X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Kotka- super :) fajnie, ze wszystko ok :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a ja mam dziś jakiś dół, z dnia na dzień coraz bardziej się boje że znów się nie udało, ostatnio miałam okres 24 dpo, więc może się pojawić w każdej chwili.............ech wkręcam sobie , znów zaczęłam nałogowo oglądać ciążowe wykresy............... ktoś powinien mnie strzelić lekko z tyłu........... ech wiem marudzę, dziś mnie kłuje w pachwinach :/

dobra kończę kawę idę myć głowę (tym razem sobie zagrzeję wodę :P )i jadę z podaniami o pracę, wiecie co jest najgorsze? że ciąża mnie uratuje od szukania pracy i zmartwień że jej znaleźć nie mogę i dlatego tak się łamię

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Kotka, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze! dbaj teraz o siebie

a co do wyrazu twarzy lekarza, to ja za każdym razem mam wrażenie jak ona zaczyna mi USG robić, że robi taką strasznie poważną minę i jestem przerażona, po czym się uśmiecha, ufff, ja nie wiem - może tak wygląda lekarz jak się koncentruje po prostu

No ja jeszcze sie jej pytalam czy napewno wszystko ok bo taka mine zrobila. Zapewniala ze ok i ze nic sie nei dzieje. Potem sie jeszcze mojego S pytalam, czy jakby bylo cos nei tak to czy by mi powiedzieli. Mowie wam korbe dostaje. Ciaza mnie chyba przerasta a to dopiero poczatek....

Z innych wiesci to kupilam buty do sukni slubnej :P. Sa ciemno wrzosowe, nie chcialam bialych bo i tak butow to prawie nei widac. I zamowilismy obraczki :). Bylam tez odwiedzic przyjaciolke w szpitalu (miala cc w poniedzialek). Mala slodka ale za malo je i spada jej waga :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Kotka, a teraz mi przyszło do głowy - może masz po prostu jakąś wybitnie intrygującą "fryzurę" intymną :P aż musiała koleżankę zawołać i jej pokazać, może zrobią sobie taką samą :P

Tez o tym pozniej pomyslalam ;P. chociaz nie mam tam dzungli bo po laserze jestem ;).

Tamka, Arienna lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Z innych wiesci to kupilam buty do sukni slubnej :P. Sa ciemno wrzosowe, nie chcialam bialych bo i tak butow to prawie nei widac. I zamowilismy obraczki :).

jaaaaaaaaaa ale fajnie, ja żałuję że nie wzięłam chabrowych do sukni, albo czerwonych

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie a ja chodzę i nucę piosenkę FASOLEK A ja rosnę i rosnę
    Latem, zimą, na wiosnę .I niedługo przerosnę. Mamę, tatę i sosnę ...."
    tylko bardziej w szerz niż w wzwyż hehehhe....

Tamka, Czarnula87, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam czekoladowe butki

pięknie Kotka, obowiązkowo jakąś fotkę musisz później wrzucić! ślubu nie fryzury :P

Malenq, ja nie mogę od razu w monitor patrzeć, bo on jest tak ustawiony, że najpierw widzi go tylko ona, później przekręca do mnie

teraz na prenatalne idę do kliniki, gdzie jest taki wielki telewizor na ścianie na przeciwko kozetki więc tam faktycznie na lekarza patrzeć nie będę , chociaż akurat w jego przypadku jest na co patrzeć :P

Arienko, wiem jak się czujesz, przerabiałam to przez rok... i co najdziwniejsze - zaszłam w cyklu, w którym nie dopatrywałam się żadnych objawów bo ich zwyczajnie nie było... i zapierałam się rękami i nogami, że na bank się nie udało bo nie mogło... więc kochana, wdech, wydech, umyj włoski, ułóż ładnie i zrób sobie zakaz na ciążowe wykresy ;)

momo1009, Arienna, Malenq lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak definitywnie detoks od wykresów :) a w następnym cyklu będzie zakaz mierzenia tempki po owulce..... w nastepnym bo detoks musi być wprowadzany małymi krokami żeby szoku nie bylo :P i z końcem tego cyklu kupie nowy termometr by się nie schizować ze źle mierzy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 10:42

Czarnula87, Tamka lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja mam lekarza prywatnie i ON ma swój monitor, a ja swój tv więc...a jak małż i rodzina idzie ze mną to ma jeszcze kolejny monitor heheheheh

Czarnula87, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, a laser dobrze na Ciebie zadziałał? Ja miałam już 22 zabiegi i wielka d... owszem nie mam owłosienia przez 4-5 tygodni a później odrasta - dziadostwo! Szkoda, że w ciąży nie można się laserować i przez min. 3 m-ce po porodzie.. wolę wydać te 50zł na laser niż zapitalać maszynką czy iść na wosk - auć

aa i przypomniało mi się, jak po porodzie lekarz siada aby mnie zszyć, po czym słyszę.."Ania choć zobacz ale pęknięcie, jak myślisz, który szew wybrać?" - pomyślałam sobie, że zajebiście..ale to i tak lepiej, bo przy porodzie mojej siostry wparowało z 20 studentów i lekarz się jej pyta czy mogą popatrzyć, bo to ciekawy przypadek (miała poród pośladkowy) - nie zgodziła się; zero intymności

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    nio ja mam lekarza prywatnie i ON ma swój monitor, a ja swój tv więc...a jak małż i rodzina idzie ze mną to ma jeszcze kolejny monitor heheheheh
    hehe jak w kinie :D

a tak baj de łej: jesień idzie! mój organizm się domaga od dwóch dni cynamonu, naszła mnie ochota na cynamon w kawie i od dwóch dni tak piję, smakuje mi tylko z cynamonem

Czarnula87, Malenq lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka cieszę się że wszystko dobrze!

Arienna trzymam kciuki, znajdziesz pracę a i fasolka się pojawi niebawem. :)

A ja buty ślubne miałam czerwone, oczojebnie czerwone. :D

Arienna, Malenq lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    jaaaaaaaaaa ale fajnie, ja żałuję że nie wzięłam chabrowych do sukni, albo czerwonych

Ja chcilam niebieskei albo jakies czerwone ale powiem wam ze nei ma poprostu. Tzn. sa ale na niebotycznych obcasach a ja chce na takim 6cm max 7cm.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka, masakra stado studentów................ mój mąż by chyba ich ręcznie wyprowadził :P sam jest ratownikiem medycznym więc był na takich praktykach i wie jak sobie to później komentują :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 10:46

Krokodylica lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja chcilam niebieskei albo jakies czerwone ale powiem wam ze nei ma poprostu. Tzn. sa ale na niebotycznych obcasach a ja chce na takim 6cm max 7cm.
    wlaśnie dlatego mialam białe, ktore są mega wygodne ale leżą w szafie bo gdzie ja w białych mam chodzić :/

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    wlaśnie dlatego mialam białe, ktore są mega wygodne ale leżą w szafie bo gdzie ja w białych mam chodzić :/

Też mam białe ślubne, ale czasami je noszę w wakacje do sukienek :] do białych spodni :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 10:50

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Kotka, a laser dobrze na Ciebie zadziałał? Ja miałam już 22 zabiegi i wielka d... owszem nie mam owłosienia przez 4-5 tygodni a później odrasta - dziadostwo! Szkoda, że w ciąży nie można się laserować i przez min. 3 m-ce po porodzie.. wolę wydać te 50zł na laser niż zapitalać maszynką czy iść na wosk - auć

aa i przypomniało mi się, jak po porodzie lekarz siada aby mnie zszyć, po czym słyszę.."Ania choć zobacz ale pęknięcie, jak myślisz, który szew wybrać?" - pomyślałam sobie, że zajebiście..ale to i tak lepiej, bo przy porodzie mojej siostry wparowało z 20 studentów i lekarz się jej pyta czy mogą popatrzyć, bo to ciekawy przypadek (miała poród pośladkowy) - nie zgodziła się; zero intymności

Mialam 5 zabiegow na bikini. "Laser" I2PL. Ponoc po 6tym jest juz za darmo. Ja mam zdecydowanie mniej wlosow tam, ale i tak sa, mysle ze to dlatego ze sa stosunkowo jasne a takei najciezej usunac. Ale boli jak cholera, zawsze si ena tym mecze. Za to pod pachami rewelacja.

Co do tych studentow, to ja tak sobei mysle, ze oni przeciez musza si egdzies uczyc, ale tez pewnei nei chcialabym zeby mi wszyscy miedzy nogi sie gapili.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakieś początku plamienia więc @sie rozkręci pewnie jak ostatnio bardzo późnym wieczorem. Tak się zastanawiam czy iść w nowym cyklu na monitoring. Jestem pewna na 99,9 % że owulki mam, tylko coś tam nie zaskakuje. To ostatni cykl kiedy możemy się starać a pozniej będzie pewnie ze 3 miechy przerwy bo mąż na operacje idzie więc czas rekonwalescencji będzie trzeba odpuścić.
    Laseczki a nie wiecie jak to jest z monitoringiem u prywatnego lekarza? Za kazda wizytę płace normalnie? Czyli jak wizyta 110 zł z USG to będzie 110 razy ilość wizyt? Czy może monitoring jakoś inaczej liczą?
    Ehhh już sama nie wiem co robić, faza rezygnacji mi się włącza.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja też miałam białe, tym bardziej, że sukienkę w odcieniu różu hehehehe

• choco Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kremowe i przy okazji najwygodniejsze na świecie. Całą noc przetańczyłam i ani jednego odciska, otarcia czy coś z tych rzeczy.
    Później założyłam je tylko raz do jasnych spodni i leżą sobie na dnie szafy.

**********************Gang 18+***********************
‹‹ 1834 1835 1836 1837 1838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ