SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja mam syna z 4 grudnia i córkę z 21 stycznia. No z córą to modły były, żeby jeszcze sylwester przetrwać a syna nie ja rodziłam więc no stress ;) Teraz bym chciała latem rodzić, bo zimą mi się nie podobało w szpitalu.
    kochana latem tez fajnie nie jest upał komary jdynaulga to wentylator miedzy nogami :P

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny a to tak jest ze jak I cesarki to i II ciaza cesarki?
    nie moja kumpela w 2009 cesarka potem w 2012 naturalny i w piątek teraz naturalny

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny a to tak jest ze jak I cesarki to i II ciaza cesarki?

Nie, Lena, to nie tak :).

Po I-szej cesarce masz wybór. I ja np. nie zgodziłam się na drugi poród sn, też chciałam cesarkę.

Jasne, że jak masz wskazania do II cesarki (cienka blizna po 1szym cięciu i związaną z tym możliwość pęknięcia macicy) to będą na cesarkę naciskać, ale nikt Cię do niej nie zmusi. Tak samo, jak nikt nie zmusi Cię do porodu sn po 1szej cesarce.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) widze ze ciezarowki i doswiadczone mamy przejely forum ;D
    Nie przylacze sie dO dyskusji bo sie nie znam ;)

Chyba dojrzalam do skonsultowania mojej sytuacji z innym ginem. Jutro sie rejestruje do jakiejs super duper ginki z Poznania i zobaczymy co powie. Mam dosc bezczynnosci! A jesli w tym cyklu bedzie klapa to tym bardziej. W listopadzie urodziloby sie moje dziecko, gdybym nie poronila... musze cos ze soba zrobic zeby nie oszalec...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 19:51

konwalianka, zgredka, Malenq lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    u mnie cisza jak makiem zasiał cycki pobolewają jak podniosłam mała to teraz mnie nieżle kłuje w boku na cyckach żyły jak autostrady ale tak miewam wiec to nie znak :P szyka twarda wysoko zamknieta dobra jutro juz nie gmeram bo mi ginek pogmera :P

Anuśka nieżle z ta betą to kiedy idziesz???
    Oj tam od razu beta... Siknę jutro dla zasady i już. Wiem że będzie jedna krecha więc sikanie tylko po to żebym mogła z czystym sumieniem kontynuować leczenie i poddawać się zbawiennemu działaniu promieni roentgenowskich ;)

• justta Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to trzymam kciuki za wizytę u nowej ginki i potem zdaj relacje, moja córeczka w listopadzie miała by 2 lata

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jakoś tak się smutno tutaj robi .....zieloną proszę dla nadziei.....

a u mnie choć 10dc to nie dość że mam w gaciach mokro i kremowo to jeszcze temp spadła na 35.96 i z lewej mnie jajcor boli...bez sensu przecież za wcześnie na cokolwiek.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa super i dobrze coś trzeba robić, ja też lece 29 września do ginki i niech ona coś zrobi ,....jej niech ona albo ktoś mi pomoże z tym fasolem aaaaaa

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - męska decyzja (życzę szybkiego terminu u tej super-duper). Lena, co Ty na to? Kolejna co spodnie nosi, może chciałabyś dla niej też pichcić ;)? Na chandrę Twoje ciacho powinno pomóc.

Anuśka - Ty tam uważaj z tymi promieniami, bo zaczniesz świecić po nocach :D. Może i na prądzie zaoszczędzisz, ale czy to warte? Wiesz, bez szaleństw w każdym razie.

Justta - :(. Nie wiedziałam, że Ty po takich przejściach...Wcale nie dziwię się lekarce, że w takiej sytuacji chce ciążę rozwiązać wcześniej. Woli dmuchać na zimne. Myślę, że jesteście w dobrych rękach. Będę Wam mocno kibicować.

Anuśka lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja wieczornie,

nieukowa - doskonała decyzja! mam nadzieję, ze nowy lekarz cos poradzi..

moje dziecko urodziłoby się w sierpniu, miałoby ok. miesiąca

co do porodu, ja sie skłaniam ku cesarce - póki co.. miałam pękniętą macice i szyjkę ale póki co nie kwalifikuję się do cesarki; c do porodu naturalnego - nie miałam położnej, bo uznałam, że dlaczego mam komuś płacić, jak to ich obowiązek i praca? na sali był mój mąż, który w początkowej fazie bardzo mi pomógł, później nieco przeszkadzał i najchętniej bym go wywaliła za drzwi:) jego głaskanie i pocieszanie tylko mnie.. drażniło - mówiąc delikatnie :P
    jedyne co zrobię tym razem, to zapłacę za pojedynczą lub ew. podwójną salę poporodową, bo ostatnio byłam na sali z 5-ma kobietami i to była masakra, zero szans na odpoczynek.. a przy drugim dziecku nie mam potrzeby aby pielęgniarki chodziły non stop, bo laik nie jestem; za pierwszym razem to się faktycznie przydaje i warto leżeć w kilkuosobowej sali.

a ja nie wiem co zrobić z Tymkiem, nie ma kataru - miał w sobotę/niedzielę dziś nic, ale za to pojawił się suchy kaszel i co zrobić? dać go do przedszkola czy przetrzymać? w piątek ma testy alergiczne skórne, czekaliśmy na nie 7m-cy do tego konieczne przed sanatorium, boję się, że się rozłoży na maxa i nici z testów.. co radzicie? oczywiście musiałabym iść na zwolnienie i pytanie czy dostanę na dziecko zwolnienie na 100%?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• choco Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę na sobotę przygotować drugie danie na ok 20 osób. Macie jakiś pomysł na coś szybkiego, taniego i w miarę tradycyjnego? Musi być koniecznie z ziemniorami.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrrryyyyy dziewczyny

Ale miałam właśnie seksa z mężem.... o matko i córko :D

MANIEK, Anastazjaaa, Nieukowa, Anuśka, konwalianka, Johnam, LaRa, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    hej jakoś tak się smutno tutaj robi .....zieloną proszę dla nadziei.....

Maniek, co Ty? Jakbyśmy miały tak gremialnie zachodzić (po kilka osób i w każdym m-cu) to by się nam szybko osoby skończyły :D. Albo trzeba by było zachodzić w kolejną ciążę w połogu, a może łazić po ulicach i werbować ludzi do wątku :) -jakieś przestoje muszą być!
    Ale spoko, mogę zapewnić, że wszystkie pracujemy nad "zieloną dla nadziei" - z dedykacją specjalnie dla Ciebie :).

Nieukowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Brrrryyyyy dziewczyny

Ale miałam właśnie seksa z mężem.... o matko i córko :D

Co mu tym razem połamałaś :D?

konwalianka - opieka nad dzieckiem 80%

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Dziewczyny muszę na sobotę przygotować drugie danie na ok 20 osób. Macie jakiś pomysł na coś szybkiego, taniego i w miarę tradycyjnego? Musi być koniecznie z ziemniorami.

Upiecz schab ze śliwką i tyle.
    Do tego sos dobry, ziemniory ;) i kapusta czerwona.

No jak ma byc tradycyjne

choco lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    kochana latem tez fajnie nie jest upał komary jdynaulga to wentylator miedzy nogami :P
    hmmm wiosna (najlepszy okres z tego wychodzi) już nas minęła, a jesieniom to ja bym nie chciała... męczyć się z brzucholem całe lato o nie ;) więc zaciążam teraz i rodzę czerwiec lipie - och gdyby to było takie proste ;)

Nieukowa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:

Ziemniaki z gziką :D (kurczę, chyba tak się to pisało...)

choco lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Co mu tym razem połamałaś :D?

No właśnie nic :D zafundowal mi takie godzinne wrażenia że jeszcze do siebie dojść nie mogę, a na jutro wymyślił coś równie fajnego :D

LaRa, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    hmmm wiosna (najlepszy okres z tego wychodzi) już nas minęła, a jesieniom to ja bym nie chciała... męczyć się z brzucholem całe lato o nie ;) więc zaciążam teraz i rodzę czerwiec lipie - och gdyby to było takie proste ;)

ja zaciązyłam w czerwcu to też lajtowo było :D w marcu rodziłam :D

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut - kochana jesteś:) (poza tym masz prekursora mojej ksywy w awatarku) no jak trzeba będzie to ja będe werbować:) choć myślę że damy rade:)
    Czarnula nie uszkodź sobie znów małża - nie szalej

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 2120 2121 2122 2123 2124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ