X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, a czy wy musicie być w każdej kwestii jednomyślni? Przecież jesteście inni i w tym cały urok ;). Jak dojdzie do zdrady, bicia i wymyślania, to się będziecie martwić - albo po prostu zrobisz jak uważasz (zwiniesz manatki) nie patrząc na widzimisię oprawcy.
    A co do ślubowania - bardzo podoba mi się rota ślubowania w USC. Prosta, jasna, nie wiążąca nikomu rąk słowami "na zawsze" (choćby pił, bił i zdradzał) za to podkreślająca, że o związek trzeba się cały czas starać, to jest nasz obowiązek - i dotyczy to obu stron.
    "Świadoma praw i obowiązków wynikających z założenia rodziny, uroczyście oświadczam, że wstępuję w związek małżeński z (imię) i przyrzekam, że uczynię wszystko, aby nasze małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe."

Blondik, Lena83 lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam sobie właśnie Women's Health i oto co wyczytałam :
    Starasz się o dziecko? Nie spinaj się za mocno, bo z planów wyjdą nici. Jak donosi pismo Human Reproduction, kobiety, które miały w ślinie najwięcej alfa amylazy (enzymu świadczącego o poziomie stresu) , miały też o 29% mniejsze szanse na zajście w ciążę niż te mniej zestresowane. "Napięcie psychiczne może wpływać negatywnie na zdolność jajeczka do pokonania jajowodu, może też zmniejszać jego zdolność do zagnieżdżania się w ścianie macicy" - wyjaśnia autorka, dr Courtney Lynch.

To jak do tych 29% dodać 30% ze względu na PCO i 20% wiek 35+ to zostaje mi 21% możliwości zajścia w ciążę. No chyba zacznę się modlić :/

Lamama lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham jestem zaczeła mnie potwornie boleć głowa przez tą jade do tego upał i choroba lokomocyjna sie obudziała :( mam dość marze zeby położyć sie i zasnąć

Blondik przeczytałam i powiem ci gin powinien przeczytac po co pacjentka przychodzi zanim zaprosi ją do gabinetu przykro mi że dołożył ci smutku trzymaj sie i nie daj sie :)
    nawet myślałam czy cie nie odwiedzic i oderwac od myśli :) wkoncu daleko nie mamy :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 17 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama wrote:
    Biedronka to TY gdzieś niedaleko Częstochowy mieszkasz? Podaj pierwszą i ostatnią literkę większego miasta skąd pisujesz?
    S...c :) koło katowic :P

Lamama lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut ..
    Ja to chyba przewrażliwona jestem. Wydaje mi się, że jak on tak mówi to daje sobie takie prawo, że nawet jak on nie bedzie się starał to ja mam obowiazek być przy nim.
    Nic na to na te chwilę nie wsazuje a stara się baaaardzo i czasem aż mi z tym głupio... jednak ja wiem z doswiadczeń, że ludzie bardzo szybko i bardzo różnie potrafią się zmieniać....

I wtedy taki bunt się we mnie rodzi - mam go ochotę zostawić odrazu ..
    Naprawdę....

Chyba mi się PMS zbliża.... :(
    Czekolade sobie kupiłam na pocieszenie- kończę już...

NIKT .... absolutnie NIKT mnie tak nie rozumie jak czekolada .. ;)

LaRa, Anastazjaaa, choco, Blondik lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, lubie za ta czekolade :) ze wszystkich czekolad najlepiej rozumie ta z okienkiem i orzechami :) najlepsiejsza :)

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mnie tak w cyckach łupie jakby mi ktoś od środka gdzieś igły grube wsadzał- to Ci nowość jakaś....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.

Wysłany: 17 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Anuska co by ten jubileusz byl zielony :P

Blondik matko moge sobie wyobrazic ten zapah .pmietam jak moja ciocia miala jamnika i jak tylko dawala mu watrobke.. o Boniu ..... nie szlo wytrzymac :P

zreszta moja kicia nie jest lespsza :P baksy cichacze tez takie puszcza ze szok :P

a moj misiu wczoraj jak sie dopadl do zonki to łohohoh ;P no ale nie dziwne 3 tyg :P
    ale szczerze mwoiac.. nie wiem czy to moja psycha czy cu .ale wydawalo mi sie ze bylo dluuzej :D i obficiej :D
    wiem nastawiam sie ze moze sie cos zmieni ;)
    ale trudno najwyzej bede pozniej ryczec :D
    apropo dopadania żony mój tez mnie dorwał wczoraj sam mówiąć trzeba poprawic i pamietaj nogi do góry hehehe ale powiem wam sporo wyleciało hmm i zauważyłam ze tak mam jak sie płodne konczą 18 i 19 dc to zasysało jakby wszystko :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Lena, lubie za ta czekolade :) ze wszystkich czekolad najlepiej rozumie ta z okienkiem i orzechami :) najlepsiejsza :)
    TAK, TAK własnie taka mnie teraz rozpieszcza..
    Jeszcze lubie te z Lidla takie trójątne ale zapomniałam jak sie nazywają ;)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    apropo dopadania żony mój tez mnie dorwał wczoraj sam mówiąć trzeba poprawic i pamietaj nogi do góry hehehe ale powiem wam sporo wyleciało hmm i zauważyłam ze tak mam jak sie płodne konczą 18 i 19 dc to zasysało jakby wszystko :P

To dobrze, że zasysało.
    Ja mam takie samo wrażenie.
    A po drugie to mnie teraz w dni płodne dosłownie zalewało....
    Nie wiem skąd to i dlaczego- może to te witaminki wszelakie... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, to mu powiedz "Kochanie, miej świadomość, że jak przestaniesz się starać, to ja znajdę sobie kogoś, kto zacznie...a Ty mnie przecież wtedy nie zostawisz, prawda?". I masz z głowy ;).

Smacznego :D. Zazdroszczę, bo ja na wiecznej diecie...

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena,
    Tulę cię mocno, ciężki orzech do zgryzienia, ale wiem że razem sobie poradzicie :)

Lena83 wrote:

a mnie najlepiej rozumie mleczko w tubce ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png

Wysłany: 17 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    A i mnie tak w cyckach łupie jakby mi ktoś od środka gdzieś igły grube wsadzał- to Ci nowość jakaś....
    to to jak mam tak samo taki dyskomfort mam a pas w aucie mnie uwierał :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie.. i lekarz zastrzelił mnie.."dopiero 16 tydzień a wygląda Pani na 20-sty" zatem.. po 1 - myślałam, że się popłaczę ;/ po 2- widzicie, że wyglądam już jak słoń, zatem moje "opowieści" o brzuchu i tym, jaki mam duży nie są czczym gadaniem.. boziu no strzelę sobie w łeb..od dziś głoduję, albo jem tylko sucharki i piję sok, samodzielnie wyciskany..

aby dobrych wiadomości było więcej, mam zakaz seksu - rewelacja! do tego powrót do luteiny 2xdziennie po 2 tabletki - cudownie! no ale zwolnienia nie dostałam :( choć uwaga! dała mi nadzieję mówiąc: jak już naprawdę będzie Pani doskwierał brzuch proszę miedzy tymi 4 tygodniami co nie będziemy się widziały przyjść po zwolnienie..

ale mam doła :(

wybaczcie, ze nie odpiszę, ale nawet kurna nie mogę sobie nawet popłakać, bo w pracy jeszcze kwitnę, do tego jestem głodna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:13

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• choco Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    chyba to motto sobie nad łóżkiem powieszę.

**********************Gang 18+***********************

Wysłany: 17 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka a czemu zakaz ???

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• choco Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy śluz kremowy, to ma być kremowy z koloru czy konsystencji. Bo mnie właśnie zalało kremowym w kolorze ale ciągnącym. W dni plodne to mam ciągnący ale przezroczysty. A teraz jeszcze jajnik mnie boli. Może mam 3 owulację w tym cyklu ?

Lena83 lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************

Wysłany: 17 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco ja jak mam kremowy to ma taki kolor i jest lekko budyniowy czasem nawet grudkowy

choco lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    chyba to motto sobie nad łóżkiem powieszę.

Jak mam PMS to mnie jeszcze kakao Puchatek potrafi zrozumieć ;)
    Ale bez zalewania mlekiem... łyżeczką jem...

momo1009 lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    jestem po wizycie.. i lekarz zastrzelił mnie.."dopiero 16 tydzień a wygląda Pani na 20-sty" zatem.. po 1 - myślałam, że się popłaczę ;/ po 2- widzicie, że wyglądam już jak słoń, zatem moje "opowieści" o brzuchu i tym, jaki mam duży nie są czczym gadaniem.. boziu no strzelę sobie w łeb..od dziś głoduję, albo jem tylko sucharki i piję sok, samodzielnie wyciskany..

aby dobrych wiadomości było więcej, mam zakaz seksu - rewelacja! do tego powrót do luteiny 2xdziennie po 2 tabletki - cudownie! no ale zwolnienia nie dostałam :( choć uwaga! dała mi nadzieję mówiąc: jak już naprawdę będzie Pani doskwierał brzuch proszę miedzy tymi 4 tygodniami co nie będziemy się widziały przyjść po zwolnienie..

ale mam doła :(

wybaczcie, ze nie odpiszę, ale nawet kurna nie mogę sobie nawet popłakać, bo w pracy jeszcze kwitnę, do tego jestem głodna..

Też tak miałam w I ciązy ale ja kurdupel jestem i brzuch mi wyskoczył szybko i szybko rósł. W 33 tygodniu kiedy to urodziłam miałam większy bebzolek niż niejedna w 40 ;).

A dlaczego zakaz sexu i lutka?
    Plamisz? Szyjka? Twardnienie brzucha?

Ja po moich przejsciach z I ciążą bym się biła z tym ginem o zwolnienie..
    No nie odpuściłabym....

‹‹ 2036 2037 2038 2039 2040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ