My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuśka wrote:Ja mam syna z 4 grudnia i córkę z 21 stycznia. No z córą to modły były, żeby jeszcze sylwester przetrwać a syna nie ja rodziłam więc no stress
Teraz bym chciała latem rodzić, bo zimą mi się nie podobało w szpitalu.
Anuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena83 wrote:Dziewczyny a to tak jest ze jak I cesarki to i II ciaza cesarki?
Nie, Lena, to nie tak.
Po I-szej cesarce masz wybór. I ja np. nie zgodziłam się na drugi poród sn, też chciałam cesarkę.
Jasne, że jak masz wskazania do II cesarki (cienka blizna po 1szym cięciu i związaną z tym możliwość pęknięcia macicy) to będą na cesarkę naciskać, ale nikt Cię do niej nie zmusi. Tak samo, jak nikt nie zmusi Cię do porodu sn po 1szej cesarce. -
Hej
widze ze ciezarowki i doswiadczone mamy przejely forum
Nie przylacze sie dO dyskusji bo sie nie znam
Chyba dojrzalam do skonsultowania mojej sytuacji z innym ginem. Jutro sie rejestruje do jakiejs super duper ginki z Poznania i zobaczymy co powie. Mam dosc bezczynnosci! A jesli w tym cyklu bedzie klapa to tym bardziej. W listopadzie urodziloby sie moje dziecko, gdybym nie poronila... musze cos ze soba zrobic zeby nie oszalec...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 19:51
konwalianka, zgredka, Malenq lubią tę wiadomość
-
Biedroneczka83 wrote:u mnie cisza jak makiem zasiał cycki pobolewają jak podniosłam mała to teraz mnie nieżle kłuje w boku na cyckach żyły jak autostrady ale tak miewam wiec to nie znak
szyka twarda wysoko zamknieta dobra jutro juz nie gmeram bo mi ginek pogmera
Anuśka nieżle z ta betą to kiedy idziesz??? -
hej jakoś tak się smutno tutaj robi .....zieloną proszę dla nadziei.....
a u mnie choć 10dc to nie dość że mam w gaciach mokro i kremowo to jeszcze temp spadła na 35.96 i z lewej mnie jajcor boli...bez sensu przecież za wcześnie na cokolwiek.Anastazjaaa lubi tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualnyNieukowa - męska decyzja (życzę szybkiego terminu u tej super-duper). Lena, co Ty na to? Kolejna co spodnie nosi, może chciałabyś dla niej też pichcić
? Na chandrę Twoje ciacho powinno pomóc.
Anuśka - Ty tam uważaj z tymi promieniami, bo zaczniesz świecić po nocach. Może i na prądzie zaoszczędzisz, ale czy to warte? Wiesz, bez szaleństw w każdym razie.
Justta -. Nie wiedziałam, że Ty po takich przejściach...Wcale nie dziwię się lekarce, że w takiej sytuacji chce ciążę rozwiązać wcześniej. Woli dmuchać na zimne. Myślę, że jesteście w dobrych rękach. Będę Wam mocno kibicować.
Anuśka lubi tę wiadomość
-
heja wieczornie,
nieukowa - doskonała decyzja! mam nadzieję, ze nowy lekarz cos poradzi..
moje dziecko urodziłoby się w sierpniu, miałoby ok. miesiąca
co do porodu, ja sie skłaniam ku cesarce - póki co.. miałam pękniętą macice i szyjkę ale póki co nie kwalifikuję się do cesarki; c do porodu naturalnego - nie miałam położnej, bo uznałam, że dlaczego mam komuś płacić, jak to ich obowiązek i praca? na sali był mój mąż, który w początkowej fazie bardzo mi pomógł, później nieco przeszkadzał i najchętniej bym go wywaliła za drzwi:) jego głaskanie i pocieszanie tylko mnie.. drażniło - mówiąc delikatnie
jedyne co zrobię tym razem, to zapłacę za pojedynczą lub ew. podwójną salę poporodową, bo ostatnio byłam na sali z 5-ma kobietami i to była masakra, zero szans na odpoczynek.. a przy drugim dziecku nie mam potrzeby aby pielęgniarki chodziły non stop, bo laik nie jestem; za pierwszym razem to się faktycznie przydaje i warto leżeć w kilkuosobowej sali.
a ja nie wiem co zrobić z Tymkiem, nie ma kataru - miał w sobotę/niedzielę dziś nic, ale za to pojawił się suchy kaszel i co zrobić? dać go do przedszkola czy przetrzymać? w piątek ma testy alergiczne skórne, czekaliśmy na nie 7m-cy do tego konieczne przed sanatorium, boję się, że się rozłoży na maxa i nici z testów.. co radzicie? oczywiście musiałabym iść na zwolnienie i pytanie czy dostanę na dziecko zwolnienie na 100%? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMANIEK wrote:hej jakoś tak się smutno tutaj robi .....zieloną proszę dla nadziei.....
Maniek, co Ty? Jakbyśmy miały tak gremialnie zachodzić (po kilka osób i w każdym m-cu) to by się nam szybko osoby skończyły. Albo trzeba by było zachodzić w kolejną ciążę w połogu, a może łazić po ulicach i werbować ludzi do wątku
-jakieś przestoje muszą być!
Ale spoko, mogę zapewnić, że wszystkie pracujemy nad "zieloną dla nadziei" - z dedykacją specjalnie dla Ciebie.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
choco wrote:Dziewczyny muszę na sobotę przygotować drugie danie na ok 20 osób. Macie jakiś pomysł na coś szybkiego, taniego i w miarę tradycyjnego? Musi być koniecznie z ziemniorami.
Upiecz schab ze śliwką i tyle.
Do tego sos dobry, ziemnioryi kapusta czerwona.
No jak ma byc tradycyjnechoco lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Biedroneczka83 wrote:kochana latem tez fajnie nie jest upał komary jdynaulga to wentylator miedzy nogami
więc zaciążam teraz i rodzę czerwiec lipie - och gdyby to było takie proste
Nieukowa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychoco wrote:Dziewczyny muszę na sobotę przygotować drugie danie na ok 20 osób. Macie jakiś pomysł na coś szybkiego, taniego i w miarę tradycyjnego? Musi być koniecznie z ziemniorami.
Ziemniaki z gziką(kurczę, chyba tak się to pisało...)
choco lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:hmmm wiosna (najlepszy okres z tego wychodzi) już nas minęła, a jesieniom to ja bym nie chciała... męczyć się z brzucholem całe lato o nie
więc zaciążam teraz i rodzę czerwiec lipie - och gdyby to było takie proste
ja zaciązyłam w czerwcu to też lajtowo byłow marcu rodziłam
Anastazjaaa lubi tę wiadomość