X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo szkodliwosci w ciazy neiktorych produktow.
    Nie farbujcie wlosow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:27

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co z malowaniem paznokci?? można?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    To po cos poszla ne bete..." Im mniej wiesz, tym lepiej spisz"
    asha bo mi juz nic nie pomoże. Beznadziejny przypadek jestem.

No właśnie nie wiem jak to z tym farbowaniem jest.jak się nie pofarbuje to jestem siwa jak golabek...

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    a co z malowaniem paznokci?? można?

Ja bym nie malowala ale mysle, ze z tym raczej nie ma jakiegos wielkiego problemu. Nie wiem czy przez plytke paznokcia cos przesiaka.

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze sie wam do czegos przyznac......:(
    Moze wy mnie jakos kopniecie w tylek...

Chyba mam problem z alkoholem.
    Odkad wrocilismy z urlopu w lutym tak praktycznie co dziennie cos pije, chocby jedno piwo albo kieliszek wina. Wczoraj w ogole przeholowalam i teraz mam mega kaca :/. Wstyd mi za siebie.
    Wczoraj i przed wczoraj mialam powod - pierwsze dni okresu.
    Ale ja nawet siegam po alko po owulce :(. Nie co dziennie ale zdaza sie. Nie potrafie odmowic. Czekam z niecierpliwoscia az przyjdzie @ zeby moc w koncu z czystym sumieniem sie napic :(

Od miesiecy wmawiam sobei ze zaczne diete, zdrowo sie odzywiac i przede wszystkim przestane popijac. Kiedy wstaje rano i w pracy zawsze mysle, ze dzisiaj bede czysta a potem wracam zmeczona do domu i odpalam piwo. A tak naprawde ja nawet nie lubie byc pod wplywem w domu bo lubie czytac ksiazki i sie uczyc a po alko to raczej mi nie wychodzi. I potem na nastepny dzien mam wyrzuty sumienia i znow sobie przysiegam ze dzis bedzie inaczej. Nawet na wykresie zaczelam to zaznaczac zeby sobie zdac sprawe ile jest takich dni w ktorych siegam po alkohol.
    Dlaczego mysle, ze mam problem? Bo siegam po alkohol mimo iz nie chce! Pije wino mimo iz wcale nie mam ochoty byc zamulona, ale pije, bo jest.
    Czasem jak jestesmy w jakiejs restauracji i na przyklad jestem po owulce to zamawiam wode, ale wystarczy jedno pytanie np mojego S czy pijemy winko to juz sie lamie. Wystarczy iskra i nie potrafie powiedziec "nie".
    Jeszcze ze trzy cykle temu potrafilam sie powstrzymac po owulacji ale teraz juz nie :(.
    Mysle, ze ratunkiem dla mnie moze byc dieta. SLub za trzy miechy wiec chce zrzucic z 5kg (waze 60/168cm). Kiedys bylam na diecie pol roku i alkoholu prawie nei tykalam bo raz ze to nie zdrowe, dwa spowalnia spalanie, trzy puste kalorie.
    Zaczynam sie o siebei bac :(

momo1009, Nona lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, jak człowiek widzi problem i się do niego przyznaje, to już pierwszy krok do sukcesu

spróbuj sama albo z narzeczonym narzucić sobie dietę, jakieś zajęcia i alko detox

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 21:50

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dziewczyny progesteron w 20 dc 22,2 ng/ml
    czy ok?
    Wydaje mi się że bardzo w normie :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka tulam :-(... Wroc do tego kiedy zaczelas i co wtedy czulas....co czujesz ja siegasz po kielonek, tylko tak przed soba sama, ni tutaj...problem tak naprawde nie lezy w piciu...tylko w tym co czujesz, bo alkohol to jest twoja reakcja na radzenie sobie z problemem ,ktory jest tam gleboko w tobie...wiec przemysl co jest w srodku i sprobuj to rozwiazac to bedzie ci latwiej z alkoholem skonczyc

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    czy ok?
    Ja tam sie nie znam :-(

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka jelsi chodi o % to wazne ze juz sama to zauwazylas..
    moj tata jest alkoholikiem..ne pije juz od 15 lat . wiec uwierz mi wiem co mowie .. ;)

npierwsze co ci powiem to siadz małzem i porozmawiaj ze musicie ograniczyc alkohol bo to wam nie pomoze zeby zajsc w ciaze ..a dwa wasze zdrowe tylko na tym ucierpi ..

to sa dwa najwazniejsze wtym momencie argumenty :)

NOna progesteron ladny i wskazujacy na to ze owulka byla :)

Malenq, momo1009 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • smarta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ja też tak trochę mam, choć ja mam chęć czasem napić się piwka w domu, po ciężkim dniu np. często wychodzi tak że mam dwa dni niealkoholowe w tygodniu. A ten miesiąc to może będą dwa w miesiącu, bo jakoś tak się złożyło. Dietę też planuje i to chyba najlepszy sposób - postawić sobie jakiś cel

momo1009 lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka najważniejsze, że wcześnie zauważyłaś problem... Moim zdaniem to jeszcze nie jest tragedia jakaś... Wg tego co mówią w OLUA (Ośrodek Leczenia Uzależnień Alkoholowych) prawdziwy problem zaczyna się gdy piciem zawalasz sobie pracę i obowiązki. Wtedy trzeba szybko reagować. Ja proponuję Ci zamienić piwo czy wino na coś co Cię kręci. Zamiast piwa jakaś zdrowsza rozrywka :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kotka najważniejsze, że wcześnie zauważyłaś problem... Moim zdaniem to jeszcze nie jest tragedia jakaś... Wg tego co mówią w OLUA (Ośrodek Leczenia Uzależnień Alkoholowych) prawdziwy problem zaczyna się gdy piciem zawalasz sobie pracę i obowiązki. Wtedy trzeba szybko reagować. Ja proponuję Ci zamienić piwo czy wino na coś co Cię kręci. Zamiast piwa jakaś zdrowsza rozrywka :)
    tak tak SEX

Anuśka, Czarnula87 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam w 7dpo 29 ng/ml jak "zaszłam" i lekarz powiedział że może być...
    a Twój raczej na moje oko, to dobry:)

Kotka uhmmm....zauważyłaś problem, to z nim walcz....przepraszam Cię, ale Ja nie rozumiem, "chcę - ale nie dam rady, albo chcę rzucić -ale tak jakoś wychodzi"...mnie jak lekarz kazał schudnąć to 2 lata byłam na diecie zrzuciłam 30kg i nikt mi nie powie, że się nie da, że nie można....
    5 kg to pikuś, zrób sobie JASNE postanowienie, POWIEDZ je głośno przy swoim chłopie, powiedz MU, że tego potrzebujesz, aby CIę wspierał i np. nie proponował alkoholu, nie pił przy Tobie itp.
    Ja uważam, że akurat z tym można sobie poradzić skarbie...a jak pisałaś, że już byłaś na diecie to WIESZ jak się do tego zabrać:)

Czarnula87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    czy ok?
    kochana , ja w 21dc miałam 26,15.
    jest ok : - ) dobra wiadomość.

Nona lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, a czemu nie można farbować włosów.. ja w poprzedniej ciąży farbowałam co 2 m-ce, w tej także już mam farbę za sobą.. nie było żadnych negatywnych efektów..
    co do Twojego problemu, bardzo fajnie, że sie zreflektowałaś i chcesz coś z tym zrobić.. najważniejsze.. opróżnij zapasy.. jak nie będziesz miała w domu, nie będzie Cię kusić i zachęcać :) plan diety świetny!

a ja oczywiście pokłóciłam się z moim.. i to jak>? no oczywiście na skype!
    jak ja uwielbiam się kłócić przez komunikatory! krew mnie zaleje.. i ten typek śmie mi powiedzieć, że "on chce mojego spokoju", " że robi to dla mojego dobra".. dobrze, że dziś nie wracam do domu, to może coś przemyśli..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym cyklu 7 dpo miałam 12 ;) i co - zaszłam, podczas gdy w poprzednich cyklach miałam po 26 ;)

Malenq, Nona, Wonderwall lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w ciąży farbowałam włosy, rozjaśniałam i paznokcie malowałam i teraz zastanawiam się czy ta moja Zuzia to nie wyszła taka pyskata właśnie od tego :P

konwalianka, Tamka, Ania_84, Czarnula87, momo1009, CzaryMary, Malenq, cymcia lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, trochę otworzyłaś mi oczy swoim postem, zwłaszcza opisem sytuacji:
    ".. wystarczy jedno pytanie np mojego S czy pijemy winko..." (mój też S ;).

Kurde, mam podobnie!
    Z tym, że np lampki wina czy podpijanego piwa S, to nawet na wykresie nie zaznaczam.

Wspieram mocno, a sama też muszę trochę zweryfikować swoje podejście do tematu alkoholu :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:57

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ