X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokus jak samopoczucie???

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko skarbie jak tam?

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kroko co tak zamilkłaś?
    Co do streszczenia to na mnie nie licz bo ja sama niewiele wiem :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka 20 tys to sporo kasy ale słyszałam ze nie ma pewności czy to się uda...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie i o to chodzi, a teraz to ja wolalabym to wydac na cool zabawki :) no dobra albo sobie na torebke ladna bo marzy mi sie od miesiaca

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka co to za tytka za 20 tys???? :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja odłożyć na konto przeznaczone na wspólne mieszkanie...

Wysłany: 12 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na samochoód albo remont łazienki :P

Katjaa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 tys za unieważnienie małżenstwa koscielnego? pierwsze słyszę...myślałam, ze to jets bezpłatne

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 12 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no nasz kraj nie refunduje takich przyjemności jak to powiedziłą pewien wkurzający mnie ksiądz :P

Malenq, Katjaa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Przyczyny stwierdzenia nieważności małżeństwa muszą być niepodważalne, natomiast wydanie ostatecznej opinii, że tak faktycznie jest może zająć nawet 3 lata. Należy bowiem zwrócić uwagę na to, że właściwie nie istnieje coś takiego jak rozwód kościelny. Unieważnienie małżeństwa polega natomiast na podważeniu jego zasadności i faktycznego istnienia, co jak się okazuje zajmuje trochę czasu. Najpierw składa się skargę powodową w odpowiedniej diecezji. Wtedy też wnosi się opłatę wstępną. Wynosi ona średnio 100 zł, natomiast w ogóle wysokość kosztów związanych z unieważnianiem ślubu kościelnego zależy od tego, gdzie odbywa się sprawa oraz jak bardzo jest skomplikowana. Ogólnie rzecz biorąc najdrożej jest w dużych miastach, a najtaniej na prowincji. Oprócz opłaty wstępnej ponosi się przede wszystkim odpowiednie koszty w pierwszej oraz drugiej instancji – obie są obowiązkowe. W sumie, w zależności od diecezji, płaci się od 1 000 zł do 3 000 zł. "

Skąd kwota 20tys?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 12 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    "Przyczyny stwierdzenia nieważności małżeństwa muszą być niepodważalne, natomiast wydanie ostatecznej opinii, że tak faktycznie jest może zająć nawet 3 lata. Należy bowiem zwrócić uwagę na to, że właściwie nie istnieje coś takiego jak rozwód kościelny. Unieważnienie małżeństwa polega natomiast na podważeniu jego zasadności i faktycznego istnienia, co jak się okazuje zajmuje trochę czasu. Najpierw składa się skargę powodową w odpowiedniej diecezji. Wtedy też wnosi się opłatę wstępną. Wynosi ona średnio 100 zł, natomiast w ogóle wysokość kosztów związanych z unieważnianiem ślubu kościelnego zależy od tego, gdzie odbywa się sprawa oraz jak bardzo jest skomplikowana. Ogólnie rzecz biorąc najdrożej jest w dużych miastach, a najtaniej na prowincji. Oprócz opłaty wstępnej ponosi się przede wszystkim odpowiednie koszty w pierwszej oraz drugiej instancji – obie są obowiązkowe. W sumie, w zależności od diecezji, płaci się od 1 000 zł do 3 000 zł. "

Skąd kwota 20tys?
    no prosze czyli można taniej :)

Katjaa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jakie są wymogi żeby dostać taki rozwód?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sprawę rozwiazania małżeństwa kościelnego mam na bieżąco.. ciagło sie 4 lata.. na początku osoba składająca wniosek o rozwiazania wpłaca także jedną równowartość swojej pensji.. przechodzi się jakby 3 etapy, a może i 4-nie pamietam..ostatni to klepnięcie przez papieża.. w kazdym razie na II etapie wpłacali 2- wartości jego wypłaty, na 3-ciej - 3 wartości..a że on bogaty to wyszło ich to ponad 20tyś spokojnie.. normalnie przesłuchuje się świadków itd. jak w sądzie.. jego była żona nie chciała zgodzić się na ten rozwód ( z jej winy), więc podkładała mu kłody, wymyślała od znęcania się psychicznego po fizyczne - potrafiła się nawet okaleczyć (?) idiotka..ostatecznie sie jakoś udało, ale trwało to 4 lata..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• smarta Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ważna przyczyna zatajona przed ślubem, alkoholizm jeśli był przed ślubem a został zatajony, choroba psychiczna. Coś jeszcze na pewno ale tyle obiło mi się o uszy

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mojego M żony był alkoholizm i znęcanie się psychiczne nad nim i poniżanie go... i co teraz po tym wszystkim można wziąć ślub kościelny jakby nigdy nic? A ten jakby rozwód kościelny nie może być bez orzekania o winie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyliczylam ile by mojego M to kosztowało i wyszło ponad 20 tys... :/

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    bigos wstawiony:)

kapusta nastawiona na kiszenie...słoneczko świeci...jak trawaka trochę wyschnie, to na ogródek hoop siup skikam:)

ale chyba czas na II śniadanie:)

U mnie już słonko swieci, i biorę sie za koszenie trawy, strzyżenie żywopłotu i tui, woda z basenu nadal spuszczana, ale mam nadzieje ze już dzis cała wyleci, bo trzeba basen umyć , wyszuszyc i schować :)
    Także dzis cały dzień pracowity na ogródku :)

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 12 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez ładna pogoda jak mawia mój mąż w sam raz na loda :P

Smoczyca1, Katjaa, Blondik lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    u mnie tez ładna pogoda jak mawia mój mąż w sam raz na loda :P
    dobre dobre muszę to Mojemu sprzedać :D

Katjaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1988 1989 1990 1991 1992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ