X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Asha no wiszę wiszę....dzisiaj jakieś apogeum chyba....bo nawet wody nie przyjmuję, a pić muszę....więc tak w kółko piję, zwracam, jem, zwracam...
    ech :-/ wiem, że nie powinnam marudzić, wiem, wiem....ale jestem dzisiaj taka mega zmęczona, do tego ta głowa i krew z nosa....
    maruda mi się włączył....
    ale nadal pod ścianą siedzę, miska w pobliżu heheheh ręcznik na głowie....
    jutro mam zaplanowane do mamci jechać, coby jej dać posłuchać serducha maleństwa...ale to plany....zobaczymy jak w realu to będzie....
    o matko coz to cie tak wzielo ;)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Zgadzam się i POTWIERDZAM :) Znajoma, która zajmuje się sprawami personalnymi dokładnie to poradziła dziewczynie, która była na wypowiedzeniu i jak się okazało była w ciąży :) Musiała być przywrócona do pracy. Poszła sobie oczywiście na L4, ale ma normalnie kasę i świadczenia, które przysługują jak psu buda! Mało kto o tym wie, ale trzeba walczyć o swoje!!!

Tak więc działaj Kochana :)
    no to działam :D kurde kolejna motywacja by w tym cyklu się musiało udać, tylko małżowi nie będę mówić bo się biedak zatnie z wszechogarniającej go presji :P

Ania_84 lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka maleństwo się rozpycha...:)
    Twoja macica z malutkiego ziarenka, zamienia się w tydzień w śliwkę, potem w kiwi, potem w pomarańcz itp, itp. będzie bolało skarbie....
    ja do tej pory cierpię...ale nauczyłam się już rozpoznawać rozciąganie od innych bóli....poza tym czasem maleństwo tak się przekręci (jeszcze nie czuję ruchów) że mnie krzyż napierdziela równo, i wiem że to przez maleństwo, bo uciska jakiś nerw...
    także spokojnie, jak boli to wiesz, że ROŚNIECIE:)

tak Asha, tak ja dostałam ciążę z całym pakietem:) nie tylko z tym dobrym, ale wszelkie dolegliwości mnie nie omijają....
    a potem po nastu latach usłyszę "nie chcesz mi tego kupić, nie chcesz mojego dobra, nie kochasz mnie - i trzaśnięcie drzwiami".....tak tak na to też jestem przygotowana....i biorę to na "klatę".....
    jak modliłam się o ciążę to już nie raz i nie dwa, występowały słowa "Boże i wezmę z całą odpowiedzialnością, z całą bolączką i z całymi tymi kłopotami.....itp. itp."
    więc mam co chciałam....
    dzisiaj sobie pomarudzę, pochlipię....
    a jak jutro będę się czuła ok:) to znowu światu będę ogłaszać, że WARTO:)

Tamka, CzaryMary, Wonderwall lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu "pochwaliłam za szybko II trymestr", że taki bezobjawowy jest:)

Tamka lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    no to działam :D kurde kolejna motywacja by w tym cyklu się musiało udać, tylko małżowi nie będę mówić bo się biedak zatnie z wszechogarniającej go presji :P

to zrob tak :D
    sexy019.gif

Asha, Malenq lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Asha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ty masz tylozgiecie? Wspolczuje naprawde :-( chociaz mnie tez moze tak pozamiatac :-(

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    widac malenstwo stwierdzilo z emusi dac o sobie znak co by mamusia sie nie przyzwyczajala ;P

Malenq lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    to zrob tak :D
    sexy019.gif
    :D u mnie wyglądało by to inaczej, Miley przy mnie jest płaska jak stół :P

Ania_84, Malenq lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano ano dziewczyny "mały terrorysta" już rządzi....
    a propo podoba mi się ta fryzurka u tej blondynki....ale musiałabym włosy na blond farbować ale fryz fajny, teraz mam do ramion...a zawsze podobały mi się krótkie włoski....

Ania_84, Tamka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    heheh no to tym lepiej .matko moj to kocha moje cyce chyba najbardziej :P
    jak zacelam chudnac to ten do mnie z tekstem..co ty robisz nie dlugo ni ebede miala za co zlapac ;P

Arienna lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • smarta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-84 a może ty wiesz jaki wpływ może mieć Mniejszona amplituda bocznych ruchów główki w badaniu nasienia? Podejrzewam że obeznana jestes dokladnie z tym wszystkim ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:

no fakt cyc to Ona nie ma....to ja przed ciążą miałam większe...zaraz to stóp swoich przez nie nie zobaczę hehehehe"

ale Aniu to mój A. ma podobnie...wiesz jaki zły był, że jak schudłam (co mu się bardzo podobało) ale schudłam też z biustu - to On do mnie: "inaczej się nie dało?" hehehehe faceci....

Tamka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Tamka maleństwo się rozpycha...:)
    Twoja macica z malutkiego ziarenka, zamienia się w tydzień w śliwkę, potem w kiwi, potem w pomarańcz itp, itp. będzie bolało skarbie....
    ja do tej pory cierpię...ale nauczyłam się już rozpoznawać rozciąganie od innych bóli....poza tym czasem maleństwo tak się przekręci (jeszcze nie czuję ruchów) że mnie krzyż napierdziela równo, i wiem że to przez maleństwo, bo uciska jakiś nerw...
    także spokojnie, jak boli to wiesz, że ROŚNIECIE:)
    dziękuję kochana za uspokojenie, to jest takie właśnie uczucie rośnięcia i rozpierania, najwidoczniej domek fasolki rośnie

zdecydowałam, że zostaję, zadzwoniłam do małża, było mu tak przykro, że aż się poryczałam, tak bardzo chciałam z nim być, to takie dla niego ważne... ale bez wątpienia rozsądniej będzie jeśli zostanę w domu i zalegnę..

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    dziękuję kochana za uspokojenie, to jest takie właśnie uczucie rośnięcia i rozpierania, najwidoczniej domek fasolki rośnie

zdecydowałam, że zostaję, zadzwoniłam do małża, było mu tak przykro, że aż się poryczałam, tak bardzo chciałam z nim być, to takie dla niego ważne... ale bez wątpienia rozsądniej będzie jeśli zostanę w domu i zalegnę..

rozumiem, że Twoja obecność jest MU ważna, ale ON wie kochanie, że ważniejsze jest maleństwo....hierarchia się zmienia.....pomyślcie sobie, że za 1,5roczku już z maleństwem będziesz mu kibicować....:)teraz KTOSIEK w brzuszku rządzi, wszystkim i wszystkimi, dniem i nocą, 24/24

DOMEK fasolki rośnie i to w takim tempie, że ho ho....

Tamka lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Ania-84 a może ty wiesz jaki wpływ może mieć Mniejszona amplituda bocznych ruchów główki w badaniu nasienia? Podejrzewam że obeznana jestes dokladnie z tym wszystkim ;)

zmniejszona amplituda moze ale nie musi wplywac na samo zapolodnienie jednak wiadomo im plemnik "gorszy " tym ma mniejse szanse na zaplodnienie jelsi morfologia plemnikow, ich ruchliwosc i ilosc jest ok to nie masz sie czym martwiac :)
    jakby ich bylo malo i o malej ruchliowsci to moze trzebaby bylo to jakos konsultowac..niestety nie wsyztskie plemniki sa super ;)

a co do tego to taki news :D

wśród pacjentów o małej intensywności współżycia płciowego, podobnie jak w wyżej opisanym przypadku zachowanie zbyt długiego okresu wstrzemięźliwości płciowej przed badaniem nasienia może prowadzić do zwiększenia liczby plemników kosztem ich jakości (zaburzeń ruchu lub/i budowy).

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    Huj, dupa, kamieni kupa
    Faktycznie @ przylazła. Dr nawet na wykres nie chciała spojrzeć, cos popytala, dała luteine i koniec. Próbowałam z niej cos wycisnąć i NIC!!!! Powiedziała, ze badania mi da dopiero jak chłopa przebada
    . Ze mam wyluzować, i cytuje: bzykac dla przyjemności. No kuuufaaaaa!!!!
    Jedno co- macica prawidłowej budowy a reszta niebadalna. Kufa- głupie NFZ i ubezpieczenie PZU.... Chromole taka wizytę.... Ale do prywatnego to znowu kupa forsy- ostatnio mnie skasował 200zl.... Esh...
    Ide teraz do ogólnej po skierowanie. Może ta bedzie laskawsza i da skierowanie na hormony. A najwyżej resztę zrobię prywatnie.

Zdecydowanie zmieniła bym lekarza.

• Tamka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    rozumiem, że Twoja obecność jest MU ważna, ale ON wie kochanie, że ważniejsze jest maleństwo....hierarchia się zmienia.....pomyślcie sobie, że za 1,5roczku już z maleństwem będziesz mu kibicować....:)teraz KTOSIEK w brzuszku rządzi, wszystkim i wszystkimi, dniem i nocą, 24/24

DOMEK fasolki rośnie i to w takim tempie, że ho ho....
    Malenq, ryczę.... masakra, to chyba mam objaw - hormony walą mi w czerep

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz mnie cos trafi od rana mi brzdakaja pod oknami :/

http://www.um.kielce.pl/program-europeady-2014/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jak uszko? jak się czujesz?

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham :)
    cały czas mnie muli nawet jeśc mi sie nie chce :(
    boje sie normalnie testowac :(

Kroko jak sie czujesz

Arienna tulam mocno

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ