X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jak samopoczucie dzisiaj?

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Powiem Ci, że zaglądam codziennie na Twój wykres i mam wrażenie, że się wlecze niemiłosiernie... Dzisiaj znowu zajrzałam i dopiero 10dpo.... No kurczę... Ja bym chciała już 15dpo to by krecha tłusta wyszła wreszcie i już byś miała spokój... Albo nowe stresy, np. czy beta równo przyrasta ;D

O bete sie nie bedziemy martwic na szczescie bo jej tu nie moge zrobic wiec luzik ;-) tylko testy ;-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    O bete sie nie bedziemy martwic na szczescie bo jej tu nie moge zrobic wiec luzik ;-) tylko testy ;-)
    No to luzzzz.... Tylko czekać pozostaje...

Asha lubi tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :D Jakiś taki do dupy dzień dziś. Nic mi się nie chce...

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • smarta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dybry...
    Nie chce mi się wstawać z łóżka :)
    Ania nie stresuj się, każdej kobiecie się zdarzają cykle bezowulacyjne.
    Cymcia współczuję... Tak od rana na budowę... Feee... Ale mus to mus :)

Mnie małż dzisiaj z rana dopadł i uciekł do pracy... Ale jakoś parszywie się teraz czuję... Jajnik rwie jak cholera, mdło mi jakoś i wstać z łóżka nie mogę. A czeka na mnie 20kg ogórków do wekowania :/

Wygląda to u Ciebie na ovu :)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kroko jak samopoczucie dzisiaj?

A dalej mnie ten brzuch tak boli co chwilę. Liczę że to fasol się rozpycha.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    nieśmiało się witam..wspominał ktoś o Konwaliance może?

spróbuję nieco podczytać, ale pewnie nie uda mi się cofnąć aż o milion stron..co nowego?
    buziaki

momo1009 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Cześć,
    nieśmiało się witam..wspominał ktoś o Konwaliance może?

spróbuję nieco podczytać, ale pewnie nie uda mi się cofnąć aż o milion stron..co nowego?
    buziaki

Witaj, co u ciebie?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Wygląda to u Ciebie na ovu :)
    No chyba już tych testów nie będę kupować... Czuję jakiś skok hormonów bo mdłości mam od wczoraj, więc jakieś zawirowania są... :) Kurczę muszę się wziąć za siebie bo ważę 65kg. Zanim zaczęłam brać dupka ważyłam 59-60 a po 4m-cach bum i 5kg wskoczyło... Masakra... Ale znowu gin mi mówił, że jeśli przed staraniami nie miałam żadnej aktywności fizycznej, to teraz nie powinnam zaczynać i dupa blada :D

Smarta u Ciebie też owu nadejszła :) To stąd takie samopoczucie pewnie :)

Kroko no fasol rośnie w zastraszającym tempie, więc rozpycha się ręcyma i nogyma ;)

Hej Konwalia jak zdróweczko?

Krokodylica lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Witaj, co u ciebie?
    no cześć.. jakoś leci..ogólnie czuję się do dupy.. ale co zrobic, zaciskam zęby i idę dalej.. ta ciaza różni sie od poprzedniej tak, że aż wczoraj z mężem mówiliśmy, że tym razem to wariat chyba będzie, bo już sie daje we znaki.. poprzednią ciążę przeszłam niemal bezobjawowo, no miałam jakieś mdłości i zgagę, ale mając bakterie w żołądku,- też takie miałam :D

Od jakiegoś czasu pobolewa mnie jeszcze serce, już wam chyba o tym wspominałam..no i chyba muszę się za to zabrać, bo przez weekend miałam dwa takie ataki: ból, mdłosci, zawroty głowy,...dopiero jak się położyłam - to przeszło po 15 min.. aa no i chyba nabawiłam sie jakiejs infekcji, odkąd biorę lutkę dowcipnie..

a co u Was? Asha, już widziałam, że wykresik od linijki i teraz wskoczyłaś na wyższy poziom :) Ty wiesz, że ja wiem i wszyscy tutaj co to oznacza:) ale ciii, czekamy..

Anuśka, na sport nigdy nei jest za późno.. zależy o jakiej aktywności mówisz..jeśli o podnoszeniu ciężarów- to oczywiście, ale taki pilates, zumba czy inne tego typu - to nie powinno zaszkodzić..

ja bardzo ubolewam, ze ćwiczenia musiałam odstawić, naprawdę liczę że za 3 tygodnie będę mogła wrócić, bo wariuję.. z trybu 5 dniowego ćwiczeń siłowych przejść na zero - boli..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 08:46

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komwalianka...tzn ..co sie dzieje w tej ciazy? Jakie masz objawy?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Komwalianka...tzn ..co sie dzieje w tej ciazy? Jakie masz objawy?
    wiecznie boli mnie brzuch, boli serce, mdłości, wzdęcia, biegunki na zmianę z zatwardzeniami, zgaga, plamienia, zawroty głowy -no typowe objawy ciażowe.. i takie dziwne, jakbym nie czuła sie we własnej skórze - no nie wiem, jak to opisać, ale mam takie wrażenie i nie jest mi z tym dobrze - a w poprzedniej tego nie miałam..no może poza mdłościami od czasu do czau i zgagi w późniejszej fazie

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    wiecznie boli mnie brzuch, boli serce, mdłości, wzdęcia, biegunki na zmianę z zatwardzeniami, zgaga, plamienia, zawroty głowy -no typowe objawy ciażowe.. i takie dziwne, jakbym nie czuła sie we własnej skórze - no nie wiem, jak to opisać, ale mam takie wrażenie i nie jest mi z tym dobrze - a w poprzedniej tego nie miałam..no może poza mdłościami od czasu do czau i zgagi w późniejszej fazie

:-( omg
    Chyba wszystkie mozliwe objawy ciazowe masz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 08:58

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    :-( omg
    Chyba wszystkie możliwe objawy ciążowe masz
    Najwyraźniej, w poprzedniej ciąży nie miaąłm, to teraz musi sie wyrównać.. ale nie siedzę nad miska, to już coś..ale nie będę sprawdzać, czy zostałabym tym obdarowana w kolejnej ciąży :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Najwyraźniej, w poprzedniej ciąży nie miaąłm, to teraz musi sie wyrównać.. ale nie siedzę nad miska, to już coś..ale nie będę sprawdzać, czy zostałabym tym obdarowana w kolejnej ciąży :)

Nie pocieszylas mnie wogole, musze ci powiedziec, bo moja pierwsza tez byla bezobjawowa :-(
    Wspolczuje ci serdecznie, naprawde, tulam :-(
    Mam nadzieje ze to szybko minie

konwalianka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Cholercia... Ja pierwszą też spokojnie przeszłam... Ale objawami zacznę się martwić jak zobaczę II ;)

konwalianka, Asha lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Cholercia... Ja pierwszą też spokojnie przeszłam... Ale objawami zacznę się martwić jak zobaczę II ;)

To bedziemy rzygac dalej niz widzimy ;-)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    To bedziemy rzygac dalej niz widzimy ;-)
    Dacie radę! Kto jak nie Wy/My!

Asha, Anuśka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, :) buziaki dla ciężarówek :* i dla przyszłych ciężarówek też :*
    dziś OF mi wyznaczyło owulkę, dziwnie oczywiście jak szlag i jak zwykle :P bo nie dość że za wcześnie to jeszcze przy negatywnych testach owulacyjnych (chociaż obawiam się ze są jakieś felerne bo mi dziś wyszła jedna bardzo słaba kreska), a w objawach nie ma mojego: mam wrażenie że ktoś mi przekłuwa piersi cienka igiełką pd sutka wgłąb...... masiakra :P a co tam u Was? u nas miało padać i na miało się skończyło :(, może jeszcze dziś coś się zadzieje

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Dacie radę! Kto jak nie Wy/My!
    http://www.youtube.com/watch?v=FG1c7NeofXU :D

Anuśka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ