X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry na chwilkę:)
    Groszku skarbie, to ja się przeterminowałam jako pierwsza hehehehe
    a dentysta był - tydzień temu miałam leczenie kanałówe 7demki, obok tej bolącej ósemki, której nie chcą ruszać - dopiero po porodzie...ale na razie owa ósemka siedzi "cicho" - więc może to jej zapalenie było skutkiem chorującej 7mki...buuu nie wiem, ale jeszcze do końca gryźć nie mogę i muszę wybierać "miziadła" do jedzenia.....
    więc współczuję czekania, bo to trochę długo....
    moje dziecię obudziło mnie kopniakami około 5tej rano i nadal bryka...
    gardło/migdały mam nadal "zawalone" miód, czosnek i ciepłe mleko codziennie znajduje się w menu....
    u mnie leje deszcz, grrrr a miałam na festyn pojechać, miodu sobie zakupić....uuuuuu a tak w domku trza zostać...
    tylko na modlitwę wyskoczyć, może jeszcze na jakiś jogurt i pod kocyk wrócić...
    a wczoraj było tak ładnie, słonecznie i cieplutko - tylko akcję "drzewo", jego rąbanie i składanie mieliśmy....
    Ana....modlę się każdego dnia ;* skarbie za Ciebie i za fasolkę, która wróci do Ciebie zobaczysz.....

Ovulantkom życzę mega bzykanka i zielonym finałem:)

Anuśka, Blondik, marissith lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq cudowne jest poranne kopanie dzidziusia.. a miałam się pytać.. znać już płeć?

Anuśka, nie da się wytrzymać, wiem o tym i bardzo dobrze! brakowało Ciebie

Blondik zdrówka

Ana - wspieram

Anuśka, Blondik lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, super że maleństwo bryka :) Piękne uczucie jak kopytka pod żebra wkłada :) Dentysty współczuję, bo w ciąży to pewnie bez znieczulenia :/ Ja tak kiedyś robiłam ząbka i bolało jak diabli :/ Już nigdy tak nie chcę. W związku z tym odkładam starania na przyszły miesiąc, bo kompleksowo wszystkie ząbki zrobię a później będę znowu w ciążę zachodzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaa dopiero 1 września poznam płeć i już się doczekać nie mogę...

tak groszku bez znieczulenia - i NIE POLECAM nikomu, grrrrrrrrr na same wspomnienie mam gęsią skórkę.....

życzę spokojnej niedzieli, ja po śniadanku, po kawce mykam "się ubrać" i na mszę:)
    buziole:)

Anuśka, marissith lubią tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, ale straszycie od rana a ja jutro na kanałowe idę. Trochę się boje i myślę czy będę w stanie po leczeniu sama wrócić autem do domu czy małża zatrudnić.
    Mi dentystka mówiła że jeśli bym była w ciąży to nie ma problemu ze znieczuleniem, tylko zdjęcia nie będę mogła zrobić.

**********************Gang 18+***********************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Cześć dziewczynki, ale straszycie od rana a ja jutro na kanałowe idę. Trochę się boje i myślę czy będę w stanie po leczeniu sama wrócić autem do domu czy małża zatrudnić.
    Mi dentystka mówiła że jeśli bym była w ciąży to nie ma problemu ze znieczuleniem, tylko zdjęcia nie będę mogła zrobić.
    Moja dentystka mówiła że ona sobie robiła zdjęcia w ciąży i z dziećmi jest wszystko ok :) Ale mi kazała wcześniej zrobić "panoramę" ząbków i już jestem po sesji zdjęciowej ;) A jeśli chodzi o znieczulenie to miałam raz robionego zęba kanałowo tak jak Malenq bez znieczulenia i od tamtej pory bez znieczulenia nie wejdę do gabinetu ;) Musi być zawsze i już :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryyy, no i jak się spodziewałam temperaura w dole czyli żadnej owulki u mnie nie było :] ALe to nic, daje od tego miesiąca czas orgametrilowi na trzy cykle a potem idę do gina po CLO, bo już sam proponował :]

Czy tylko u nas zabrali słońce i podstawili deszcz?? :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Bryyy, no i jak się spodziewałam temperaura w dole czyli żadnej owulki u mnie nie było :] ALe to nic, daje od tego miesiąca czas orgametrilowi na trzy cykle a potem idę do gina po CLO, bo już sam proponował :]

Czy tylko u nas zabrali słońce i podstawili deszcz?? :/
    Chamstwo... Człowiek na chwilkę przyśnie a tu słonko na chmurzyska podmieniają ;) U mnie tak samo... Paskudnie, zimno i pada...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Chamstwo... Człowiek na chwilkę przyśnie a tu słonko na chmurzyska podmieniają ;) U mnie tak samo... Paskudnie, zimno i pada...

Mam tylko cichą nadzieję, że dzięki temu będzie u nas mały ruch :D

• choco Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, deszcz za oknem :-( zimno. W związku z tym idę na kanale pod koc uskuteczniać niedzielnego lenia.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się poleniłam do prawie 9 w łóżeczku. Mąż wrócił z pracy po 24h i dał mi troszkę pospać. Teraz zmiana warty ;)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    właśnie kończę śniadanie..
    byliśmy wczoraj na urodzinach kolegi, założyłam małą czarną i szpilki (jak nigdy), miałam nie tańczyć, ale tak się zbombiłam, że szalałam na parkiecie jak wariat w tych szpilach..
    a potem niestety zjadłam kebsa i cały dzień diety stracony

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    U nas leje od 3 nad ranem ide zrobic kawe a pozniej do was na dluzej wpadne :-) bo hez kawy znowu usne ;-)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Mam troche wyrzuty sumienia. Moj S pojechal do kosciola a ja sie uparlam,ze mi sie nie chce. Jak wyjezdzal to powiedzial, ze mu smutno i teraz mi tez smutno.

Bylam w piatek na duzej imprezie, takiej polowej, z ogniskiem. Udalo mi sie uniknac alkoholu, poprostu udawalam czasem ze pije piwo od mojego S ;P.
    Ale! Zostalam i tak zdemaskowana przez kolezanke (ma roczna coreczke). Nagle sie zapytala na kiedy mam termin! Ja tak patrze na mojego zdezorientowana a ona mowi, ze tak sobie stoje z zalozonymi rekami jak dumna przyszla mama ;). wow, zaskoczyla mnie. Moj S zaprzeczyl :P ale cos czuje, ze ona nei dala sie oszukac ;).

A wczoraj bylismy u znajomych to oczywiscie robilam za taxi wiec wymigac bylo sie latwo - teraz moj S bedzie mial ze mna dobrze bo normalnie to w wiekszosci on jezdzil a ja popijalam ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam leeeeniaaaaa...............

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja słyszałam kiedyś że u kobiety to po oczach widać że jest w ciaży :]

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej myszki. U mnie jakąś lipa. Sex był. Objawy póki co ustąpiły a temperatura ani nie myśli się dźwignąć nie wiem o co chodzi... Chyba się przesunęła a zmylilmnie ten mega pozytywny test zobaczymy może jutro dupe podniesie wredna temperatura ;)
    Był u nas wczoraj koncert Kukiza. Byliśmy jako obstawa medyczna wybawilismy się za kulisami jak nie wiem co ;) kawał dobrej muzy zagrali

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka siedze i czuję cycki.... coś mam zdrowo nachrzanione w tym cyklu :D

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zaczął brzuch naparzać, dawać tę @ bo już nie mam siły

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • kasica49 Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam jestem tu nowa,i też po 30-ce,staram sie o dzidzie 10 lat i nic :-( w zeszlym roku stał się cud zaszlam w ciąże,nie dowierzałam bylam w szoku,ale w 6 tygodniu poronilam totalnie sie zalamalam i dalam sobie spokój ale teraz znowu zaczełam się starać. :-) pozdrawiam

‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ