X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek laseczki!!!!
    Malenq wiesz już że będzie dziewczynka?!?!?! Superrrrrr gratuluję kochanie!!!
    Ja umówiłam się na te badania prenatalne, o dziwo niepotrzebnie się stresowałam pani w rejestracji przeuprzejma i cierpliwa odpowiedziała na wszystkie moje pytania :) i też żadnych zbędnych pytań nie zadawała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 10:24

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    kurde poryczałam sie jakie to fajne jak sąsiedzi zrzyci i ksiądz fajny
    laski mam jakies dziwny humor nastrój a do tego robie dziś same głupoty hehe to chyba wczorajsza euforia jeszcze
    To jest napad hormonów owulacyjnych ;D
    Kurczę trzymajcie kciuki laski bo jadę do dentystki :)

Smoczyca1, Malenq lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To jest napad hormonów owulacyjnych ;D
    Kurczę trzymajcie kciuki laski bo jadę do dentystki :)
    Bądź dzielna i niech moc będzie z Tobą :)

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Malenq chodzi o to że ja wierzę w Boga i zawsze marzyłam by przed Bogiem stanąć w kościele wyznać miłość do tego jedynego no ale niestety tego nie zrobię chyba że pewna pani kopnie w kalendarz... No ale wesele ma być też skromne gdzies ok 50 osób najblizszych... No ale mówię najpierw pozamykac trzeba wszystkie sprawy...
    Katja skarbie i ja wierzę w BOGA, a nie w KK..........:) a jeżeli postawił na mojej drodze, moją drugą połówkę to myślę, że NAM BŁOGOSŁAWI:) każdego dnia (nawet jak się sprzeczam i kłócę i mam GO dość) dziękuję Bogu, prosząc o kolejny dzień:)
    więc kochanie, JA wierzę, że BÓG nam błogosławi w różny sposób i nie muszę mieć na to słów księdza, który wycenia owe błogosławieństwo na 2000PLN

Anuśka, Katjaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tu Malenq masz rację może czas przestać się foszyc że tylko cywilny jest możliwy...

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bigos wstawiony:)

kapusta nastawiona na kiszenie...słoneczko świeci...jak trawaka trochę wyschnie, to na ogródek hoop siup skikam:)

ale chyba czas na II śniadanie:)

• zgredka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja: mam ten sam problem, ale coz poradze, ze inna kobita zjawila sie na jego drodze wczesniej i zaszla w ciaze

Katjaa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ślub kościelny kosztował 350zł

Katjaa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    a nie mozecie anulowac koscielnych waszych??
    ja miałam wesele na 30 osób :)
    Kochana niestety nie ma podstaw do anulowania jego ślubu kościelnego po 25 latach małżeństwa... Ja miałam tylko cywilny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 10:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka czyli rozumiesz ten "ból"... Ale za to Ty już prawie 7 tydzień zafasolkowana :D
    Blondik ale ze cały ślub czy tyle księdzu daliście...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 10:36

• smarta Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    za darmowe woreczki na kupke;)

Ależ durna jestem w takim razie, że je w sklepie kupuje :D

My też mamy cywilny tylko. Cała otoczka kościelnego mnie przeraża. Może kiedyś kościelny - przy chrzcinach np. :D A może nigdy. Jak to mówią łi łil si :D

Katjaa, Malenq lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    u nas ślub kościelny kosztował 350zł
    to miałaś szczęście....u NAS zaśpiewał oczywiście co łaska ale nie mniej niż 2000pln....więc hehehehe nie ma to tamto.....kocham mojego miśka i wiem, że Bóg wie...:)

GROSZKU kciukaski zaciśnięte...dzielności skarbie...boszzzzzzzzzzz do 14stej tam....

SMOCZKU tak 100% będzie KONICZYNKA hehehe...ale że ja w % nie wierzę, chyba że alkoholowe to żyję sobie ze świadomością, że panienka, ale może a "nóż - widelec".....

Katjaa lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle wynosiła opłata za koscielny slub

Katjaa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja ważne ze jestescie razem a jesli jesteś wierząca to Bóg widzi że to niemozliwe i jestem pewna ze pobłogosławi wasz związek moi znajomi tak zrobili i pojechali do czestochowy pogadali z super księdzem i mieli msze swoją z błogosławienstwem :) za całe 50zł na remont kaplicy

ja za ślub płaciałm 500zł za to to nie był slub w naszych parafiach ale na szczęscie za zaswiadczenia i zapowiedzi płacić nie musiałam miałam slub w katedrze w sosnowcu

Katjaa, Malenq lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ksiądz biedna istota na kościół rzekomo wolą co łaska...

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nei wiem ile dam ksiedzu i ktoremu :P
    Nam slubu bedzie udzielal znajomy. Mlody chlopak 26 lat, dwa miesiace temu dopiero wyswiecony. Polak ale kolegium zeslalo go do Niemiec. Poprowadzi msze w dwoch jezykach. A poznalam go na swieceniu innego, popilismy sobei razem wodki i pomyslalam ze fajnie by bylo jakby nam slubu udzielil ;P
    Specjalnie przyjedzie na chwile do Polski zeby nam dac slub i zaraz wraca spowrotem do De.
    Nie oczekuje kwitka od spowiedzi a "nauki" byly na piekne oczy ;).
    Ale moze byc ze proboszcz parafii w ktorej nasz ksiadz bedzie nam udzielal slub u bedzie chcial jakas kase za udostepnienie kosciola. Dam co laska, mysle ze max 400 zlotych.

Katjaa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja Was podczytuję ale niestety niezbyt pilnie, macie jakiś skrót wiadomości dla mnie?

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tego co pamiętam to mąż dał 500 zł, ale mieliśmy ślub w małym wiejskim i drewnianym kościółku więc księdzu też się nie przelewa, a swoją drogą to bardzo sympatyczny i uczynny ksiądz więc niech ma :)
    Ale też jestem zdania że w sumie ślub kościelny nie jest niezbędny do szczęścia ale mimo wszystko jakoś tak no nie wiem ale my innej możliwości nie widzieliśmy.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kroko jak Twój Mały model się czuję?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 10:48

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja: za to anulowanie a raczej stwierdzenie, ze sakramentu nie zawarto kosztuje ze 20 tysiecy, wiesz uznaj, ze tyle oszczedzilas.
    U mnie bylyby ladne podstawy do stwierdzenia takiego, ale moj nie chce sie w to bawic, bo i nie ma za co..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1987 1988 1989 1990 1991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ