X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Niedlugo wolowinke zapodaje, pasi kolezance? ;-)
    Pasi!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ja jetsem w pracy 24/n dobe ;P
    najpierw biuro pozniej moja praca pozniej dom ( tez praca ) a na koncu maz :D ( tez praca barzdo wycienczajaca :D
    Ania, nie ściemniaj tylko szoruj do kuchni babo!

Ania_84 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Asha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Pasi!
    No to gites ;-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa przykro mi ja dzisiaj tylko pestki dyni jem...a poza tym to i tak większość i tak zwracam...więc dzisiaj u mnie z jedzonka nici...

• Asha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Nenaa przykro mi ja dzisiaj tylko pestki dyni jem...a poza tym to i tak większość i tak zwracam...więc dzisiaj u mnie z jedzonka nici...
    Cholera z tym zwracaniem...dosyc juz!!! Dajcie dziewczynie odpoczac...ile mozna :-(

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Ania, nie ściemniaj tylko szoruj do kuchni babo!
    aktualnie jestem w biurowcu - nie ma tu kuchni tylko restauracja na dole :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, nie, właśnie muszą Cię przywrócić! Jesteś chroniona od I dnia ciąży, czyli od I dnia cyklu w którym zajdziesz w ciąże.. dostałaś wypowiedzenie, przyjęłaś ale nie byłaś świadoma, że jesteś w ciąży i jak tylko lekarz stwierdzi ową ciążę, wystawi zaświadczenie od kiedy trwa, to muszą Cię przywrócić do pracy..wiem to, bo sama przez to przeszłam! niemal identyczna akcja, bardzo dobrze znam tą kwestię, radziłam się zaprzyjaźnionego prawnika. Oczywiście radziłabym Ci wtedy iść na zwolnienie, bo pewnie życie by Ci utrudnili..

Co z tego, ze nie poinformowałaś pracodawcę? wcale nie musisz, to oczywiście w Twoim interesie aby wiedział, zwłaszcza, gdy to praca fizyczna i dźwiga się ciężary. W ciąży normy są inne, pracodawca ma obowiązek zwalniać Cię nawet na badania lekarskie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:06

Arienna, Ania_84 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Cholera z tym zwracaniem...dosyc juz!!! Dajcie dziewczynie odpoczac...ile mozna :-(
    Może pozytywnym aspektem jutro na wadze będzie, ze trochę mniej a tak serio....
    muszę pogadać z ginem, bo tak jak wrzucałam niedobory magnezu są bardzo niebezpieczne...muszę sobie oznaczyć ten pierwiastek i zobaczyć....
    no a II trymestr miał być czasem CIESZENIA się a nie wiszenia nad miską...:P

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kolei nie wiem jaki jest stan faktyczny, bo pracownicy mogliby wystąpić w przypadku tzw. czynów niedozwolonych a to np
    poniesienia szkody w wyniku przesyłania do ZUS-u zaświadczeń z zaniżonymi kwotami czy, jeśli firma nie wypłaca regularnie wynagrodzeń lub bezpodstawnie je obniża.

ale problem właśnie w podstawie nawiązania stosunku pracy, różnie do tego sądy mogą podejść

Ania_84 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Ania, nie, właśnie muszą Cię przywrócić! Jesteś chroniona od I dnia ciąży, czyli od I dnia cyklu w którym zajdziesz w ciąże.. dostałaś wypowiedzenie, przyjęłaś ale nie byłaś świadoma, że jesteś w ciąży i jak tylko lekarz stwierdzi ową ciążę, wystawi zaświadczenie od kiedy trwa, to muszą Cię przywrócić do pracy..wiem to, bo sama przez to przeszłam! niemal identyczna akcja, bardzo dobrze znam tą kwestię, radziłam się zaprzyjaźnionego prawnika. Oczywiście radziłabym Ci wtedy iść na zwolnienie, bo pewnie życie by Ci utrudnili..

Co z tego, ze nie poinformowałaś pracodawcę? wcale nie musisz, to oczywiście w Twoim interesie aby wiedział, zwłaszcza, gdy to praca fizyczna i dźwiga się ciężary. W ciąży normy są inne, pracodawca ma obowiązek zwalniać Cię nawet na badania lekarskie..
    holender, znaczy jest szansa.......... oj to musi się mężuś sprawić :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Może pozytywnym aspektem jutro na wadze będzie, ze trochę mniej a tak serio....
    muszę pogadać z ginem, bo tak jak wrzucałam niedobory magnezu są bardzo niebezpieczne...muszę sobie oznaczyć ten pierwiastek i zobaczyć....
    no a II trymestr miał być czasem CIESZENIA się a nie wiszenia nad miską...:P
    Dlugo juz tak wisisz, nie? :-(

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

a to o tym nie widdzialam ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    ja z kolei nie wiem jaki jest stan faktyczny, bo pracownicy mogliby wystąpić w przypadku tzw. czynów niedozwolonych a to np
    poniesienia szkody w wyniku przesyłania do ZUS-u zaświadczeń z zaniżonymi kwotami czy, jeśli firma nie wypłaca regularnie wynagrodzeń lub bezpodstawnie je obniża.

ale problem właśnie w podstawie nawiązania stosunku pracy, różnie do tego sądy mogą podejść
    no zusu to ona na pewno nie placi.. bo ostatnio dziewczyny sprawdzaly czy i ile im wplynelo na zus ;/

co do terminowsoci.o matko.. mmy na umowie 90 dniod daty wplyniecia rozliczenia godzin i ja powinnam dostac kase za marzec 2 lipca do tej pory jej nie mam wiec generalnie moege juz wystawiac wezwania do zaplaty
    a za kwiecien, maj czerwiec to ona sie chyba wogole nie wyplaci bo dotacja jej odeszla.. bo tylko do lipca brala .. wiec ja nie wiem za co ona teraz chce zaplacic ludziom ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:13

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, mnie lekarka obok witamin, które kazała zakupić, mówiła aby łykać magnez, więc ja co 2-gi dzień go łykam.

Malenq lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha no wiszę wiszę....dzisiaj jakieś apogeum chyba....bo nawet wody nie przyjmuję, a pić muszę....więc tak w kółko piję, zwracam, jem, zwracam...
    ech :-/ wiem, że nie powinnam marudzić, wiem, wiem....ale jestem dzisiaj taka mega zmęczona, do tego ta głowa i krew z nosa....
    maruda mi się włączył....
    ale nadal pod ścianą siedzę, miska w pobliżu heheheh ręcznik na głowie....
    jutro mam zaplanowane do mamci jechać, coby jej dać posłuchać serducha maleństwa...ale to plany....zobaczymy jak w realu to będzie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka no i ja z ginkiem swoim w poniedziałek pogadam na temat magnezu...

• Tamka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedna Malenq... trzymaj się kochana

mnie naparza brzuch , tak rozpiera od środka, tzn podbrzusze

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Asha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Asha no wiszę wiszę....dzisiaj jakieś apogeum chyba....bo nawet wody nie przyjmuję, a pić muszę....więc tak w kółko piję, zwracam, jem, zwracam...
    ech :-/ wiem, że nie powinnam marudzić, wiem, wiem....ale jestem dzisiaj taka mega zmęczona, do tego ta głowa i krew z nosa....
    maruda mi się włączył....
    ale nadal pod ścianą siedzę, miska w pobliżu heheheh ręcznik na głowie....
    jutro mam zaplanowane do mamci jechać, coby jej dać posłuchać serducha maleństwa...ale to plany....zobaczymy jak w realu to będzie....
    OMG...:-(

• Asha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    biedna Malenq... trzymaj się kochana

mnie naparza brzuch , tak rozpiera od środka, tzn podbrzusze
    Dzwonilas juz do gina?

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się i POTWIERDZAM :) Znajoma, która zajmuje się sprawami personalnymi dokładnie to poradziła dziewczynie, która była na wypowiedzeniu i jak się okazało była w ciąży :) Musiała być przywrócona do pracy. Poszła sobie oczywiście na L4, ale ma normalnie kasę i świadczenia, które przysługują jak psu buda! Mało kto o tym wie, ale trzeba walczyć o swoje!!!

Tak więc działaj Kochana :)
    konwalianka wrote:

konwalianka lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ