X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ale mnie dziś oczy bolą! Jakby miały wybuchnąć. Muszę chyba na trochę odejść od kompa. Kawę sobie zrobię przynajmniej

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Matko, ale mnie dziś oczy bolą! Jakby miały wybuchnąć. Muszę chyba na trochę odejść od kompa. Kawę sobie zrobię przynajmniej
    przede wszystkim więcej mrugać!!! :)
    a okulary nosisz?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa - ja co prawda nie mam bolu plecow ale odkad wyszedl mi pozytywny test to nie moge normalnie spac. Wczesniej spalam jak zabita, w tym cyklu to wlasnie mnie tez bardzo zastanowilo, bo spalam jak kamien i mialam dziwne sny. Ja w ogole dobrze sypiam ale w tym cyklu to bylo juz szczegolnie mocno. A teraz sypiam bardzo zle, nie moge zasnac, budze sie, jestem poddenerwowana, ide neichetnei do lozka bo wiem co bedzie. Wczoraj kupilam sobie melise. Troche chyba pomoglo. Najchetniej wypialabym z dwa kieliszki wina...
    Bol piersi mi tez przeszkadza troche, bo jest to tez bardzo uciazliwe.

LaRa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo DZIĘKUJĘ....dzięki tej radzie zobaczyłam, jeden z najśliczniejszych psyków:)

Arienna Śliczności:)

momo1009 lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

Psotka, ogromne gratulacje!!!! szczescia na nowej drodze zycia <3

my tea bralismy cywilny w czerwcu a kosicelny w sierpniu. cywilny na 8 rano mielismy w czwartek :P

Nieukowa, u mnie w pracy tez taki przepis...ale w naszym oddziale wyrozumiali sa. za to w Oslo - masakra. serio sprawdzaja kazdego. kolezanka tablet nosila ze soba do biura ;)

Zakochana, trzymam kciuki za niedzielne testowanie.

Malenqu, mam nadz..ze raz dwa podniesiesz to zelazo.

Ja w pierwszej ciazy mialma anemie i bralam zelazo. masakra. w drugiej ciazy lekarka tez chciala mi zapisac, ale ublagalam ja by poczekac troche. zaczelam jesc wiecej warzyw, owocow bogatych w zelazo i jakos sie udalo. w dolnej granicy bylo, ale nie musialm nic lykac. dzieki temu nie bylo zadnych sensacji ani w ciazy, ani (nie daj Boze) po porodzie :/
    wczoraj mi hemoglobine badali, to mialam 12,7 lek. pow.,ze jest ok.

dzis moj mlodszy dziec mial wypadek w przedszkolu. przewrocil sie na rowerku i jakos przekoziolkowal, ze na przyczepce wyladowal i jeszcze tam sie uderzyl :( on to ma co chwile jakies wypadki w tym przedszkolu :( juz nawet szycie brody zaliczone....a dopiero rok tam chodzi...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • choco Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    A propo ciasta, ja poszłam wczoraj do koleżanki i kupiła mi tort bezowy u Sowy pyszota wielka, mówię Wam :)
    Smoczyca taki z orzechami włoskimi i daktylami?
    Robiłam go kiedyś, jest przepyyyyyyszny. Mojej mamie tak smakował, ze co okazja tortowa to pyta czy zrobie ten bezowy.

Smoczyca1, Malenq lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Smoczyca taki z orzechami włoskimi i daktylami?
    Robiłam go kiedyś, jest przepyyyyyyszny. Mojej mamie tak smakował, ze co okazja tortowa to pyta czy zrobie ten bezowy.
    tak tak ten!!!! Wiem jest mega słodki, mdlący itd ale jest genialny zwłaszcza ta masa z orzechami i chyba karmelem....mega :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, LaRa ja rowniez od poczatku ciazy bardzo zle sypiam. potem w ciagu dnia jestem nieprzytomna i bez energii :(

Justta, trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte :) to sie moze dowiesz, kto u Ciebie mieszka :)

mi sie najpierw snilo, ze bedzie corka, potem ze syn (dluuugi i chudy byl i baaardzo spokojny - totalne przeciwienstwo 2 poprzednich) a teraz jakos niedawno, ze trojaczki urodzilam OMG 3 synow, w sumei to 5 mialam ;) hehehe pewnie przez wielkosc mojego brzucha te 3 mi sie przysnily. juz nie da sie ukryc, ze w ciazy jestem. gratuluja w pracy ;) no i spojrzalam dzis na karte ciazy z 2 synem i zalamalam sie. te wage, ktora juz teraz osiagnelam z Leo dobilam dopiero w 19 tc!!!

Smoczyca1, justta lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co złego jest w braniu żelaza? Sorrki że tak może głupio pytam ale po prostu nie znam się :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Kotka, gratki :) Twoja opowieść o ślubnym poranku jest rozbrajająca :) Szczęścia dla Was!

To jeszcze cos wam powiem. Poszalam wlasnie na obiad do stolowki i jeadlam z dwojka znajomych (nie z pracy). I tak siedzimy, gadamy i kolezanka mowi " A powiedziec wam nowine?" I costam powiedziala o pracy. Na to ja " To ja tez wam powiem nowine, wyszlam dzisiaj za maz" :D Ich mina bezcenna :D

Malenq, Kropka_1, konwalianka, Tamka, justta, Nieukowa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka to chyba w sumie idziemy łeb w łeb ;) Ja jeszcze nosze luźne koszulki i jakoś nikt nie zauważył, choć nie ukrywam że coraz trudniej mi się zamaskować ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa - to czekamy na wiesci i trzymamy kciuki dzisiaj :)

justta lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka - cudo :)

Co do naszego weekendu to chociaż tak próbujemy sobie rekompensować brak normalnego urlopu (minimum tydzień) od dwóch lat... Też tak rozmawiamy, że w tym całym zmęczeniu, stresie możliwe, że nasza walka ma ograniczone możliwości...

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoczyca może to nic złego...ale suplementacja żelazem jest..."upierdliwa"?
    trzeba to robić dużo wcześniej niż się zje śniadanie, sprzyja zaparciom (a w ciąży i tak one dolegają)...i mogę się nasilać mdłości itp.

JUSTTA bardzo bardzo moce kciuki i z niecierpliwością czekamy na wieści:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 14:56

justta lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, trzymam kciuki za wizytę i żeby maluch się ładnie zaprezentował :P

justta lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    smoczyca może to nic złego...ale suplementacja żelazem jest..."upierdliwa"?
    trzeba to robić dużo wcześniej niż się zje śniadanie, sprzyja zaparciom (a w ciąży i tak one dolegają)...i mogę się nasilać mdłości itp.
    o to to..u mnie wszystko wytapiało.. jak szybko nie zasnęłam po wzięciu żelaza, to myślałam ze padnę :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za mile słowa o moim piesiu.....

kurde dziołszki ale ja mam packmana ostatnio, po tej owulacji, non stop jestem głodna, ba nawet w nocy się budzę z głodu, nie wiąże tego w owulką ale dziwne to strasznie.... brzuch mam wzdęty, coraz większy a jeść mi się chce masakrycznie ....... boje się że się strasznie spasę :(

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taki znak czasów chyba, że teraz dozór policyjny nad wszystkim. Ale kiedyś było inaczej, straszliwie się atmosfera zepsuła jak nagle kierownicy zaczęli wszystkiego pilnować i czepiać się na maksa. Boimy się kiedy podsłuchy w kiblach założą bo już teraz pilnują każdego wydanego grosza na odczynniki albo ludziom odmowy np. na zakup okularów wystawiają, mimo że te beznadziejne stare monitory i mikroskopy wzrok psują ;/

Ariena wspaniały spanielek :D
    Tamka, trzymam kciuki :) Zdjęcie zrób!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    dziękuję za mile słowa o moim piesiu.....

kurde dziołszki ale ja mam packmana ostatnio, po tej owulacji, non stop jestem głodna, ba nawet w nocy się budzę z głodu, nie wiąże tego w owulką ale dziwne to strasznie.... brzuch mam wzdęty, coraz większy a jeść mi się chce masakrycznie ....... boje się że się strasznie spasę :(

wow jaki ty masz piekny skok!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    wow jaki ty masz piekny skok!
    dziękuję zawsze taki mam ;)
    wykresy mam piękne ale niestety póki co bezowocne :(
    chociaż cykle mam każdy inny, ostatni był bolesny i pełen objawów, ten w sumie to objawy są ale bardzo słabe, w sumie można by było ich nie zaznaczać
    tylko czuje się jakby przeziębiona, nic mi nie jest a czuję się jakaś jakby chora :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 15:08

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ