X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poddałam się. Na listę zakupów wpisałam NUTELLA i wysłałam Małża do sklepu :/.
    Chyba przyjdzie czas pogodzić się z tym, że z 3 dzieciakami rozmiar 36 odchodzi do lamusa.
    Ale, ale - znacie to?

Zachowania matki przy kolejnych dzieciach:
    Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
    potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
    ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
    do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

* * *

WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.

Nieukowa, Anastazjaaa, Lena83, Czarnula87, Johnam, LaRa, Kropka_1, angeika, momo1009, Lamama lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usmialam sie :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut
    paaaadłam :D :D :D

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i chyba @ się zbliża, brzuch zaczyna pobolewać. Jak przyjdzie do niedzieli będę przeszczęśliwa ;)

zgredka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut, nieznalam tego. Ekstrs!

Zgredka, ja tez mam dzis pstraga, maz robi :). Tylko ze z grzankami i ziolami

Blondiku: mnie wkurza, ze lekarz, u ktorego bylam kilka dni wczesniej i zlecil kontrole pyta po co do niego przychodze, zamiast spojrzec w karte. Podejrzewam nawet, ze spoglada w karte, ale nie potrafi rozczytac wlasnego pisma ;/

Konwalianko, a nie mozesz isc do rodzinnego po zwollnienie, albo do innego gina?

Ja mam treme kurcze. Ostatnio przed owu mnie dopada zawsze i mam stresa, ze znowu nic z tego nie bedzie i ze cos robie zle...

Maz chyba przemyslal sprawe, bo robi obiadek i zaczal siedo mnie dobierac po powrocie ztekstem, ze skoro test owu ujemny, to dzis mozemy sie poseksic dla przxyjemnosci a nie z obowiazku. Chyba go podczas tego seksu udusze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:07

konwalianka, LaRa, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa - dobry ten twój chłop ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to nie dowcip - to szara rzeczywistość ;).

Konwalianko, co takiego jest w tym lekarzu, że nie chcesz go zmienić? Bo moim skromnym zdaniem, on przez swoją nieodpowiedzialność (lekkomyślność?) naraża Ciebie i dziecko :/.

Nieukowa, Lena83 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zz pracy i na jakieś zakupy - wyprzedaż jest w markecie to moze mi się humor poprawi jak sobie cos fajnego za bezcen kupię...
    Chociaz na chwilkę....

Do potem dziewczyny :*

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a slyszalyscie moze w radiu reklame jakiegos nowego suplementu diety dla ciezarnych? Myslalam ze w slup autem wjade jak to leci...
    Kobieta na usg, a lektor udajacy lekarza do niej, ze gratuluje, 8tc, dobrze ze pani bierze ten suplement bo dziecko jest zdrowe i ma mocne kosci. Kkkkkuuuuurrrrrrffffaaaa, co za idiota to wymyslil? Dziecko w 8t nie ma kosci do cholery!

No nie moge no.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:05

Anastazjaaa, Johnam, LaRa, Anuśka, Czarnula87, momo1009, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Idę zz pracy i na jakieś zakupy - wyprzedaż jest w markecie to moze mi się humor poprawi jak sobie cos fajnego za bezcen kupię...
    Chociaz na chwilkę....

Do potem dziewczyny :*
    zazdroszczę ja przez ten generalny remont mieszkania już nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam :/

a widziałam ostatnio takie super botki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Konwalianko, co takiego jest w tym lekarzu, że nie chcesz go zmienić? Bo moim skromnym zdaniem, on przez swoją nieodpowiedzialność (lekkomyślność?) naraża Ciebie i dziecko :/.
    wiecie.. jestem u niej na przetrzymanie...docelowo czekam na wizytę u mojego lekarza, ale wizyta dopiero 6 października:( niestety nawet prywatnie czeka sie do niego 3 m-ce..a wiadomo, ze do tego czasu muszę być pod opieką lekarza.. no i mam dzięki temu badania w pakiecie medicoveru.. ech, trudne to.. poza tym ona też pracuje w Instytucie w którym chce znowu rodzić, a moj lekarz prowadzący jest tam szefem..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ej a slyszalyscie moze w radiu reklame jakiegos nowego suplementu diety dla ciezarnych? Myslalam ze w slup autem wjade jak to leci....

heh dobre,

ja zakupiłam sobie Vibowit mama (mają omega 3, a to dla mnie ważne bo nie lubię ryb)- niestety musi jeszcze poczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:19

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Poddałam się. Na listę zakupów wpisałam NUTELLA i wysłałam Małża do sklepu :/.
    Chyba przyjdzie czas pogodzić się z tym, że z 3 dzieciakami rozmiar 36 odchodzi do lamusa.
    Ale, ale - znacie to?

Zachowania matki przy kolejnych dzieciach:
    Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
    potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
    ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
    do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

* * *

WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.
    Dobre to ja będę na etapie pierwszym jak się uda ale może dam rade tak nie świrować

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, Konwalianko. W takim razie nie pozostaje Ci nic innego, jak podzwonić po lekarzach i jak najszybciej umówić się na wizytę - po zwolnienie. Czujesz się źle, masz zawroty głowy, silne bóle brzucha, trudności w skupieniu itd. a Twój lekarz prowadzący pomimo stwierdzenia, że masz twardnienia brzucha i skracającą szyjkę odmówił Ci zwolnienia, co naraża Cię na dodatkowy stres. Boisz się o dziecko, chcesz 2 tyg poleżeć i zobaczyć, czy szyjka się poprawi i twardnienia ustąpią. Jak Cię zbada i stwierdzi to co ta bździągwa, a jest odpowiedzialny, to już bez problemu zwolnienie powinien wypisać.

konwalianka lubi tę wiadomość

• Johnam Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa może jak masz zawsze stresa przed owu to zrób coś dla siebie relaksacyjnego może jakieś fajne winko spacerek dobra książka kino coś co lubisz robić z ukochanym i spróbuj zapomnieć choć wiem że to trudne i korzystaj z tego co twój facet ma najlepszego może wspólna kąpiel i masaż no i do dzieła a na pewno będzie dobrze i dużo pozytywnych myśli powodzenia

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Johnam Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianko marnut dobrze pisze twoje zdrowie i zdrowie dziecka najważniejsze pieprz wszystko i leć na zwolnienie trzymam kciuki żeby wszystko było ok buziaki

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka a może lekarz rodzinny da ci zwolnienie?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonham - każda tak myśli :D. Ja mogę powiedzieć, że przy pierwszym zachowywałam się jak przy drugim, przy drugim jak przy trzecim, trzecie..cóż...będzie sobie musiało jakoś radzić ;).

Nieukowa - z okazji owulacji schlej się na umór, jak ta od zegara z kukułką ;). Zanim jajeczko się zagnieździ to i tak wytrzeźwiejesz :D.

Anuśka lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak polazlam pracowac w labie. Szef mowil zeby nie wchodzic (ale on sie tam nei zna, to inzynier elektronik a nie chemik czy biolog ;). I kurde padam na ryjek. Porwalam sie z motyka na slonce jak zwykle myslac ze bedzie latwo prosto i przyjemnie a jak zwykle w trakcie powychodzily jakies niespodzianki i z zaplanowanych 2h max zrobily sie ponad 3. Plery mnie bola okropnie. Ide do domu. Musze cos do zarcia wymyslec na kolacje ale nie wiem co :/. Nie mam na nic w sumie ochty. Moze jajeczko z majonezikiem?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut boski ten tkest :F

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ