Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś w tym jest że takie geny ;) U mnie to jakby się głęboko zastanowić to z pewnością połowa mieszkańców mojej wsi to rodzina ;)
    Babcia mi zawsze mówiła, że u nas żenili się między sobą żeby ziemia nie poszła w obce miejsce :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a Ty czujesz maleństwo jak się rusza? :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi co u Yasmin? Justty? helenq? a Nenaa to nadal w PL?

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ostatnio rzadko tu bywałam, więc ja to nic nie wiem :(

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Malenq a Ty czujesz maleństwo jak się rusza? :)
    Codziennie i już się nauczyłam "HARMONOGRAMU" fikania hehehe

Smoczyca1, Tamka lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że Zgredka jako kolejna wygrała Kropeczkę - Kochana, cieszę się ogromnie :) Gratuluję!

A jak reszta owulantek? Pewnie jest tu gdzieś aktualna lista. Mimo, że mnie nie było kciuki trzymałam mocno i wchodziłam z bijącym sercem by ujrzeć stado kropeczek :)

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Ja to ostatnio rzadko tu bywałam, więc ja to nic nie wiem :(
    nio mnie też....dlatego wiem, że nic nie wiem....

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie jestem sama :(
    Malenq wrote:
    nio mnie też....dlatego wiem, że nic nie wiem....

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropuś witałam się z Tobą kilka godzin temu:P gadaj co u Ciebie dobrego??? oprócz tej alergii na jabłka...to mam nadzieję, że zdrówko dopisuje?

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Codziennie i już się nauczyłam "HARMONOGRAMU" fikania hehehe
    hahaha dobre, z pewnością cudowne uczucie :)
    czekam na to z niecierpliwością :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    hahaha dobre, z pewnością cudowne uczucie :)
    czekam na to z niecierpliwością :)
    tak bo jak chodzisz to "kołyszesz" dzieciątko i ono wtedy zazwyczaj śpi....
    jak tylko zaczynasz odpoczywać, to mija 5-10min i zaczynają się harce heheh
    dzisiaj w nocy około 1wszej tak się rozbrykało, że się obudziłam, musiałam wstać, pochodzić, pogłaskać brzuchol, pośpiewać kołysanki (niech się przyzwyczaja do fałszowania matki ;) i się uspokoiło, wtedy poszłam znowu spać....to było pierwszy raz, że mnie obudziło...heheh
    a tak to po 5reno już mam pobudkę, potem koło 8smej, następnie około 13stej, około 18stej, potem około 20-21 heheh

Smoczyca1, LaRa, Kropka_1, Anuśka, Tamka lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    dzisiaj w nocy około 1wszej tak się rozbrykało, że się obudziłam, musiałam wstać, pochodzić, pogłaskać brzuchol, pośpiewać kołysanki (niech się przyzwyczaja do fałszowania matki ;) i się uspokoiło, wtedy poszłam znowu spać....to było pierwszy raz, że mnie obudziło...heheh
    a tak to po 5reno już mam pobudkę, potem koło 8smej, następnie około 13stej, około 18stej, potem około 20-21 heheh
    dobre, normalnie drugi zegar biologiczny :) i na pewno nie fałszujesz, ale swoją drogą to niesamowite :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) Ja już po pracy i po zakupach z dzieciakami :) Masakra jakaś... Miałam 500zł w portfelu a zostało mi 3,50 :/ Na szczęście resztę podręczników brakujących już mam i troszkę ubrań do szkoły też :) Nie wiem kobiety, czy Wy sobie zdajecie sprawę w co się pakujecie... Całe zakupy słuchałam tekstów: "Mamuń to chcę, i jeszcze tamto a bez tego to nie wyjdę ze sklepu..." Umęczonam jak żadnego roku :) A jeszcze Piotrek dzisiaj mnie poinformował, że w czwartek wyjeżdża na jakieś zawody do Słubic i do Frankfurtu i dopiero w sobotę wraca no i trzeba mu kasiorkę na wyjazd dać :/ Ręce opadają a portfel popadł w anoreksję ;D Byłam w aptece i mam Illadian direct plus, pani powiedziała że najlepszy podobno jest... No zobaczymy :)
    A co tu się działo jak mnie nie było?

Smoczyca1, nick nieaktualny, Krokodylica, Nieukowa, Tamka, konwalianka lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, a to przepraszam Kochana, musiało mi umknąć... Nie zawsze w pracy mam dłuższą chwilę, a jeśli wpadam z doskoku to nie nadążam ;)

Z tą alergią na jabłka był kosmos... Mąż już chciał pogotowie wzywać. Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło! Tydzień temu wyjechaliśmy weekendowo trochę odpocząć: fajny hotel z zapleczem spa więc trochę luksusu.. rowery, spacery. Stanowczo weekend to za krótko! W ten weekend też poprawiamy wyjazdowo. Czujemy, że musimy zwyczajnie ODPOCZĄĆ!

Niezmiennie działamy i staramy się, ale jak na razie cicho sza...
    Malenq wrote:
    Kropuś witałam się z Tobą kilka godzin temu:P gadaj co u Ciebie dobrego??? oprócz tej alergii na jabłka...to mam nadzieję, że zdrówko dopisuje?

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• LaRa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to musi być cudowne uczucie <3
    Malenq wrote:

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze troszeczkę i Ty będziesz dzielić się z nami odczuciami :)
    LaRa wrote:
    to musi być cudowne uczucie <3

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Hej laseczki :) Ja już po pracy i po zakupach z dzieciakami :) Masakra jakaś... Miałam 500zł w portfelu a zostało mi 3,50 :/ Na szczęście resztę podręczników brakujących już mam i troszkę ubrań do szkoły też :) Nie wiem kobiety, czy Wy sobie zdajecie sprawę w co się pakujecie... Całe zakupy słuchałam tekstów: "Mamuń to chcę, i jeszcze tamto a bez tego to nie wyjdę ze sklepu..." Umęczonam jak żadnego roku :) A jeszcze Piotrek dzisiaj mnie poinformował, że w czwartek wyjeżdża na jakieś zawody do Słubic i do Frankfurtu i dopiero w sobotę wraca no i trzeba mu kasiorkę na wyjazd dać :/ Ręce opadają a portfel popadł w anoreksję ;D Byłam w aptece i mam Illadian direct plus, pani powiedziała że najlepszy podobno jest... No zobaczymy :)
    A co tu się działo jak mnie nie było?
    Ty to masz atrakcji że ho ho i w sumie taki niby maraton zakupowy ;) no i ta anoreksja ehhhhh ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropko, mam nadzieje :)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jeszcze 55 minut i do domuuuuuuu :) jak ja nie cierpię popołudniówek :/ a jutro na 7 ... byle do piątku ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    no ja jeszcze 55 minut i do domuuuuuuu :) jak ja nie cierpię popołudniówek :/ a jutro na 7 ... byle do piątku ;)
    U mnie też teraz masakra i maraton w pracy :) Niestety przed wrześniem w szkołach jest panika i muszę być wszędzie w tym samym czasie. Myślę, że w październiku się trochę uspokoi, bo narazie to nie wiem w co łapki włożyć. Masz rację Smoczku, oby do piątku ;D

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

‹‹ 1769 1770 1771 1772 1773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ