X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja mam syna z 4 grudnia i córkę z 21 stycznia. No z córą to modły były, żeby jeszcze sylwester przetrwać a syna nie ja rodziłam więc no stress ;) Teraz bym chciała latem rodzić, bo zimą mi się nie podobało w szpitalu.
    kochana latem tez fajnie nie jest upał komary jdynaulga to wentylator miedzy nogami :P

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny a to tak jest ze jak I cesarki to i II ciaza cesarki?
    nie moja kumpela w 2009 cesarka potem w 2012 naturalny i w piątek teraz naturalny

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny a to tak jest ze jak I cesarki to i II ciaza cesarki?

Nie, Lena, to nie tak :).

Po I-szej cesarce masz wybór. I ja np. nie zgodziłam się na drugi poród sn, też chciałam cesarkę.

Jasne, że jak masz wskazania do II cesarki (cienka blizna po 1szym cięciu i związaną z tym możliwość pęknięcia macicy) to będą na cesarkę naciskać, ale nikt Cię do niej nie zmusi. Tak samo, jak nikt nie zmusi Cię do porodu sn po 1szej cesarce.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) widze ze ciezarowki i doswiadczone mamy przejely forum ;D
    Nie przylacze sie dO dyskusji bo sie nie znam ;)

Chyba dojrzalam do skonsultowania mojej sytuacji z innym ginem. Jutro sie rejestruje do jakiejs super duper ginki z Poznania i zobaczymy co powie. Mam dosc bezczynnosci! A jesli w tym cyklu bedzie klapa to tym bardziej. W listopadzie urodziloby sie moje dziecko, gdybym nie poronila... musze cos ze soba zrobic zeby nie oszalec...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 19:51

konwalianka, zgredka, Malenq lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    u mnie cisza jak makiem zasiał cycki pobolewają jak podniosłam mała to teraz mnie nieżle kłuje w boku na cyckach żyły jak autostrady ale tak miewam wiec to nie znak :P szyka twarda wysoko zamknieta dobra jutro juz nie gmeram bo mi ginek pogmera :P

Anuśka nieżle z ta betą to kiedy idziesz???
    Oj tam od razu beta... Siknę jutro dla zasady i już. Wiem że będzie jedna krecha więc sikanie tylko po to żebym mogła z czystym sumieniem kontynuować leczenie i poddawać się zbawiennemu działaniu promieni roentgenowskich ;)

• justta Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to trzymam kciuki za wizytę u nowej ginki i potem zdaj relacje, moja córeczka w listopadzie miała by 2 lata

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jakoś tak się smutno tutaj robi .....zieloną proszę dla nadziei.....

a u mnie choć 10dc to nie dość że mam w gaciach mokro i kremowo to jeszcze temp spadła na 35.96 i z lewej mnie jajcor boli...bez sensu przecież za wcześnie na cokolwiek.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa super i dobrze coś trzeba robić, ja też lece 29 września do ginki i niech ona coś zrobi ,....jej niech ona albo ktoś mi pomoże z tym fasolem aaaaaa

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - męska decyzja (życzę szybkiego terminu u tej super-duper). Lena, co Ty na to? Kolejna co spodnie nosi, może chciałabyś dla niej też pichcić ;)? Na chandrę Twoje ciacho powinno pomóc.

Anuśka - Ty tam uważaj z tymi promieniami, bo zaczniesz świecić po nocach :D. Może i na prądzie zaoszczędzisz, ale czy to warte? Wiesz, bez szaleństw w każdym razie.

Justta - :(. Nie wiedziałam, że Ty po takich przejściach...Wcale nie dziwię się lekarce, że w takiej sytuacji chce ciążę rozwiązać wcześniej. Woli dmuchać na zimne. Myślę, że jesteście w dobrych rękach. Będę Wam mocno kibicować.

Anuśka lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja wieczornie,

nieukowa - doskonała decyzja! mam nadzieję, ze nowy lekarz cos poradzi..

moje dziecko urodziłoby się w sierpniu, miałoby ok. miesiąca

co do porodu, ja sie skłaniam ku cesarce - póki co.. miałam pękniętą macice i szyjkę ale póki co nie kwalifikuję się do cesarki; c do porodu naturalnego - nie miałam położnej, bo uznałam, że dlaczego mam komuś płacić, jak to ich obowiązek i praca? na sali był mój mąż, który w początkowej fazie bardzo mi pomógł, później nieco przeszkadzał i najchętniej bym go wywaliła za drzwi:) jego głaskanie i pocieszanie tylko mnie.. drażniło - mówiąc delikatnie :P
    jedyne co zrobię tym razem, to zapłacę za pojedynczą lub ew. podwójną salę poporodową, bo ostatnio byłam na sali z 5-ma kobietami i to była masakra, zero szans na odpoczynek.. a przy drugim dziecku nie mam potrzeby aby pielęgniarki chodziły non stop, bo laik nie jestem; za pierwszym razem to się faktycznie przydaje i warto leżeć w kilkuosobowej sali.

a ja nie wiem co zrobić z Tymkiem, nie ma kataru - miał w sobotę/niedzielę dziś nic, ale za to pojawił się suchy kaszel i co zrobić? dać go do przedszkola czy przetrzymać? w piątek ma testy alergiczne skórne, czekaliśmy na nie 7m-cy do tego konieczne przed sanatorium, boję się, że się rozłoży na maxa i nici z testów.. co radzicie? oczywiście musiałabym iść na zwolnienie i pytanie czy dostanę na dziecko zwolnienie na 100%?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• choco Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę na sobotę przygotować drugie danie na ok 20 osób. Macie jakiś pomysł na coś szybkiego, taniego i w miarę tradycyjnego? Musi być koniecznie z ziemniorami.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrrryyyyy dziewczyny

Ale miałam właśnie seksa z mężem.... o matko i córko :D

MANIEK, Anastazjaaa, Nieukowa, Anuśka, konwalianka, Johnam, LaRa, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    hej jakoś tak się smutno tutaj robi .....zieloną proszę dla nadziei.....

Maniek, co Ty? Jakbyśmy miały tak gremialnie zachodzić (po kilka osób i w każdym m-cu) to by się nam szybko osoby skończyły :D. Albo trzeba by było zachodzić w kolejną ciążę w połogu, a może łazić po ulicach i werbować ludzi do wątku :) -jakieś przestoje muszą być!
    Ale spoko, mogę zapewnić, że wszystkie pracujemy nad "zieloną dla nadziei" - z dedykacją specjalnie dla Ciebie :).

Nieukowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Brrrryyyyy dziewczyny

Ale miałam właśnie seksa z mężem.... o matko i córko :D

Co mu tym razem połamałaś :D?

konwalianka - opieka nad dzieckiem 80%

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Dziewczyny muszę na sobotę przygotować drugie danie na ok 20 osób. Macie jakiś pomysł na coś szybkiego, taniego i w miarę tradycyjnego? Musi być koniecznie z ziemniorami.

Upiecz schab ze śliwką i tyle.
    Do tego sos dobry, ziemniory ;) i kapusta czerwona.

No jak ma byc tradycyjne

choco lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    kochana latem tez fajnie nie jest upał komary jdynaulga to wentylator miedzy nogami :P
    hmmm wiosna (najlepszy okres z tego wychodzi) już nas minęła, a jesieniom to ja bym nie chciała... męczyć się z brzucholem całe lato o nie ;) więc zaciążam teraz i rodzę czerwiec lipie - och gdyby to było takie proste ;)

Nieukowa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:

Ziemniaki z gziką :D (kurczę, chyba tak się to pisało...)

choco lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Co mu tym razem połamałaś :D?

No właśnie nic :D zafundowal mi takie godzinne wrażenia że jeszcze do siebie dojść nie mogę, a na jutro wymyślił coś równie fajnego :D

LaRa, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    hmmm wiosna (najlepszy okres z tego wychodzi) już nas minęła, a jesieniom to ja bym nie chciała... męczyć się z brzucholem całe lato o nie ;) więc zaciążam teraz i rodzę czerwiec lipie - och gdyby to było takie proste ;)

ja zaciązyłam w czerwcu to też lajtowo było :D w marcu rodziłam :D

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut - kochana jesteś:) (poza tym masz prekursora mojej ksywy w awatarku) no jak trzeba będzie to ja będe werbować:) choć myślę że damy rade:)
    Czarnula nie uszkodź sobie znów małża - nie szalej

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 2120 2121 2122 2123 2124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ