X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    ma ma mówie wam ta znajoma co pisałam wam wczoraj oni mieli niby stweirdzoną niepłodność idipatyczną cuda leki lekarze badania a co wystarczyło podnieść żelazo i bach zaszła w ciąże :)

ja tez mam niedobory wiec bede łykac żelazo a B12 mam w tym nowym specyfiku folifem

Będe musiała iść jakoś listopad-grudzień sobie krew porobić zobaczyć jak tam moje poziomy, bo ostatnim razem jak robilam to się prawie o transfuzję krwi otarłam miałam tak tragiczne wyniki krwi; ale po tym bioferze folicu mi się poprawiło i zaczęłam się łapać na dolne granice norm ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tamtym tygodniu miałam "po bretońsku" hehehehe pyszności....;)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Kotka trzymam kciuki

a ja sie wczoraj załatwiłam grzybami+ogorki+buraki z chrzanem..

tzn po zaraz nic ..
    za to cos mnie podkuislo i okolo20 zachcilo mi sie burackow tyle ze dodalam chrzan

okolo 2:30 jak mnie zaczal brzuch naparzac od prawej str do lewej+promieniowalo na plecy .... podraznilam chyba moj woreczek z kamieniem.. przez pol godziny takmnie naparzal .. usnelam dopiero kolo3:30 bo oczywiscie sobie zaczelam wkreca z emoze to atrucie grzybami :P

glupia .. ciotka zbiera od lat ;P i zbera tylko kozaki, maslaki i jeszcze jakies.. :P
    juz chcialam michala budzic ;P
    ale pozniej mowie kurna jakby to byly grzyby to i michal by sie zwijal z bolu..
    a ze nie wymiotowalam ani nic no to wstalam poszlam do Wc .. siusnelam..
    i jak sie polozylam to od razu mibylo lepiej :P

dzis wstalam czuje troche ten brzuch ale tak jak poporzednim podraznieniu .. i dzis jade na samej herbatce i chlebie ;p

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu Aniu współczuję....ja to wczoraj grzyby zbierałam:)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa, życzę Ci aby było u Ciebie jak u mnie..w czerwcu testowałam dwa razy -- 4 czerwiec i 30czerwiec i ten drugi był szczęśliwy :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie jem chleb z twarozkiem przygotowanym wczoraj, ale ewidentnie przesadzilam z pieprzem. A wczoraj wydawal mi sie bez smaku. Uff juz 3h pracy, to zostalo jeszcze 5.. i jak tu nie myslec o tym, ze pierwsze usg dopiero za ponad 2tyg. Brrr

U mnie na obiad beda placki z gruchą..miala byc ciecierzyca, ale zapomnialam namoczyc

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Ania to faktycznie musiało ci cos na flaczu siąść teraz herbatka i bedzie dobrze nio ja tez jeszcze 5h i do domku hehehe ja to odliczam do poniedziałku nastepnego bo płodna sie zrobie hehehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pół szklanki wody + łyżeczka sody + łyżeczka octu jabłkowego - ulga natychmiastowa :D już wypróbowalam przy tych bólach ;)

Malenq lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już zapisuję przepis na pizze, bo nie mam obecnie piekarnika więc przepis kusieciel :D

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!

Wszystko ok :D
    Ale strachu sie najadlam, mowie wam.
    W klinice pobrali mi krew (glownei zeby grupe krwi okreslic) i zbadali mocz. A potem wzieli na fotel. Lekarka zajzala i jak zobaczylam jej mine to myslalam ze tam umre. Nie wiem co ona tam zobaczyly czy myslala, moze to tylko moj stres. Ale wydawalo mi sie ze jeszcze do drugiej powiedziala cos zeby popatrzyla, nei wiem. W kazdym razie ja juz ze lzami w oczych i najczarniejsze wizje. Zdawalo mi sie ze widzialam jej jakies takei przerazone oczy, jaky pierwszy raz w zciu cos takeigo widziala. Bardzo balam sie ze to ciaza pozamaciczna, zwlaszcza ze mnei tak w boku bolalo. Moja szwagierka prawie by sie ze swiatem przez to pozegnala.
    Po chwili wziela tego fiutka do usg. Moj S zapytal sie czy moze popatrzyc, a ona ze nie, ze najpiewrw ona sama. I tutaj znowu palpitacji serca prawie dostalam bo juz bylam pewna ze cos jest zle. A ona nagle mowi. Teraz moze pan podejsc. Widzi pan, tutaj, taki ruszajacy sie punkcik? To serudzko :D
    Wizislam ze moj S mial lzy w oczach. Potem mi mowil, ze jak sie pakowalm przed wyjazdem to tez prawie plakal bo myslal ze juz pozamiatane a tu taka niespodzianka :D.

Mam sie nie wysilac, brac wieksza dawke progesteronu, brac magnez i.... zakas seksu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 10:08

Czarnula87, Nieukowa, zgredka, LaRa, Malenq, Krokodylica, Ania_84, justta lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotka! ale super wieści, że nic się nie dzieje! gratulacje serduszka :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• choco Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super informacja, dobrze ze się tylko na strachu skończyło, i cudownie że już serduszko jest. Dbaj o siebie i Fasolkę :-D

**********************Gang 18+***********************
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak cudnie że wszystko ok :D kochana to mi teraz poprawiłaś humor, aż się wzruszyłam .... kuźwa ale ja płaczek ostatnio jestem :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kotka :] bicie serduszka wspaniała sprawa :]

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Super Kotka :] bicie serduszka wspaniała sprawa :]

Powiem wam ze ja tego nie ogarniam ze tam we mnie cos rosnie :P. Czuje sie jak Matka Ziemia w ktorej kielkuje jakies nasionko ;D

Smoczyca1, Czarnula87 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze! dbaj teraz o siebie

a co do wyrazu twarzy lekarza, to ja za każdym razem mam wrażenie jak ona zaczyna mi USG robić, że robi taką strasznie poważną minę i jestem przerażona, po czym się uśmiecha, ufff, ja nie wiem - może tak wygląda lekarz jak się koncentruje po prostu

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) no to jedna dobra wiadomosc w tej szarowie, wniosla troche slonca na forum :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Powiem wam ze ja tego nie ogarniam ze tam we mnie cos rosnie :P. Czuje sie jak Matka Ziemia w ktorej kielkuje jakies nasionko ;D
    No Matka Matka Kotko :)
    Super, że wszystko dobrze, uważaj na siebie!!! :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, a teraz mi przyszło do głowy - może masz po prostu jakąś wybitnie intrygującą "fryzurę" intymną :P aż musiała koleżankę zawołać i jej pokazać, może zrobią sobie taką samą :P

Malenq, Czarnula87, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka cieszę się że wszystko ok:) a bicie serduszka ech piękna sprawa:)
    co do "postu seksowego" da się przeżyć ja miałam przez ponad 3 miesiące i się udało:)
    mina lekarza uhmmm..........a ja nigdy nie patrzyłam na lekarza, tylko w monitor hehehehe:)

‹‹ 1833 1834 1835 1836 1837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ