X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    fakt, mam wrażenie, że ten upał jeszcze pogarsza moje samopoczucie... ciężko mi się śpi, nie dość że wstaję do wc 5 razy na siku to jeszcze duszno jest okrutnie
    dokładnie a ja ci powiem jak było zimno to łeb przez okno i odrazu mdłości odchodziły hehehe

Tamka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Dzień dobry..
    hej kochana :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    no zobaczymy. chociaż mi wolne psychicznie nie służy... zawsze byłam bardzo aktywna i doły psychiczne mnie łapią. Ale jakbym miała się czuć tak jak teraz to nawet do pracy nie dojadę bo mam godzinę drogi w 1 stronę. Moja dyrekcja jest bardzo wyrozumiała, i wiedząc o moim zdrowiu i o tym że się staram od razu mi powiedziała, ze na l4 mam iść. Z resztą... u nas w tym roku będzie ciężko z etatami, więc po cichutku chyba też liczy na podział moich godzin. Ale jak gin mi przed połową sierpnia l4 nie zaproponuje, to z podziału godzin od września nici. A z moim toczniem to ja mogę im w każdej chwili potem z l4 wyskoczyć...
    ale gin wie o Twojej chorobie? I.. pewnie się nie zna i nie daje zwolnienia? powiedz mu jak wyglada sytuacja, skoro masz wizyte 27 sierpnia, to niech ci wystawi zwolnienie od połowy sierpnia do 27 i już

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Królewny :) Ufff jak gorąco... Chłodu brzuszkom życzę by się nie męczyły za bardzo!!!

Mnie coś brzucho od wczoraj tak sobie pobolewa... I mam meeeega silne magnesy w łóżku, nie do przezwyciężenia rano, NO WAY ;)

Arienna, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie narazie trzymaj godzinki swoje a potem w razie potrzeby pójdziesz :)
    ja od gina to miałam chyba to kocowe l4 hehe a 3 poprzednie od lekarza internisty bo 2 przeziębieia miałam konkretne i raz samopoczucie po dupaku kiepskie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    ale gin wie o Twojej chorobie? I.. pewnie się nie zna i nie daje zwolnienia? powiedz mu jak wygąada sytuacja, skoro masz wizyte 27 sierpnia, to niech ci wystawi zwolnienie od połowy sierpnia do 27 i już
    tak, wie. Ale odnoszę wrażenie, że nie bardzo wie co z tym faktem zrobić. Ta dziedzina wiedzy jeszcze strasznie w powijakach. Jak się starałam o ciążę, to moja reumatolog wiedziała o tym i już mi zapowiedziała, że będę musiał jeździć do gina położnika specjalnego profesora do krakowa, który to prowadzi takie ciąże. i tam tez mam niby rodzić. ALE... ostatnio ona była na l4 i wszystkie wizyty się przesunęły... a i jeszcze urlop przed nią, więc zobaczymy się dopiero w końcówce sierpnia :)
    18go sierpnia idę do gina. Spróbuję coś tam podpytać i zobaczę co mi powie

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    pewnie narazie trzymaj godzinki swoje a potem w razie potrzeby pójdziesz :)
    ja od gina to miałam chyba to kocowe l4 hehe a 3 poprzednie od lekarza internisty bo 2 przeziębieia miałam konkretne i raz samopoczucie po dupaku kiepskie
    to internista takie ciążowe l4 też może wystawić?

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane
    Biedroneczko wszystkiego najlepszego i zielonej kropeczki życzę <3
    Zaciążone na L4 , kto w taki upał wytrzyma w pracy, ja się męczyłam tak w poprzedniej,ciężko wytrzymać, tym razem mam wolne na całą ciąże ;-) i się z tego bardzo cieszę
    Asha dalej mocno trzymam kciuki za ciebie, 37,10 tempa to sporo, ja miałam na początku 36,80
    Beszka dobrze że już plamienia nie masz
    Malenqa super że u was też wszytko ok

wstawiam wam zdjęcie dzidziaka, mam tylko jedno bo tak się ruszał jak szalony

5c6c74ff518d2770med.jpg

Yasmin, Kropka_1, Tamka, zgredka, Arienna, Ania_84, Malenq, konwalianka, olka30, marissith, Nenaaa, Nona, choco, Krokodylica, Anastazjaaa, Lili83, Blondik, Wonderwall lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuuustttaa!!! ale śliczny :) duży już :) super

justta lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    to internista takie ciążowe l4 też może wystawić?
    nio jasne miałam przeziębienie wiec wystawił i zaznaczył doatkowo symbol ciązy wiec miałam 100% płatne

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Hejka kochane
    Biedroneczko wszystkiego najlepszego i zielonej kropeczki życzę <3
    Zaciążone na L4 , kto w taki upał wytrzyma w pracy, ja się męczyłam tak w poprzedniej,ciężko wytrzymać, tym razem mam wolne na całą ciąże ;-) i się z tego bardzo cieszę
    Asha dalej mocno trzymam kciuki za ciebie, 37,10 tempa to sporo, ja miałam na początku 36,80
    Beszka dobrze że już plamienia nie masz
    Malenqa super że u was też wszytko ok

wstawiam wam zdjęcie dzidziaka, mam tylko jedno bo tak się ruszał jak szalony

5c6c74ff518d2770med.jpg
    ach kapitalny widok :)

justta lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, serdeczności!!! Spełniaj lekko marzenia o Kropeczce :)

Justta, Maleństwo rozbrajające :)

Yasmin, wiedza może i w powijakach, ale mam wrażenie, że czasem galopuje w strasznym tempie więc wierzę, że trafisz pod dobrą opiekę i jestem przekonana, że wszystko będzie OK :)

justta lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    nio jasne miałam przeziębienie wiec wystawił i zaznaczył doatkowo symbol ciązy wiec miałam 100% płatne
    bo moja internistka to chyba jedna z najlepszych lekarzy pod słońcem i ona dla odmiany zna się na toczniu też... Ona zresztą mi to zdiagnozowała, w czasach kiedy tylko dr House mówił "it's lupus" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 11:13

konwalianka, olka30, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:

Yasmin, wiedza może i w powijakach, ale mam wrażenie, że czasem galopuje w strasznym tempie więc wierzę, że trafisz pod dobrą opiekę i jestem przekonana, że wszystko będzie OK :)
    dzięki Kropka :*

Kropka_1 lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam wszystkim powiem, że kiedy czytam te wszystkie Wasze radosne posty, widzę zmieniające się suwaczki, zdjęcia fasolek to JEST TO BARDZO BUDUJĄCE :) Choć sama jeszcze stoję po drugiej stronie barykady (oby jak najkrócej) to Wasze szczęście po prostu mi się udziela :) :) :)

Niestety praca nie pozwala mi na bycie tak bardzo aktywną na forum, ale jeśli znajduję choć małą chwilkę i ukradkowo tu zaglądam to się UŚMIECHAM :) :)

Dobrego dnia dla Was kochane!

I dziękuję.

Tamka, Yasmin, justta, konwalianka lubią tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytam Was później dziewczyny, lecę załatwiać kredyt w banku i pójdę do nowej szefowej zameldować się przed powrotem z urlopu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, a to rozrabiaka mały ;) widać, jakie fikołki strzela ;)

justta lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:28

• Tamka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja badałam progesteron w sumie trzy razy, i zawsze rano, na czczo (ale to przypadek, nie specjalnie, tak mi wychodziło) i miałam dwa razy wartość koło 26, a raz 12 i w tym cyklu z 12 byłam już w ciąży

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Dziewczyny progesteron to badacie z rana na czczo:)? Zastanawiam sie skoro wartości są zmienne wydzielane pulsacyjnie, to jak przewidziec o jakiej porze dnia byc najwieksze:)
    oj, na tym to ja się nie znam... Mój gin mi nigdy nawet tego nie zbadał... na podstawie wykresu stwierdził że dobry

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ