X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Tak mnie praca pochłania, że nie mam kiedy do Was zajrzeć :) Co Tu słychać? Jakieś testy były? Jakieś ciąże są?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Temat imion rozkręcił sie na maxa :)
    Wg mnie imię dziecka musi pasować do nazwiska, musi współgrać :)
    Będąc w podstawówce, na ścianach korytarza wieszaki sie jakieś tam obrazki i prace dzieci. Prace te były podpisane, i do tej pory utkwiło mi w pamięci jedno: Jagoda Ogórek!!!! No myślałam, ze padnę wtedy ze śmiechu.
    A teraz moje koleżanki wybierają imiona dla swoich dzieci tj: Jessica, Jennifer, Nicola, Samanta, Pamela, Denis, Fabian (pawian), Kewin... Jak dla mnie porażka, bo jest tyle pięknych imion polskich, ze ńie potrzeba amerykanizacji.
    Popieram... Ja też lubię polskie imiona a te wszystkie Jessiki i Angeliki to nie dla mnie.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sio Anuśka z takimi błahymi pytaniami! My tu rozmawiamy o Poważnych Rzeczach a ty z jakimiś ciążami wyskakujesz :P

Nihil Novi póki co, czekamy aż Choco nam radosną nowinę w końcu ogłosi :)

Malenq, choco, Anuśka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniała mi się taka anegdota. Siostra dała córce na imię Lena. Moi rodzice dumni jak pawie bo pierwsze wnuczątko. A tata w interesach ma styczność z klientami ze wschodu. Jak się chwalił wnuczką to wszyscy ooooo Lena - rosyjskie imię. Na co tata poprawiał, nie bo czeskie :-D

Malenq lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosim jaka fajna stronka jakby druga cyferke na 9 zamienic była by juz wogóle cacy glacy :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 2 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolezanka dała na iie córce Bianka :)

LaRa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco, a ile u Ciebie trwa lutealna?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • choco Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatnie 4 miechy równo 11dni. Ale w tym cyklu brałam duphastan. Niby dziewczynom w większości (chyba poza Anią) nie wydłużał fl, no ale mi wydłużył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:03

• Tamka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przypomnij mi czy zaczęłaś coś nowego łykać w tym miesiącu?

aaa, ok doczytałam, mnie też w żadnym cyklu nie wydłużył fl ... a jaką dawkę bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:04

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 2 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Przez ostatnie 4 miechy równo 11dni. Ale w tym cyklu brałam duphastan. Niby dziewczynom w większości (chyba poza Anią) nie wydłużał fl, no ale mi wydłużył.

kurcze moze wydluza jednak ja tez mam 11 dniowa FL

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• choco Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam 2razy dziennie po jednej tabletce. Od 16 do 25 dc. Czyli do soboty. W niedziele wg planu powinna być @ wczoraj się zestresowalam i zrobiłam test - wyszedł negatyw. Wiem powinnam poczekać jeszcze ze 2 dni ale ja to w gorącej wodzie kąpana i chce wszystko na już.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Ja brałam dupka 4 miechy i teraz jak przestałam to lutealną miałam 20dni :/ Nie dość że nie zaszłam, utyłam od tego 5kg to jeszcze wydłużył mi lutealną :/

choco lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco u mnie @ po odstawieniu dupka pojawiała się około 5 dnia....

choco lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety z dawką 20 mg nie mam doświadczenia, ja brałam raz dziennie i gdzieś w ogóle wyczytalam, że to jest bardziej efekt placebo bo taka dawka na nic nie wpływa... no i fakt - lutealna była taka sama

no nic Choco, to czekamy

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • choco Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    choco u mnie @ po odstawieniu dupka pojawiała się około 5 dnia....
    Dla tego właśnie czekam na tą wredną @ ale jak już wyżej pisałam, niecierpliwa jestem, temu tak marudze.

Ok zmykam z szefowa na zakupy. Do pozniej :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:19

Wysłany: 2 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana nic dziwnego my raczej wszystkie niecierpliwe tylko niektóre mają slniejsza wole hehe i sie nie dają a mnie tez ponosi a potem płacz

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Temat imion rozkręcił sie na maxa :)
    Wg mnie imię dziecka musi pasować do nazwiska, musi współgrać :)
    Będąc w podstawówce, na ścianach korytarza wieszaki sie jakieś tam obrazki i prace dzieci. Prace te były podpisane, i do tej pory utkwiło mi w pamięci jedno: Jagoda Ogórek!!!! No myślałam, ze padnę wtedy ze śmiechu.
    A teraz moje koleżanki wybierają imiona dla swoich dzieci tj: Jessica, Jennifer, Nicola, Samanta, Pamela, Denis, Fabian (pawian), Kewin... Jak dla mnie porażka, bo jest tyle pięknych imion polskich, ze ńie potrzeba amerykanizacji.

LaRa bardzo wiele imion nie jest wcale Polskich choc sie u nas przyjely. Nawet "zwykle" Kaski czy Anki to nie sa imiona pochodzenia Polskiego.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dronka: Ja mam zwykle baaardzo słabą wolę jeśli o te sprawy chodzi ;P
    Najchętniej zaczęłabym od dnia owu robić testy ciążowe, ale w tym cyklu wyjątkowo się trzymam :P Mimo że mam świeżutką paczkę 10 szt testów ciążowych i 20 owu :P
    Oszczędzam na lepsze czasy, żeby sobie móc w ciąży co tydzień zrobić i cieszyć się jak głupia że mam II kreski :D Taki mam plan w każdym razie :P

LaRa, Malenq, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do imion, ja sie zastanawiam nad Radkiem, ale nie Radosławem tylko Radomirem. Hmm :)

justta lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Kotka, jakbysmy mialy sie teraz sprzeczac czy Kaska, Anna czy Krystyna to stricte polskie imiona, i od którego wieku są w Polsce wykorzystywane to by czasu zabraklo. Generalnie chodzilo mi o imiona "sprowadzane" zza oceanu, zza granicy. A wszystko spowodowane jest serialami, ktore w dziecinstwie ogladalismy i zapadly w pamieci. Tak jak nasi rodzice mieli szal na Izaure (o dziwo zadnej nie znam, ale podobno był szał), tak nasze roczniki sa zafascynowane imionami amerykanskimi.
    Sama posiadam imię z języka łacińskiego. Bedąc dzieckiem bardzo mi to przeszkadzało, bo gdy sie przedstawialam robili oczy i dopytywali o imie?, a teraz po 30 latach sie przyzwyczailam i nawet zaczelo mi sie juz podobać :P

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ