Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko już pije meliske :) i postanoweienie mam miezryc tylko do 4 dni po owu w nastepnym cyklu :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajcie na drugi, w robocie nie mam netu wiec walczylam z fotosikiem na komorce ale poleglam po 16 sie odezwe z drugim testem.. jol :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Czekajcie na drugi, w robocie nie mam netu wiec walczylam z fotosikiem na komorce ale poleglam po 16 sie odezwe z drugim testem.. jol :)

ok :) ale super mam nadzieje ze bedzie już mocniejszy :) i nie bedziesz miec wątpliwości

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Zgredka chyba będziemy Ci gratulować :) Ale na razie cicho siedzę, czekam na drugi :)
    Malenq co tam Ci teściowie odwalają? Łopatą ich albo widłami pogonić, w ostateczności patelnią ;) Nie wiedzą że ciężarnej się nie wkurza???
    Kroko czy Ty już wyszłaś z tego szpitala? Bo jakoś Cię tu nie widzę ostatnio... Biedroneczka u Ciebie chyba też w środę druga kreska będzie bo tak sypiesz zachciankami aż miło :)

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No no Zgredka chyba będziemy Ci gratulować :) Ale na razie cicho siedzę, czekam na drugi :)
    Malenq co tam Ci teściowie odwalają? Łopatą ich albo widłami pogonić, w ostateczności patelnią ;) Nie wiedzą że ciężarnej się nie wkurza???
    Kroko czy Ty już wyszłaś z tego szpitala? Bo jakoś Cię tu nie widzę ostatnio... Biedroneczka u Ciebie chyba też w środę druga kreska będzie bo tak sypiesz zachciankami aż miło :)

e coś ty Anuska dotrzymam ci towarzystwa raczej we wrzesniu :P
    Kroko dziś ma wyjść ze szpitala

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) z soboty na niedziele wylądowalam na nocnej pomocy lekarskiej..okazało sie jak myslalam Angina :( (3 raz w ciagu 4 miesiecy) Ta klimatyzacja mnie wykonczy. Dostalam antybiotyk na 10 dni "Duomox",przeciwbólowy "Apo-Napro" (bralam tylko jedna tabletke bo ból odrazu ustąpił), Orofar Max,oraz witamine C. Martwie sie czy ten antybiotyk nie przeszkodzi w zajsciu w ciaze ...Gdy zaczelam go brac bylam 4 dzien po owu. Mialam nadzieje ze w tym miesiacu sie uda a teraz sie martwie :(

Zakochana
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane..

zgredka - ha! ale cudnie.. skoro jest cień, to nie ma co ściemniać..już nie zniknie.. ale niech będzie..poczekam z gratulacjami do popołudnia.. o której wracasz? :)

Dronka - spokojnie.. ja też miałam spadki..naprawdę to jak wróżenie z fusów, tylko cierpliwość Cię/ nas uratuje..

Anuśka współczuję z tymi zębami..ja też noszę relikty przeszłości i także mam martwego zęba, do tego 1-kę! ale nie mam 2 zębów obok siebie i niestety.. tutaj dziąsło tak mi się obniżyło, że nie da sie wstawić koronki, więc słabo to wygląda (na szczęście to 5 i 6-tka) ;/

Malenq a co sie stało z teściami, ze za skórę Ci zaleźli? znowu się nie popisali? nie denerwuj się, nie warto

u nas nocka w domu.. męcząca, Tymek się kilka razy budził, więc obok mojego wstawania na siku, wyszło, ze od 23 do 6 rano wstałam 6 razy.. jestem oczywiście rześka jak dzisiejszy poranek :P na szczęscie jeszcze nikt mi nie zrąbał humoru, więc jestem pełna nadziei :)

miłego dnia dziewczynki!

...................................................
    edit:
    zakochana- mogłaś powiedzieć lekarzowi, że starsz się o dziecko.. ja tak mówiłam odkąd zaczęłam starania, a że trwały one 12 cykli, to inna broszka..w każdym razie lekarz dawał mi leki potencjalnie nieszkodliwe dla początkowych etapów rozwoju.. duomox jest dość mocny, ale może na etapie samego zapłodnienia i dążenia komórki do macicy nie będzie miał wpływu, trzymam kciuki aby się udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 08:15

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Jest mega gruba jedna i bardzo slabiusia deuga, moze przy negatywie tak sie pojawia po robocie nabede inny a nie z netu gowno jakies

Hej,przepraszam napiszesz po jakim czasie robilas test ? :)

Zakochana

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana musisz poczekac niestety tak czasem bywa nie mam pojecia czy antybiotyk ma wpływa moim zdaniem moze mieć

Konwalijko ale ja już wiem ze nic w tym cyklu nie bedzie :) wiec strama sie spokojnie podchodzic do tego wszystkiego :) spróbujemy jeszcze jeden cykl a potem pójde po cleo najwyżej

Zakochana, konwalianka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia to życzę aby ten cały dzień był cudowny....

Groszku, na teściach "wrażenia" nie robi, że jestem w ciąży - im to "lata".....
    ech szkoda gadać.....

Dronka będzie dobrze:)

Zakochana nie wiem jak to jest.... ale jak masz "zajść" to zajdziesz:)

Zgredko to czekamy do 16stej:)

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana wrote:
    Hej,przepraszam napiszesz po jakim czasie robilas test ? :)

Ggredka ma 13 dpo i 43 dzień cyklu póżno owulke miała

Zakochana lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio Zgredka jak wrócę z pracy czekam na dobre wieści

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Zakochana musisz poczekac niestety tak czasem bywa nie mam pojecia czy antybiotyk ma wpływa moim zdaniem moze mieć

Konwalijko ale ja już wiem ze nic w tym cyklu nie bedzie :) wiec strama sie spokojnie podchodzic do tego wszystkiego :) spróbujemy jeszcze jeden cykl a potem pójde po cleo najwyżej

Też mi sie tak wydaje chcoiaz jak bralam w kwietniu i lipcu Augmentin to lekarz mówil ze nie zaszkodzi.

Zakochana

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaszkodzic nie zaszkodzi raczej ale moze zaburzyć cykl

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Ggredka ma 13 dpo i 43 dzień cyklu póżno owulke miała

Dziękuje :) Ja mialam owu jak mi wykazalo na wykresie 19 dlatego pytam,jakos te dni powoli lecą,najchetniej to juz bym poleciala do apteki

Zakochana
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    zaszkodzic nie zaszkodzi raczej ale moze zaburzyć cykl

Po antybiotyku w kwietniu to w kolejnym miesiacu @ spoznil mi sie 8 dni,juz myślałam ze sie udalo,robilam ze 4 testy a tu nic :/

Zakochana

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana wrote:
    Dziękuje :) Ja mialam owu jak mi wykazalo na wykresie 19 dlatego pytam,jakos te dni powoli lecą,najchetniej to juz bym poleciala do apteki

hehe wiem co czujesz ja wczoraj zrobiłam fal start a dziś temp mi sie obniżyła i juz mnie wczoraj dół złapał ale czekam aż @ bedzie wtedy bedzie jasność

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    hehe wiem co czujesz ja wczoraj zrobiłam fal start a dziś temp mi sie obniżyła i juz mnie wczoraj dół złapał ale czekam aż @ bedzie wtedy bedzie jasność

Najgorsze te czekanie...te dni to jak wiecznośc,trzymam kciuki zeby u Ciebie jednak nie bylo @ :)

Zakochana
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana, akurat agumentin podaje się kobietą w ciaży i noworodkom nawet (mój syn dostał w 5 tygodniu życia), to jeden z najbardziej łagodnych antybiotyków, ale równie skuteczny.. oczywiście, jak każdy lek może mieć wpływ na cykl..ale człowiek nie jest tego do końca przewidzieć :)
    aa i z tą owulką wg ovu to też trzeba sceptycznie podchodzić.. tylko monitoring jest w stanie ją potwierdzić..a 100% pewności daje ciąża:)

Dronka, to wspieram.. wolę abyś się kochana miło zaskoczyła niż rozczarowała :D

Malenq niektórzy tak mają.. nie zwracaj na nich uwagi, choć wiem, że przykro jest okropnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 08:26

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijko ja też bym tak chciała :)
    przestał mnie całkiemboleć brzuch ale zaczeło kłuc aż do nogi promeniuje z prawej strony zobaczymy czyli tylko te cycki mi zostały hehe yak od pachy u góry bola jak dotkne :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ