X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...to faktycznie nieciekawie Aniu, życie kopie po (_!_) okrutnie czasem...Trzymaj się, mega silna jesteś :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Aniu, jesteś usprawiedliwiona, w takiej sytuacji też nie miałabym głowy do masażu...

przykre to wszystko, i praca męża - czy to pewne? i te choróbska niedobre, co do ZUS to nas też to czeka za rok - mąż ma działalność i nie wyobrażam sobie, jak będzie miał płacić ten pełen ZUS...

życzę Wam z całego serca żeby Wasza cierpliwość i siła zostały wynagrodzone..i wierzę , że tak będzie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 10:56

Nenaaa, Ania_84 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę wysoki zus od października.... Powiem że jest ciężko.
    Tak dba o nas nasze pier**lone państwo. Przepraszam ale nóż mi się w kieszeni otwiera. A potem zdziwieni bo Polacy unikają płacenia podatków i kombinują jak mogą. A ludzie pracują na czarno. A jak inaczej ??? Pytam jak ???

• Tamka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, Krokodyl, możesz sobie używać ile wlezie, ja jestem załamana, nie wiem już na kogo głosować w kolejnych wyborach, mam akurat takie stanowisko w firmie, że widzę ile płacimy za wszystkie ZUSy srusy pracowników, a najgorsze jest to, że jak przychodzi co do czego to gówno z tego mają/mamy - bo ani porządnego lekarza, ani emerytury, o wszelkie świadczenia trzeba się prosić i szarpać

mamy teraz kilka dziewczyn na macierzyńskim to przesuwali wypłaty zasiłku - wymyślali, że albo brak pieczątki firmowej, albo nie w tym miejscu przystawiona!!

szlag mnie trafia

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki Aniu 84 ja miałm podobne objawy do twoich wyladowałam na pogotowiu jakis mieisac temu myslam ze zemdleje i serce mi stanie bolały mnie całe plecy czułam strach okazało sie że mam za wysokie ciśnienie poczatki nadcisnienia na pogotowiu miałam 160 na 100 tetno 100 jak to zobaczyam myślałam że zejde na miejscu ale ekg w porzadku teraz dostaje leki na wyrownanie ciłnienia i jest ok kobitki ja jako ciśnieniowiec mowie wam dzisiaj ciśnienie jest do d.... ja sieżle czuje od rana ucisk na klatke piersiowa słabi mi ale lekarka mi powiedizła ze maj jest ciężkim mieisacem jesli chodzi ociśnienie atmosferyczne sa dużewachania i dlatego żle się czuje zjadłam mój bisocard i juuz mi lepiej

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh dziewczyny wiem co z czym sie jje bo sama teraz pracuje troche w placach ;/ zlag mne trafia jak slysze ze o jeden dzien zle wpisany albo pieczatke nie chce placic chorobowego albo macierzynskiego ;/

nie wiem moze jakos damy rade :)

bojesie bo chodiz nam o toin vitro i jelsi nie dostanemy sie na badania albo refundacje to zaprzestaniemy poki co na badaniach..bo nie stac nas na 20 tys za ICSI ;/

pewnie jakos damy .rade..

Wiecie co nie ma na kogo glosowac..jedyny wybor jest prosty wypieprzyc wszytskich starych a dac nowych.. wyksztalconych..bo jak moze byc ministerm zdrowia czloweik bez pojecia o opiece zdrowotnej..albo minisrem finansow.. jakis filozof .. noz mi sie otwiera w kieszeni sami skurkowanyc sobie nie zetna pensji ale innym a jak ;/

przyklad prosty ..
    u mojego tat w pracy.. rektor wzial sobie 10 tys podwyzki a pracownikom zatrzymal podwyzki ..twierdzac ze wplaca je na lokate zeby pozniej im zwiekszyc..przyszla kontrola zaplacil chuj na kaczych nogach kare ze pracownicy nie maja podwyzekod n lat - a podsumowal to tak..bardzije oplca mis ie zaplacic jednorazowo kare niz dac podwyzke ;/

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    hej dziewczynki Aniu 84 ja miałm podobne objawy do twoich wyladowałam na pogotowiu jakis mieisac temu myslam ze zemdleje i serce mi stanie bolały mnie całe plecy czułam strach okazało sie że mam za wysokie ciśnienie poczatki nadcisnienia na pogotowiu miałam 160 na 100 tetno 100 jak to zobaczyam myślałam że zejde na miejscu ale ekg w porzadku teraz dostaje leki na wyrownanie ciłnienia i jest ok kobitki ja jako ciśnieniowiec mowie wam dzisiaj ciśnienie jest do d.... ja sieżle czuje od rana ucisk na klatke piersiowa słabi mi ale lekarka mi powiedizła ze maj jest ciężkim mieisacem jesli chodzi ociśnienie atmosferyczne sa dużewachania i dlatego żle się czuje zjadłam mój bisocard i juuz mi lepiej
    tak tylko ja mam cisnienie 90/60 maxymanie mam 101/71 :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo ja bym chiała takie niskie ale cóz ja sie nie ma co sie lubi to sie lubi co się ma :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prostu za duzo stresow ostatnio ;) i moja psychika wariuje ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u mnie ostatnio też coraz gorzej z tą psychą, trzeba się jakoś za siebie wziąć, ale nie mam pomysłu narazie jak ?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam rozwijac swoja pasje cyzli fotografie :)
    postanowilismy z mezem ze raz w miesicau bedziemy jezdzic poza miasto. i zwiedzac nasze wojewodztwo :) moze uda nam sie wreszcie znowu zaczac chodzic na basen ).. na szzcescie ogrod juz zczyna kwitnac wiec bedemiala zajeci :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam psa - to po pierwsze, po drugie - jestem zakupoholiczką ;) a przede wszystkim uwielbiam oglądać, przeglądać, wyszukiwać, wyszperać etc. na necie, to zabiera mi duuużo czasu ;)

czytałyście to? dramat jakiś, nie wiem, czy to normalne? nasze dzieci też będą takie roszczeniowe? a może tez takie byłyśmy, tylko nie pamiętamy... brrr

http://wyborcza.pl/1,87648,15912698,Nasze_drogie_nastolatki__21_tys__czy_338_tys__zl__.html#CukGW

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ale ja bylam wychowana inaczej.. rodzice owszem dbali zeby mi nic nie brakowalo..ale jak chcialam cos ekstra a nie mieli kasy to zawsze mi tlumaczyli ze nie moga mi kupic ale jesli tylko beda mielipieniazki to sie zastanowimy i moze wtedy :)

Za to milosci nigdy mi nie zalowali :D heheh ;)

pamietam ze na pierwsze adidasy orginalne sama ustukalam kase :)
    dlugo sie nie nachodzilm bo wlozylamje do pralki i programator sie popsul i sie ugotowaly :D

zreszta mi zawsze rodzice pokazywali ze najlepsze sa prezenty prosto z serca..cos co rodzice zrobili.. tort zrobiony przez mame :) i jelsi bedzie namdane miec dziecko to ten schemat napewno powiele :)

moj Michal na szczescie tez jest z tych dzieci co to sam sobie zapracowal :) to on zesciej robi prezenty mi rodzicom :)

Tamka, Nenaaa, Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pamiętam, że najlepszy prezent jaki dostałam pod choinką to była książka - kolejny tom z ukochanej przeze mnie serii, o którym nie miałam pojęcia, że został napisany! do tej pory pamiętam tę radość!

pamiętam też, jak było mi smutno, że nie miałam markowych ciuchów, jak koleżanki ale rozumiałam fakt, że nie ma pieniędzy i nie żądałam niemożliwego..

Ania, uśmiałam się z Twoich adidasów, biedna musiałaś wtedy być! ;)

Nenaaa, Ania_84 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szcescie adidasy nie poszly do wyrzucenia mama miala mniejsza noge ;D wiec dostala prezent ;D

Tamka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, to się nazywa modowy recycling ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazlam chyba powod bolacych plecow ramion :)

naczytalam sie ze bolace plecy ,+ dusznosci ze to objaw dusznicy i zekonczy sie zawalem i takie tam...
    a teraz podnosze rece i ramiona plecy wszytsko mnie boli.. zapmnialam ze wczoraj przezdziabalam caly ogrodek przeplewilam.. i machalam grabiami :D

serio moja psych est zryta :)

Tamka, Alfetka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie wymyślaj sobie chorób :)

A co do nie-myślenia to tez mi się wydaje że najlepiej poświęcić się jakiejś pasji. Noooo jeszcze 2 tygodnie trzeba czekać na ten motocykl. :>

• Tamka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaa!!! litości, my tu na zawał przez Ciebie zejdziemy ;)

ale znam to... niestety ;) np. w zeszłym cyklu już widziałam u siebie zapalenie przydatków i wodniaki na jajnikach a to była... owulacja ;) za wcześnie przylazła

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania 84 jak to strach potrafi nam na mieszać ja tez sie kiedys naczytalam że moje objawy to płyn w worku osierdziowym swiadczącym o nowotworze i już widizałam siebie na radiologii i analizowałam boże ba nawet sie doszukałam usiebie powiekszonego wezła chłonnego pod pacha no nic pomyślałam mam nowotwów zycie a mój męzulek pyta mnie wiesz ten antyperspirant ktory kupilismy dziadostwo straszne pozapychał mi gruczoły potowe pod pacha i mam powiekszony ęzel chłonny :/ a ja juz usiebie nowotworu szukalam z powodu silnego antyperspirantu :)

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ