X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uciekam i życzę miłej nocki do jutra ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ja też jestem po 30 dokładnie 32 lata i po raz pierwszy staram się z mężem o maleństwo i dopiero uczę się tego wszystkiego i mam nadzieję że mi pomożecie w pewnych kwestiach dodam że to jest mój pierwszy cykl i jestem po tabletkach antykoncepcyjnych musiałam brać bo mam cysty ostatnio znikły ale nie wiem co to będzie po odstawieniu tabletek mam pytanie warto robić testy owulacyjne czy lepiej słuchać własnego ciała choć teraz jest to trudne bo po tab jestem rozregulowana spójrzcie na mój wykres proszę

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    617f5f8660a98cc291ed04b2ffbda5cd.png

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    nie mogę się doszukać posta blondik ona dziś miała tą kontrolną wizytę
    jutro mam wizyte,dzis odbieralam wynik bety - 155

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heya, ale temat.faktycznie rzeka :) hihi..

ja juz jedna nogą w łóżku :P
    obiad na jutro naszykowany, owsianka zalana, rzeczy przygotowane..

a i chwalę się, że w czwartek i piątek mam wolne - hura!

dobrej nocy kochane

ps. witam nową koleżankę

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jeszcze nie spadla do 0 ;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie już śpią, wiec dobranoc :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka zazdraszczam wolnego :) Ja nie mam szans na wolne :(
    Oficjalnie kończę dzisiaj pół roku starań :(

• choco Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Anuśka gratulować czy nie? To może jak jest okazja to życzenia złożę :-) życzę ci żeby to był ostatni miesiąc starań :-)

Anuśka lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Hmmm Anuśka gratulować czy nie? To może jak jest okazja to życzenia złożę :-) życzę ci żeby to był ostatni miesiąc starań :-)
    To jak Ty mi tak, to ja Tobie wzajemnie ;D
    A tak poważnie to smutno mi :( Niby dobrze, że te tomografie i RTG zdążę porobić ale i tak smutno :( Tak bym już chciała... Ehhhh....

choco lubi tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę, jak dla mnie twój wykres całkiem ok, przynajmniej masz 2 fazy temperatur, nie to co u mnie. ;( ja chyba właśnie zakończyłam czas ewentualnie płodny (byłby gdyby była owulka) bo szyjka się zamknęła. Od jutra zaczynam z luteiną. I za 14 dni albo @ albo test jeśli zdarzy się cud. Dobranoc dziewczynki i do jutra

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry życze miłego dnia :)
    ja zaraz jade do czestochowy wrócę ok 14 :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lamama Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie zajrzałam, chyba, już sama nie wiem, chyba, że z rana na momencik. Miałam wczoraj baaardzo pracowity dzień w ogrodzie u siebie, wizytę u lekarza, bo po tym chorernym antybiotyku śluz się zmienił i jest pachnąco mleczny ale coś tam lekko swędziało, wolałam się zabezpieczyć. Wiadomo jak to po antybiotykach może być.

Kochane moje dziewczynki więc dziś mamy u siebie ognisko klasowe i trzeba było zrobić porządki w ogrodzie. Udało mi się zmobilizować syna do pomocy na części z warzywami też :-)Najważniejsze, że wczoraj była i dzisiaj też jest motywacja, bo jakoś się na jesień prawie już mniej chce sprzątać bałagan na zewnątrz :-/

Dziś kończymy sprzątanie i ogarniamy całą organizację imprezy.

Wzięłam wczoraj dawkę clotrimazolu na noc ale właśnie sobie dokładnie przypomniałam dlaczego nie znoszę środków dowciapnych. No cóż trzeba się przemęczyć. Ale powiem tak, że chyba biorę niepotrzebnie, no ale z drugiej strony wybiję wszystkie bakteryjce i fungolce i jak wezmę lactovaginal, to wszystko wróci do normy.

Ciekawe czy lactovaginal sprzyja plemnikom, śluzowi, warunkom dla plemników.

Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia, na dłużej zajrzę jutro a dziś wieczorem może zdążę nadrobić czytanie :-)

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • Lamama Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka to TY gdzieś niedaleko Częstochowy mieszkasz? Podaj pierwszą i ostatnią literkę większego miasta skąd pisujesz?

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    I na tyle tylko mogłam sobie pozwolić, lecę do pracy..

Miłego dnia :)

Katjaa lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ...
    Ja z kawka z telefonu ;)

Biedronka ale Ci OF pieknie owu na 19dc wyznaczył tak jak mówiliśmy ;)
    Mozemy zastąpić te maszynę.

Anuśka - my 4 miesiace ale i tak sie czuje jak by to było sto lat .... Mam wrazenie ze wsztscy w koło sa w ciazy tylko nie my ....

Wogole dziewczyny jestem tu przeciez dopiero 3 tydzien a tyle sie naczytałam ze hooo hoooo ...
    Mam takie dwie dziewczyny w pracy ktore sie starają od 6-10 M-cy i az mnie jezyk świetni zeby im uświadomić ze jest cos takiego jak owulacja bo one tak celują jak pijany zajac ;)

Ja zaczynam sie bać tego wykresu bo pewnie sie okaze ze pomimo testów owu pozytywnych i bólu jajnika ze mam cykle bezowulacyjne - szczerze to jakos tego nie przewidywalam w moich planach :(

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo hejo, ja juz po zwrocie sniadania..
    Pobserwuje sie w weekend i najwyzej pojde do lekarza co by mnie zwolnil na tydzien z roboty

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, wczoraj spotkalismy znajomą, w 14 tygodniu jest, gratulowala nam,ze my dwa dtygodnie za nimi,ale super, ze dobrze wygladam..poplakalam sie i wyszlam ze sklepu..eh..zycie...

ile jeszcze takjich niespodzianek

wczoraj Jacek dał Rufiemu resztkę naszego obiadu (makaron z sosem pomidorow-pieczarkowym z kurczakiem)...jakbyście poczuły pierdy Rufika po tym sosie...omg...cała noc byly pootwierane okna, a psina sie meczyla. pierdzioch jeden

zgredka, dostaniesz na dluzej...ciążowego nie dają na takie krótkie okresy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:05

Ania_84 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik sobie wyobrazam ;) labradora mojej siostry po domowym jedzeniu tez potrafi dac czadu.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja sie witam z pracowych reali..

także popijam kawkę i zjadłam plecionkę(oj niedobra ja :(

Anuśka, na początek TY :P życzę Ci, abyś szybko zamknęła rozdział ze staraniami i rozpoczęła nowy - ciążowy

Dronka - oo Cz-wa, moje strony rodzinne:)

Lamama - Ty z tamtych okolic? zazdroszczę przeprowadzonych prac..mnie jeszcze czekają..

smarta- oby zdarzył sie ten cud!

momo - witaj i także miłego dnia!

Lena - ja wcześniej, zanim tu trafiłam za namową męża też byłam raczej nieświadoma.. staraliśmy się już wtedy przez 10 cykli.. owszem wiedziałam kiedy mam owulkę, korzystałam wtedy ze strony:
    http://t-time.pl/dni-plodne

na początku nawet "bawiliśmy się" i celowaliśmy tylko w dziewczynkę..
    później skończyła sie zabawa i zaczęliśmy fiksować.. ale głowa do góry.. średni czas oczekiwania to rok starań, jednym idzie to szybciej, innym wolniej - oby u Was już szybko poszło :)

Blondik - wydaje mi się, że aby uniknąć takich "nieprzyjemności" musicie powiedzieć tym wszystkim, co wiedzieli o stracie - wtedy komentarze, gratulacje umilkną..

zgredka - o Ty niedobra.. to poprawka.. śniadania oczywiście.. ja miałam zwolnienie na 2 tygodnie
    miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:14

Anuśka, Katjaa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ