X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Anuśka - ja znalazłam na sposób na przyspieszenie owulacji u siebie, nie wiem czy u Ciebie w ogóle będzie to miało jakiś skutek - chcesz, próbuj.
    Do tej pory miałam cykle 31 dni i owulację w 20dc. Odkąd biorę Castagnus (90 dni bez przerwy potem przerwa miesiąc-dwa i znowu) owulację mam między 14-16dc, cykl skrócił się proporcjonalnie (faza lutealna przedłużona z 11 do 14 dni).
    Ja mam już wszystkie objawy ciąży urojonej :D. Nic to, że temperatura spadła, nic że na tym etapie objawy są niemożliwe. Już mnie odrzuca od kawy a papierosy mi śmierdzą ;). Ot, potęga podświadomości. Ale pamiętam, że ten wyczulony węch to nie było nic przyjemnego. Otworzenie lodówki to był heroiczny wyczyn a mojego Małża (stojącego w progu sypialni, 3 metry w linii prostej ode mnie i pytającego mnie o coś) obrzuciłam spojrzeniem bazyliszka mówiąc: "Wyjdź, bo mnie znów zemdli. Śmierdzisz słonymi paluszkami!" :D.

LaRa, Lena83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zaczynam lenić :D mąż zabrał synka razem z teściową na jakieś targi rolnicze które u nas w mieście są organizowane co roku. Powiedział, że chce dać mi trochę luzu dla siebie :D

Zaraz ogarnę trochę chałupkę i machnę sobie jakąś maseczkę na twarz czy coś :D

Lena83 lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut - czytajac ostanie zdanie oplułam laptopa :P padłam ghahhahaha

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko, wspolczuje. a wczesniej dolem tez cie meczylo czy tylko wymioty? moze tez jakiegos wirka zlapalas

marnut, hahaha mi podczas kazdej ciazy maz smierdzi ;) na poczatku sie obrazal, ze jak moge pow., ze on smierdzi, ale ja tak wyczulona jestem na plyn do kapieli i perfumy, kotrych uzywa. sama swoje kosmetyki zamienilam na bezzapachowe ;)

ja wyjelam kurczaka z zamrazali i chce zrobic paella na obiad na dzis i kurczaka w sosie pomidorowym na jutro. juz mi slinka leci. ale znajac zycie, ajk juz zrobie, to mi sie nie bedzie chcialo jesc :P

Blondik, poprosilam moja mamcie by mi jedna pare tych spodni teraz na ciaze kupila. jestem ciekawa bardzo jakosci. nigdy nei mialam ubran z lidla. na fotkach wygladaja super :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spodnie sa super. mam juz chyba 5 par kupionych wczesniej.

wyparły z mojej szafy normalne dzinsy;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakiś dobry sposób na wywabienie z rąk zapachu czosnku? Kurka kroiłam wczoraj czosnek do spaghetti i do dzisiaj mi ręce śmierdzą a szorowałam dokłądnie kilka razy :/ wczoraj u rodziców tez ciągle czosnek czułam, nawet na winogronie i na bułkach z biedronki - akurat zwykłe a nie czosnkowe :/ eraz tez mi śmierdzą palce :/

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    spodnie sa super. mam juz chyba 5 par kupionych wczesniej.

wyparły z mojej szafy normalne dzinsy;)

szukam w gazetce lidla tych legginsów i nie moge znaleźć ;(

dobra, znalazłam, jutro pojde je "obadac" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:39

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wszystko w porządku już ;),
    strasznie mi się chce jeść dziś niestety..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja na chwilke. Dzisiaj grafik napiety ;P.
    Wiecie co, ciaza mi sie na mozg rzuca. Zrobilam sie jakas ckliwa. Ja to normalnie twarda sztuka jestem i na filmach nie placze (moze jest takich ze 3;). A teraz to mi sie cos pozmienialo. Wczoraj jak zobaczylam robaczka to juz mialam zaszklone oczy. Powiecie ze to normalne ale nie dla mnie ;D. A dzisiaj mi mama kolezanki powiedziala z ona przylecie na nasz slub i ze sie bardzo cieszy to si eprawie normalnie poplakalam. Zaczynam sie bac ;). Mam nadzieje ze przed oltarzem dam rade !

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: ja ostatnio oglądałam porody i też sie popłakałam, a często to oglądałam wcześniej i nic..

choco lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Mam zapalenie ucha. Dwa razy byłam u laryngologa.
    Teraz kończę druga serie antybiotyku w kroplach a ucho mnie nadal boli. Dzis bardzo bardzo ...
    I w zwiazku z tym moje pytanie - czy jak pojade na pogotowie to cos mi z tym uchem zrobią ?
    Bo do czwartku chyba nie wytrzymie do wizyty ...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena spróbuj a nóż widelec coś pomogą

• kasia_gdańsk Znajoma

Wysłany: 6 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja !!!
    No dobra temp zbadana z rana o 6.30 nawet jeszcze oczu nie miałam otwartych i porządnie się nie przeciągnęłam ale temp zbadałam :) i wyszła 37,2 a w południe 37,4 więc dużej różnicy nie ma hmm...

Lena83 lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny,
    Teraz kończę druga serie antybiotyku w kroplach a ucho mnie nadal boli. Dzis bardzo bardzo ...
    I w zwiazku z tym moje pytanie - czy jak pojade na pogotowie to cos mi z tym uchem zrobią ?
    Lena, wydaje mi się że miejscowy antybiotyk Ci nie pomoże.. mójj syn ma nawracające zapalenia uszu i niestety zadko pomaga miejscowy antybiotyk..jakie krople używasz? wiesz, że wiekszość z nich powinno się podgrzewać i wkrapiać na ciepło?

Kotka - spokojnie, to normalne.. hormony :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Lena, wydaje mi się że miejscowy antybiotyk Ci nie pomoże.. mójj syn ma nawracające zapalenia uszu i niestety zadko pomaga miejscowy antybiotyk..jakie krople używasz? wiesz, że wiekszość z nich powinno się podgrzewać i wkrapiać na ciepło?

Kotka - spokojnie, to normalne.. hormony :)

Centraxal plus teraz mam.
    Nie wiedziałam ze sie podgrzewa. Lekarz nic nie mowil ....

A Twojemu synkowi to antybiotyki doustne na ucho zapisują?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_gdańsk wrote:
    Heja !!!
    No dobra temp zbadana z rana o 6.30 nawet jeszcze oczu nie miałam otwartych i porządnie się nie przeciągnęłam ale temp zbadałam :) i wyszła 37,2 a w południe 37,4 więc dużej różnicy nie ma hmm...

Masz taki termometr z jedna cyfra po przecinku?

Moze byc 36,21 i 36,49 ... To chyba roznica spora ...

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zaczynamy od miejscowych..ale niezbyt pomagają, jak jest już ostrzejszy stan zapalny to przechodzimy na antybiotyki doustne;/ od grudnia do kwietnia Tymek miał 8 razy zapalenie uszu, wybrał 4 antybiotyki od zinnatu (który nie pomógł i wywołał ostry, ropny stan zapalny), poprzez ceklor, który niemal uszkodził wątrobę synkowi do agumentinu, który najlepiej sobie poradził.. teraz czekamy na sanatorium, jedziemy na alergologię i laryngologię

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ....
    To zdrówka dla Tymusia :*

A wiadomo od czego takie zapalenia?

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny,

Jesli ból sie utrzymuje pomimo brania antybiotyku to moze warto sie wybrac na pomoc doraźna czasami pomaga przeplukanie ucha no ale ja lekarzem nie jestem kazdy przypadek jest inny ... Warto skonsultowac niz dalej cierpiec

• kasia_gdańsk Znajoma

Wysłany: 6 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Masz taki termometr z jedna cyfra po przecinku?

Moze byc 36,21 i 36,49 ... To chyba roznica spora ...

hmm tak o tym nie myślałam, że to takie istotne ale sama zobacz różnica powinna być bardziej rozbiezna chyba co??? a wg mnie to az szłu nie ma jeśli chodzi o rozbieżnośc co o tym myśleć?

‹‹ 1903 1904 1905 1906 1907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ