My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
my na szczescie nie jestesmy mega fascynatami piwek wodki
moj maz na weselach woli zjesc cista niz pic wodke
a piwo no coz wypije jedno na tydzien i stwierdza ze nie ma ochoty na drugie bo mu nie wchodzi .. u nas woda i piwo potrafia stac kilka miesiecy -
Helenko, ale nie widziałaś chyba postu Kotki - ona sama napisała, że czuje, że ma problem z alkoholem... tu o to chodzi..
aaa, wybacz, Ty się odnosisz do zabiegów upiększającychślepa ja, przepraszam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:11
-
nick nieaktualnyWywalczyła wszystko oprócz jeszcze hormonów- pakiet PZU obejmuje wszystkie hormony tylko gin może dać albo endokrynolog. Wiec zapisalam sie do tego drugiego
a zmieniam gina na bank!!! Do tej mendy juz nie pójdę
Ania_84, Tamka, Nona, Asha, momo1009, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKotka wiem coś o używkach, paliłam ponad 10lat i pewnego dnia z dnia na dzień rzuciłam.......tak po prostu, a dodam że UWIELBIAŁAM palić, i NIE lubiłam ludzi, którzy nie lubili palaczy!!!!!!!
aż pewnego dnia, sama już nie pamiętam dlaczego, powiedziałam DOŚĆ...nie palę 3lata, 4właśnie się rozpoczął
dlatego wierzę, że Ty również powiesz sobie, a po co mam tą lapmkę wina pić? co mi to daje? po co mi to w domku?
ja mam szwagra 5 lat w czystości, nie pijemy przy nim, nie toastujemy, staramy się Go wspierać każdego dnia...a powiem Ci że zaczęło się od piwka dziennie - codziennie.....
więc KOTUŚ masz być szczęśliwą, zadowoloną, szczupleją o 5kg panną młodą...a przede wszystkim MACIE wspólnie zadbać by alkohol był okazjonalnie...
mój A. od trzech lat ma dyscyplinę - wypija 1 NAPRAWDĘ 1 piwo miesięcznie, a teraz nie pije NIC, odkąd JESTEŚMY w ciąży NIC a nic...odstępstwem były nasze urodzinki
Poradzisz sobie....kup sobie wino bezalkoholowe i zobacz, a może Ci posmakuje?momo1009 lubi tę wiadomość
-
momo1009 wrote:Poza tym dobrze mi z tą wiedzą, że jest wskazane dla endometrium, bo traktuję to trochę jak usprawiedliwienie
No wlasnie...
Widze ze nei jestem sama
Wczoraj poszlo: piwo, 2 kieliszki wina, dwa drinki...Ale to jakos tak wyjatkowo bo jednak koncze zwykle na jednej porcji choc to zalezy bo jak ogladamy film to butelka wina pojdzie spokojnie.
Ja nie pochodze z rodziny alkoholikow. U mnei w domu sie raczej nei pilo. Tata na imprezach to potrafil sie upic ostro bo ma slaba glowe ale na codzien to nie, teraz jest starszy i siega w sumie co dziennie do barku ale tylko po jedna lampke czerwonego wina.
Ja tez wyjechalam za granice. Moze ja jakies smutki i stres topie? -
nick nieaktualny
-
Kotka, tak jak dziewczyny piszą. Sama to zauważyłaś, przyznałaś się przed samą sobą. To jest rewelacyjny początek. Nie będę się juz rozpisywać, bo dziewczyny mają rację. Jesteś silna i poradzisz sobie :*
Co do farbowania włosów, malowania paznokci i stosowania całej tej chemii. Wydaje mi się, że nie ma co wariować. Chociaż muszę się przyznać, że ja zrezygnowałam z większości kosmetycznych przyjemności. Jakoś tak intuicyjnie. Choć przed ciążą, jak słyszałam że babki nawet peelingi odstawiają przez wzgląd na kwas salicylowy to śmiać mi się chciało. A dziś, używam tylko szczoteczki do twarzy a na peeling nawet nie spojrzę. Ja z tych, co to mają całą łazienkę zawaloną kosmetykami i używają wszystkiego w zależności od potrzeb skóry i na (wcześniej) dnia cyklu. Ale teraz używam tylko tego, czego skóra naprawdę potrzebuje. A już od dawna przerzuciłam się na kosmetyki naturalne, więc problemu być nie powinno. Moze też dlatego, iż jestem tą, której cera w ciąży promienieje i cała kwitnę... Pewni też dlatego, że nie chodzę do pracy... Nie wiem, ale jakoś samo mi się takie "naturalne bycie" załączyło. Jestem paznokciową maniaczką i wiem, że dla wielu dziewczyn zrezygnowanie z lakieru jest niemożliwe. Mi jakoś samo przeszło. Pomalowałam w zeszły piatek przed weselem.
Ja uważam, że nie pozbędziemy się wpływu chemii na nasz organizm choćbyśmy na rzęsach stanęły. Ale jeżeli w jakikolwiek sposób mogę odciążyć maluszka i jego rozwój od tego, to to zrobię. Takie moje skromne zdanie.
Jest wiele kobiet pracujących w chemii, które na początku nawet nie zdają sobie sprawy z tego że są w ciąży i rodzą zdrowe dzieci.
Ale świadomość również należy mieć i raczej unikać tego co jest zbędne.
tutaj na forum jest równiez gdzies taki wątek. Polecam.
-
wróciłam, ale dół..... okazało się, że moje wypowiedzenie jest jak najbardziej zgodne z prawem a statut instytucji z której mnie wywalono jest tak skonstruowany, że nie przysługuje mi nic, ani odprawa, ani wyplata urlopu (bo ten co mi przysługiwał za te pół roku już wybrałam). Według prawnika udowodnienie nieprawidłowości finansowych wynikających ze złego naliczania nadgodzin graniczy z cudem, tak jak udowodnienie mobbingu w sądzie, żaden prawnik o zdrowych zmysłach się tego nie podejmie.... do tego będąc u prawnika dostałam mandat za brak biletu parkingowego bo nie zauważyłam znaku że wjechałam w strefę płatnego parkowania........... zapłaciłam mandat, rachunki i za poradę prawną i mam 1000 zł na minusie na koncie.............. nosz ku*wa chyba się dziś zchleję
-
nick nieaktualny
-
widzialam skarbie i wlasnie sie zastanawiam...
i powiem chyba tyle ze tyle ze jesli kotka uwaza ze to problem sie juz robi powinna przestac i juz... krotka pilka i zanim zaczniecie mi mowic ze ciezko itp idt...
ja wiem o czym pisze dwa razy w zyciu rzucałam fajki...
-
Arienna znam to uczucie.. my na szczescie poki co jestesmy na prawie i o kase bedziemy walczyc..ale sa takie pizdy co tak kombninuja zeby ich pawo nie tyczylo ;/
-
powiem tak jak ktos czuje ze pojawia sie problem to powinien odstawic %
jesli jest to w granicach normy raz na jakis czas to wiko pomaga w trawieniu faktycznie..
ja nie pije bo bir=ore leki, dlatego pije sporadycznie a winko odkad wiemy ze naturalni nic z tego i odkad nie biore CLO poszlo do lamusa
i pijemy raz na miesiac -
Arienna wrote:wróciłam, ale dół..... okazało się, że moje wypowiedzenie jest jak najbardziej zgodne z prawem a statut instytucji z której mnie wywalono jest tak skonstruowany, że nie przysługuje mi nic, ani odprawa, ani wyplata urlopu (bo ten co mi przysługiwał za te pół roku już wybrałam). Według prawnika udowodnienie nieprawidłowości finansowych wynikających ze złego naliczania nadgodzin graniczy z cudem, tak jak udowodnienie mobbingu w sądzie, żaden prawnik o zdrowych zmysłach się tego nie podejmie.... do tego będąc u prawnika dostałam mandat za brak biletu parkingowego bo nie zauważyłam znaku że wjechałam w strefę płatnego parkowania........... zapłaciłam mandat, rachunki i za poradę prawną i mam 1000 zł na minusie na koncie.............. nosz ku*wa chyba się dziś zchleję
-
nick nieaktualny
-
Kotka, a wiesz co mi ostatnio daje do myślenia odnośnie popijania wina? Kwestia finansowa. może to ostatni z powodów, dla którego człowiek powinien coś rzucać, albo może są osoby dla których to nie problem, ale jakby podliczyć, ile się na (w miarę dobre) wino miesięcznie wydaje to....#!$*^%!
Tak więc ostatnio podczas wizyty w sklepie powiedziałam S coś w stylu, żeby może wina nie brał, bo musimy bardziej oszczędzać.. wina nie było w domu więc i nie wypiliśmy go
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...