My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Anuśka - ja znalazłam na sposób na przyspieszenie owulacji u siebie, nie wiem czy u Ciebie w ogóle będzie to miało jakiś skutek - chcesz, próbuj.
Do tej pory miałam cykle 31 dni i owulację w 20dc. Odkąd biorę Castagnus (90 dni bez przerwy potem przerwa miesiąc-dwa i znowu) owulację mam między 14-16dc, cykl skrócił się proporcjonalnie (faza lutealna przedłużona z 11 do 14 dni).
Ja mam już wszystkie objawy ciąży urojonej. Nic to, że temperatura spadła, nic że na tym etapie objawy są niemożliwe. Już mnie odrzuca od kawy a papierosy mi śmierdzą
. Ot, potęga podświadomości. Ale pamiętam, że ten wyczulony węch to nie było nic przyjemnego. Otworzenie lodówki to był heroiczny wyczyn a mojego Małża (stojącego w progu sypialni, 3 metry w linii prostej ode mnie i pytającego mnie o coś) obrzuciłam spojrzeniem bazyliszka mówiąc: "Wyjdź, bo mnie znów zemdli. Śmierdzisz słonymi paluszkami!"
.
LaRa, Lena83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja się zaczynam lenić
mąż zabrał synka razem z teściową na jakieś targi rolnicze które u nas w mieście są organizowane co roku. Powiedział, że chce dać mi trochę luzu dla siebie
Zaraz ogarnę trochę chałupkę i machnę sobie jakąś maseczkę na twarz czy cośLena83 lubi tę wiadomość
-
kroko, wspolczuje. a wczesniej dolem tez cie meczylo czy tylko wymioty? moze tez jakiegos wirka zlapalas
marnut, hahaha mi podczas kazdej ciazy maz smierdzina poczatku sie obrazal, ze jak moge pow., ze on smierdzi, ale ja tak wyczulona jestem na plyn do kapieli i perfumy, kotrych uzywa. sama swoje kosmetyki zamienilam na bezzapachowe
ja wyjelam kurczaka z zamrazali i chce zrobic paella na obiad na dzis i kurczaka w sosie pomidorowym na jutro. juz mi slinka leci. ale znajac zycie, ajk juz zrobie, to mi sie nie bedzie chcialo jesc
Blondik, poprosilam moja mamcie by mi jedna pare tych spodni teraz na ciaze kupila. jestem ciekawa bardzo jakosci. nigdy nei mialam ubran z lidla. na fotkach wygladaja superKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny znacie jakiś dobry sposób na wywabienie z rąk zapachu czosnku? Kurka kroiłam wczoraj czosnek do spaghetti i do dzisiaj mi ręce śmierdzą a szorowałam dokłądnie kilka razy
wczoraj u rodziców tez ciągle czosnek czułam, nawet na winogronie i na bułkach z biedronki - akurat zwykłe a nie czosnkowe
eraz tez mi śmierdzą palce
-
Blondik wrote:spodnie sa super. mam juz chyba 5 par kupionych wczesniej.
wyparły z mojej szafy normalne dzinsy;)
szukam w gazetce lidla tych legginsów i nie moge znaleźć ;(
dobra, znalazłam, jutro pojde je "obadac"Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:39
-
Hej,
Ja na chwilke. Dzisiaj grafik napiety ;P.
Wiecie co, ciaza mi sie na mozg rzuca. Zrobilam sie jakas ckliwa. Ja to normalnie twarda sztuka jestem i na filmach nie placze (moze jest takich ze 3;). A teraz to mi sie cos pozmienialo. Wczoraj jak zobaczylam robaczka to juz mialam zaszklone oczy. Powiecie ze to normalne ale nie dla mnie. A dzisiaj mi mama kolezanki powiedziala z ona przylecie na nasz slub i ze sie bardzo cieszy to si eprawie normalnie poplakalam. Zaczynam sie bac
. Mam nadzieje ze przed oltarzem dam rade !
-
Dziewczyny,
Mam zapalenie ucha. Dwa razy byłam u laryngologa.
Teraz kończę druga serie antybiotyku w kroplach a ucho mnie nadal boli. Dzis bardzo bardzo ...
I w zwiazku z tym moje pytanie - czy jak pojade na pogotowie to cos mi z tym uchem zrobią ?
Bo do czwartku chyba nie wytrzymie do wizyty ...
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualny
-
Lena83 wrote:Dziewczyny,
Teraz kończę druga serie antybiotyku w kroplach a ucho mnie nadal boli. Dzis bardzo bardzo ...
I w zwiazku z tym moje pytanie - czy jak pojade na pogotowie to cos mi z tym uchem zrobią ?
Kotka - spokojnie, to normalne.. hormony
-
konwalianka wrote:Lena, wydaje mi się że miejscowy antybiotyk Ci nie pomoże.. mójj syn ma nawracające zapalenia uszu i niestety zadko pomaga miejscowy antybiotyk..jakie krople używasz? wiesz, że wiekszość z nich powinno się podgrzewać i wkrapiać na ciepło?
Kotka - spokojnie, to normalne.. hormony
Centraxal plus teraz mam.
Nie wiedziałam ze sie podgrzewa. Lekarz nic nie mowil ....
A Twojemu synkowi to antybiotyki doustne na ucho zapisują?
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
kasia_gdańsk wrote:Heja !!!
No dobra temp zbadana z rana o 6.30 nawet jeszcze oczu nie miałam otwartych i porządnie się nie przeciągnęłam ale temp zbadałami wyszła 37,2 a w południe 37,4 więc dużej różnicy nie ma hmm...
Masz taki termometr z jedna cyfra po przecinku?
Moze byc 36,21 i 36,49 ... To chyba roznica spora ...Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
my zaczynamy od miejscowych..ale niezbyt pomagają, jak jest już ostrzejszy stan zapalny to przechodzimy na antybiotyki doustne;/ od grudnia do kwietnia Tymek miał 8 razy zapalenie uszu, wybrał 4 antybiotyki od zinnatu (który nie pomógł i wywołał ostry, ropny stan zapalny), poprzez ceklor, który niemal uszkodził wątrobę synkowi do agumentinu, który najlepiej sobie poradził.. teraz czekamy na sanatorium, jedziemy na alergologię i laryngologię
-
Jejku ....
To zdrówka dla Tymusia :*
A wiadomo od czego takie zapalenia?konwalianka lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyLena83 wrote:Dziewczyny,
Jesli ból sie utrzymuje pomimo brania antybiotyku to moze warto sie wybrac na pomoc doraźna czasami pomaga przeplukanie ucha no ale ja lekarzem nie jestem kazdy przypadek jest inny ... Warto skonsultowac niz dalej cierpiec -
Lena83 wrote:Masz taki termometr z jedna cyfra po przecinku?
Moze byc 36,21 i 36,49 ... To chyba roznica spora ...
hmm tak o tym nie myślałam, że to takie istotne ale sama zobacz różnica powinna być bardziej rozbiezna chyba co??? a wg mnie to az szłu nie ma jeśli chodzi o rozbieżnośc co o tym myśleć?