X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    Witam z super gorącej stolicy :)
    100 latek dla solenizantek :) kropków, dzieciaczków i innych takich :) misiaczków, piesków, królikow :)

Ashka..... Kopa Ci zasadze zara :P

Ashy nie można kopac ona ma stan chroniony :) mozemy narazie trzymac kciuki :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki, u mnie tempka rośnie więc owulka chyba była, jakaś taka wcześniejsza :) testy wychodzą ujemne ale chyba są jakieś dupniete, pewnie dlatego były w promocji :P
    w porównaniu do dwóch poprzednich będzie to jakiś krotki cykl....albooooo :P to będzie TEN cykl

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha,ma wykres naprawde fajny,nie wiem czym ona się dołuje...ja bym poszła na betę na jje miejscu za kilka dni i olała sikanie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do L4 to planowałam iść od razu i też tak radzę, szczególnie jak się nie pracuje przy biureczku

ewebii4.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeeeeee zreperowałam niszczarkę :-) wziełam odkurzacz i wyciągnęłam nadmiar wepchanego papieru, pogmetałam linijką i chodzi jak nowa :-D ok wiem, jestem genialna.

Arienna, Tamka, Krokodylica, konwalianka, marissith, olka30, Malenq, zgredka lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Asha,ma wykres naprawde fajny,nie wiem czym ona się dołuje...ja bym poszła na betę na jje miejscu za kilka dni i olała sikanie
    jasne po co sie ma dziewczyna stresować :) tylko my baby mamy to do siebie ze niecierpliwe jesteśmy i juz chciałbyśmy znac wynik hehehe
    powiem wam ze choć sie negatywa spodziewałam gdzies tam w środku to zrobiłałm test płakałam choć wiedziałm ze tak bedzie dlatego teraz koniec chowam testy ciążowe !!!!!

ciekawe jak mi owu wyjdzie bo jak patrze na te z lipca to mam 4 takie mocne potem juz nie robiłam ostatni mocny w 21dc

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    jasne po co sie ma dziewczyna stresować :) tylko my baby mamy to do siebie ze niecierpliwe jesteśmy i juz chciałbyśmy znac wynik hehehe
    powiem wam ze choć sie negatywa spodziewałam gdzies tam w środku to zrobiłałm test płakałam choć wiedziałm ze tak bedzie dlatego teraz koniec chowam testy ciążowe !!!!!

ciekawe jak mi owu wyjdzie bo jak patrze na te z lipca to mam 4 takie mocne potem juz nie robiłam ostatni mocny w 21dc

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na wykresi niby negatyw dałam ale on wsumie taki sam jak ten z 20dc

kurde sobie rodzieliłam mysli hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha nie może iść na betę bo ona nie mieszka w PL tylko w jakimś brytyjskim mieście gdzie niedobrzy lekarze nie robią takich badań :(

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Arienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:

ja w zeszłym miesiącu tez miałam ładne mocne testy i nic, teraz wszystkie mi wychodzą negatywne.... może to jest znak :P

ewebii4.png
  • konwalianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    Witam z super gorącej stolicy :)
    :P
    em, jakiej gorącej? raczej dusznej.. uff

Blondik - Asha nie może isc na betę, tam na końcu swiata takowej nie robią :P

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Jeeeeeeeeee zreperowałam niszczarkę :-) wziełam odkurzacz i wyciągnęłam nadmiar wepchanego papieru, pogmetałam linijką i chodzi jak nowa :-D ok wiem, jestem genialna.
    bedziesz bohaterem swojego biura :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• choco Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi problem w tym że Asha mieszka w Anglii a tam bety nie robią.
    Ja to planuje pracować jak najdłużej, mam pracę przy biurku więc ok, ale szefowa mnie coraz bardziej wkurza i się zastanawiam czy się nie ulotnić zaraz po 12 tygodniu. Oczywiście najpierw trzeba zajść :-)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, to gdzie ona mieszka;) w Afryce;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży pracowałam do 20 tygodnia, do momentu szpitala, ale tym razem nie będę takak powściągliwa.. prawda jest taka, ze nikt nie pamięta ze siedziałaś w pracy do 9m-ca ( a u mnie takie były elementy, w piątek pracowała a w sobotę urodziła w terminie)!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski wytłumaczcie mi B6 co robi przed zajściem w ciąże bo widze sporo z was łyka sobie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• choco Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no patrzę że zanim coś wystukam na moim tele to już 3 razy zdążycie napisać to co ja chciałam :-) trzeba się chyba na kurs szybkiego klikania zapisać.

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    ja w zeszłym miesiącu tez miałam ładne mocne testy i nic, teraz wszystkie mi wychodzą negatywne.... może to jest znak :P

hehe zeby je olac i robic swoje :) jak ma być będzie :)

Arienna lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest to człowiek jak głupi sie zacharowuje siedzi do konca a potem i tak nikt o tym nie pamięta wiec po co ja zobacze jak sie bede czuła tez mam biurowa prace wiec nie jest żle szefa nie ma całymi dniami wiec na plac moge wyjśc pospacerowac :P byle tylko już wreszcie zaciążyć :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    zostało mi do skonczenia jeszcze rok i 9 miesiecy. z tym, że mozna miec 12 miesiecy przerwy i dolicza czas do tego odbytego okresu...
    rozwazam wszystjkie opcje, w tym taką, żeby po urodzeniu dziecka iśc na ten pół roczny urlop plus wykorzystac zaległy urlop, wtedy usklada się 8 miesiecy
    hmmm, w naszej profesji zalecane iść na L4 w pierwszych 3 mcach ciąży, przez wzgląd na infekcje... ja we wrześniu wkroczę w 4 mc więc najgorszy ten okres wypadł mi na wakacje właśnie i też miałam rozpocząć staż na dyplomowanego, ale nawet zaczynać nie będę bo wiem, że będzie przerwa przynajmniej na parę miesięcy... Z resztą, mój gin nawet nie zapytał mnie czym się zajmuję, nie mówiąc już o jakiejkolwiek propozycji L4. Mojego lek od tocznia mam dopiero na 27 sierpnia a hematologa na 3 września, więc chyba dopiero wtedy się okaże co dalej.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ