Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z płaczliwym humorem...czyżbym jednak była kameleonem i upodabniała się do pogody za oknem????

buuuu :(

Kotka to raczej jest w większości krajów obowiązkowe....

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa ja tak miałam wczoraj płakac mi sie chciało i wogóle dół był a dzis troszku lepiej

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski... U mnie dzisiaj piękne słonka a mi jest źle... Owulki nie było, tempka dupiata, mdłości od dupka już przylazły, jajnik boli nieustająco, aż się obawiam czy jakiegoś torbiela się nie nabawiłam :/ A jak pomyślę że mam jechać do pracy to mi się rzygać chce :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq chodź popłaczemy sobie razem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

ech naprawdę jakoś "dupiasto - i nijak się czuję:(.....
    a co do dupka, to ja po nim miałam OBŻARSTWO, normalnie cały czas chodziłam głodna....
    ale jak go bierzesz, to torbielka powinna się wchłaniać....uhmmmmmm a po drugie, z czego ta torbiel???? nie miałaś tendencji do tych paskudztw???
    wiesz, dzisiaj i mnie by się chciało wymiotować, gdybym miała iść do pracy....a tak sobie "popłakusiam" w pustym domku.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja jadę dziś do pracy złożyć podanie o urlop wychowawczy. Jeszcze temp. mi dziś skoczyła i coś w nosie kręci - ani chybi znak, że się przeziębiłam :/.

Mój syn dawał takie popisy w nocy, że odwiedzę dziś lekarza. Miałam nadzieję, że z tym jego uchem coraz lepiej, a on tak płakał pół nocy, wyginał się nawet na rękach, nijak nie mogłam go uspokoić. A to już ostatni dzień antybiotyku..niby..bo lekarka może zarządzi co innego.

No to do później!

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joljol,
    Co za masakra, czyscilo mnie od 4 rano i jednoczesnie chcialo mi sie wymiotowac, ale przegryzlam skorke od chleba..
    Potem wstalam za pozno pojechalam do roboty bez sniadania, zeby zdazyc stanac, sniadanie zjadlam teraz i juz chce do domu ://

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut zdrówka synkowi....

Zgredko :( współczuję....ale to minie...niestety za jakiś czas....ja pół nocy nie spałam, bo mi ból więzadeł promieniował na pachwiny i nijak nie mogłam się ułożyć :-/ i ta zgaga...ale wolę to, niż "czyszczenie" o 4tej nad ranem....

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

u nas dzis 12 tc juuuupi :) i mimo mdlosci banana mam wielkiego na buzi ;) teraz niech jeszcze moj doktorek wroci, co bede mogla pojsc na usg i niech wszystko bedzie dobrze ;)

Psotka, w Niemczech przeziernosc chyba obowiazkowa, co? z tego co mi rodzinka opowiadala. u nas niestety nie ;) trzeba pojsc prywatnie. z obowiazkowych jest tylko jedno usg - to polowkowe ;)

Malen wspolczuje samopoczucia, ale i takie dni sie czasem zdarzaja :( oby szybko przeszlo

Anuska, mi sie tez dopracy nei chc epojsc i nei wiem czy pojde. mam to spotkanie z pielegniarka, ale moze odwolam...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, wspolczuje bardzo :( nie myslalas by pojsc na zwolnienie? wazne by sie wysypiac i nei stresowac. moja lek. pow., ze jesli mama jest niewyspana, przemeczona i do tego dochodzi stres, to mdlosci sa gorsze. u mnei to sie sprawdza.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ech naprawdę jakoś "dupiasto - i nijak się czuję:(.....
    a co do dupka, to ja po nim miałam OBŻARSTWO, normalnie cały czas chodziłam głodna....
    ale jak go bierzesz, to torbielka powinna się wchłaniać....uhmmmmmm a po drugie, z czego ta torbiel???? nie miałaś tendencji do tych paskudztw???
    wiesz, dzisiaj i mnie by się chciało wymiotować, gdybym miała iść do pracy....a tak sobie "popłakusiam" w pustym domku.....
    Torbielka tylko podejrzewam bo strasznie mnie ten jajnik boli, dlatego biorę dupka. Tendencje niestety mam bo u mnie rzadko pęcherzyk pęka i często zostaje przerośnięty taki torbielowy właśnie. Żrem wszystko co popadnie :) już na tej kuracji dupkiem przytyłam 6kg :/ Masakra jakaś... Ale teraz biorę go tylko 5 dni na wywołanie @ bo bez owulki to by mi się cykl rozciągnął do niebotycznych rozmiarów.
    Beszka ja moją pracę lubiłam, ale teraz na górze dają ciała a ja świecę oczami i zbieram opieprz za coś na co nie mam wpływu :( I to mnie dobija... Nienawidzę czegoś takiego :( Chcę już na macierzyński :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Zgredko, wspolczuje bardzo :( nie myslalas by pojsc na zwolnienie? wazne by sie wysypiac i nei stresowac. moja lek. pow., ze jesli mama jest niewyspana, przemeczona i do tego dochodzi stres, to mdlosci sa gorsze. u mnei to sie sprawdza.
    A ja Wam powiem że wśród indian i plemion afrykańskich, które żyją spokojnie i nie goni ich czas ani stres nie występuje coś takiego jak mdłości w ciąży :) Dlatego jestem ogromną zwolenniczką leżingu i relaksingu ciążowego ;)

Ania_84, Tamka, nick nieaktualny, konwalianka, Lena83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam się z łóżka ;-) dzisiaj wagaruję czyli pracuję z domu.

Beszka, dziwna ta Twoja Norwegia, tylko jedno USG obowiązkowe? Coraz bardziej mnie zaskakują

Zgredus, ja się w ogóle nie wysypiam bo wstaję w nocy co najmniej 5 razy siku :-/ takie uroki - raz leci stąd, raz stamtąd...

Anuśka, a może zmień dupka na luteinę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 08:08

Anuśka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobru :-)
    Ja wczoraj po pracy odleciałam spalam co rusz.
    Wsciekla jestem bo dziś powinnam dostac @ a ra pizda nue orzyszla pewnie przyjdzue w dzien wyjazdu ufff wcziraj popoludniu myslalam ze przyszla bo bylo mi tak cieplo i jakby ostro polecialo a tam duuupa czuje sie jakbym muala napchamy pęcherz i tyle
    Dzis idziemy do lekarza zapytac sie o ta szczepionke jaka jest procedura :-)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku to podwójnie współczuję....
    ano ja też miałam/mam tendencje do przerastania pęcherzyka - za co dziękuję mojemu PCO ;( to musisz wydusić od lekarza/ lub zielarza coś na pękanie....
    i współczuję "dupkowego napadu jedzeniowego" wiem co przechodzisz.....:(
    buuuuuuu i tego co się dzieje w pracy też współczuję............łeeeeeeeeee dobrze, że dzisiaj już środa.......

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska a nue lepiej lutke brac ja po niej nigdy nie mialam obzarstwa a przy dupku lekarz mi mowil zebym uwazala bo powodujw wzr apetytu :-)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja kicia weszla mi na brzuch i mnie ugniata mruczac tylko czemu na moch bolacyxg cyckach :-S

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

dzień dobry, ja się mogę dziś dopisać do tego płaczu... zrobiłam test i k... nic znów jedna kreska..już mi się od rana nic nie chce ręce mi opadły...ale @ wciąż nie ma nic nie rozumiem.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Marnut zdrówka synkowi....

Zgredko :( współczuję....ale to minie...niestety za jakiś czas....ja pół nocy nie spałam, bo mi ból więzadeł promieniował na pachwiny i nijak nie mogłam się ułożyć :-/ i ta zgaga...ale wolę to, niż "czyszczenie" o 4tej nad ranem....

No wlasnie juz zblizam sie do tej myslo, nawet w nocy o tym.myslalam, bo snilo mi sie ze sie rejestrowalam do lekarza 1go kontaktu, ktorym byl sedzia ode mnie z sadu.. ale wlasnie to cale rejestrowanie mnie podkurza, mam przychodnie pod domem, ale te swiry juz od 6 stoja pod drzwiami, zeby byc 1 w kolejce, choc z drugiej str skoro budze sie po 5tej na pewno bylabym 1...
    W weekend widze sie z moim gin, to moze mi da.
    Na szczescie teraz czuje sie dobrze

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek współczuję... Ja ostatnio w 14dpo zrobiłam test i dupa a na @ czekałam do 20dpo i wyszedł mi cykl 40dni :( Też nie mam już siły :( Jadę użerać się z klientami...

‹‹ 1942 1943 1944 1945 1946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ