My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:ja jetsem w pracy 24/n dobe ;P
najpierw biuro pozniej moja praca pozniej dom ( tez praca ) a na koncu maz( tez praca barzdo wycienczajaca
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nenaaa wrote:Ania, nie ściemniaj tylko szoruj do kuchni babo!
-
Ania, nie, właśnie muszą Cię przywrócić! Jesteś chroniona od I dnia ciąży, czyli od I dnia cyklu w którym zajdziesz w ciąże.. dostałaś wypowiedzenie, przyjęłaś ale nie byłaś świadoma, że jesteś w ciąży i jak tylko lekarz stwierdzi ową ciążę, wystawi zaświadczenie od kiedy trwa, to muszą Cię przywrócić do pracy..wiem to, bo sama przez to przeszłam! niemal identyczna akcja, bardzo dobrze znam tą kwestię, radziłam się zaprzyjaźnionego prawnika. Oczywiście radziłabym Ci wtedy iść na zwolnienie, bo pewnie życie by Ci utrudnili..
Co z tego, ze nie poinformowałaś pracodawcę? wcale nie musisz, to oczywiście w Twoim interesie aby wiedział, zwłaszcza, gdy to praca fizyczna i dźwiga się ciężary. W ciąży normy są inne, pracodawca ma obowiązek zwalniać Cię nawet na badania lekarskie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:06
Arienna, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsha wrote:Cholera z tym zwracaniem...dosyc juz!!! Dajcie dziewczynie odpoczac...ile mozna
muszę pogadać z ginem, bo tak jak wrzucałam niedobory magnezu są bardzo niebezpieczne...muszę sobie oznaczyć ten pierwiastek i zobaczyć....
no a II trymestr miał być czasem CIESZENIA się a nie wiszenia nad miską... -
ja z kolei nie wiem jaki jest stan faktyczny, bo pracownicy mogliby wystąpić w przypadku tzw. czynów niedozwolonych a to np
poniesienia szkody w wyniku przesyłania do ZUS-u zaświadczeń z zaniżonymi kwotami czy, jeśli firma nie wypłaca regularnie wynagrodzeń lub bezpodstawnie je obniża.
ale problem właśnie w podstawie nawiązania stosunku pracy, różnie do tego sądy mogą podejśćAnia_84 lubi tę wiadomość
-
konwalianka wrote:Ania, nie, właśnie muszą Cię przywrócić! Jesteś chroniona od I dnia ciąży, czyli od I dnia cyklu w którym zajdziesz w ciąże.. dostałaś wypowiedzenie, przyjęłaś ale nie byłaś świadoma, że jesteś w ciąży i jak tylko lekarz stwierdzi ową ciążę, wystawi zaświadczenie od kiedy trwa, to muszą Cię przywrócić do pracy..wiem to, bo sama przez to przeszłam! niemal identyczna akcja, bardzo dobrze znam tą kwestię, radziłam się zaprzyjaźnionego prawnika. Oczywiście radziłabym Ci wtedy iść na zwolnienie, bo pewnie życie by Ci utrudnili..
Co z tego, ze nie poinformowałaś pracodawcę? wcale nie musisz, to oczywiście w Twoim interesie aby wiedział, zwłaszcza, gdy to praca fizyczna i dźwiga się ciężary. W ciąży normy są inne, pracodawca ma obowiązek zwalniać Cię nawet na badania lekarskie.. -
Malenq wrote:Może pozytywnym aspektem jutro na wadze będzie, ze trochę mniej a tak serio....
muszę pogadać z ginem, bo tak jak wrzucałam niedobory magnezu są bardzo niebezpieczne...muszę sobie oznaczyć ten pierwiastek i zobaczyć....
no a II trymestr miał być czasem CIESZENIA się a nie wiszenia nad miską... -
konwalianka wrote:Ania, nie, właśnie muszą Cię przywrócić! Jesteś chroniona od I dnia ciąży, czyli od I dnia cyklu w którym zajdziesz w ciąże.. dostałaś wypowiedzenie, przyjęłaś ale nie byłaś świadoma, że jesteś w ciąży i jak tylko lekarz stwierdzi ową ciążę, wystawi zaświadczenie od kiedy trwa, to muszą Cię przywrócić do pracy..wiem to, bo sama przez to przeszłam! niemal identyczna akcja, bardzo dobrze znam tą kwestię, radziłam się zaprzyjaźnionego prawnika. Oczywiście radziłabym Ci wtedy iść na zwolnienie, bo pewnie życie by Ci utrudnili..
Co z tego, ze nie poinformowałaś pracodawcę? wcale nie musisz, to oczywiście w Twoim interesie aby wiedział, zwłaszcza, gdy to praca fizyczna i dźwiga się ciężary. W ciąży normy są inne, pracodawca ma obowiązek zwalniać Cię nawet na badania lekarskie.. -
zgredka wrote:ja z kolei nie wiem jaki jest stan faktyczny, bo pracownicy mogliby wystąpić w przypadku tzw. czynów niedozwolonych a to np
poniesienia szkody w wyniku przesyłania do ZUS-u zaświadczeń z zaniżonymi kwotami czy, jeśli firma nie wypłaca regularnie wynagrodzeń lub bezpodstawnie je obniża.
ale problem właśnie w podstawie nawiązania stosunku pracy, różnie do tego sądy mogą podejść
co do terminowsoci.o matko.. mmy na umowie 90 dniod daty wplyniecia rozliczenia godzin i ja powinnam dostac kase za marzec 2 lipca do tej pory jej nie mam wiec generalnie moege juz wystawiac wezwania do zaplaty
a za kwiecien, maj czerwiec to ona sie chyba wogole nie wyplaci bo dotacja jej odeszla.. bo tylko do lipca brala .. wiec ja nie wiem za co ona teraz chce zaplacic ludziom ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:13
-
nick nieaktualnyAsha no wiszę wiszę....dzisiaj jakieś apogeum chyba....bo nawet wody nie przyjmuję, a pić muszę....więc tak w kółko piję, zwracam, jem, zwracam...
echwiem, że nie powinnam marudzić, wiem, wiem....ale jestem dzisiaj taka mega zmęczona, do tego ta głowa i krew z nosa....
maruda mi się włączył....
ale nadal pod ścianą siedzę, miska w pobliżu heheheh ręcznik na głowie....
jutro mam zaplanowane do mamci jechać, coby jej dać posłuchać serducha maleństwa...ale to plany....zobaczymy jak w realu to będzie.... -
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Asha no wiszę wiszę....dzisiaj jakieś apogeum chyba....bo nawet wody nie przyjmuję, a pić muszę....więc tak w kółko piję, zwracam, jem, zwracam...
echwiem, że nie powinnam marudzić, wiem, wiem....ale jestem dzisiaj taka mega zmęczona, do tego ta głowa i krew z nosa....
maruda mi się włączył....
ale nadal pod ścianą siedzę, miska w pobliżu heheheh ręcznik na głowie....
jutro mam zaplanowane do mamci jechać, coby jej dać posłuchać serducha maleństwa...ale to plany....zobaczymy jak w realu to będzie.... -
Zgadzam się i POTWIERDZAM
Znajoma, która zajmuje się sprawami personalnymi dokładnie to poradziła dziewczynie, która była na wypowiedzeniu i jak się okazało była w ciąży
Musiała być przywrócona do pracy. Poszła sobie oczywiście na L4, ale ma normalnie kasę i świadczenia, które przysługują jak psu buda! Mało kto o tym wie, ale trzeba walczyć o swoje!!!
Tak więc działaj Kochana
Co z tego, ze nie poinformowałaś pracodawcę? wcale nie musisz, to oczywiście w Twoim interesie aby wiedział, zwłaszcza, gdy to praca fizyczna i dźwiga się ciężary. W ciąży normy są inne, pracodawca ma obowiązek zwalniać Cię nawet na badania lekarskie..konwalianka lubi tę wiadomość