X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    Ashku :) bedzieeee dobzieeee :)
    Ja w tym cyklu będę badać temperaturke i to wsio.... Mam w nosie testy owulacyjne itp. Po takich akcjach z chłopem, który robi mi jazdy o wszystko- przeszła mi ochota ma brykanie. A pózniej chłopina sie dziwi, czemu ja taka zimna sie robię....

Wciskam Was moje drogie :) 3majcie sie CHŁODNO w te upały... Ja juz wymiekam....

Cymcia hehe ja w tym cyklu jade tylko temp i testy no i ewentualnie sluz jak sie pokarze :P
    nio upały niezłe ale dobrze basenik napompujemy i chetnie sie w nim chłodzic będziemy hehehe :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    U mnie nareszcie zaczelo lac, a ja dokladnie tak samo sie czuje
    Nie mam juz ani sily ani ochoty na zadno bzykanie ani testowanie, juz rzygac mi sie chce po tym wszystkim i szczerze mowiac, po co to mierzyc jak ten wykres to tez gowno z niego ? Szkoda gadac

masz nastrój jak ja w niedziele kochana coś o tym wiem ale trzeba dac sobie z tym rade ochłonąc i do dzieła

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    masz nastrój jak ja w niedziele kochana coś o tym wiem ale trzeba dac sobie z tym rade ochłonąc i do dzieła

Chyba tylko inseminacja moze nas uratowac

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha zaraz się odezwę musze ten jebany messenger za instalować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 07:38

Arienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha gófffffffffffffnoooooo nie inseminacja...co może pomóc 2% działania? kochanie proszę Cię bez bzdur....

tylko się nie poddawaj - to ważne!!!!! bo jak Ty się poddasz to już "po gwiazdce" będzie....

powściekaj się, wykrzycz, nie wiem co tam jeszcze Tobie może pomóc, ale nie rezygnuj to tyle....

gdybym ja po 6 latach się poddała - a byłam blisko - ten ostatni gin (który teraz prowadzi moją ciążę) to miał być ostatni GIN - bo powiedziałam dość, a gdybym to powiedziała wcześniej????? qrwa nawet nie chcę o tym myśleć......
    więc nie gadaj mi tu o inseminacji - bo to naprawdę mała skuteczność jest i co? będziesz wierzyć, że jesteś jedną na 10par której insemka się uda????

działaj, teraz poczekaj na @, i działaj, działaj....będą wzloty i upadki, będzie jeszcze ciężej, z każdym rokiem coraz gorzej ze mną było...odpuszczałam na 2-3 miesiące i znowu stawałam do walki....bo jak "coś wygrać? nie kupując losu???"

Ja w Ciebie wierzę, wiem że Ci/ Wam się uda i będziesz miała swoją ukochaną fasolinkę/ fasolina??:)

Czarnula87, olka30, konwalianka, momo1009 lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu nie mam niestety gina zeby mnie prowadzil, sama jestem , i juz chyba wszystko wyprobowalam co tylko mi dolba przyszlo

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny z rana (przed pracą)

Asha przykro mi, ale malenqa ma rację, nie ma co się poddawać, trzeba walczyć nawet jak się juz nie chce :]

A u mnie dzisiaj skok że szok :D haha aż mi się smiać chciało, bo nie licze tego jako owulki, bo od wczoraj lutkę biorę, a ze się zpaomniałam kilka dnitemu i zamiast 2x1 przez 10 dni, to biorę 2x2 przez 5 dni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Olga to żeś sobie lutkę zapodała....hehehe

Asha ale że co próbowałaś? możesz mi troszeczkę przybliżyć swoją historię??? jeżeli oczywiście chcesz....
    skarbie najważniejsze to się nie poddawać.....;)

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha nie poddawaj sie laski dobrze piszą nie mozesz sie poddac jesteśy z Tobą sercem i trzmamy kciuki rzadna inseminacja tylko dużo seksuuuuu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek laseczki :)
    U mnie niby troszkę chłodniej dzisiaj, pochmurno może popada, ale w domu nadal duchota :/
    Asha kochanie ehhh przykro mi, a może jednak jeszcze, przecież był cień? Kurczę, a myślałam, że to ten czas :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    hehehe Olga to żeś sobie lutkę zapodała....hehehe

Asha ale że co próbowałaś? możesz mi troszeczkę przybliżyć swoją historię??? jeżeli oczywiście chcesz....
    skarbie najważniejsze to się nie poddawać.....;)

Kurka ginek kazał mi cykl w ryzach trzymać a ja się zapomniałam :D no ale cóż :D oby zadziałałą ;) wiem, że niektórzy ginowie tak przpeisują, podwójną na 5 dni, a nie tak rozłozoną na 10 :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Asha kochanie ehhh przykro mi, a może jednak jeszcze, przecież był cień? Kurczę, a myślałam, że to ten czas :/

hej hej Smoczyca:)

No ja też myślałam, że cień, że kolejny test.....że to jest lipca ciąg dalszy...

Asha a mam pytanko a robiłaś dzisiaj sikańca????

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta luteina to po co??? wytłumaczcie mi hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Kurka ginek kazał mi cykl w ryzach trzymać a ja się zapomniałam :D no ale cóż :D oby zadziałałą ;) wiem, że niektórzy ginowie tak przpeisują, podwójną na 5 dni, a nie tak rozłozoną na 10 :]
    no ja też słyszałam, ale zawsze miałam tą rozłożoną: czy to lutkę, czy dupka czy primolut to zawsze na 10dni.....i po każdej OKROPNIE się czułam, tyłam i bardzo się cieszyłam jak ostatnią tabletkę brałam.....

• Asha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki, ale z moimi latami to ja nie mam czasu, ja nie chce byc 40 letnia matka, a jezeli inseminacja ma takie male szanse to juz wogole rece mi opadly :-(

• Asha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sikalam , bo po co

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    a ta luteina to po co??? wytłumaczcie mi hehehe
    to progesteron ale naturalny...
    "Niedobór luteiny można zdiagnozować przed ciążą. Charakterystyczne objawy zbyt niskiego stężenia tego hormonu to:
    nieregularne miesiączki (czasem mogą pojawiać się bardzo obfite krwawienia)
    plamienie międzymiesiączkowe
    problemy z zajściem w ciążę
    niewłaściwy wzrost temperatury ciała
    Z kolei zbyt duże stężenie luteiny (progesteronu) może powodować obrzęki, ponieważ hormon ten powoduje zatrzymanie wody w organizmie, lub sprzyjać powstawaniu żylaków (powoduje wolniejszy przepływ krwi)".

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha ehhh kochanie wiem, że jest Ci ciężko :( Tulam <3
    Dziewczyny a po ca Wam te luteiny? Wiem mogę poszukać u doktora google ale po co jak mam Was - specjalistki :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Nie sikalam , bo po co
    z ciekawości pytam.....

uuuuuuuuuuuu wiem, że 40letnia matka to ciężka wizja....ale moja sis "wypiękniała i jakoś ślicznie odmłodniała" a urodziła w 41lat:)

ale napisz co robiłaś sama? badałaś hormony? męża? Asha bo nie znam Twojej historii.....:-/

momo1009 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a soorrki Malenq już widzę :)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ