My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka kochane co u was?
Widzę że temat imion na tapecie u nas dla chłopczyka mamy wybrane imię Leon ale dla dziewczynki jest ciężko coś znaleźć, chodzi mi po głowie Alicja, Liliana, może jakieś inne ciągle szukam
Czarnula imię Iga, jest piękne, krótkie, świetne, tak miała na imię nasza córeczkateraz też szukamy jakiegoś niezbyt długiego ale narazie się nie możemy zdecydować
Mój M poszedł dzisiaj na grzybki, to mam czas posiedzieć na neciemiłego dnia dziewczynki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 11:02
-
u nas póki co leca same imiona Marcel, Bartosz, Zuzia ..
wiec nie ma ani jednego Antosia i Leona
wiecie co nawet sobie pomyslalamze musza byc blizniaki
problem imion bedzie rozwiazany
ja chce Antosia maz Leona
Tamka, justta lubią tę wiadomość
-
oooooooooooo Agnieszka też piękne imię
gorąco polecam
uwielbiam jak mama lub mój G mówi do mnie Agusia albo Agniesia .... bardzo mnie to rozczula
co do imion których nie trawię to jest (sorki) Agata i wszystkie Dżesiki, Jessici, Denisy (penisy) i wszystkie tego typu fuj(sorki ale to moje zdanie:P )
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Arienna wrote:ciąża w wieku 18+ jest przemyślana
choć nie u wszystkich bo moi znajomi nazwali dziecko Ernest -
mnie się bardzo podoba angielska wersja tego imienia - Jasmin, gdybym mieszkała za granicą i miała męża Anglika tudzież Amerykanina, takie imię bym wybrała
ale Jaśmina brzmi trochę dziwnie...
mam kolegę Hiszpania, który ma na imię Aurelio, wszyscy mówię do niego Aure, bardzo mi się to imię podoba no ale w PL to trochę słano, Aurelia też nie bardzo, tzn mnie się podoba ale małżowi nie -
justta wrote:Ania my to się śmiejemy z naszego Leona, że będzie Leonidas'em, uwielbiamy film "300"
Powodzenia Momo
heheh LD mi Leon kojarzy sie z Leonem zZawodowcemjustta lubi tę wiadomość
-
momo1009 wrote:Witam dziewczynki
Do litery M sama mam wielki sentyment, to kiedyś były moje inicjały, mieszkałam na osiedlu "M" (u nas tak się je nazywało i imię na bierzmowanie wybrałam sobie Marta i jednym z faworytów na imię dla córki to MonikaTyle że właśnie mąż jest zupełnie pozbawiony litery M, więc teraz już nie przywiązuję do tego tak wielkiej wagi
Imię Ewa też przepiękne, ale odpada bo 1. tak ma na imię mama, a wtedy druga byłaby pokrzywdzona, 2. zawsze będzie mi się kojarzyła z obecną żoną mojej kiedyś wielkiej miłości. Niby zupełna przeszlość, ale same wiecie...
heheh ja mam Marta Janina Zuzanna
co do imion moja kolezanka super nazwała córki Hanna Ida i Ida Hannamomo1009 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki. U mnie okresu brak, ciąży też. Tylko czekanie nieustannie mnie nie opuszcza.
Mi się podoba imię Jasmina czytane przez J nie przez DŻ.
No ale co do imion dla dziecka to juz kiedyś pisałam, mam pustkę w głowie. Może jak się pojawi kiedyś mały fasol to jakieś konkretne wymyślę.**********************Gang 18+***********************
-
choco wrote:Cześć dziewczynki. U mnie okresu brak, ciąży też. Tylko czekanie nieustannie mnie nie opuszcza.
Mi się podoba imię Jasmina czytane przez J nie przez DŻ.
No ale co do imion dla dziecka to juz kiedyś pisałam, mam pustkę w głowie. Może jak się pojawi kiedyś mały fasol to jakieś konkretne wymyślę.choco lubi tę wiadomość
-
Temat imion rozkręcił sie na maxa
Wg mnie imię dziecka musi pasować do nazwiska, musi współgrać
Będąc w podstawówce, na ścianach korytarza wieszaki sie jakieś tam obrazki i prace dzieci. Prace te były podpisane, i do tej pory utkwiło mi w pamięci jedno: Jagoda Ogórek!!!! No myślałam, ze padnę wtedy ze śmiechu.
A teraz moje koleżanki wybierają imiona dla swoich dzieci tj: Jessica, Jennifer, Nicola, Samanta, Pamela, Denis, Fabian (pawian), Kewin... Jak dla mnie porażka, bo jest tyle pięknych imion polskich, ze ńie potrzeba amerykanizacji.Nieukowa, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Jasmina fajne
Leoś też super, tylko jakoś z moim nazwiskiem nie pasuje ,nie ta melodia
Z imion roślinnych jeszcze jagoda brzmi fajnie, za to mojemu małżowi nie leży
Moja koleżanka daje dzieciom nietypowe polskie stare imiona: ma córcię Dobromiłę i synka LeopoldaMalenq, justta lubią tę wiadomość