mi lepiej

Ja bym ją opieprzyła... Wrrrr.... Na takie zachowanie to mam wnerwa...

• Yasmin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, czy tę kartę ciąży to my mamy nosić przy sobie, jak dowód osobisty? Bo nie wiem czy mi sie przyśniło, czy ktos mi mówił że mamy nosić jakby się coś poza domem stało...

justta lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś jak "zaszłam" byłam poniżej wagi ...czyli niedowaga, ale lekka....
    załóżmy że startowałam z normalnego pułapu - taką wagę podałam jak mi kartę ciąży zakładano hehehe - czyli od założenia karty pod koniec maja do teraz przytyłam 3kg............nadal się mieszczę w linii wyznaczonej przez Belly, ale w górnej granicy, a wolałabym być po środku....
    a jeżeli chodzi o przytycie od początku, od niedowagi to będzie 6kg heheheh....
    czyli masówka się robię, masówka....mój małż tylko ziapę cieszy, bo krągłości go "biorą" hehehehe

Nenaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin ja mam ją w torebce cały czas.....:)

Yasmin lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    hej dziewczyny, czy tę kartę ciąży to my mamy nosić przy sobie, jak dowód osobisty? Bo nie wiem czy mi sie przyśniło, czy ktos mi mówił że mamy nosić jakby się coś poza domem stało...
    Hmmm...ja nie wiem, to ja musiałabym książkę ze sobą nosić, bo u nas w formie takiej sporej książeczki to jest :) Nie wiem cholercia...

Yasmin lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yaśmin u nas lekarze każą nosić przy sobie tą kartę ciąży ;-)

A ja przytyłam jakieś 1- 2 kg od początku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 12:30

Yasmin lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Hmmm...ja nie wiem, to ja musiałabym książkę ze sobą nosić, bo u nas w formie takiej sporej książeczki to jest :) Nie wiem cholercia...
    u mnie malutka, i składana jak harmonijka..więc mało miejsca zajmuje...:)

Yasmin, justta lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    ooops :) u nas to cieniutka "harmonijka" więc problemu nie robi :)

Malenq, ja też własnie ją noszę. Nie byłam pewna, ale noszę

Dzięki

Edit: a przy moim spaniu to ja się prawie z domu nie ruszam, więc w sumie... głupie pytanie to było :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 12:31

Malenq lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :) wpadam choć na chwilkę do Was przesłać garść dobrych emocji :)

Moje dzisiejsze USG pokazało piękny pęcherzyk 21mm i trójlinijne endometrium. Gin życzyła dobrego wieczoru koniecznie dziś i jutro. W naszym przypadku trudno ocenić jeszcze czy na pewno będzie to taka piękna pełna owulacja czy cosik po drodze się stanie, ale będziemy działać z usmiechem i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Kciuki zatem trzymajcie :) A ja pewnie powinnam nogi do zyrandola przywiązać ;)

Yasmin, Malenq, Tamka, CzaryMary, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, ale masz rozbrajającego avatara :) cuuudo na nóżkach ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza wszystkim to skończył mi się abonament premium buuu :( wyłączyła się połowa funkcji. Warto zapłacić?? Jak Wasze opinie?

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropku to my "pozaciskamy" co trzeba za Ciebie, a Ty się rozluźnij i do dzieła hehehhee:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    a tak poza wszystkim to skończył mi się abonament premium buuu :( wyłączyła się połowa funkcji. Warto zapłacić?? Jak Wasze opinie?
    opinie podzielone, ja wykupiłam na rok jeszcze w lutym hehehehe.....

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wygląda tak, wielkości zeszytu i sporo stron ;) mam brać na wszystkie wizyty lekarskie gdziekolwiek one będą :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dca9af67a134.jpg

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    U mnie to wygląda tak, wielkości zeszytu i sporo stron ;) mam brać na wszystkie wizyty lekarskie gdziekolwiek one będą :)

WOW toż to faktycznie encyklopedia....ale może i dobrze....bo ja mam małą książeczkę, a wszystkie dokumenty - które i tak muszę brać ze sobą, jak po lekarzach chodzę to mam w teczce....

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    ja nie mam premium, akurat mi się skończyło w tym miesiącu i jakoś specjalnie niczego mi nie brakowało

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:

no nie ma co, faktycznie "cartilla", hehe

Nenaaa, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże dziewczynki dostają duże książeczki, Wy jeszcze młodzież więc macie malutkie ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie dostałam nic, wizyta dopiero za tydzień

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki jest plan, niech tylko oboje z Mężem dotrzemy wieczorem do domku.... :) Zaciskajcie zaciskajcie :)
    Malenq wrote:
    Kropku to my "pozaciskamy" co trzeba za Ciebie, a Ty się rozluźnij i do dzieła hehehhee:)

justta lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ