My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Krokodylica wrote:Kazał mi przyjechać w poniedziałek, to jeszcze są niby te 3 dni.
Ale jak by mi dzisiaj potwierdził to jutro bym mogła ze spokojem wszystkim powiedziec nie?ja pojechałam tylko dlatego, że miałam plamienia i panikowałam, a gin bał się, że to pozamaciczna ciąża, bo ona daje plamienia, a pamiętał, że ja nie miałam sprawdzanej drożności
u Ciebie jest wszystko ok - masz objawy czyt. rzygbetka rośnie więc jak chcesz i się przesadnie nie zestresujesz w razie gdyby nie było kropka widać to jedź
a wiesz - trzy dni akurat robią różnicę w tym przypadku -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tamka wrote:Kroko, no to zależy jaką masz silną psychę
ja pojechałam tylko dlatego, że miałam plamienia i panikowałam, a gin bał się, że to pozamaciczna ciąża, bo ona daje plamienia, a pamiętał, że ja nie miałam sprawdzanej drożności
u Ciebie jest wszystko ok - masz objawy czyt. rzygbetka rośnie więc jak chcesz i się przesadnie nie zestresujesz w razie gdyby nie było kropka widać to jedź
a wiesz - trzy dni akurat robią różnicę w tym przypadku
No tak właśnie myślę, żeby nie jechać tylko powiedzieć jutro i tyle.Tamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTamka wrote:Cymcik, mam nadzieję, że robisz w poniedziałek hormony??? bo jak nie, to przełożę przez kolano!
-
Cymek, hormony pierwszej fazy musisz zrobić do 4 dnia cyklu, więc warto byłoby nawet zabulić ale mieć je już zrobione bo inaczej stracisz znowu cały cykl
a do endo najlepiej iść już z wynikiem TSH bo inaczej niewiele pomoże..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 16:20
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie lubię
Postulat genialny!!! Ja z chęcią oddam komuś mój tel służbowy, który sprawia, że człowiek w ogóle non stop pracuje... bez sensu.
Tamka wrote:nie lubię tegoże jesteś w biurze
jako i ja... w piątek o 15 już nikogo nie powinno być w pracy!!!
Tamka lubi tę wiadomość
-
Cymcia, Ty masz PZU, tak?
no to żeby zrobić hormony za free , faktycznie musisz mieć skierowanie ale niestety w tym przypadku wydłuży Ci to czekanie o kolejny miesiąc, bo od endo dostaniesz tylko skierowanie na TSH, a później będziesz musiała iść do gina po skierowanie na resztę hormonów , które będziesz mogła zbadać dopiero w kolejnym cyklu, bo minie Ci już 3-4 dc, a w nim bada się fsh, lh i estradiol
więc albo czekasz na skierowanie albo robisz za kasę... niestety..
-
nick nieaktualnyTamka wrote:Cymcia, Ty masz PZU, tak?
no to żeby zrobić hormony za free , faktycznie musisz mieć skierowanie ale niestety w tym przypadku wydłuży Ci to czekanie o kolejny miesiąc, bo od endo dostaniesz tylko skierowanie na TSH, a później będziesz musiała iść do gina po skierowanie na resztę hormonów , które będziesz mogła zbadać dopiero w kolejnym cyklu, bo minie Ci już 3-4 dc, a w nim bada się fsh, lh i estradiol
więc albo czekasz na skierowanie albo robisz za kasę... niestety..
a za kasę nie muszę mieć skierowania?
ogólna mi powiedziała, że mam iść do endo po resztę hormonówbo powiedziałam jej jaka sytuacja z gin jest
-
Krokodylica wrote:Tamka a co lekarz zobaczył u Ciebie na 1-wszym usg? Bo nie pamiętam.
tzn zarodek 8 mm, ciałko żółte w prawym jajniku, coś tam jeszcze i twierdził, że widzi serduszko i mi je nawet pokazywał, chociaż ja nic nie wiedziałam, ale powiedział, że nie może tego napisać bo brzmiałoby to niepoważnie
ale przede wszystkim stwierdził, że ciąża jest prawidłowo umiejscowiona i wszystko wygląda okWonderwall lubi tę wiadomość
-
Tamka wrote:wszystko
tzn zarodek 8 mm, ciałko żółte w prawym jajniku, coś tam jeszcze i twierdził, że widzi serduszko i mi je nawet pokazywał, chociaż ja nic nie wiedziałam, ale powiedział, że nie może tego napisać bo brzmiałoby to niepoważnie
ale przede wszystkim stwierdził, że ciąża jest prawidłowo umiejscowiona i wszystko wygląda ok
To dużo jak na 19dpo. Super.Tamka lubi tę wiadomość
-
cymcia wrote:a za kasę nie muszę mieć skierowania?
ogólna mi powiedziała, że mam iść do endo po resztę hormonówbo powiedziałam jej jaka sytuacja z gin jest
za kasę nie musisz mieć skierowania, idziesz, płacisz i robiszcymcia lubi tę wiadomość