X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    A ja przepraszam że zapytam jak myślicie u mnie była już owulka z tego co wykres pokazuje? Bo wiecie wg mnie ja ciągle mam owulke :p tylko w ciążę zajść nie mogę...

To tak jak ja!
    Mi to sie ciagle wydaje ze mam jakies objawy owulacji .... Od połowy miesiączki mniej - wiecej ;)

Katjaa lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że plamienie plamieniem....ale nie miałaś owulacji jeszcze....zatem cały czas działaj.....:)

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa a jak Ty się wogóle czujesz? Bo nie miałam czasu nic podczytywać na bieżąco..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:36

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki ja zawsze kibicuje swojej owulce tylko cholera w kulki leci... fakt szyjka jest jeszcze wysoko, mieciutka i otwarta ale śluzu rozciagliwego już ni chu chu nie ma....
    Lena a jak myślisz da się to leczyć bo mi by się przydał odwyk od myślenia ze owulka jest i <3

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee na mojego syna nie działa Zinnat wogóle..

a ja mam też małe cycki - nawet teraz, 70B pełne - a po synku to mi do A chyba zeszło.. a jak zaczęłam ćwiczyć, to małe pypcie odstawały, bo tkanka tłuszczowa zeszła..no nie jest źle mojemu P odpowiadają, coć teraz się zachwyca..mówię mu aby się cieszył,bo to ostatni raz są takie duże, chyba ze też sztuczne sobie zafunduję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:39

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Dzięki dziewczynki ja zawsze kibicuje swojej owulce tylko cholera w kulki leci... fakt szyjka jest jeszcze wysoko, mieciutka i otwarta ale śluzu rozciagliwego już ni chu chu nie ma....
    Lena a jak myślisz da się to leczyć bo mi by się przydał odwyk od myślenia ze owulka jest i <3

Ale po co Katja? Lepsze takie myślenie, niż w drugą stronę - stresowanie się, że jej nie ma :)

Ja na szczęście swoim pomiarom szyjki nie ufam i kieruję się tylko śluzem. Czuję zbyt małe zmiany w niej w obrębie cyklu.

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo ale to myślenie czy trafiłam z <3 w owulke męczy... bo M teraz dużo ma służb i często zmęczony więc z <3 już nie jest tak często :(
    Czyli śluz jest bardziej wiarygodny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:55

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:

Nie wiem ....
    Trudno chyba leczyć w moim wypadku kiedy mam faceta ktory to sie ciagle dopytuje czy to "juz" ...

No bo ja mam obsesje zobaczenia II
    Ale Wojtek to ma obsesje do sześcianu ....

Ja nawet juz nie wiem co on je i bierze co zalecają na zwiększenie i polepszenie plemników ...
    Trudno to zarachowac juz ...

Katjaa lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    mimo ale to myślenie czy trafiłam z <3 w owulke męczy... bo M teraz dużo ma służb i często zmęczony więc z <3 już nie jest tak często :(

Znam to, sama wciąż analizuję czy w okolicach prawdopodobnej (!) owulki nie było za mało albo za dużo <3 (problemy nasienne)

Dla mnie bardziej, ale to chyba indywidualna sprawa i kwestia doświadczenia w badaniu szyjki :)

Zbieram się powoli, później Was poczytam. Papa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:49

Katjaa lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    mimo ale to myślenie czy trafiłam z <3 w owulke męczy... bo M teraz dużo ma służb i często zmęczony więc z <3 już nie jest tak często :(
    Katja a to znak, ze właśnie musicie odpuścić, bo wstrzeliwując się będzie ciężko i bedziesz się blokowała, czy teraz się udało.. może faktycznie zostawcie to na spokojnie..no macie ochotę - to jest seks, nie macie - nie ma..ak się okaże aze wypadła owulką, to super, ale nie stresowac się ze nie wtedy.. pamiętam jak w tamtym cyklu akurat idealnie mieliście "maraton" w owulkę i i tak sie nie udało.. czasem jak patrzę na wykresy - 1 seks przez cały cykl a ciąża jest, to można wierzyć :D

momo1009, Katjaa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:

No wlasnie - u Was służby przeszkadzają
    U nas mieszkanie ze soba w kratkę.

I ciagle licze i obserwuje i dol mnie bierze ze np widzimy sie do poniedziałku a owulacji moze byc w srode i juz kolejny cykl zmarnowany ...

Ja juz to kiedys pisałam ...

Nie moge zajac w ciaze bo nie mieszkamy razem
    Nie mieszkamy razem bo najlepiej bedzie jak bede najpierw w ciazy

Błędne koło ...
    Ale co raz czesciej mysle ze chyba jednak z czasem rzuce prace i sie przeprowadze
    Nie chciałam rezygnować z L4 i macierzyńskiego z firmy w ktorej pracuje prawie 10 lat

Jak przeprowadze sie do W to zwyczajnie bede z nim pracowac i kasa przejdzie bokiem.

Katjaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam drzemać...padłam....podłoga umyta, czas odpocząć.....buziolki

ps. i znowu w wiadomościach o zabójstwie noworodka......:( boszzzzzzzzzzzz co za kobieta...:(

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkich snow Melenq ;)

Zrobiłam owu testa - cień cienia czyli klapa .....

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham z domku :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz ide sikac na owu testa :) dzis mnie strasznie jakja naparzją

Nieukowa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Kochane Uciekam z cora na jakiś szał zakupowy bo M idzie spać i tak... buziaki do później <3 :*

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a czemu masz rezygnowac z macierzyńskiego? co przeszkadza mieszkanie w innym miejscu? moi znajomi tak zrobili.. dziecko, ciaza, wychowawczy, przeprowadzili się, ona ciągła tam gdzie była.. a pozniej zaszła w drugą ciazę..

wiem dziewczyny jakie to stresujące, też to przerabiałam.. mój mąż była bardziej zafiksowany niż ja, tak naprawdę to on mnie sprowadził na owu :) wysłał linka, założył konto, wpisywał moje dane i tampki..a ja się wkurzałam.. bardzo się nakręcał :) więc właściwie znamy się dzięki niemu :) czasem facieci się przydają :P

do poczytania:
    http://dzieci.pl/kat,1033597,title,Ciaza-mozna-sie-zarazic,wid,16879102,wiadomosc.html?smgputicaid=6136f0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 16:11

Anuśka, Katjaa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja! dawno nie zagladalam :)
    umieram dzis na kaca ;/ niedlugo zostane alkoholiczka bo ciagle ktos mnie na miasto wyciaga. Nie wiem w ogole jak dzien w pracy przezylam w takim stanie...

Nie mam sily czytac forum, ale powiedzcie gdzie sie schowaly te wrzesniowe fasolki :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Lena a czemu masz rezygnowac z macierzyńskiego? co przeszkadza mieszkanie w innym miejscu? moi znajomi tak zrobili.. dziecko, ciaza, wychowawczy, przeprowadzili się, ona ciągła tam gdzie była.. a pozniej zaszła w drugą ciazę..

Konwalijko. My nie mieszkamy razem. Dzieli nas 150 km.
    W ma swoją firmę i u siebie pracuje. Ja pracuje w korporacji u siebie.

Jak się do niego przeprowadzę przed ciążą to będę musiała zrezygnować z pracy czyli z L-4 ciążowego i macierzyńskiego.
    A szkoda mi. Nie zarabiam najgorzej .... Przepracowałam w tej firmie 10 lat - wypociłam siódme poty .. Głupio by mi było zwolnić się, przeprowadzić i za dwa miesiące zajść w ciąże z zatrudnieniem u W.

Wiem... Wiem.. dziecko i ciąża najważniejsze .. Ale na razie tak kombinujemy...
    Jak się w najbliższym czasie nie uda tak z mieszkaniem w kratkę to i inaczej zaczniemy kombinować ;)

Po drugie to jest tak, że ja od 4 lat mieszkam u rodziców bo moja mama jest chora.
    Trochę mnie zafiksowali na punkcie opieki nad mamą. Swojego czasu nie miałam zupełnie swojego życia... Moje rodzeństwo wcale się do tego nie przykłada bo mieszkają oddzielnie i "swoje życie i rodzinę mają". Jak wyprowadzę się z domu bez powodu jak się wszyscy przyzwyczaili, że ja się mamą opiekuję to będę "ta najgorsza" ....
    A jak dlatego, że w ciąży jestem i czas mi ułożyć sobie życie to inaczej na to spojrzą...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    No właśnie kroko co tak zamilkłaś?
    Co do streszczenia to na mnie nie licz bo ja sama niewiele wiem :/

Przepraszam że tak nie zaglądam, ale miałam bardzo ciężki czas, przedwczoraj miałam albo jakieś zatrucie albo wirus, nie widzę innej opcji, całą dobę wymiotowałam co 10 minut. Mąż mnie chciał wieźć do szpitala ale nawet nie byłam w stanie się zebrać.
    Wczoraj nic nie jadłam tylko piłam i jakoś było aż do wieczora, kiedy to zjadłam i cała jazda zaczęła się od początku.
    Dzisiaj jakoś się trzymam ale nie jest łatwo niestety.

Trzymam kciuki za Was wszystkie i idę się położyć.

Katjaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ