WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta, a może Mateusz dla chłopca? mnie się zawsze podobało zdrobnienie Mati

małż mi wczoraj wyjechał z Zosią... sama nie wiem, niby ładnie - Zofia, Zosia, Zosieńka, ale czy ja wiem...

Zgredka, dla mnie Emma jest przepiękne! sama bym tak chciała nazwać córę ale małż się nie zgadza, znam jedną Panią Emmę, jest po 60tce i marzę aby w jej wieku tak wyglądać, do tego ma taką klasę, elegancję, piękna babka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 10:32

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jest git , Mateusz też - wszyscy Mateusze jakich znam są przystojni :D

Tamka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Zosia jest git , Mateusz też - wszyscy Mateusze jakich znam są przystojni :D
    a wiesz Arienka, że coś w tym jest? faktycznie ja też znam samych przystojnych Mateuszów ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooooooooooooo mówie Wam przystojniaki :P

ale fajna strona 1881 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 10:35

Ania_84 lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja dotarlam do pracy :P
    chyba cos mnie bierze .. plecy bola..i tak jak korzonki ;/

zgredka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka: emma dlatego, ze jak sie poznalismy z moim na necie mialam ksywe ema i tak na pamiatke, emy z jednym m pewnie nie zarejestruje a jest swieta emma wiec ok, zreszta jej wspomnienie jestvw moje urodziny wiec to chyba znak :)

Tamka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziewczynki!
    Malenq - mnie pomógł terdyferon, podniósł poziom żelaza z 10,2 do 10,4 w ciągu miesiąca. Biofer C czy T (albo cos takiego) mi nie pomógł, więc głowa do góry! ale wiem, jakie męczące jest przyjmowanie leku i tez mnie po nim męczyło..

My z wyborem imienia dziewczynki nie mielibyśmy problemu - Karolinka lub Izabela..ale najwyraźniej będzie u nas drugi chłopczyk, choć lekarz mówi, że to takie jeszcze podejrzewanie (w okolicach krocza coś odstawało:). P nalega na Jana, ja jeszcze myślę o Mikołaju ewentualnie Franku i Antosiu..

a po wizycie spadł mi kamień z serca..ale nie do końca, tzn. czy ospa miała wpływ na moje dziecko dowiem się dopiero na usg połówkowym ;/
    póki co z dobrych wiadomości, to jest kość nosowa i przezierność w porządku - lekarz mówi, że wygląda doskonale, więc się cieszymy..mój chłopczyk :) Na wizycie był z nami Tymek, mówię Wam, jaki przejęty.. pytał tatusia czy to jego braciszek :) siedział cicho, jak mysz pod miotłą.
    Pierwszy raz słyszałam bicie serduszka - piękne..oj dziewczynki, jak ja Wam wszystkim tego życzę!! trzymam mocno za Was kciuki!

momo1009, Arienna, Nieukowa, Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    Do litery M sama mam wielki sentyment, to kiedyś były moje inicjały, mieszkałam na osiedlu "M" (u nas tak się je nazywało i imię na bierzmowanie wybrałam sobie Marta i jednym z faworytów na imię dla córki to Monika :) Tyle że właśnie mąż jest zupełnie pozbawiony litery M, więc teraz już nie przywiązuję do tego tak wielkiej wagi :D

Imię Ewa też przepiękne, ale odpada bo 1. tak ma na imię mama, a wtedy druga byłaby pokrzywdzona, 2. zawsze będzie mi się kojarzyła z obecną żoną mojej kiedyś wielkiej miłości. Niby zupełna przeszlość, ale same wiecie... ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie Jaś, malutki Jaś, większy Janek, dorosły Jan :)fajnie :)

O laski a co myślicie o dawaniu zdrobniałych form imienia jako imię właściwe? ponoć tak można. Ja sobie nie wyobrażam, jeszcze Pola zamiast Apolonia rozumiem, ale wyobrażacie sobie np dać dziecku Piotrek?Pan dr Piotrek Kowalski, albo Pani profesor Ela Nowak ........ no masakra jakaś, zero powagi

ewebii4.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Ładnie Jaś, malutki Jaś, większy Janek, dorosły Jan :)fajnie :)

O laski a co myślicie o dawaniu zdrobniałych form imienia jako imię właściwe? ponoć tak można. Ja sobie nie wyobrażam, jeszcze Pola zamiast Apolonia rozumiem, ale wyobrażacie sobie np dać dziecku Piotrek?Pan dr Piotrek Kowalski, albo Pani profesor Ela Nowak ........ no masakra jakaś, zero powagi

No i później masa problemów, bo ktoś obcy słysząc Piotrek zawsze wpisze gdzieś tam Piotr Nowak, a to już zupełnie inna osoba. Dla mnie niepotrzebne zamieszanie

********Gang 18+********
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie Pola jest ok, nawet nie wiedziałam że powstało od Apolonii. Wśród dzieci znajomych są 2 Pole i tak jakoś przywykłam :)

Nie trawię za to imienia Paula, kojarzy mi się z niedorobioną Pauliną ;P (pardon jak któraś tak się nazywa, po prostu nie lubię tego imienia :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 10:52

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas krróluje Leon i Antoś :D

a dziewczynka Wiktoria :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki idę dziś do dermatologa - trzymajcie kciuki.

Dostałam ponad tydzień temu jakiejś dziwnej wysypki głównie z boków brzucha. Wogóle nie swedzi. Gdyby nie to, ze psa adopotowaliśmy później, byłby głównym podejrzanym. Oczywiście terminy do dermatologa takie, że nie zapisywalam się wogóle, bo też wysypka jakby znikała. Wczoraj jednak małż zauważył, ze znowu się nasila, a ja jakims cudem zapisałam się na dziś na 12 na wizytę.
    Trochę się dygam co to moze być :/

********Gang 18+********
  • Arienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    No i później masa problemów, bo ktoś obcy słysząc Piotrek zawsze wpisze gdzieś tam Piotr Nowak, a to już zupełnie inna osoba. Dla mnie niepotrzebne zamieszanie
    dokładnie, ale nie wyobrażam sobie jakbym miała mieć np. wykładowcę na studiach prof dr. hab Jasiu Iksiński no kuźwa śmiech na sali ...... :D

Nieukowa, momo1009 lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Nieukowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię też anglobrzmiących imion typu Dżesiki, Andżeliki i Samanty (jak miałam praktyki na pediatrii w labie to full dziewczynek w wieku 4-10 lat tak ma na imię, masakra IMO)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się bardzo podobają staropolskie imiona: Hanna, Jan, Stanisław, Antoni, Franciszek etc. ale wśród naszych znajomych i rodziny wszystkie już są wykorzystane, a niektore nawet kilka razy! jak chodziłam do podstawówki to w klasie miałam 8 Kaś :/ ja byłam 9 ... to nie jest fajne, dlatego chciałabym imię ładne, eleganckie ale nie jakoś bardzo modne w danym momencie

Konwalianka , myślę tak: miałaś tę ospę w cyklu ciążowym ale ZANIM zaszłaś, czyli wszystkie struktury jajeczka musiały być ok , inaczej do zapłodnienia i zagnieżdżenia by nie doszło, później nie miałaś już wysokiej gorączki ani infekcji więc moim zdaniem wszystko będzie ok

konwalianka, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dla mnie Pola jest ok, nawet nie wiedziałam że powstało od Apolonii. Wśród dzieci znajomych są 2 Pole i tak jakoś przywykłam :)

Nie trawię za to imienia Paula, kojarzy mi się z niedorobioną Pauliną ;P (pardon jak któraś tak się nazywa, po prostu nie lubię tego imienia :P )
    Pola mi się podoba, Iga, Kalina, Lena, Hanna, Zuzanna, Maja i Zosia, moja siostra jak była w ciąży to do brzuszka mówiła Zuzia, jak się urodziła dziewczynka wszyscy się cieszyli, a jak się okazało ze nazwali moją siostrzenicę Klaudia to myślałam że ich zabiję. Druga za to jest Maja i tak mówię na dziewuchy Klaudyna i Majówka (albo Panna Maj :D )

ewebii4.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Tamka jak chodziłam do podstawówki to w klasie miałam 8 Kaś :/ ja byłam 9 ... to nie jest fajne, dlatego chciałabym imię ładne, eleganckie ale nie jakoś bardzo modne w danym momencie
    O masakra! :) U nas w liceum 5 Magd (w tym ja) i 5 Agnieszek, reszta wymieszana.

No właśnie Tamka te staropolskie imiona są teraz najbardziej eksploatowane, wszyscy moi mali sąsiedzi tak zostali nazwani :). coś za cos ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 10:58

********Gang 18+********
  • Tamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja to drugi typ mojego męża, ja nie wiem co on tak same dziewczęce imiona wymyśla, może wie czym strzelał ;) tylko mi się przyznać nie chce ;)

ale niestety znalazłam jedną Majkę i źle mi się kojarzy :/

justta, Arienna lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, no to jest problem. Mojemu mężowi się Lilka podoba, ale też masę dzieci tak ostatnio w naszym otoczeniu ponazywali i to dyskwalifikuje to imię, a bardzo nam się podoba...
    Tak samo jest ze Stasiem, Jurkiem i Frankiem ;/
    Ciekawe czy te ostatnie to przez Papieża i królewicza angielskiego :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1844 1845 1846 1847 1848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ