X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracowicie wysyłam emaile;)

robota nie zając :)

Anuśka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    U mnie też... ale czuję, że znowu nie wyszło
    Nie pier... mi tu głupot i nie zmuszaj do przeklinania. A czujesz nadchodzącą @??? Nena też czuła :P

• Arienna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Arienko a po co Ci wolny dzień? to trwa przecież.. czas dojazdu i ew. możliwości męża :) wchodzi, działa, oddaje kubeczek i wychodzi..

dzień dobry moje panie.. a ja chciałam dziewczynkę, ale teraz już jest mi to obojętne i właściwie z logicznego i finansowego punktu widzenia chłopiec jest lepszy :) choć u nas w rodzinie nie ma dziewczynek..
    A można po 17? Bo on pracuje od 8 do 16 musielibyśmy do Katowic dojechać wiec trzeba liczyć godzinę w jedną stronę, w naszym mieście nie chcemy bo mąż pracował w służbie zdrowia i wszyscy go znają i narazimy się na mega ploty :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się , że tak jak i wszystkie badania nasienie tez przyjmuja rano, tak jest np. w gyncentrum (naprzeciw silesii ul, żelazna 1)...Jacek był na 7

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Nie pier... mi tu głupot i nie zmuszaj do przeklinania. A czujesz nadchodzącą @??? Nena też czuła :P
    Oj dobra, ale się czepiasz ;) daj lepiej 600 lajka :P

Czarnula87, Biedroneczka83, Anuśka, Malenq, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Oj dobra, ale się czepiasz ;) daj lepiej 600 lajka :P

ja ci dam bo się nudzę :D

marissith lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    A można po 17? Bo on pracuje od 8 do 16 musielibyśmy do Katowic dojechać wiec trzeba liczyć godzinę w jedną stronę, w naszym mieście nie chcemy bo mąż pracował w służbie zdrowia i wszyscy go znają i narazimy się na mega ploty :/
    na ogół skarbie do 20, przynajmniej w W-wie..

Ania dziekuję, faktycznie dawca dla Was najlepszy. nie musicie wtedy omijać żadnego etapu rozwoju.. życzę Wam, aby szybko się to stało.. to będzie piękny czas dla Was..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham zaraz jedziemy temp znowu nie miarodajna bo zaspałam :( juz nic teraz nie wiem
    całuje was mocno miłego weekendu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ból głowy minął:)

zabieram się za pranie.
    u nas dzisiaj gorąco, psina leży przy wentylatorze i tylko mu uszy fruwają:)

momo1009 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • m@lena Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Lubię za Waszą postawę, a nie za nasze debilne przepisy :) Poza tym mając adoptowane dziecko trzeba się co ok pół roku spowiadać z dochodów, oszczędności, ilości aut, pokazywać dom, pokój dziecka, jego oceny, czy się z kimś spotyka (ja musiałam podać imię dziewczyny naszego Piotrka nawet), mówić jaki ma kontakt z rodziną, czy nie ma problemów wychowawczych itp. Niedługo będą pytać czy kupę robi codziennie :/
    Podziwiam Cię, trzeba mieć ogromne serce i odwagę by zaadoptować dzieciątko! Moja babcia mimo, że miała dwie swoje córki zaadoptowała mojego wujka i nigdy ale to nigdy nie dała mu odczuć, że go nie urodziła :)

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariss nie zdażyłam więc masz 602 lajka :P
    Malena no trzeba mieć wytrwałość i odwagę, bo latania po sądach, kuratorach, psychologach i pedagogach jest od groma :) No i jeszcze dobre stosunki z sąsiadami bo wywiad lokalny robią :) Ale warto bo adoptowane dzieciaki są mega wdzięczne :)

marissith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mariss nie zdażyłam więc masz 602 lajka :P
    Malena no trzeba mieć wytrwałość i odwagę, bo latania po sądach, kuratorach, psychologach i pedagogach jest od groma :) No i jeszcze dobre stosunki z sąsiadami bo wywiad lokalny robią :) Ale warto bo adoptowane dzieciaki są mega wdzięczne :)
    Anuśka też was podziwiam, pełen szacun! Trzy moje koleżanki adoptowały dzieciaki, jedna wzięła rodzeństwo, druga najpierw chłopca a niedawno dziewczynkę, a trzecia chłopczyka. Dzieciaki są super! Ale na zajęciach z polityki społecznej na studiach mieliśmy kilka wykładów o procedurach adopcyjnych, masakra. Nam by dzieciaczka nie dali (zresztą mój mąż nie chce :( )

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie :)
    Zaraz zbieramy się do Tych, po drodze odwiedzimy schronisko, tak że weekend wyjęty z forumowania :)

Zdążyłam przeczytać wypowiedź Anuśki o adopcji i Anusiu pełen szacun i podziw dla Ciebie :). Nasi bliscy przyjaciele są własnie po kursach przedadopcyjnych, opowiadali nam na czym polegały. Ale to zobowiązanie do zdawania relacji z całego życia, to usłyszałam dopiero od Ciebie. Jesteś maj hiroł :)

Uciekam, trzymajcie sie nie nie piszcie za dużo, żebym nie musiała brać urlopu na nadrabianie ;) Buźka :*

Anuśka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOnwalijka za co mi dziekujesz ?? bo nie zrozumialam :D

My chcielismy adoptowac ale niestety poki co tak jak pisalam nas na to nei sac..jakby mial im pisac ile mamprzychodzu co pol faktycznego co mam na papierze to by mi nigdy ddziecka nie dali ;/

ja wczesniej chodilam do domu dzieck a pomagalam .. wic jakos jestem oswojona :)

ale naparwd eja chyle czola przed ludzmi ktorzy adoptuja dziecko papierologia i urzedy.. ale z drugiej strony fakt nie powiem bo przynajmnij sprawdzaja.. ale co rusz jakies kontrole to e sensu ..bo dzieko ciagle tez przezywa wg mne stres ;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ale naparwd eja chyle czola przed ludzmi ktorzy adoptuja dziecko papierologia i urzedy.. ale z drugiej strony fakt nie powiem bo przynajmnij sprawdzaja.. ale co rusz jakies kontrole to e sensu ..bo dzieko ciagle tez przezywa wg mne stres ;/
    Do nas przyjeżdża taka fajna młoda dziewczyna średnio co dwa miesiące i mówi, że woli do nas przyjechać na kawkę niż się tłuc po melinach, gdzie ją od kurew wyzywają... Praca więc niewdzięczna... Ale moim zdaniem powinni właśnie po takich szemranych lokalach najczęściej jeździć i sprawdzać czy dzieci mają co jeść a nie u mnie przesiadywać na kawce i odbębniać pańszczyznę :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze w takim razie zadzwonie i zapytam czy popoludniu też przyjmą. Podzwonie i się dowiem :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mediaexpert.pl/sokowirowki/sokowirowka-zelmer-je1000-zje1000s-symbio,id-15575
    a to nasz wczorajszy zakup plus kosa spalinowa :)

nastepny w kolejce jest parowar :)

marissith, Anuśka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania podziwiam was za postawę. Jesteście mega pozytywnymi ludźmi, i bardzo silnymi. Mam nadzieje ze doczekacie się co najmniej 3 szkrabów ;-) na razie zaciskam kciuki i będę się modlić za pierwszego Leona :-D
    Anuśka ciebie też podziwiam za adopcje. Super Anki z was :-)

Przyznam wam się do czegoś laseczki, obudziłam się dopiero 11.50. Idę więc na śniadanie.
    A jeszcze odnośnie modlitwy, muszę się z wami podzielić moim ostatnim przemyśleniem. Odkryłam że dużo łatwiej jest się modlić o coś dla kogoś, niż prosić o coś w modlitwie dla siebie. Jest to dużo przyjemniejsze. Ok wiem to nie watek religijny wiec juz kończę i biegnę jeść.

Ania_84, Anuśka lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko luz 3 pokoiki mamy ;D a my bedziemy w salonie urzedowac :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja trzymam ksiuki za wszystkie nasze 30stki aby wsyztskie zasly do mojego 1 IUI :P i sobie pozbieram wiruskow ;D

Anuśka, choco, marissith, Malenq lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ