My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny.
Kotka trzymam za ciebie kciuku.
Malenqu za twoją wizytę też kciukam, żebyś poznała płeć lokatora
Czarnula ja robiłam pizzę z przepisu Biedry i wyszła taka puszysta. Ja zamiast śmietany dodałam jogurt naturalny bo śmietany nie miałam. No i następnym razem zrobię tak: wyleje na patelnie, poczekam aż się zetnie, przerzucę na druga stronę i dopiero położę na nią dodatki.Malenq lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualny
-
Biedroneczka83 wrote:PYSZNA SZYBKA PIZZA Z PATELNI
POTRZEBNE WAM BĘDZIE
-4 łyżki śmietany
-4 łyżki majonezu
-2 jajka
-9 łyżek mąki pszennej
-Możecie do ciasta dodać trochę soli,oregano,czosnek granulowany.
WYKONANIE
Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać łyżką.
Ja smażyłam na patelni o średnicy 24 cm (najlepsza teflonowa) i uważam że ta porcja starczy na dwie niezbyt grube pizze ,jeżeli macie większą patelnie to wtedy użyjcie całego ciasta.
A TERAZ DO ROBOTY
Patelnie lekko natłuścić lekko podgrzać , wylać ciasto następnie wyłożyć ulubione dodatki i na wierzchu posypać serem żółtym ,przykryć szczelnie pokrywką (najlepsza jest pokrywka szklana ponieważ widzimy jak pizza nam się zarumienia).Pizzę smażymy na bardzo małym gazie i pamiętajmy że pod przykryciem.
Jak ser nam się dokładnie roztopi pizza już gotowa,ale wiadomo sery są różne więc proponuje jeszcze chwilkę ja podpiekać- ale kontrolujcie to aby wam się nie spaliła od spodu.
Upieczoną pizzę z łatwością zsuniecie na talerz.I to cała filozofia, mam nadzieję że będzie wam smakować bo nam bardzo ona przypadła do gustu.Malenq, Czarnula87 lubią tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Kotka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!!!
Plamienie w czasie przewidywanej @ to ponoć się zdarza i jest niegroźne. Czekam na wieści ze szpitala.
beszka trzymaj się, jakoś musimy to przetrwać, mnie męczy cały czas.
smarta skarbie przykro mi. Trzymam kciuki za nowy cykl.
-
dzień dobry,
Kotuś, ja miałam plamienie tydzień po terminie spodziewanego okresu i po badaniach gin stwierdził, że musiało być fizjologiczne, aczkolwiek duphaston dostałam , trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
mnie od wczoraj kuje jakby w szyjce albo pochwie, trudno to okreslić, z prawej strony, martwię się tym bo poszalałam trochę przy pakowaniu rzeczy...
miłego dnia dziewczynki, chociaż u nas jest paskudnie -
U mnie tez brzydko. Ja w pracy od 6.30 i zaraz skoncze wszystko co mialam przydzielone.. i co ja bede robic...
Sniadanie mam na 10, a juz mnie po zoladku drapieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 09:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa robię dzisiaj zupkę z warzywek od teściowej z ogródka :] zupka taka bulion warzywny bez dodatku mięska
mojemu dziecko ostatnio mega posmakowało :] wszystkie warzywa w kostkę do gara, listek, ziele, pieprz, trochę soli i jazda :]
Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość
-
Ech dajcie spokój, pogoda pod psem, pracować się nie chce ;/
Ja się może załapię 2x na wrześniówkiTeraz w sumie nie ma szans, ale pod koniec września mogę testować drugi raz w moje urodziny (mam 30go)
To będzie prezent urodzinowy, tak sobie wkręcam :]
A tak w ogóle ktoś widział Blondika? Mam nadzieję że jak najszybciej się pozbiera ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 09:25
Czarnula87, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAaaa dziewczynny bo mi się przypomniało, wiecie co mi ostanio ginek powiedział że jest wazne przy staraniach? Właśnie odpowiedni poziom żelaza i witaminy b12 w organizmie, bo jak jest poniżej normy to może być problem z utrzymaniem ciązy i nawet z zagnieżdżaniem się fasoolki.
To mi powiedział, bo ja mam sideropenię (chroniczny niedobor żelaza) i ciągle mam zelazo i tą b12 poniżej normy, dlatego ciągle leki łykam. Szczerze to nawet nie wiedziałam, że to może mieć wpływ :] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87 wrote:Aaaa dziewczynny bo mi się przypomniało, wiecie co mi ostanio ginek powiedział że jest wazne przy staraniach? Właśnie odpowiedni poziom żelaza i witaminy b12 w organizmie, bo jak jest poniżej normy to może być problem z utrzymaniem ciązy i nawet z zagnieżdżaniem się fasoolki.
To mi powiedział, bo ja mam sideropenię (chroniczny niedobor żelaza) i ciągle mam zelazo i tą b12 poniżej normy, dlatego ciągle leki łykam. Szczerze to nawet nie wiedziałam, że to może mieć wpływ :]
ja tez mam niedobory wiec bede łykac żelazo a B12 mam w tym nowym specyfiku folifem