X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim ;-) miłego dnia ooo Nenaaa zmieniłaś awatarek świętnie, taki apetyczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:26

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Justta, otaczają mnie tu drzewka pomarańczowe i mandarynkowe więc tutaj też wrzuciłam, niech nam pachnie ładnie cytrusami :D
    Powiem Ci Kochana, że ładna ta Twoja tempuszka i tendencję wzrostową ma :)
    Jak się czujesz? Jakieś znaki sygnały organizm wysyła? :D

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam mandarynki ;-)
    Wiesz Nenaa ja przed każdą @ mam symptomy ciążowe ;-) więc lepiej się nie sugerować, jestem zmęczona na maxa od rana, brzuch ćmi @ ale nie ciągle, ale ciągle, cycki palą dosłownie i uwidoczniły się bardzo gruczoły łojowe chyba nich takie krostki na otoczkach, ale to jeszcze o niczym nie świadczy przed @ też mogą być takie objawy ;-) trzeba czekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:47

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że bardzo już chciałabym być w ciąży, to ciągle wynajduję następne objawy ;-)no i tak to jest ze mną, a nie wydaje ci się że ta moja tempka jest za niska na ciążową? przecież ciążowa jest około 37 tak mi się zdaje

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee Justta, nie jest za niska, wszystko zależy od tego jaką masz w pierwszej fazie cyklu. Ważny jest utrzymujący się wzrost. U Ciebie różnica między najniższą temp. w fazie folikularnej a najwyższą w lutealnej jest super duża, 35.4-36.5, więc z Twoją temp. jak najbardziej wszystko ok :)
    A z tymi objawami tak to już jest, wszystko można przypisać @ lub ciąży. Na dwoje babka wrożyła. Chociaż ja w poprzednich dwóch cyklach wiedziałam, że @ przyjdzie już na dużo wcześniej niż się pojawiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 09:02

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i testujesz dopiero 30tego? Późno! :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Jestem trochę jakby nowa i potrzebuję porady :)
    Postanowiliśmy z mężem że postaramy się o kolejną pociechę. Odstawiłam więc tabletki anty (7 kwietnia wzięłam ostatnią)i od razu tego dnia wzięliśmy się do roboty ;)Przez kolejne dwa dni miałam owulację (wiem że to kompletnie bez sensu ale owulacje mam bolesne i dokładnie wiem kiedy występują). 11 i 12 kwietnia wystąpiło skromne krwawienie z odstawienia tabletek anty. Później zaczęłam się dość dziwnie czuć (bóle i strzykanie w podbrzuszu i mega senność) Temperaturę na co dzień mam 36,4-36,5 a do niedzieli 13kwietnia miałam podwyższoną do 36,9, teraz spadła do 36,75. Licząc cykl od owulacji to dzisiaj powinnam dostać okres i dzisiaj test mógłby coś wykazać, zrobiłam go rano i negatywny. Nie wiem nawet jak mam zrobić wykres tu na OVU bo owulacja 9tego a okres11tego to zupełnie bez sensu :) Napiszcie mi proszę, czy miałyście takie dziwaczne doświadczenia? Bo kurczę nie wiem co o tym myśleć...

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anuśka :)
    Ja nie mam doświadczenia z tabletkami ale wiem, że zaraz po ich odstawieniu można się wszystkiego spodziewać, owulacji szybkiej i ogólnie płodności ze zdwojoną siłą :) Na test może jeszcze za wcześnie...:)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nenaaa
    Trochę mnie pocieszyłaś :) teraz mogę jechać do pracy :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka witaj wszystko jest możliwe, a test może jeszcze za szybko zrobiłaś, poczekaj parę dni i powtórz. Ja po odstawieniu tabletek miałam przez dwa cykle niezłe wahania hormonów i myślę że u ciebie też tak może być, choć równie dobrze może być ciąża, bo ponoć p tabsach zdwojona siła, różnie mówią ;-)

Nenaaa miałam szybszą owulację w tym cyklu i może już szybciej można by było testować, pewnie ;-), zobaczymy jak będzie @ mam dostać według owu 29 kwietnia to się okaże jak będzie, dzisiaj dopiero 9dpo, do objawów dokładam jeszcze samoloty w głowie i ciągle jest mi niedobrze, ale przed @ też mi jest niedobrze więc tak jak mówisz czysta ruletka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 10:38

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! uff, dopiero wpadłam do biura i od razu do Was zaglądam ;) byłam u gina, nieźle mnie poirytowali w przychodni, pozmieniali mi godzinę wizyty, no ale mniejsza z tym, pani dr kazała odstawić duphaston, sprawdziła jajniki na usg (mimo @ !) , powiedziała, że wszędzie jest czyściutko i ładnie, dała skierowanie na hormony, które od razu zrobiłam, tzn fsh, lh, estradiol, tsh, na deser morfologia i glukoza w ramach bonusu ;) reszta po owulce i zobaczymy, co wyjdzie, oczywiście poza tym niczego więcej się nie dowiedziałam :/

Anuśka, po tabletkach to cuda na kiju mogą się dziać! aczkolwiek jedna z moich koleżanek w pierwszym cyklu po odstawieniach doczekała się córy ;)

Justa, pięknie! trzymam kciuki, dawaj nam te krechy! Nena, mniam awatar ;D chyba sama muszę coś sobie wstawić bo nędznie przy Was wyglądam ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka trzymam kciuki za dobre wyniki i super, że reszta jest ok, zobaczysz że będzie dobrze najważniejsze jest być pod kontrolą, ja już się lepiej poczułam odkąd zrobiłam tamte badania a tak to chodziłam struta i ciągle wymyślałam sobie choroby. I dawaj jakiś fajny awatar ;-)

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstawiłam :D Malezja - wyspa Tioman, Juara beach, mieszkaliśmy tam kompletnie sami! kilometry białego piasku, miejsce gdzie morze łączy się z rzeką, płaszczki pływały nam niemal pod domkiem, eh, wspaniale było, miesiąc niesamowitych wrażeń

justta, Nenaaa, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka zazdroszczę widoków, pięknie musiało być , ahh

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Tamka zazdroszczę widoków, pięknie musiało być , ahh

pięknie było, choć raczej - bywało, bo to była miesięczna wyprawa z plecakami po różnych rejonach tego kraju, więc biorąc pod uwagę panującą temperaturę i wilgotność, smród w miastach, warunki noclegowe naprawdę hm, różne ;) to chwilami miałam dość

ale... już tęsknię za kolejną wędrówką.. która nie wiem kiedy nam się trafi bo zabraliśmy się teraz za zmianę mieszkania, a to jest studnia bez dna..

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku robiliśmy remont ostatniego pokoju, została jeszcze łazienka, ale to już nie wiem kiedy, kasy idzie na to też nieźle dużo, a zmiana mieszkania to dopiero wydatki u was. My planujemy w tym roku jakiś wypad w góry, ale nasze polskie ;-) kocham góry, jak teraz się nie udało zajść, to może w maju pojedziemy i będziemy szaleć na świeżym powietrzu hihi

Nenaaa, Tamka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie nam się zrobiło na wątku, kolorowo, smacznie, egzotycznie, rajsko...mhmmmm
    Nic tylko dzieci płodzić w takich warunkach, na plaży Tamki, zajadając moje owoce, popijając drinki i koktajle Lemurka, z latającymi nad głową motylami Jussty i unoszącymi się serduchami Chmurki :D ;)
    Tamka, badania zrobione, będziesz spokojniejsza, choć pewnie i tak tam wszystko gra w hormonach i reszcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 12:25

Tamka, lemurek, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh Nena, no, nic tylko dzieci robić! ;)

a z hormonami to zobaczymy, ciekawa jestem głównie prolaktyny bo coś mnie za mocno piersi przed okresem bolą, już od samej owulacji! może taka moja uroda ale coś nie do końca mi się to podoba

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak mnie, na dłuuugo przed @ zaczynają boleć cycuchy...chociaż teraz jakoś cisza póki co, ale równie dobrze mogłam mieć owulkę wczoraj a nie 12 dc, jeśli w ogóle była bo coś jej nie czułam :) Faktycznie każdy cykl to niespodzianka, inny niż poprzednie.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie jest teraz dziewczęta divers2283.gif

Tamka, Nenaaa, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ