X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia termometry z dwoma miejscami po przecinku są bardziej dokładne, lepiej się rysuje wykres wtedy i łatwiej zaobserwować skok temperatur i różnicę

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa - Ty się śmiej, ale jak pokazuje przykład beszki i mój - to Cię może czekać :). Z synkiem ciąża była spokojniejsza pod tym względem, ale córka dała mi się we znaki, że hej!

Kotka - proponuję już dziś wziąć wielki brystol, napisać sobie "w ciąży to normalne" i czytać codziennie rano. Bo to naprawdę najczęściej padający zwrot - i od lekarzy, i od kobiet, które ciążę już przechodziły. Cokolwiek by Cię niepokoiło - zmiany nastrojów, zmiany upodobań kulinarnych, reakcje organizmu - wszystko jest "normalne"... No i "panikujesz", to następny z ulubionych zwrotów. Całe szczęście w większości się te powiedzonka sprawdzają, gorzej jak lekarze zaczynają bagatelizować ewidentne objawy, że dzieje się coś niedobrego...

A z tymi uszami to jakaś epidemia teraz chyba :/. Mój syn też na antybiotyku, mam nadzieję, że wkrótce mu przejdzie. Ale córka mnie ubawiła. Małż pojechał z synem do lekarza, ja zostałam w domu z córką. Pyta mnie dziecię gdzie się podział Tato, więc zgodnie z prawdą odpowiadam, że jej brat ma kaszel i katar, więc pojechali do lekarza. Chwilę później dzwoni Małż, że lekarz zdiagnozował zapalenie ucha więc jedzie po antybiotyk. Młoda pyta "Co Tato mówił? Co Tato mówił?", "Że Młody ma zapalenie ucha". "Ale mamo, przecież on nie kaszle uchem!" ;).

justta, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kasia_gdańsk Znajoma

Wysłany: 6 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Kasia termometry z dwoma miejscami po przecinku są bardziej dokładne, lepiej się rysuje wykres wtedy i łatwiej zaobserwować skok temperatur i różnicę

no tak tak mam taki ale nie myślałam, że to ąz takie ważne więc mam kolejna rzecz do poprawki heheh dzięki :)

• justta Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut świetny tekst ;-) uśmiałam się

marnut lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19589a468226.jpg

justta, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamut genialny :)
    Mądrą masz córeczkę <3

Jak mi nie przejdzie ten bol ucha do wieczora to pojedziemy z W na pogotowie. Niech mi dadzą antybiotyk doustny. To chyba moga ....

Tak patrze na date spodziewanej owulacji mojej.
    A Wojtek wybywa w poniedziałek 15 .....

Buuuuuu .....
    Chyba ten cykl nie ma sensu .... :(

marnut lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, jeszcze chwila i Twoja latorośl będzie sypać jak z rękawa takimi tekstami ;).

justta lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19589a468226.jpg

Masz urodziny czy Twoj kot?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam kota :/

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Nie mam kota :/

To wszystkiego najlepszego i spełnienia marzen na te "18-stkę" :*

Nenaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa, ja wiem, że to nieładnie śmiać się z czyjegoś nieszczęścia, ale ubawił mnie ten obrazek :). Dziewczyno, nie możesz być starsza niż dinozaury, kopa lat przed Tobą - w zdrowiu, szczęściu i z Bąblem u boku :)! I tego się trzymajmy.

Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś no co Ty.... Aż taka stara to nie jesteś ;) A jeśli jesteś to świetnie się trzymasz... Nie zapominaj żem Cię widziała :) Sto latek Kochana i nudnej ciąży :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś kochana w takim razie życzę Ci dużo zdrówka i lekkiego porodu i oczywiście tego kota którego nie masz ;-) i brakuje Ci do szczęścia ;-)

Nenaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Jejku ....
    To zdrówka dla Tymusia :*

A wiadomo od czego takie zapalenia?
    nie ma pewności, możliwe, że ma to związek z alergiami..ale Tymkowi katar zawsze wchodzi na uszy.. innym dzieciom np. na oskrzela/płuca czy anginę..

sto latek Nenka :) nie ma co się smucić, wystarczy nie zaglądać do dowodu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 14:22

Nenaaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewuszki :)
    No nic, lata lecą, przynajmniej jestem pewnie pocieszeniem dla wielu babeczek, hehe, że można i w tym wieku...;)
    Dziś zaczynam 33 rok życia i pierwsze dziecko w drodze :D

Lena83, Nieukowa, Tamka, LaRa, Blondik, konwalianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa młoda babka z Ciebie :-)

Nenaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto lat Nena :)

ja w sierpniu zacelam 33 rok zycia ;) a co do pierwszego dziecia w tym wieku, to moja przyjaciolka urodzila swe pierwsze dziecie w rozpoczetym 34 roku zycia ;)

Marmut, a w jakim wieku Twoje dzieci?

Moj synus zasnal ide zaraz obiad zrobic. mam straszna ochote na kurczaka zapiekanego w sosie pomidorowym (ale tak ze az mnei skreca ;) ), ale nie mam serka mascarpone i musze poczekac az maz ze Stavanger wroci :/ buuuuu

Nenaaa lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wcześniej tylko wymioty, dzisiaj przez dzień też już "tylko" wymioty, ale szczerze to już mam dość. Ciągle sobie powtarzam jak mantrę "tyle wytrzymałam to wytrzymam jeszcze trochę" ale ku*wa nie mam już sił.

Czarnula nie jestem pewna ale chyba wymycie rąk proszkiem z amoniaku powinno usunąć zapaszek. :)

Nena wszystkiego najlepszego! I nudnej ciąży!

Nenaaa, Czarnula87 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny .....
    Podziwiam Was. Ja bym juz panikowala chyba ...
    W I ciazy to co mnie zabolało w boku juz przeżywałam ....
    Ale ja to nadwrażliwa panikara jestem ...

Zdrówka Wam!

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)

Nena.. wszytskiego najlepszego :D spelnienia marzen kupe kasy a przede wszystki zdrowia dla calej rodzinki :)

ja dzis mialam pierwsze zajecia ale chyba jednak damsobie spokoj ze szkola ;P

dzis bylam u lekarzy.. i zaskoczylimi powiedzieli ze poki co na firme a pozniej wezma mnie na umowe o prace :)
    wiec luzik :) skladeczki beda pieknie szly :D i co dziwne powiedzilei ze jak bede na macierzynski schcial isc to ponzije bede miala zaprewniony powrot <wow>

justta, Nenaaa, Malenq, Lena83, Anuśka, Nieukowa, Blondik, LaRa, konwalianka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1904 1905 1906 1907 1908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ