X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem :D ja chętnie przyjmę nawet 3 rozmiary :D a chodzić do dentysty uwielbiam!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki dziewczyny :). Młodemu na razie zmieniono antybiotyk na Zinnat. Zobaczymy... jak nie pomoże - pewnie pojedziemy na ten rentgen...
    Biedroneczka83 wrote:
    kochana bedzie dobrze ja tez marze o tych łzach szczęscia w łazience po zobaczeniu II kresek :)

W pierwszej ciąży razem odbieraliśmy wynik bety (nie robiłam sikańca), więc w przychodni patrzyliśmy razem w ten papier jak sroka w gnat i nie wierzyliśmy.
    W drugiej wypadłam z łazienki ze słowami "Kochanie, MAM RAKA!!!" (mój syn to zodiakalny Rak) ;).

Psotka - olej lniany, ale tylko Budwigowy. Jest nieratyfikowany, z pierwszego tłoczenia i zachowuje wszystkie składniki, jakie powinien mieć, żeby faktycznie działać. Ma ogromną ilość OMEGA3, ale jest ważny tylko przez miesiąc od otwarcia. Reguluje pracę estrogenów :). Ma podobnej wielkości cząsteczki, które organizm traktuje jak estrogeny. Więc jak jest za mało to uzupełnia, jak za dużo to "ogłupia" - cząsteczki oleju są przez organizm wyłapywane jako prawdziwy estrogen, a ten prawdziwy jest "olewany" i wydalany. A jak cudnie działa na włosy i skórę! Ja miałam zniszczone makabrycznie i odkąd zaczęłam je olejować (na wzór kobiet Wschodu ;) ) stały się przepiękne, jak z reklamy szamponu ;).

Ślub też mam tylko cywilny. Nie będę z siebie idiotki robić. Do kościoła nie chodzę, z wiarą (w takiej formie jaką podaje kościół) mi nie po drodze, nie będę odstawiać szopki i krzywoprzysięgać przed ołtarzem (że choćby pił i bił, to "póki śmierć nas nie rozłączy") dla założenia białej sukienki :/. Tym bardziej, że jest to obrządek ważny dla osób prawdziwie wierzących, czułabym jakbym sobie robiła jasełka z ich wiary. Dzieci też nie chrzciłam - same się ochrzczą, jak będą chciały.

Co do cycków - ja odziedziczyłam je po ojcu ;). Nie urosły i pewnie nie urosną zbyt wielkie. B to max. Także po 3 ciąży przejdę tuning u chirurga - tu się wytnie, tam doklei ;)...

Malenq, Nieukowa, choco lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut posmarkałam monitor z tego raka... Super tekst :) No i z biustu po tacie :D Niemożliwa jesteś :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Anastazja współczuję siedzenia na basenie....ale synek ZUCH....:) fajnie, że uczy się pływać pod fachowym okiem......:)
    tutaj prawie wszystkie dzieci maja taki kurs - więc mój nie może być gorszy ;)

Katjaa, Malenq lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Marnut posmarkałam monitor z tego raka... Super tekst :) No i z biustu po tacie :D Niemożliwa jesteś :)

Oj tam, oj tam, ja po prostu lubię się śmiać :).

Anuśka, Katjaa lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska z tymi zebolami to szacun :)

mnie dziś szef na lody zabrał jaku mu powiedziałam ze znów jedna krecha, dobry z niego szef -kumpel a teraz siedzę u fryzjera i się odprężam.

Ja mam C jest ok zamiast cynku zmieniać chciałabym mieć piękne wcięcie w talii...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Anuska z tymi zebolami to szacun :)

mnie dziś szef na lody zabrał jaku mu powiedziałam ze znów jedna krecha, dobry z niego szef -kumpel a teraz siedzę u fryzjera i się odprężam.

Ja mam C jest ok zamiast cynku zmieniać chciałabym mieć piękne wcięcie w talii...
    A ja od kiedy przytyłam mam D ale mało widoczne bo mi talii brakuje ostatnio :) Zębole to dopiero początek i kanały są do przeżycia najbardziej się boję implantów :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A ja od kiedy przytyłam mam D ale mało widoczne bo mi talii brakuje ostatnio :) Zębole to dopiero początek i kanały są do przeżycia najbardziej się boję implantów :(

A jak to jest Anuśka z implantami? Czy nie robi się RTG pół roku później, żeby sprawdzić czy wszystko się przyjęło jak należy? Żeby nie było, że w ciąży będziesz, bo z RTG nici ;).

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    A jak to jest Anuśka z implantami? Czy nie robi się RTG pół roku później, żeby sprawdzić czy wszystko się przyjęło jak należy? Żeby nie było, że w ciąży będziesz, bo z RTG nici ;).
    Hi hi no cóż najwyżej poczekam :) Mam nadzieję że wszystko będzie ok :)

marnut lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Już jestem :D ja chętnie przyjmę nawet 3 rozmiary :D a chodzić do dentysty uwielbiam!!!

Hejka :)
    Z doskoku, bom w pracy, ale no musiałam zareagować... Katja Ty zboczeńcu!!! :D
    Oczywiście nie chodzi mi o tekst o rozmiarach ;)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Hejka :)
    Z doskoku, bom w pracy, ale no musiałam zareagować... Katja Ty zboczeńcu!!! :D
    Oczywiście nie chodzi mi o tekst o rozmiarach ;)
    Kochana a o co o dentystę hehe <3

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia, a Ciebie to już nie wiem czy bardziej podziwiam, czy bardziej współczuję z tymi kanałami. Bo ciary mnie przeszły jak przeczytałam :)

Rozumiem, że te rozmiary o których piszecie to cycorów dotyczą... to ja mam C, nic cpecjalnego

Katjaa, Anuśka lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Kochana a o co o dentystę hehe <3
    O to właśnie :)

Katjaa lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo heheheh i kto tu zboczuch???? hehehe oczywista, że cycory :P

momo1009 lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo kto Was tam wie... ;)

Malenq lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że miałam teraz jeden z cięższych i bardziej stresujących tygodni w pracy z całej kilkuletniej kariery. Do tego stopnia, że mi chyba owulację zatrzymało... ale teraz to jest mi wszystko jedno
    I LOVE WEEEEEEEKEND!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:23

Anastazjaaa, Katjaa lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    I LOVE WEEEEEEEKEND!!!!!
    ja też!!!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    ja też!!!

Lubię to, lubię to, lubię to :)
    Oj, już mi weekendowo odwala

Owulacjo wróóóć......

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przepraszam że zapytam jak myślicie u mnie była już owulka z tego co wykres pokazuje? Bo wiecie wg mnie ja ciągle mam owulke :p tylko w ciążę zajść nie mogę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:29

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    A ja przepraszam że zapytam jak myślicie u mnie była już owulka z tego co wykres pokazuje? Bo wiecie wg mnie ja ciągle mam owulke :p

Hmmmm.... myślę, że dziś powinna być, a jutro skok temperatury. Tym bardziej, że z notatek wynika, że zwykle miałaś później. Ale z drugiej strony to plamienie... Katjoszko, kibicuję twojej owulce :)

Katjaa lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
‹‹ 1992 1993 1994 1995 1996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ