X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poddałam się. Na listę zakupów wpisałam NUTELLA i wysłałam Małża do sklepu :/.
    Chyba przyjdzie czas pogodzić się z tym, że z 3 dzieciakami rozmiar 36 odchodzi do lamusa.
    Ale, ale - znacie to?

Zachowania matki przy kolejnych dzieciach:
    Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
    potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
    ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
    do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

* * *

WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.

Nieukowa, Anastazjaaa, Lena83, Czarnula87, Johnam, LaRa, Kropka_1, angeika, momo1009, Lamama lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usmialam sie :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut
    paaaadłam :D :D :D

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i chyba @ się zbliża, brzuch zaczyna pobolewać. Jak przyjdzie do niedzieli będę przeszczęśliwa ;)

zgredka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut, nieznalam tego. Ekstrs!

Zgredka, ja tez mam dzis pstraga, maz robi :). Tylko ze z grzankami i ziolami

Blondiku: mnie wkurza, ze lekarz, u ktorego bylam kilka dni wczesniej i zlecil kontrole pyta po co do niego przychodze, zamiast spojrzec w karte. Podejrzewam nawet, ze spoglada w karte, ale nie potrafi rozczytac wlasnego pisma ;/

Konwalianko, a nie mozesz isc do rodzinnego po zwollnienie, albo do innego gina?

Ja mam treme kurcze. Ostatnio przed owu mnie dopada zawsze i mam stresa, ze znowu nic z tego nie bedzie i ze cos robie zle...

Maz chyba przemyslal sprawe, bo robi obiadek i zaczal siedo mnie dobierac po powrocie ztekstem, ze skoro test owu ujemny, to dzis mozemy sie poseksic dla przxyjemnosci a nie z obowiazku. Chyba go podczas tego seksu udusze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:07

konwalianka, LaRa, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa - dobry ten twój chłop ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to nie dowcip - to szara rzeczywistość ;).

Konwalianko, co takiego jest w tym lekarzu, że nie chcesz go zmienić? Bo moim skromnym zdaniem, on przez swoją nieodpowiedzialność (lekkomyślność?) naraża Ciebie i dziecko :/.

Nieukowa, Lena83 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zz pracy i na jakieś zakupy - wyprzedaż jest w markecie to moze mi się humor poprawi jak sobie cos fajnego za bezcen kupię...
    Chociaz na chwilkę....

Do potem dziewczyny :*

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a slyszalyscie moze w radiu reklame jakiegos nowego suplementu diety dla ciezarnych? Myslalam ze w slup autem wjade jak to leci...
    Kobieta na usg, a lektor udajacy lekarza do niej, ze gratuluje, 8tc, dobrze ze pani bierze ten suplement bo dziecko jest zdrowe i ma mocne kosci. Kkkkkuuuuurrrrrrffffaaaa, co za idiota to wymyslil? Dziecko w 8t nie ma kosci do cholery!

No nie moge no.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:05

Anastazjaaa, Johnam, LaRa, Anuśka, Czarnula87, momo1009, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Idę zz pracy i na jakieś zakupy - wyprzedaż jest w markecie to moze mi się humor poprawi jak sobie cos fajnego za bezcen kupię...
    Chociaz na chwilkę....

Do potem dziewczyny :*
    zazdroszczę ja przez ten generalny remont mieszkania już nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam :/

a widziałam ostatnio takie super botki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Konwalianko, co takiego jest w tym lekarzu, że nie chcesz go zmienić? Bo moim skromnym zdaniem, on przez swoją nieodpowiedzialność (lekkomyślność?) naraża Ciebie i dziecko :/.
    wiecie.. jestem u niej na przetrzymanie...docelowo czekam na wizytę u mojego lekarza, ale wizyta dopiero 6 października:( niestety nawet prywatnie czeka sie do niego 3 m-ce..a wiadomo, ze do tego czasu muszę być pod opieką lekarza.. no i mam dzięki temu badania w pakiecie medicoveru.. ech, trudne to.. poza tym ona też pracuje w Instytucie w którym chce znowu rodzić, a moj lekarz prowadzący jest tam szefem..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ej a slyszalyscie moze w radiu reklame jakiegos nowego suplementu diety dla ciezarnych? Myslalam ze w slup autem wjade jak to leci....

heh dobre,

ja zakupiłam sobie Vibowit mama (mają omega 3, a to dla mnie ważne bo nie lubię ryb)- niestety musi jeszcze poczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:19

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Poddałam się. Na listę zakupów wpisałam NUTELLA i wysłałam Małża do sklepu :/.
    Chyba przyjdzie czas pogodzić się z tym, że z 3 dzieciakami rozmiar 36 odchodzi do lamusa.
    Ale, ale - znacie to?

Zachowania matki przy kolejnych dzieciach:
    Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
    potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
    ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
    do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

* * *

WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.
    Dobre to ja będę na etapie pierwszym jak się uda ale może dam rade tak nie świrować

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, Konwalianko. W takim razie nie pozostaje Ci nic innego, jak podzwonić po lekarzach i jak najszybciej umówić się na wizytę - po zwolnienie. Czujesz się źle, masz zawroty głowy, silne bóle brzucha, trudności w skupieniu itd. a Twój lekarz prowadzący pomimo stwierdzenia, że masz twardnienia brzucha i skracającą szyjkę odmówił Ci zwolnienia, co naraża Cię na dodatkowy stres. Boisz się o dziecko, chcesz 2 tyg poleżeć i zobaczyć, czy szyjka się poprawi i twardnienia ustąpią. Jak Cię zbada i stwierdzi to co ta bździągwa, a jest odpowiedzialny, to już bez problemu zwolnienie powinien wypisać.

konwalianka lubi tę wiadomość

• Johnam Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa może jak masz zawsze stresa przed owu to zrób coś dla siebie relaksacyjnego może jakieś fajne winko spacerek dobra książka kino coś co lubisz robić z ukochanym i spróbuj zapomnieć choć wiem że to trudne i korzystaj z tego co twój facet ma najlepszego może wspólna kąpiel i masaż no i do dzieła a na pewno będzie dobrze i dużo pozytywnych myśli powodzenia

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Johnam Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianko marnut dobrze pisze twoje zdrowie i zdrowie dziecka najważniejsze pieprz wszystko i leć na zwolnienie trzymam kciuki żeby wszystko było ok buziaki

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka a może lekarz rodzinny da ci zwolnienie?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonham - każda tak myśli :D. Ja mogę powiedzieć, że przy pierwszym zachowywałam się jak przy drugim, przy drugim jak przy trzecim, trzecie..cóż...będzie sobie musiało jakoś radzić ;).

Nieukowa - z okazji owulacji schlej się na umór, jak ta od zegara z kukułką ;). Zanim jajeczko się zagnieździ to i tak wytrzeźwiejesz :D.

Anuśka lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak polazlam pracowac w labie. Szef mowil zeby nie wchodzic (ale on sie tam nei zna, to inzynier elektronik a nie chemik czy biolog ;). I kurde padam na ryjek. Porwalam sie z motyka na slonce jak zwykle myslac ze bedzie latwo prosto i przyjemnie a jak zwykle w trakcie powychodzily jakies niespodzianki i z zaplanowanych 2h max zrobily sie ponad 3. Plery mnie bola okropnie. Ide do domu. Musze cos do zarcia wymyslec na kolacje ale nie wiem co :/. Nie mam na nic w sumie ochty. Moze jajeczko z majonezikiem?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut boski ten tkest :F

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ