Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Hejka!
    Ale mi się nic nie chce... w dodatku oczy mnie bolą jak diabli..:/ Do rzeczy!

Konwalianka - dobra decyzja z tym zwolnieniem, nawet jeśli kosztem 250km ;)

Asha - widze, że my wciąż w cyklach idziemy łeb w łeb. U mnie tempka też opada, dziś będzie @ nie ma innej opcji. Oby u Ciebie inaczej się to skończyło :)

Ania - no gratuluję telepracy ;). Przyznam się, ze ilekroć pojawia mi się rano w głowie wizja wagarów, to właśnie taki zmyślony powód staje mi przed oczami. Póki co nie wykorzystałam, ale może, może... ;D

LaRa - oj współczuję z tą bezzsennością. Ze mnie tez śpioch więc ilekroć nie mogę zasnąć (bardzo rzadko) jest to dla mnie dramat

Zakochana - wciąż trzymam za Ciebie kciuki bez względu na testy te czy inne :)

Justta - masz piękne zdjęcie w awatarku. Lubię takie! :)

Anuśka - dziękuję kochana :) :). Są przerozkoszne :). I już teraz wiem co oznaczało zdjęcie - komentarz Malenqi jak będą wyglądały za parę lat :D

Psotka - GRATULUJĘ, a za całą otoczkę tego wychodzenia za mąż - jesteście mega :D Ślę też życzenia dużo zdrowia dla taty.

Całą niewymienioną resztę tez pozdrawiam i pamiętam o Was :)

Momo to bedzie wyjątkowy wrzesien zobaczysz :)

momo1009 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    aaaa doczytałam, tak tylko 4dni się bierze.....
    a skąd wiesz, że Ci pęcherzyki same nie rosną??? a może mają problem z pękaniem????uhmmmm byłaś u gina....

Choco ma rację, WYŁĄCZ myślenie - wiem, wiem że ciężko, ale może by tak ten cykl to serduchować dla przyjemności?

tak bedzie nawet mamy zaplanowaną kolacje we dwoje i kino :) ale sie ucieszyłam :)

nick nieaktualny, momo1009 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Momo dzięki ;-) też lubię takie zdjęcia

Malenqa a jak dzisiaj ząbek? Już lepiej?

Justta dziękuję "ćmi" jakkolwiek to dziwnie brzmi...nie boli, ale nadal czuję "wczorajsze gmeranie"......

A co u Was? jak się CZUJECIE? wszystko dobrze?

Biedra i ja CIESZĘ się bardzo:)

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    My tez w tym cklyu bez spiny. W sama owulke (teoretyczna) nie bylo nic bo obejzelismy film (Monster) po ktorym moj stwierdzil ze chyba oszalalam ze on ma teraz ze mna sie kochac. W poprzednim cyklu bym pewnie focha strzelila i pewnei pochlipala nawet ze zlosci w poduszke ze on akurat w tak waznym dniu odmawia wspolpracy, ale tym razem nie mialam stresu i poszlam spac. Jak widac z serduchami bylo slabo w tym cklu bo bylisym zestresowani i zmeczeni.

własnie tak pomysłam że zoacze jak bedzie sie układac bez spiny a maton z notatek hmm moze i nie pokryje sie z rzeczywistościa ale wole żeby to było miłe i spontaniczne niż maszynowe tu i teraz bo trzeba

co do lekarza byłam wczoraj i powiedział narazie rzadnych wspomagaczy (ten co miałam iść 16 września już chciał clo mi dać) wyluzowac kazał i powiedział ze widzi we mnie potencjał i że teraz jak tylko damy oddech powinno sie udac

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Momo to bedzie wyjątkowy wrzesien zobaczysz :)

Dronka trzymam Cię za słowo :)
    We wrzesniu sie urodziłam, we wrześniu braliśmy ślub, czemu by we wrześniu nie spłodzić potomka ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Bo dzisiaj chyba tesciom powiemy bo idziemy z nimi na kolacje z okzji slubu ;) i ciezko bedzie sie od alko wymigac. Troche wczesnie, ale co ma byc to bedzie.
    Ale dzisiaj im emocji dostarczymy ;D
    kurde wspaniały prezent w ramach podziękowania :D co prawda na weselu jest podziękowanie ale co tam :D

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O witaj Momo!!! Gdzie byłaś jak Cię nie było???

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Justta dziękuję "ćmi" jakkolwiek to dziwnie brzmi...nie boli, ale nadal czuję "wczorajsze gmeranie"......

Malenqa jak ja Ci strasznie współczuję... ze wszystkich znanych mi bóli, ból zęba, nawet ćmienie jest najgorszym z najgorszych. Trzymaj się dzielnie kochana!

********Gang 18+********
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Hejka!
    Ale mi się nic nie chce... w dodatku oczy mnie bolą jak diabli..:/ Do rzeczy!

Konwalianka - dobra decyzja z tym zwolnieniem, nawet jeśli kosztem 250km ;)

Asha - widze, że my wciąż w cyklach idziemy łeb w łeb. U mnie tempka też opada, dziś będzie @ nie ma innej opcji. Oby u Ciebie inaczej się to skończyło :)

Ania - no gratuluję telepracy ;). Przyznam się, ze ilekroć pojawia mi się rano w głowie wizja wagarów, to właśnie taki zmyślony powód staje mi przed oczami. Póki co nie wykorzystałam, ale może, może... ;D

LaRa - oj współczuję z tą bezzsennością. Ze mnie tez śpioch więc ilekroć nie mogę zasnąć (bardzo rzadko) jest to dla mnie dramat

Zakochana - wciąż trzymam za Ciebie kciuki bez względu na testy te czy inne :)

Justta - masz piękne zdjęcie w awatarku. Lubię takie! :)

Anuśka - dziękuję kochana :) :). Są przerozkoszne :). I już teraz wiem co oznaczało zdjęcie - komentarz Malenqi jak będą wyglądały za parę lat :D

Psotka - GRATULUJĘ, a za całą otoczkę tego wychodzenia za mąż - jesteście mega :D Ślę też życzenia dużo zdrowia dla taty.

Całą niewymienioną resztę tez pozdrawiam i pamiętam o Was :)

Trzymaj,trzymaj :) :-D

Zakochana
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Aha czyli dupek nie przesuwa. Czyli jak nie będzie w niedziele @ to w poniedziałek zacznę się nakręcać podświadomie. Tylko jak ja wtedy do czwartku z testem wytrzymam :/ w dodatku w sobotę idę na urodziny przyjaciolki i grubsza impra się szykuje, z alko itp.

a czemu test robisz dopiero w czwartek ? ;)

Zakochana
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    O witaj Momo!!! Gdzie byłaś jak Cię nie było???
    Witaj Smoczku :D
    Ha, już się tłumaczę. Dokładnie tydzień temu adoptowaliśmy z S pieska ze schronu i jakoś tak czas mi się skurczył. Brałam kilka dni wolnego nawet żeby troszkę z nim pobyć dłużnej i zaaklimatyzować. Rewelacyjny jest :) :)

Pisz co u Ciebie Słoneczko. jak się czujesz? :)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo skarbie 3mam się jakoś....marnym pocieszeniem jest, że wczorajsza 45min posiedzenie na fotelu i wypełnienie inną trucizną było gratis.....
    ale jak już z rana pisałam, to chyba moja "ciążowa karma"...bo normalnie to nie wiedziałam jak dentysta wygląda, 2 razy w roku przeglądzik, wszystko było ok.;) a jak tylko "zaciążyłam" to rach ciach i zaczęły zęby się psuć - normalnie jak na wyścigi...:-/

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Duphaston bralam od 4 miesiąca ciązy do samego konca.plus No-Spa...Ciąża zagrozona w dodatku z podszyciem

Zakochana
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Witaj Smoczku :D
    Ha, już się tłumaczę. Dokładnie tydzień temu adoptowaliśmy z S pieska ze schronu i jakoś tak czas mi się skurczył. Brałam kilka dni wolnego nawet żeby troszkę z nim pobyć dłużnej i zaaklimatyzować. Rewelacyjny jest :) :)

Pisz co u Ciebie Słoneczko. jak się czujesz? :)
    To fajnie kochana, psiaki ze schroniska są najwierniejsze i najukochańsze :) ja też jak dostałam psiaka to tydzień siedziałam z nim w domu, żeby matkę mu zastąpić ;)
    A ogólnie wszystko ok, wyniki dobre, żadnych bardzo uciążliwych dolegliwości, no i brzucho rośnie więc już spodnie specjalne musiała zakupić ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    momo skarbie 3mam się jakoś....marnym pocieszeniem jest, że wczorajsza 45min posiedzenie na fotelu i wypełnienie inną trucizną było gratis.....
    ale jak już z rana pisałam, to chyba moja "ciążowa karma"...bo normalnie to nie wiedziałam jak dentysta wygląda, 2 razy w roku przeglądzik, wszystko było ok.;) a jak tylko "zaciążyłam" to rach ciach i zaczęły zęby się psuć - normalnie jak na wyścigi...:-/
    Matko Malenq to współczuję strasznie :(, ale już nie strasz, ja też chodzę 2 razy do roku z przeglądem tylko czasami jakaś mała dziurka...matko już się boję :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku NIE MARTW się zębami - ale jak jeszcze nie byłaś u dentysty to maszeruj - a potem awaryjnie zachodź sprawdzać....
    Do Kroko przyczepiły się wymioty, do mnie zęby....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 13:22

Krokodylica lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Dronka trzymam Cię za słowo :)
    We wrzesniu sie urodziłam, we wrześniu braliśmy ślub, czemu by we wrześniu nie spłodzić potomka ;)

ja dzieki doktorkowi uwerzyłam we wrześniu jest nadzieja

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Smoczku NIE MARTW się zębami - ale jak jeszcze nie byłaś u dentysty to maszeruj - a potem awaryjnie zachodź sprawdzać....
    Do Kroko przyczepiły się wymioty, do mnie zęby....
    Byłam jakoś w maju teraz mam wizytę na października...chodzę na NFZ nie będę do każdego chodzić prywatnie póki nie ma takiej koniczności

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Niestety nieraz słyszalam o tym, ze w ciąży zęby "lecą". Ale to i taj dobrze, ze miałaś je w dobrej formie, w przeciwnym razie może jeszcze więcej musiałabyć się wycierpieć.
    A nie dawali Ci żadnego znieczulenia podczas zabiegu prawda? Czy moze dostałaś?

********Gang 18+********
  • choco Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana wrote:
    a czemu test robisz dopiero w czwartek ? ;)
    Ginekolog powiedziła że mam zrobić test dopiero 4 dni po odstawieniu duphastonu.
    No ale pewnie nie wytrzymam do czwartku ;-/

Zakochana lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ