Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    nio ja puszysta mi wychodzi zawsze

Daj przepisa ;) bo ja mialam od kolezanki ale wychodzi plaska jak dupa zelazka

• choco Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Kotka trzymam za ciebie kciuku.
    Malenqu za twoją wizytę też kciukam, żebyś poznała płeć lokatora :-D
    Czarnula ja robiłam pizzę z przepisu Biedry i wyszła taka puszysta. Ja zamiast śmietany dodałam jogurt naturalny bo śmietany nie miałam. No i następnym razem zrobię tak: wyleje na patelnie, poczekam aż się zetnie, przerzucę na druga stronę i dopiero położę na nią dodatki.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pliiiiisssss pliss plisssss dsjcie przepis :)

• choco Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    PYSZNA SZYBKA PIZZA Z PATELNI
    POTRZEBNE WAM BĘDZIE 

-4 łyżki śmietany 
     -4 łyżki majonezu
     -2 jajka
     -9 łyżek mąki pszennej
     -Możecie do ciasta dodać trochę soli,oregano,czosnek granulowany. 

WYKONANIE 

Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać łyżką.
    Ja smażyłam na patelni o średnicy 24 cm (najlepsza teflonowa) i uważam że ta porcja starczy na dwie niezbyt grube pizze ,jeżeli macie większą patelnie to wtedy użyjcie całego ciasta.

A TERAZ DO ROBOTY 

Patelnie lekko natłuścić lekko podgrzać , wylać ciasto następnie wyłożyć ulubione dodatki i na wierzchu posypać serem żółtym ,przykryć szczelnie pokrywką (najlepsza jest pokrywka szklana ponieważ widzimy jak pizza nam się zarumienia).Pizzę smażymy na bardzo małym gazie i pamiętajmy że pod przykryciem.
    Jak ser nam się dokładnie roztopi pizza już gotowa,ale wiadomo sery są różne więc proponuje jeszcze chwilkę ja podpiekać- ale kontrolujcie to aby wam się nie spaliła od spodu.
    Upieczoną pizzę z łatwością zsuniecie na talerz.I to cała filozofia, mam nadzieję że będzie wam smakować bo nam bardzo ona przypadła do gustu.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękis, też już sobie zapisałam:) musi być smacznie:)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kotka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!!!
    Plamienie w czasie przewidywanej @ to ponoć się zdarza i jest niegroźne. Czekam na wieści ze szpitala.

beszka trzymaj się, jakoś musimy to przetrwać, mnie męczy cały czas.

smarta skarbie przykro mi. Trzymam kciuki za nowy cykl.

• Tamka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

Kotuś, ja miałam plamienie tydzień po terminie spodziewanego okresu i po badaniach gin stwierdził, że musiało być fizjologiczne, aczkolwiek duphaston dostałam , trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

mnie od wczoraj kuje jakby w szyjce albo pochwie, trudno to okreslić, z prawej strony, martwię się tym bo poszalałam trochę przy pakowaniu rzeczy...

miłego dnia dziewczynki, chociaż u nas jest paskudnie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez brzydko. Ja w pracy od 6.30 i zaraz skoncze wszystko co mialam przydzielone.. i co ja bede robic...
    Sniadanie mam na 10, a juz mnie po zoladku drapie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 09:03

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio jestem hehe
    o widze ze pizza smakuje mnie tezbardzo r ożności tam daje nawet z tuczyńskim róbowałam, kurczakiem, rukola

nick nieaktualny, choco, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mega brzydko, a muszę iść z młodym do sklepu po zakupy. A tak mi się nie chce. Na razie się lenię. Potem te zakupy, nastawie zupkę na obiad i biorę się za odgruzowywanie mieszkania :D

Wysłany: 1 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rosołek i mielone od wczoraj :P

jutro jeszcze nie mam pomysłu co zrobie :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię dzisiaj zupkę z warzywek od teściowej z ogródka :] zupka taka bulion warzywny bez dodatku mięska :D mojemu dziecko ostatnio mega posmakowało :] wszystkie warzywa w kostkę do gara, listek, ziele, pieprz, trochę soli i jazda :]

Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dajcie spokój, pogoda pod psem, pracować się nie chce ;/
    Ja się może załapię 2x na wrześniówki :P Teraz w sumie nie ma szans, ale pod koniec września mogę testować drugi raz w moje urodziny (mam 30go) :P
    To będzie prezent urodzinowy, tak sobie wkręcam :]

A tak w ogóle ktoś widział Blondika? Mam nadzieję że jak najszybciej się pozbiera ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 09:25

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w planach na dniach mam zamiar robić bigosik :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczynny bo mi się przypomniało, wiecie co mi ostanio ginek powiedział że jest wazne przy staraniach? Właśnie odpowiedni poziom żelaza i witaminy b12 w organizmie, bo jak jest poniżej normy to może być problem z utrzymaniem ciązy i nawet z zagnieżdżaniem się fasoolki.

To mi powiedział, bo ja mam sideropenię (chroniczny niedobor żelaza) i ciągle mam zelazo i tą b12 poniżej normy, dlatego ciągle leki łykam. Szczerze to nawet nie wiedziałam, że to może mieć wpływ :]

Wysłany: 1 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    No i w planach na dniach mam zamiar robić bigosik :D
    hehe ja tez ja tez co najmniej 2kg kapuchy :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    hehe ja tez ja tez co najmniej 2kg kapuchy :P

ja jeszcze w życiu sama nie robiłam, więc będzie ciekawie :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo wiem co zrobię na jutro na obiad :D fasolkę po bretońsku, o matko aż się zaśliniłam :D

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Aaaa dziewczynny bo mi się przypomniało, wiecie co mi ostanio ginek powiedział że jest wazne przy staraniach? Właśnie odpowiedni poziom żelaza i witaminy b12 w organizmie, bo jak jest poniżej normy to może być problem z utrzymaniem ciązy i nawet z zagnieżdżaniem się fasoolki.

To mi powiedział, bo ja mam sideropenię (chroniczny niedobor żelaza) i ciągle mam zelazo i tą b12 poniżej normy, dlatego ciągle leki łykam. Szczerze to nawet nie wiedziałam, że to może mieć wpływ :]
    ma ma mówie wam ta znajoma co pisałam wam wczoraj oni mieli niby stweirdzoną niepłodność idipatyczną cuda leki lekarze badania a co wystarczyło podnieść żelazo i bach zaszła w ciąże :)

ja tez mam niedobory wiec bede łykac żelazo a B12 mam w tym nowym specyfiku folifem

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 1 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Oooo wiem co zrobię na jutro na obiad :D fasolkę po bretońsku, o matko aż się zaśliniłam :D

ja jakiś czas temu robiłam szparagowa ala bretońska mniem wyszła :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1832 1833 1834 1835 1836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ