SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq mam te same pyt, moj mi powiedzial, ze ponoc polozne wola kobitki bez szkoly rodzenia, bo te sie lepiej sluchaja i idzie latwiej..
    Musimy sobie poradzic !!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech zgredko wiem, że musimy, nie mamy wyjścia.......ale zaczynam się "telepać" hehehehe
    boszzzzzzzzzzz 30stka a się czuję jak małe dziecko.....

• justta Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa na pewno sobie poradzisz ;-) w szpitalu przecież jest opieka będziesz wiedziała co masz robić jak będziesz się położnej słuchała, dasz redę ;-)

Malenq lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: mam to samo, w przyszlym roku 30stka, a ja mowie do mojego, ze moze to za wczesnie, ze jesten za mala, ze sobie nie dam rady ://

Evaa, momo1009 lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 21:07

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    nospe wzielm i nie pomaga. anuska, tutaj nie dzwoni sie do gina a do ogolnego, ktory przyjmuje tylko do 15 :(
    Oszzzzz..... To leż i relaksuj się i oby do jutra :/ Jak wrócisz od lekarza to daj znać co powiedział.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a ja mam pytanie, tylko bez śmiechu!! bo to moje pierwsze dziecko, pierwsza ciąża, pierwszy poród przed mną...
    a mianowicie, nie chodzę do szkoły rodzenia, nie mam położnej środowiskowej, chodzę do prywatnego gina, nie mam gina w żadnym szpitalu - mój właśnie przestał pracować państwowo.....
    czy sobie poradzę??? czy bez tego wszystkiego przetrwam poród???

kurczę nachodzą mnie przeróżne myśli.........i jedno wiem, to to, że zwariuję....
    Sama będziesz rodzić czy z mężem? Ja też tak miałam, że żadnej szkoły, brak lekarza w szpitalu, ale był mąż i opiekę miałam fantastyczną, a jak nie wiedziałam co robić to położne podpowiadały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:16

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Sama będziesz rodzić czy z mężem? Ja też tak miałam, że żadnej szkoły, brak lekarza w szpitalu, ale był mąż i opiekę miałam fantastyczną, a jak nie wiedziałam co robić to położne podpowiadały :)
    takich słów potrzebuję:) dziękuję:)
    tak z małżem i to ON wyszedł z inicjatywą......ależ byłam zdziwiona:) pozytywnie zdziwiona:)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    takich słów potrzebuję:) dziękuję:)
    tak z małżem i to ON wyszedł z inicjatywą......ależ byłam zdziwiona:) pozytywnie zdziwiona:)
    To super. Gratulacje dla niego za odwagę :) Wyleżałam się w ciąży długo w szpitalu i zauważyłam że zupełnie inaczej traktują kobietę jak jest z mężem :) Chyba się boją przejętych tatusiów ;D

Malenq lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę miała cesarkę i mój M raczej nie będzie mógł być ze mną, chociaż by chciał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:31

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To super. Gratulacje dla niego za odwagę :) Wyleżałam się w ciąży długo w szpitalu i zauważyłam że zupełnie inaczej traktują kobietę jak jest z mężem :) Chyba się boją przejętych tatusiów ;D
    bo ja chciałam aby ze mną była siostra, nie chciałam GO zmuszać, ani nie wychodziłam z inicjatywą....a jak się dowiedział o moich planach, to wyrzuty mi robił, i smutny chodził kilka dni, aż nie powiedziałam: "TAK, tak to Ty będziesz, i wręczyłam mu zasady" heehehehehe
    Justta no ja na razie mam w planach SN, ale co będzie to zobaczymy.....

justta, Anuśka lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety cesarkę planowaną będę miała i to w styczniu więc razem może będziemy mamami styczniowymi, no chyba że ty się rozpakujesz w grudniu jeszcze ;-)

Malenq, momo1009 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Ja niestety cesarkę planowaną będę miała i to w styczniu więc razem może będziemy mamami styczniowymi, no chyba że ty się rozpakujesz w grudniu jeszcze ;-)
    justta oby NIE w grudniu.....aaaa w styczniu skarbie OBIE będziemy się rozpakowywać:)
    a dlaczego masz zaplanowaną???

mykam, muszę się położyć, bo już brzuchol daje o sobie znać....trzeba się "rozluzować" hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, ale ja nie miałam traumy :D. Specjalnie to napisałam, żeby Cię pocieszyć gdyby jednak przyszło Ci "rozpakować się" w grudniu :).
    A tak swoją drogą - pisałam Wam, że moja mama pracuje jako kadrowa. Siedzi w pokoju ze starszą panią, która tylko dni odlicza do emerytury. I kiedy urodziłam Duśkę, a moja mama w pracy się pochwaliła, to Pani Janinka powiedziała z prawdziwym żalem "No szkoda, w grudniu byłoby lepiej. A tak to będzie miała dłużej do emerytury..." :D.

Malenq, nie miałam za sobą żadnej szkoły rodzenia, ale wiedziałam że będę mieć cesarkę, także nie odczuwałam potrzeby uczestniczenia w szkole. Kiedy przez myśl mi przeszło, że mogłabym rodzić w wodzie, to szukałam przede wszystkim dobrej położnej (za opłatą oczywiście). Szybko mi jednak przeszło :).

justta, Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    justta oby NIE w grudniu.....aaaa w styczniu skarbie OBIE będziemy się rozpakowywać:)
    a dlaczego masz zaplanowaną???

mykam, muszę się położyć, bo już brzuchol daje o sobie znać....trzeba się "rozluzować" hehehe

Malenqa ze względu na pierwszą moją cesarkę i komplikacje, teraz lekarka chce szybciej rozwiązać ciąże, żeby wszystko było dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 19:05

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to tak jest ze jak I cesarki to i II ciaza cesarki?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a ja mam pytanie, tylko bez śmiechu!! bo to moje pierwsze dziecko, pierwsza ciąża, pierwszy poród przed mną...
    a mianowicie, nie chodzę do szkoły rodzenia, nie mam położnej środowiskowej, chodzę do prywatnego gina, nie mam gina w żadnym szpitalu - mój właśnie przestał pracować państwowo.....
    czy sobie poradzę??? czy bez tego wszystkiego przetrwam poród???

kurczę nachodzą mnie przeróżne myśli.........i jedno wiem, to to, że zwariuję....

kochana poczytaj opinie o szpitalach, ponieważ w Polsce niestety ważne jest gdzie rodzisz, u mnie w polsce w okolicy jest kilka szpitali, ale takich dobrych gzie opieka jest dobra a położne nie wypaczyły się zawodowo może z dwa :/

nie ważne że nie masz szkoły rodzenia popatrz na necie jak prawidłowo oddychać w czasie porodu bo to naprawdę pomaga

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie zawsze tak jest, najczęściej zależy od tego z jakiego powodu była pierwsza cesarka, czasami też od czasu jaki minął pomiędzy jednym porodem a drugim, myślę że każdy przypadek rozpatrują indywidualnie, a przynajmniej tak powinno być

Lena83 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny a to tak jest ze jak I cesarki to i II ciaza cesarki?
    niekoniecznie :) tylko jeśli są wskazania

ja mam nadzieje ze drugie urodzę naturalnie

Lena83 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Ja mam wszystkie objawy @ za rogiem czyli brzuch, jajnik, cycki...
    Umrę z powodu PMS kiedyś......
    Tylko, że jak @ przyjdzie jutro to ja się załamie bo ja co raz krótsze cykle mam.
    Kiedyś miałam jak w zegarku 28 .. ostatnie 2 po 25 .. a jak teraz mi się skróci do 23.. No bez jaj !!

Spadam do domu więc do później dziewczyny :*******
    u mnie cisza jak makiem zasiał cycki pobolewają jak podniosłam mała to teraz mnie nieżle kłuje w boku na cyckach żyły jak autostrady ale tak miewam wiec to nie znak :P szyka twarda wysoko zamknieta dobra jutro juz nie gmeram bo mi ginek pogmera :P

Anuśka nieżle z ta betą to kiedy idziesz???

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 2119 2120 2121 2122 2123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ