My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzperałam, szperałam i znalazłam winowajcę bólów głowy, które mnie nawiedzają:
Objawy niedoboru magnezu
Niedobór magnezu w organizmie wywołuje wiele przykrych objawów ze strony:
układu nerwowego: nadpobudliwość nerwowa, silne i uporczywe bóle głowy szczególnie w okolicy karku, zawroty głowy, omdlenia...
a do tego niedobór magnezu ma wpływ:
układu rozrodczego: zaburzenia miesiączkowania, zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS), samoistne poronienia, skrócenie okresu ciąży, zmniejszenie masy urodzeniowej noworodka.
Na razie zajadam się pestkami dyni w 30gr - 150mg magnezu, kobietom w ciąży potrzeba do 400mg na dobę....
a w poniedziałek pogadam z ginem czy mogę dodatkowo suplementować magnez, bo ja już żyć nie dam rady...bóle głowy mam od maja, średnio 2xna tydzień....
-
Moi szefowie zwolnili dziewczynę we wczesnej ciąży.. niestety nie znam szczegółów wypowiedzenia, ale wtedy nie ponoć nie wiedzieli, ze jest w ciąży.
Pozwała ich i wygrała!!.
Wiem Ariennko, że to nie Twój przypadek, ale dowodzi, ze nie zawsze jesteśmy na przegranej pozycjizgredka lubi tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
Tamka wrote:Dziewczyny, przepraszam że się wtryniam w takie dwa poważne tematy ale mam problem i dylemat
byłam w wc i plamienia jednak nadal sąa już myślałam, ze sobie poszły, dłuuugą chwilę wpatrywałam się i nie wiem, czy to brąz czy róż i nie wiem...
no i teraz tak, małż ma triathlon w Poznaniu w niedzielę, mieliśmy jechać już jutro żeby trochę tam pobyć, w sobotę iść na pół triathlon pooglądać etc. Sprawdziłam prognozę - ma być 30 stopni... i teraz nie wiem - jechać i aktywnie spędzać czas? Czy odpuścić sobie, zostać w domu i jednak leżeć do czasu aż te plamienia sobie nie pójdą precz...Nona lubi tę wiadomość
-
Ponadto to nie jest chyba w ogóle sprawa na pozew zbiorowy bo ta instytucja została wprowadzona celem ochrony konsumentów przeciwko korporacjom,
Zgodnie z ustawą:
Art 1. 2. Ustawa ma zastosowanie w sprawach o roszczenia o ochronę konsumentów, z tytułu odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny oraz z tytułu czynów niedozwolonych, z wyjątkiem roszczeń o ochronę dóbr osobistych.
a tutaj mamy do czynienia, o ile się dobrze orientuję, z prawem pracy
stąd każdy powinien złożyć oddzielny pozew, a sąd i tak prawdopodobnie te sprawy połączy, ale nie będzie to traktowane jako pozew zbiorowyAnia_84 lubi tę wiadomość
-
A jeszcze dodam, ze jeszcze z rok temu patologia nazywalam ludzi ktorzy pili piwo codziennie i nie moglam sobei wyobrazic jak mozna byc takim czlowiekiem...
Teraz to mnie jeszcze wesele mobilizuje do odstawienia alko. Chce wygladac pieknie a nie sadze ze alkohol pity codziennie dpobrze wplywa na stan cery. Chociaz, kto wie? Moze konserwuje ;P ?.
Musze sie tez pilnowac zeby nie pic na swoim weselu bo nie ma wiekszego wstadu niz pijana panna mloda ze juz nei wspomne ze miloby bylo ten dzien pameitac. Najlepiej jakbym nei wypila w ten dzien nic kompletnie. Bo jak wypije kieliszek albo lampke szampana to juz pojdzie potem z gorki....
Wczoraj wzielam nowe ziolka i tak sobie jeszcze pomyslalam, ze moze lepiej nei pic alkoholu bo pewnei zmniejszy dzialanie. A ja patrze na ulotke a tam stoi ze kropelki sa w 37% alkoholu;).momo1009 lubi tę wiadomość
-
momo1009 wrote:Moi szefowie zwolnili dziewczynę we wczesnej ciąży.. niestety nie znam szczegółów wypowiedzenia, ale wtedy nie ponoć nie wiedzieli, ze jest w ciąży.
Pozwała ich i wygrała!!.
Wiem Ariennko, że to nie Twój przypadek, ale dowodzi, ze nie zawsze jesteśmy na przegranej pozycji -
zgredka wrote:Ponadto to nie jest chyba w ogóle sprawa na pozew zbiorowy bo ta instytucja została wprowadzona celem ochrony konsumentów przeciwko korporacjom,
Zgodnie z ustawą:
Art 1. 2. Ustawa ma zastosowanie w sprawach o roszczenia o ochronę konsumentów, z tytułu odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny oraz z tytułu czynów niedozwolonych, z wyjątkiem roszczeń o ochronę dóbr osobistych.
a tutaj mamy do czynienia, o ile się dobrze orientuję, z prawem pracy
stąd każdy powinien złożyć oddzielny pozew, a sąd i tak prawdopodobnie te sprawy połączy, ale nie będzie to traktowane jako pozew zbiorowy -
Tamka wrote:eh, tak czułam intuicyjnie... Napisałam jeszcze do gina, zobaczymy, pójść nie pódję bo już nie zdążę ale jak mi nie odpisze, to może faktycznie zadzwonię do niego
-
nick nieaktualny
-
hm.... obawiam się, że nie zdążę
owulację mam dopiero za tydzień
.......................... chociaż czas ciąży liczy się od pierwszego dnia cyklu, więc jakby tak liczyć, to jak w tym cyklu zajdę to muszą mnie przywrócić do pracy, tak? czy się mylę? wypowiedzenie dostałam w piątek a to był 4 dzień cyklu więc mogę nie wiedzieć że jestem w ciąży
znaczy że będę w tym cyklu......... naciągane, ale jeśli w tym cyklu się uda zaciążyć to może się udać utrzymać pracę.... tylko teraz pozostaje pytanie, jeśli się okaże że jestem w ciąży/ znaczy będę/ to czy jeśli zgłoszę to po upływie terminu wypowiedzenia, będą musieli mi je anulować?
cymcia lubi tę wiadomość
-
z tego co kojarze to do 12 tyg chyba maja prawo nie przelduzyc umowy .. jesli ich nie ponformujesz czy jakos tak
-
zgredka wrote:Aniu: a reszcie prawnik powiedział, że jest możliwość pozwu zbiorowego?
bo one sa na zleceniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:55
-
Nenaaa wrote:Te które nie są w pracy - proszę brać się za gotowanie obiadu bo głodna się robię!
Dziękuję.
najpierw biuro pozniej moja praca pozniej dom ( tez praca ) a na koncu maz( tez praca barzdo wycienczajaca