X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    a ta luteina to po co??? wytłumaczcie mi hehehe

Ja przy swoim PCOS nie mam owulacji, co za tym idzie nie mam okresu. Więc żebyten okres był i mi tam w środku nie robiły się żadne przerosty itp, muszę dostawać coś na pobudzenie organizmu; a że nie chcę zwykłych hormonów w postaci anty to dostaję luteinkę :]

Malenq lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    z ciekawości pytam.....

uuuuuuuuuuuu wiem, że 40letnia matka to ciężka wizja....ale moja sis "wypiękniała i jakoś ślicznie odmłodniała" a urodziła w 41lat:)

ale napisz co robiłaś sama? badałaś hormony? męża? Asha bo nie znam Twojej historii.....:-/

Tak hormony sa, on tez ma, rozne kurwa specyfiki, ziola prochy, cuda wianki, nie bede wymieniac bo bez sensu...wyniki idealne..i gowno z tego

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha a może za duże parcie psychiki?? i dlatego blokuje?

• Asha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Asha a może za duże parcie psychiki?? i dlatego blokuje?
    No to nie miej parcia jak bedziesz wmoim wieku

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Tak hormony sa, on tez ma, rozne kurwa specyfiki, ziola prochy, cuda wianki, nie bede wymieniac bo bez sensu...wyniki idealne..i gowno z tego

uhmmmm to musisz sobie teraz ODPOCZĄĆ!!!!!! serio mówię, tak bez mierzenia tempki, bez gmerania i szukania śluzu...zrób sobie miesiąc przerwy, poobserwuj siebie, odstaw wszystkie specyfiki....nie mówię "wrzuć na luz" bo gófffno z tego będzie, i tak nie wrzucisz....ale odstaw wszystkie stresory....
    jest "JAKiŚ sposób na Ciebie" tylko jeszcze nie odkryty....

• Asha Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    uhmmmm to musisz sobie teraz ODPOCZĄĆ!!!!!! serio mówię, tak bez mierzenia tempki, bez gmerania i szukania śluzu...zrób sobie miesiąc przerwy, poobserwuj siebie, odstaw wszystkie specyfiki....nie mówię "wrzuć na luz" bo gófffno z tego będzie, i tak nie wrzucisz....ale odstaw wszystkie stresory....
    jest "JAKiŚ sposób na Ciebie" tylko jeszcze nie odkryty....

Ja przez 3 lata nie mierzylam, przez wiekszosc czasu nawet testow nie robilam , to tez gowno dalo, to jest 3 miesiac kiedy mierze temp dopiero i dobrze ze mierze bo duzo rzeczy wyszlo

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashiku może weź sobie drineczka zrób, idź nad swoją piękną wodę, posiedź zrelaksuj się idź na impreze umów się z przyjaciółmi? Może uda Ci się choć na chwilę o tych stresach zapomnieć :/
    I się nie denerwuj, wiem, że może trochę nieudolnie chcemy Ci pomóc i pocieszyć, ale ehhh wiadomo, że to proste nie jest :*

Malenq, momo1009 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz nie wiem co Ci powiedzieć kochana :(

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

Asha, przykro mi, ale spadek do 37 to także niewielki spadek; przed testowaniem miałam 36.9, więc dopóki nie będzie @ jest nadzieja, chociaż nikła, ale jest! Rozumiem, że masz presję, że wiek, że się nie udaje, ale robisz sobie krzywdę (przepraszam, takie moje zdanie); każdy lekarz Ci powie, że w taki sposób ciężej jest zajść w ciążę, dlatego poleca się wakacje, aby przestać o tym myśleć! Nam pewnie się udało tylko dlatego,że musieliśmy odpuścić cykl po ospie.. dziecko zdecydowało inaczej, że jednak go nie odpuści..ale my wtedy serduszkowaliśmy bez stresu, sama przyjemność, bez parcia, bo wiedzieliśmy, ze to nie będzie TEN cykl.. nastawialiśmy się na cykl wczasowy i chyba to było klue, to było to! Życzę Ci, abyś znalazła spokój, który zaowocuje małym groszkiem..

A ja podłamana, Tymek wczoraj skarżył się na ból ucha i dziś rano także - znowu :( to już 8 raz w tym roku.. ile można, ile jeszcze.. ręce mi opadają.. z tego wszystkie wyszła mi alergia na dłoniach, boli brzuch.. bosko

Czarnula87, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    No to juz nie wiem co Ci powiedzieć kochana :(
    jedyne co mi przychodzi teraz do głowy, że życie jest zajebiście niesprawiedliwe :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane cięrówki kiedy miałyście pierwszą wizytę u gina?
    Bo się troszkę stresuję że mój jest na urlopie do 10 sierpnia, stwierdziłam że nic złego się nie dzieje więc poczekam, dobrze myślę?

Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    jedyne co mi przychodzi teraz do głowy, że życie jest zajebiście niesprawiedliwe :/

No własnie jest :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha no to tak naprawdę zaczynasz dopiero siebie poznawać...bo jak od 3miesięcy się monitorujesz to krótki, czyli poznajesz swój organizm dopiero...
    przepraszam jak Cię to zdenerwuje, ale statystycznie dopiero teraz zacząć możesz obserwować zmienne swojego organizmu, co może a nie musi zaburzać Twojego cyklu, co może mieć wpływ na śluz, i czy masz co miesięczne owulki...
    to tak jak monity u ginów....jak masz dopiero 3 miesiąc to Ci mówią "aaaa to spokojnie bo wiemy, że nic nie wiemy...."

Więc moja rada jest już inna: " obserwuj siebie uważnie, co jesz, ile śpisz, co pijesz, ile pijesz, czy są regularne owulki, czy fl jest jednostajna itp."
    wiem, że Ciebie to wnerwia, wiem, że odczuwasz upływ czasu, wiem, że "moje pisanie też działa Ci na nerwy" .... mnie wkurzało jak mnie "pocieszała ciężarówka"....więc rozumiem....
    smoczyca ma rację chcemy Ci pomóc, chcemy pocieszyć, postawić do pionu...ale to bardzo bardzo ciężka sprawa....bardzo delikatna...

zrób to, co uważasz za dobre dla siebie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Bo się troszkę stresuję że mój jest na urlopie do 10 sierpnia, stwierdziłam że nic złego się nie dzieje więc poczekam, dobrze myślę?

Ja miałam w około 8-9 tygodniu dopiero z tego co pamiętam :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:

5w3d ale kazał przyjść w 8tygodniu......
    no pewnie że poczekaj, lepiej iść do SWOJEGO gina, niż przypadkowego, i lepiej iść 7-8tydzień, bo serducho już wtedy będzie i gin książeczkę ciąży założy i więcej się dowiesz.....

Smoczyca1, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha kochana i dobrze nie testuj odpocznij zrób cos dla siebie zobaczysz wszystko sie ułozy

a z tego co zrozumiałam jak okres jest to owulacja tez musiała być tylko np. jajko nie pekło dlatego ciązy brak a jak brak owulacji to i okresu brak dobrze rozumuje???

ja mam skłonność do żylaków rodzinnie babcia tata :0)

okres mam jak nigdy co do dnia przed ciążą miałam masakre nieregularności co 40 co 50 dni potem zaczęłam obserwacje 3 miesiące i bach Zuza potem tabsy jak skonczyła pół roku do kwietnia tego roku a właściwie do marca pierwszy cykl 37 dni a potem wsjo 31 jak w zegarku

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dzień dobry,

Asha, przykro mi, ale spadek do 37 to także niewielki spadek; przed testowaniem miałam 36.9, więc dopóki nie będzie @ jest nadzieja, chociaż nikła, ale jest! Rozumiem, że masz presję, że wiek, że się nie udaje, ale robisz sobie krzywdę (przepraszam, takie moje zdanie); każdy lekarz Ci powie, że w taki sposób ciężej jest zajść w ciążę, dlatego poleca się wakacje, aby przestać o tym myśleć! Nam pewnie się udało tylko dlatego,że musieliśmy odpuścić cykl po ospie.. dziecko zdecydowało inaczej, że jednak go nie odpuści..ale my wtedy serduszkowaliśmy bez stresu, sama przyjemność, bez parcia, bo wiedzieliśmy, ze to nie będzie TEN cykl.. nastawialiśmy się na cykl wczasowy i chyba to było klue, to było to! Życzę Ci, abyś znalazła spokój, który zaowocuje małym groszkiem..

I tu sprawdza się powiedzenie:

NAJPIĘKNIEJSZYCH CHWIL W ŻYCIU NIE ZAPLANUJESZ.... ONE PRZYJDĄ SAME

Malenq, Smoczyca1, Smoczyca1, konwalianka, Katjaa lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ok to może wytrzymam ;)
    A już pytałam Kroko ale Wy też w temacie w piątek betę miałam 41,57 a w poniedziałek 229,2 przyrost ok? ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    5w3d ale kazał przyjść w 8tygodniu......
    no pewnie że poczekaj, lepiej iść do SWOJEGO gina, niż przypadkowego, i lepiej iść 7-8tydzień, bo serducho już wtedy będzie i gin książeczkę ciąży założy i więcej się dowiesz.....
    ooo dzięki kochana :)
    To spokojnie poczekam :) dziękuję dziękuję pięknie <3

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    to pójdziesz w idealnym terminie bedzie serduszko bedzie mała fasolka i karta ciąży :) byle przed 10tyg do becikowego zdążyc hehehe

Czarnula87, Smoczyca1, Malenq lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ